Αναπαραγωγή Κανάρα με... κλωσσομανία!

Χαρη το πουλι εχει πυρωσει το μιγμα πρεπει να το αλλαξει.Φιλε τι μιγμα σπορων εχεις τωρα; Οι λιπαροι σποροι βοηθαν το πουλι να παρει λιπος και μετα να πρεπει να βασανισθει για να το χασει...
 
εγω το μιγμα σπορων δεν θα το αλλαζα. Οι λιπαροι σποροι βοηθανε πολυ το πουλι να ζεσταινεται οταν εχει κρυο
Αν είχαμε εικόνα της κοιλιάς του, θα ξέραμε αν χρειάζεται λιπαρούς σπόρους ή όχι.

Οι γενικοί κανόνες σε ένα θέμα δίνουν κατεύθυνση αλλά όχι λύση σε κάθε περίπτωση.
 
Γειά σας παιδιά! Ποιοι είναι οι λιπαροί σπόροι; Ποια είδη σπόρων αποτελούν την κατηγορία των λιπαρών και ποιοι τους μη λιπαρούς; Κυκλοφορούν στο εμπόριο; Για να ξέρω να τους προμηθευτώ σύντομα! Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια σας! Εγώ πάντως νομίζω ότι φταίει τα φωτάκια που ανάψαμε έξω για τα Χριστούγεννα, γιατί αυτά το βλέπουν σαν να είναι μέρα. Πάντως μόνο η θυληκιά είναι πυρωμένη τα αρσενικά δεν της δίνουν σημασία. Έχουν ξεπυρώσει για αυτόν τον καιρό.

Επίσης κάτι άλλο να σας ρωτήσω. Τώρα σε πολύ λίγες ημέρες αρχίζει η διατροφική προετοιμασία των καναρινιών πριν την αναπαραγωγική περίοδο. Θα επηρεάσει την συμπεριφορά της αυτό; Θα κάνει χειρότερα δηλαδή; Παιδιά, έχω πανικοβληθεί! Δεν ξέρω τι να κάνω και αφήστε που το λυπάμαι έτσι όπως κάθεται κάτω. Όταν το βράδυ τα σκεπάσω, για να μην τους πέφτει φως από τα φωτάκια αυτή απτόητη κάθεται κάτω. Την σηκώνω, ξαναπάει. Την ξανασηκώνω, πάλι και εν τέλει κοιμάται κάτω. Σας ζητώ χίλια συγνώμη για τα πολλά μηνύματα και αυτόν τον βομβαρδισμό ερωτήσεων! Φιλικά Αμβρόσιος!
 
Γειά σας παιδιά! Ποιοι είναι οι λιπαροί σπόροι; Ποια είδη σπόρων αποτελούν την κατηγορία των λιπαρών και ποιοι τους μη λιπαρούς; Κυκλοφορούν στο εμπόριο; Για να ξέρω να τους προμηθευτώ σύντομα!
Κοίταξε εδώ. Οι σπόροι και η θρεπτική τους αξία
Παιδιά, έχω πανικοβληθεί! Δεν ξέρω τι να κάνω και αφήστε που το λυπάμαι έτσι όπως κάθεται κάτω.
Αμβρόσιε, νομίζω πως δεν έγινα κατανοητός ούτε στο πρώτο μήνυμά μου σε αυτό το θέμα, ούτε σε κανένα από τα υπόλοιπα. Αυτό που εμφανίζει το πουλάκι ως "πύρωμα" και ειδικά στο περιβάλλον που ζει μόνιμα, το μπαλκόνι δηλαδή, είναι σύμπτωμα μιας άλλης απειλητικής για τη ζωή του κατάστασης. Αν δεν βρεις έγκαιρα από τι πάσχει, φοβάμαι ότι του μένουν καμιά δεκαριά μέρες ζωής. Τα υπόλοιπο σχετικά με τη διατροφή και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, είναι δευτερεύοντα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ian32
Κοιτα μην ειναι καμια δυστοκια, ασβεστιο επερνε το πουλι;Βαλε φωτο εγκαιρως αλλιως δυσκολα τα πραγματα... Οταν ενα πουλι ειναι ηδη πυρωμενο και προσπαθεις να το ηρεμησεις με το που θα ξαναρχισεις διατροφη θα πυρωσει αμεσως. Λεμε οτι θελουμε φωτο και δεν μας βαζεις...
 
Παιδιά δεν ξέρω να ανεβάζω φωτογραφίες, αυτό είναι το θέμα. Και δεν βρίσκω το καλώδιο που συνδέει την κάμερα μου με τον υπολογιστή, για να αποθηκεύσω φωτογραφίες του πουλιού και μετά να τις ανεβάσω. Άμα μπορείτε, εξηγήστε μου πώς για να δείτε το πουλί. Κύριε Σταύρο, έχω καταλάβει απολύτως τι μου εξηγήσατε και θα κάνω ότι μου είπατε κι εσείς και τα υπόλοιπα παιδιά. Τι επικίνδυνο για την υγεία του μπορεί να έχει; Είναι υγιές, τρώει ικανοποιητικά, είναι κινητικό, δηλαδή δεν δείχνει οποιασδήποτε ασθένειας. Άμα μπορείτε και πάλι, θα ήθελα τα φώτα σας! Ζητώ συγνώμη για τα πολλά μυνήματα, αλλά είναι περίεργα τα πράγματα!
 
Αγαπητέ Ian32, της έδινα και για πολύ καιρό πριν αυτήν την συμπεριφορά, βραστό αυγό με το τσόφλι. Και τώρα για κανά δίμηνο της πήρα μια καρδούλα που πιστεύω ότι παίρνει με αυτό ασβέστιο. Θα της πάρω και σουπιοκόκκαλο για να το αντικαταστήσω με αυτήν την καρδούλα.
 
Παιδιά δεν ξέρω να ανεβάζω φωτογραφίες, αυτό είναι το θέμα. Άμα μπορείτε, εξηγήστε μου πώς για να δείτε το πουλί
Κοίταξε εδω petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
 
Σας ευχαριστώ πολύ κ. Σταύρο! Αύριο άμα είναι θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες του πουλιού να μου πείτε την γνώμη σας! Τα ξαναλέμε αύριο παιδιά! Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις συμβουλές σας! Φιλικά Αμβρόσιος!
 
Aνεβασε μια φωτο σαν κι αυτη για να δουμε την κοιλια του πουλιου.

[x]
 
Παιδιά δεν ξέρω αν αυτό θα σας διαφωτίσει, αλλά πριν από λίγο φύσηξα το πουλί. Το γεννητικό του όργανο είναι λίγο φουσκωμένο και η κοιλιά του κόκκινη. Δηλαδή δεν είναι παχύ, είναι κανονικό σε βάρος. Το πρωί το είδα πάλι να κάθεται κάτω και είχε την ουρά του σηκωμένη και κατεβασμένες τις φτερούγες. Πώς θα καταλάβω αν έχει δυστοκία; Θα προσπαθήσω όσο μπορώ για να ανεβάσω φωτογραφίες του πουλιού. Ζητώ συγνώμη που δεν ανεβάζω φωτογραφίες που μου ζητάτε, αλλά δεν το κάνω επίτηδες. Απλά, έχω χάσει ένα καλώδιο που αποθηκεύει τις φωτογραφίες της κάμερας στον υπολογιστή. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφία με κάθε μέσο. Τα λέμε μετά.
 
Σας ευχαριστώ πολύ κ. Σταύρο για το πολύ κατατοπιστικό άρθρο που μου στείλατε. Πάντως την βλέπω με σηκωμένη την ουρά συνέχεια, έτσι όπως κάθεται κάτω. Και η αμάρα της είναι φουσκωμένη τώρα.
 
Οι καναρες σηκωνουν την ουρα οταν θελουν να γεννησουν, καθετε κατω γιατι θελει να κανει αυγα, αν εχει δυστοκια κανε κατι γρηγορα ειναι κρισιμα τα πραγματα κινητο δεν εχεις; καποιος γνωστος φιλος; καποιο αλλο καλλωδιο;να ψιλαφησεις την κοιλια της αν εχει καποιο εξωγκομα σαν αυγο.
 
Έχω όμως μια απορία. Τα άλλα δύο αυγά πώς κατάφερε να τα γεννήσει; Και αν τώρα έχει δυστοκία να μην καταφέρει να γεννήσει και το άλλο; Λίγο περίεργα τα πράγματα!
 
Να το δεις γιατι μπορει να ειναι επικυνδινο αν εχει καποιο αυγο και δεν μπορει να το γεννησει, δες το και αν καταλαβεις καποιο αυγο μας λες προσεχτικα και απαλα παντα μην σπασει μεσα της, σε αυτην την περιπτωση νομιζω θα πρεπει να της βαλεις προσεχτικα λαδι στην αμαρα της και χορηγηση ασβεστιου απο το στομα, μην με ακους ομως θα σου πουν αναλογα τι ειναι, δεν μπορεις να βγαλεις μια φωτο;
 
Δηλαδή μπορεί να είναι ανησυχητικό να είναι φουσκωμένη η αμάρα της; Παιδιά, έχω ανησυχήσει πολύ! Άμα είναι μπορεί να κάνω αυτό με το λάδι που λες!
 
Σας έχω ευχάριστα νέα! Η Λιλή μου άρχισε να γίνεται περισσότερο κινητική. Τώρα δεν πήγε να κοιμηθεί στον πάτο του κλουβιού όπως τις προηγούμενες μέρες, αλλά στην ψηλότερη πατήθρα της. Μακάρι όλα αυτά να είναι καλά σημάδια και να το σταματήσει αυτό! Βέβαια τώρα είναι λίγο αναφουφουλιασμένο το πτέρωμα της, αλλά αν το σταματήσει αυτό θα κάτσει και θα το περιποιηθεί. Τώρα δεν επαναπαύτηκα από αυτή την κίνηση του πουλιού να κοιμηθεί σε κλαδάκι, αλλά είναι καλό σημάδια και για ότι εξελίξεις, φυσικά και θα σας στείλω! Φιλικά Αμβρόσιος! 🙂
 
Τελικά το πουλί κοιμήθηκε πάλι στον πάτο του κλουβιού. Και τελικά έχει δέσιμο αυγού. ☹Τώρα θα το βάλω μέσα που είναι πιο ζεστά και θα του επαλείψω τα οπίσθια με λίγο ζεσταμένο λάδι ελιάς για να καταφέρει, ελπίζω να ξεφορτωθεί αυτό το αυγό. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και πάλι! Και φυσικά για οποιεσδήποτε εξελίξεις θα σας στείλω! Φιλικά Αμβρόσιος!
 
Back
Top