Αναπαραγωγή Κανάρα με... κλωσσομανία!

Καναρίνι4ever

PB Known Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2013
Μηνύματα
2.500
Πόλη
Καισαριανή
Γειά σας παιδιά! Καλησπέρα σας! Ελπίζω να είστε όλοι καλά και τα πουλάκια σας το ίδιο! Έχω μια απορία. Έχω μια θηλυκιά καναρίτσα η οποία χθες και σήμερα γέννησε στον πάτο του κλουβιού δύο κλούβια αυγά. Και τώρα εκείνη λίγο πιο πέρα από τα αυγά κάθεται στην γωνία του κλουβιού! Και δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Εγώ έχω δύο συμπεράσματα σχετικά με αυτό: 1ον) ή το κάνει για να προφυλαχθεί από το κρύο, 2) ή προσποιούμενη την δική της φανταστική αναπαραγωγική φάση! Επίσης, παρατήρησα ότι τα περιττώματα της είναι πολύ μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα, που τέτοιο μέγεθος έχουν τα θηλυκά καναρίνια που επωάζουν αυγά. Να προσθέσω, επίσης ότι τα έχω έξω στο μπαλκόνι, δίπλα σε ένα από τα αρσενικά, η διατροφή τους αποτελείται από πρασινάδα, σπόρους, αυγοτροφή και βραστό αυγό(πάντα τους τα δίνω με μέτρο και ανά μέρα) και φυσικά δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να τα ζευγαρώσω.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας που αφιερώσατε και περιμένω τις απαντήσεις σας! Φιλικά Αμβρόσιος! Συγνώμη αν σας κούρασα με αυτήν την έκθεση! 🙂
 
Αμβρόσιε, η φάση που περνάει το πουλάκι δεν είναι καθόλου φανταστική για αυτό. Για κάποιο λόγο πιστεύει ότι η συγκεκριμένη εποχή είναι η εποχή που ζευγαρώνουν τα καναρίνια. Δεδομένου ότι είναι σχετικά δύσκολο να μπερδέψει την εποχή όταν ζει σε φυσικές συνθήκες περιβάλλοντος, σημαίνει ότι είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεις για ποιο λόγο πιστεύει ότι το καταχειμωνο είναι η καταλληλότερη εποχή για ζευγάρωμα.

Καταρχάς, μια ορμονική διαταραχή θα μπορούσε να προκαλέσει εκτός εποχής ωοτοκία, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να πει κανείς ότι συμβαίνει, χωρίς εξετάσεις. Σου προτείνω καταρχήν να βάλεις το κλουβί σε τέτοιο σημείο που να μην έχει οπτική επαφή με τα αρσενικά, να διακόψεις την καθημερινή χορήγηση αυγού και αν έχεις τη δυνατότητα, να βγάλεις μια φωτογραφία την κοιλιά του παραμερίζοντας τα πούπουλα με βρεγμένο δάχτυλό για να φαίνεται ολόκληρη η επιφάνεια του δέρματος και να την ανεβάσεις.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας κ. Σταύρο! Είναι πολύ πυρωμένη, αφού το πίσω μέρος του σώματος της (πρωκτός, δηλαδή) είναι μαδημένο.
 
ειναι πυρωμενο το πουλι...

αν δεν θες ζευγαρωματα τετοια εποχη κοψε το αυγο και την αυγοτροφη και δινε μια φορα την εβδομαδα το πολυ.

το πουλακι θα παρει δυναμεις και την ανοιξη θα εχεις δυνατους απογονους.

ενα μηνα πριν την αναπαραγωγη περιπου θα δινεις μπολικο αυγο.

για τα παραμερισμενα πουπουλα που λεει ο σταυρος παραπανω εγω δεν βρισκω λογω να μπεις,

στον κοπο και να ταλαιπορησεις το πουλακι, γιατι δεν ειναι αφυσικο οτι εγινε. συμβαινουν αυτα.

και να μην ακουει λαληματα απο αρσενικα.

καλη σου συνεχεια!
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου xaris1993! Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Τι πρέπει να κάνω για να σταματήσει να κάθεται συνέχεια στον πάτο του κλουβιού; Όλο κάθεται στον πάτο του κλουβιού και παριστάνει ότι κλωσσά! Την άτιμη!
 
βαλτης να κανει και κανα μπανακι στον ηλιο, και αλλαξε της θεση. εννοω να αλλαξεις θεση στο κλουβι.

σημερα εχει ωραια μερα μπορεις ανετα να βαλεις μια μπανιερα για να κανει μπανακι.
 
Ωραία σε ευχαριστώ πολύ! Δηλαδή το μπανάκι θα την αποθαρρύνει να κάθεται συνέχεια στον πάτο του κλουβιού;
 
θα δεις... Βοηθαει αρκετα επειδη περιπιουνται τα φτερα τους και ξεχνιουνται. καλο θα της κανει
 
Γειά σας παιδιά! Χάρη(αν σε όντως σε λένε έτσι) τους έβαλα μπανιέρα. Η κανάρα έγινε μούσκεμα. Τώρα κοίταξα να δω τι κάνει και τρώει. Μακάρι να είναι καλό σημάδι αυτό και σύντομα να το σταματήσει αυτό. Είπαμε θέλουμε να ζευγαρώσουμε, αλλά μην το επιδεικνύουμε τόσο! 😀:) Πρέπει να της αλλάξω κάτι στην διατροφή της; Γιατί την επηρεάζει και η διατροφή. Συγνώμη αν σε κουράζω, Χάρη!
 
Χαρη με λενε... Δεν με κουραζεις.

αυτο που πρεπει να αλλαξεις ειναι τροφες με αυγο, να μην τις δινεις και καθολου αμα εχει τετοια ταση.

δινε χορταρικα δινε φρουτακια αλλα οχι τροφες με αυγο.
 
Ωραία χορταρικά και φρούτα τους δίνω, οπότε να ελαττώσω το αυγό. Μια χαρά. Λες να το σταματήσει αυτό; Μακάρι να το σταματήσει αυτό γιατί έχω ανησυχήσει πολύ. Όλο στον πάτο του κλουβιού κάθεται...
 
Στο μπαλκόνι που είναι τα πουλιά σου, υπάρχει καθόλου τεχνητός φωτισμός; Μήπως κάποιος στύλος, φωτεινή πινακίδα ή κάτι άλλο επηρεάζει τα πουλιά;
 
Η εποχη ειναι λαθος και ζευγαρωματα τωρα ειδικα σε χωρο εξωτερικο ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ , η καναρα ειναι πυρωμενη αν δεν ειχες σκοπο εσωτερικη αναπαραγωγη δεν θα επρεπε να ειχες αρχισει προετημασια τοσο νωρις, αρεωνεις το μιγμα σου με κεχρακι του Θεου, αερωνεις αυγο και αυγοτροφες φρουτα και λαχανικα σπανιοτερα, πετας τα αυγα και μειωνεις τις ωρες φωτος ωστε να καταλαβει οτι ειναι χειμωνας ακομα και οχι ανοιξη, να μην ακουει ουτε να βλεπει αρσενικα. Ακου τον Σταυρο και βγαλε μας μια φωτογραφια την κοιλια του πουλιου να ειμαστε σιγουροι οτι ειναι λογω πυρωματος και οχι αλλου προβληματος που καθετε στον πατο.
 
Έχουμε έξω στο μπαλκόνι φωτάκια για τα Χριστούγεννα και αυτήν την συμπεριφορά την εμφάνισε λίγες μέρες μετά που τα ανάβουμε. Πάντως εγώ τα σκεπάζω όταν τα ανάψουμε για να έχουν σκοτάδι και να τα πάρει ο ύπνος. Πολύ ευχαρίστως να σας ανεβάσω φωτογραφία, αλλά δεν ξέρω να ανεβάζω φωτογραφίες. Άμα μπορείτε να μου πείτε πώς τις ανεβάζω για να δείτε το πουλί. Παρόλα αυτά είναι υγιές, το φτέρωμα του καθαρό, είναι κινητικό και έχει καλή όρεξη. Δηλαδή, δόξα σοι ο θεός δεν δείχνει αδιάθετο ή άρρωστο! Και φυσικά δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να ζευγαρώσω τέτοια εποχή τα πουλιά. Απλά, έτυχε η θηλυκιά να εμφανίσει αυτήν την παράξενη συμπεριφορά.
Να σας εξηγήσω δηλαδή τι κάνει. Όταν της αλλάξω την εφημερίδα, κατευθείαν αρχίζει και κόβει εφημερίδες και κάνει το ίδιο και για τις μερικές όπου το κλουβί δεν έχει βρομίσει πολύ. Προσπαθεί να μπει στις ταΐστρες τις για να κάνει τη φωλιά της. Επίσης σφυρίζει που και που στον αρσενικό. Πριν λίγες μέρες μάλιστα μου έκανε στον πάτο του κλουβιού δύο κλούβια αυγά. Και τώρα κάθεται στην γωνία του πάτου του κλουβιού, που ευτυχώς είναι καθαρό από κουτσουλιές, προσποιούμενη ότι κλωσσάει. Να προσθέσω επίσης ότι τα περιττώματά της είναι πολύ μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα της που τέτοια περιττώματα αφοδεύουν τα θυληκά πουλιά που επωάζουν. Το πίσω μέρος του σώματος της έχει ψιλό-μαδήσει. Πείτε μου, όλα αυτά δεν υπόδηλώνουν ένα φουλ πυρωμένο πουλί;
Και πάλι ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και θα κάνω ότι μου πείτε. Το κεχρί είναι σε μορφή σπόρου ή σαν το κανναβόσχοινο ένα πράγμα; Περιμένω απαντήσεις σας!
 
Εδω σε μορφη χυμα σπορου για να αραιωσης την τροφη σου
[x]
κι εδω σε τσαμπι σαν κατι εξτρα στο κλουβι να τα απασχολει κιολας.
Hirse%20gelb.JPG
 
Αγαπητέ teo24, σε ευχαριστώ θερμά για τις φωτογραφίες που μου έστειλες! Δηλαδή να της δίνω μόνο κεχρί και τίποτα άλλο; Δήλαδη το κεχρί ξεπυρώνει και ''ηρεμεί'' κατα κάποιο τρόπο τα πουλιά; Περιμένω απαντήσεις σας!
 
Οι λιπαροι σποροι ειναι αυτοι στην διατροφη τους μαζι με ολα τα υπολοιπα αυγο, λαχανικα, φως κλπ που κανουν το πουλι να νιωθει ετοιμο και σιγουρο για ζευγαρωμα ωστε να καλλυψει τις αναγκες που θα εχουν οι νεοσσοι τους, μειωνοντας τους λιπαρους σπορους καναβουρι, περιλλα βρωμη... και βαζοντας παραπανω κεχρι που ειναι ενας μη παχυντικος σπορος μειωνουμε τις τασεις που εχει για να ζευγαρωσει μαζι με ολα τα αλλα που ειπαμε να κανεις ομως...
 
Αμβρόσιε, κάνε το να καταλάβει ότι κάνει λάθος για την εποχή που νομίζει ότι διανύουμε και ότι είναι χειμώνας. Τον χειμώνα κάνει κρύο, νυχτώνει στις 5, δεν υπάρχουν βλαστάρια και πρασινάδες παρά μόνο ξεροί σπόροι ανθεκτικοί στο κρύο, όπως είναι κυρίως οι μη λιπαροί σπόροι.

Με απλά λόγια, κάνε το να σταματήσει να παραμυθιάζεται ότι έχουμε άνοιξη.
 
Τα πάντα εξαρτώνται από την διατροφή. (τα πάντα όλα)

Το χειμώνα κάνουμε πολύ φτωχή διατροφή στα πουλιά... Και όταν μπαίνει η άνοιξη αυξάνουμε σιγά σιγά.

Απλά πράγματα.

Βλέπετε τους δύο τελευταίους χειμώνες ο καιρός έχει τρελαθεί και βλέπουμε πολλά περίεργα στα πουλιά μας, από αυγά μέχρι πτερόροιες.
 
εγω το μιγμα σπορων δεν θα το αλλαζα. Οι λιπαροι σποροι βοηθανε πολυ το πουλι να ζεσταινεται οταν εχει κρυο
 
Back
Top