Αναπαραγωγή Κανάρα γεννάει αυγά άλλα δεν θέλει να ζευγαρώσει

Το πουλακι στη δευτερη φωτο ειναι η καναρα που σας λεω που γενναει αλλα δε θελει να ζευγαρωσει
 
μιλάς κι' εσύ γι' αυτό το πουλάκι; Αυτό είναι θηλυκό και κάνει αυγά ;
22220170419_123746-jpg.49696
 
Οχι. Το αρσενικο κελαηδαει και βατευει.Αυτο στην τελευταια φωτο ειναι το θηλυκο που γενναει αυγα. Μπερδεμα, ετσι;
 
Αλλά ταυτόχρονα κελαηδάει και βατεύει

Αν η κοπέλα δεν έχει και πολύ γνώση απο καναρίνια το ψευτοκελάηδισμα απο ενα πυρωμένο θυληκό το ονομάζει κελάηδισμα και την συμπεριφορά ενός θυληκού να "βετεύει" σίγουρα την έχετε δεί κι εσείς αφου στη μικρή μου εμπειρία το έχω δεί κάποιες φορές..
 
Ενταξει βρε παιδια, δεν εχω εμπειρια, το εχω πει αυτο. Καναρινια αρσενικα εχω χρονια, αλλα ποτε δεν εχω ασχοληθει με θηλυκα και με την αναπαραγωγη τους. Σιγουρα καποιοι εδω μεσα ξερετε πολυ περισσοτερα και γι αυτο μοιραζομαι μαζι σας τις ανησυχιες μου. Διαβαζω αρκετα, βλεπω πολλα βιντεακια στο you tube και εχω παρακολουθησει με μεγαλο ενδιαφερον το εργο του κ. Μισαλουρη. Ομως πιστευω πως η γνωση περα απο τα θεωρητικα, ερχεται και με τα πρακτικα, δηλαδη με την εμπειρια. Παντως ευχαριστω ολους για τη βοηθεια!
 
Το ζευγαρακι μου που μου εκανε δυο μωρακια εχουν τα εξης χρωματα:αρσενικος κιτρινος σκουφατος και θηλυκια αχνο πορτοκαλι. Τι χρωμα περιπου να περιμενω απο τα μικρα τους;
 
Το μόνο σίγουρο είναι πως θεωρητικά τα μισά θα έχουν καπέλο.
Για τα χρώματα θα πρέπει να ξέρουμε αν είναι λιποχρωμικά κίτρινο και κόκκινο αντίστοιχα τα πουλιά - γεννήτορες ή αν είναι κοινά οπότε μπορείς να δεις πάρα πολλές διαφοροποιήσεις με μελανικα φτερά - σημεία πάνω τους.
 
Πω πω! Εχω τοσα να μαθω ακομη..

Λοιπον εκανα οπως μου ειπατε.Αλλαξα καναρο στη καναρα που δεν θελει να ζευγαρωσει και παλι την ιδια συμπεριφορα εχει.
Προσπαθει αυτος να τη βατεψει και αυτη του κανει επιθεσεις(ακριβως οτι εκανε και με τον προηγουμενο).
Αρα η θηλυκια εχει το θεμα μου φαινεται..
 
Ένα λεπτό, γιατι έχω μπερδευτεί... Η εν λόγω καναρα έχει ήδη δύο παιδιά με έναν αρσενικο;
 
οχι.Αυτη η καναρα δεν εχει κανει κανενα παιδι. Δ εχει ζευγαρωσει ποτε.

Αλλο ζευγαρακι ειναι αυτο που μου εχει κανει δυο μικρακια και χανει το χρωμα του. Εχω αρκετα καναρινακια για αρχη.
 
Αρχικα καλημερα σε ολους!
Λοιπον εχω ευχαριστα νεα! Ο καινουριος αρσενικος που της εβαλα, φαινεται πιο δυναμικος! Ενω αρχικα τσακωνοντουσαν, σημερα το πρωι τυχαια ειδα ενα βατεμα!Ηδη στη ζευγαρωστρα υπαρχουν φωλια και νημα και ετσι βλεπουμε..
 
Ο καινουριος αρσενικος που της εβαλα, φαινεται πιο δυναμικος! Ενω αρχικα τσακωνοντουσαν, σημερα το πρωι τυχαια ειδα ενα βατεμα!Ηδη στη ζευγαρωστρα υπαρχουν φωλια και νημα και ετσι βλεπουμε..
Άντε με το καλό! Έδεσε το ζευγαράκι!

Απλά για την επόμενη φορά σαν συμβουλή πάρτο, δεν αλλάζουμε πολύ συχνά ζευγάρια και κλουβιά και θέσεις στα καναρίνια μας γιατί στρεσάρονται και έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτα που θελουμε. Επισης πριν βαλουμε ενα ζευγαρι μαζι πρεπει να το εχουμε εστω για λιγες μερες με το χωρισμα αναμεσα τους για να γνωριστουν. Με το ζορι και ετσι ξαφνικά να ταιριαξουν ειναι δυσκολο... εχουν και αυτα προσωπικοτητα και θελουν το χρονο τους.

Τελικά το αρσενικό τι το έκανες; Το έβαλες και αυτό με άλλη καναρα; Πόσα ζευγαρια εβαλες φετος στο πρωτο σου εγχειρημα για αναπαραγωγη; Μηπως με τοσα ζευγαρια και χωρις την πρεπουσα εμπειρια χασεις τα αυγα και τα πασχαλια... Με όλη μου την καλή διάθεση και χωρίς να θελω να σε προσβαλω παρα μονο να σε βοηθησω!
 
Η σωστη μεθοδος ειναι αυτη με το χωρισμα για να γνωριστουν και μετα το αφαιρουμε, ετσι ζευγαρωσα το πρωτο μου ζευγαρακι.Αυτο που μου εκανε δυο μωρακια. Τωρα με αυτη την καναρα που πραγματικα με δυσκολεψε, εκανα ακριβως οτι μου ειπαν τα παιδια μεσα απο τις συζητησεις μας εδω στο forum, για να μη σε κουραζω, μπορεις αν θες να διαβασεις ολοκληρη τη συζητηση και να καταλαβεις τι με συμβουλευσαν να κανω. Το αλλο αρσενικο μου,το εχω μονο του. Για αρχη εβαλα δυο ζευγαρακια μονο. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου Αλικη.
 
για να μη σε κουραζω, μπορεις αν θες να διαβασεις ολοκληρη τη συζητηση και να καταλαβεις τι με συμβουλευσαν να κανω
Έχω διαβάσει όλη τη συζήτηση και όλο το θέμα σου. Ποτέ δεν απαντάω διαφορετικά.

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου Αλικη.
Τελικά όντως προσβλήθηκες και παρεξηγηθηκες με το ύφος μου. Εγώ μονο να σε βοηθήσω θέλησα, αλλά τελικά παρεξηγηθηκα. Τι να πω... καλή τυχη με το ζευγαρακι σου και με το καλο να ερθουν τα αυγα και να ειναι ολα ενσπορα. :)
 
Αλικη πιστεψε με δεν εχω καμια προθεση να παρεξηγηθω με κανεναν απο εδω μεσα. Μαλιστα παντα σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας, γι αυτο αλλωστε και βρισκομαι εδω για να ανταλλασουμε αποψεις και να παιρνω γνωσεις! Μην σκεφτεσαι καθολου κατι τετοιο και οταν ειπα πως σ ευχαριστω για τις συμβουλες,το ειπα ειλικρινα, δεν μπορω να καταλαβω απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι παρεξηγηθηκα.
 
Μην σκεφτεσαι καθολου κατι τετοιο και οταν ειπα πως σ ευχαριστω για τις συμβουλες,το ειπα ειλικρινα, δεν μπορω να καταλαβω απο που εβγαλες το συμπερασμα οτι παρεξηγηθηκα.
Ο Γραπτός λόγος βλέπεις! Τα ξέχασα όλα ήδη! Καμία παρεξηγηση λοιπον! 😉
 
Τζιφος και η αποπειρα ζευγαρωματος με διαφορετικο αρσενικο.. Την εβαλα με αλλο αρσενικο και τα αποτελεσματα ιδια..4 αυγα ασπορα για ακομη μια φορα, που σημαινει κατα την ταπεινη μου αποψη πως η καναρα εχει το προβλημα..Αρα χαλαω τη φωλια και τα χωριζω. Τι λετε κι εσεις;

Ξεχασα να σας πω πως παλι τσακωνεται με τον αρσενικο και δεν θελει να ζευγαρωσει..
 
η καναρα εχει το προβλημα
Επειδή δεν θυμάμαι ακριβώς και για να μη διαβάζω ξανά ολόκληρη τη συζήτηση, το συγκεκριμένο πουλάκι έχει κάνει ποτέ αυγά στη ζωή του;
 
Back
Top