Αναπαραγωγή Κανάρα σταμάτησε να κλωσάει

Κι ομως εγω ειδα κινηση και εχω ξαναδει και σε προηγουμενο αυγο. Το αυγο ειναι σιγουρα 11 ημερων, κραταω σημειωσεις. Το αυγο ασπορο δεν ειναι παντως.Ψειρες δεν υπαρχουν. Τωρα δεν ξερω τι να πω.
-Αν βλέπουμε την οποιαδήποτε κίνηση σε ένα αυγό 11 ημερών, δεν είναι το έμβριο των 11 ημερών. Αυτό δεν είναι δυνατόν να το δούμε με την ωοσκόπηση.Σ' αυτές τις "ηλικίες" το αυγό ελέγχεται για ύπαρξη ζωής μόνον στο νερό. Αν διακρίνουμε κίνηση κατά την ωοσκόπιση δυό πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε δεν είμαστε δυο 24ωρα πριν την εκκόλαψη είτε πρόκειται για κίνηση του λεμφώματος ή του κρόκου ενός άσπορου αυγού ή ενός αυγού που η εξέλιξή του έχει σταματήσει αρκετές μέρες πρίν.
 
Ευχαριστω Παναγιωτη, αν και δεν νομιζω. Σημερα παλι εξω ειναι.. Εχω στεναχωρηθει αρκετα, ολα πηγαιναν καλα, δεν ξερω τι εγινε.
 
. Σημερα παλι εξω ειναι.. Εχω στεναχωρηθει αρκετα, ολα πηγαιναν καλα, δεν ξερω τι εγινε.
Κατερίνα εφόσον το αυγό όπως αναφέρεις είναι ένσπορο το πιθανότερο αίτιο που οδήγησε την κανάρα σου στην εγκατάλειψη της φωλιάς λίγες μέρες πριν είναι να έχει σταματήσει η ανάπτυξη του εμβρύου στο αυγό.
 
Ποσο σημαντικη και οφελιμη ειναι η οωσκοπιση για καποιον που εχει 2-3 ζευγαρια καναρακια;
Τι αλλαζει με το να ξερει κανεις αν εχει 1 η 5 ενσπορα αυγα;
Γιατι να παρει κανεις το ρισκο να αφαιρεσει 4-5 ζωες, για καθε φωλια, αφου υπαρχουν πολλες πιθανοτητες η καναρα να τα παρατησει;

Μια σκεψη ειναι και την γραφω με αγαπη.
 
Στην προκειμένη περίπτωση Νίκο, τέθηκε από μέλη μας το θέμα αν το αυγό είναι άσπορο, αν το πουλί μέσα μπορεί να κινηθεί κ. Ο. Κ., και μια κανάρα που σηκώνεται από το αυγό επί ώρες, και μια άλλη κανάρα που κλωσσά για μικρό χρονικό διάστημα και που στην καλύτερη περίπτωση (ένσπορο, ζωντανό, σχεδόν έτοιμο να βγει) θα μπορούσε να το ξεπετάξει. Για αυτόν τον λόγο πρότεινα ο ίδιος να κοιτάξει με το φακό.
Για άλλες περιπτώσεις ωοσκόπησης δεν είμαι έτοιμος να σου απαντήσω, διότι όταν κάνω, το κάνω πολύ αργά, μόνο και μόνο γιατί με πιάνει άγχος. Αυγό πάντως ή νεοσσό λόγω ωοσκόπησης δεν έχω χάσει, αλλά όντως αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχήματος κατά τη διαδικασία αυτή.
 
Αυγό πάντως ή νεοσσό λόγω ωοσκόπησης δεν έχω χάσει, αλλά όντως αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχήματος κατά τη διαδικασία αυτή.

Εσυ εχεις γνωση, και το κανεις συνυπολογιζοντας τους κινδυνους και αποσκοπωντας σε καποιο οφελος,
ατυχημα δεν ειναι, επιλογη ειναι για ευρυτερο οφελος, οπως εξοικονομιση χρονου (για οτι αφορα την αναπαραγωγη), η ερευνα για την υποστηρηξη της ζωης ευρυτερα, αυτο δεν ενοχοποιει κανεναν, ουτε μειωνει την οικολογικη ευαισθησια.
 
Aυτο που ειδα Γιαννη ειναι οτι ο νεοσσος δεν τα καταφερε. Δυστυχως αυτο που ειδα στην ωοσκοπηση ειναι το αποτελεσμα ενος νεοσσου που δεν προχωρησε..
 
Κατερίνα, άνοιξες το αυγό και είδες ότι το πουλάκι ήταν μέσα πεθαμένο; Αλλιώς πώς γίνεται να ξέρεις ότι δεν τα κατάφερε, εφόσον είναι έτοιμο να εκκολαφθεί ίσως και αύριο, κι επομένως δεν κινείται; Εγώ ας πούμε που δύο φορές αγχώθηκα και έκανα ωοσκόπηση σε προχωρημένες ημέρες, είδα σκούρο περιεχόμενο - φυσικά καμία κίνηση, ούτε παλμό - και οι νεοσσοί εκκολάφθηκαν μετά από μία έως δύο ημέρες.
 
Στη μιση μερια του αυγου δεν υπαρχει τιποτα και στην αλλη μιση ενα σκουρο πραγμα που στη μια μερια του ειναι ακομη πιο σκουρο. Ειναι ζωντανος νεοσσος αυτο;
 
Στη μιση μερια του αυγου δεν υπαρχει τιποτα και στην αλλη μιση ενα σκουρο πραγμα που στη μια μερια του ειναι ακομη πιο σκουρο. Ειναι ζωντανος νεοσσος αυτο;
Νομίζω ότι πριν την εκκόλαψη, αυξάνεται ο όγκος του αεροθαλάμου, οπότε στο έμβρυο φαίνεται κάπως πιο συρρικνωμένο. Σε κάποιο σημείο του δε, λόγω του ότι έχει αναδιπλωμένο τον λαιμό, ίσως και να φαίνεται πιο σκούρο. Λέω ίσως γιατί δεν ξέρω. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν θέλω να σου δίνω φρούδες ελπίδες. Το ότι η κανάρα σηκώνεται για πολλές ώρες δεν είναι καθόλου καλό σημάδι, και πράγματι μπορεί να σημαίνει ότι η εκκόλαψη σταμάτησε. Δώσε 2 μερούλες ακόμα, και βλέπεις. Μάλλον είναι όπως τα λες, αλλά...
 
Αυτο θα κανω, αλλα οπως λες κι εσυ αλλα...
Μακάρι να υπάρχει "αλλά" και να είναι αίσιο. Κατά τα άλλα η μή εκκόλαψη μπορεί να συμβαίνει για πολλούς παράγοντες.
 
Να σε ρωτησω κατι;Υπαρχει περιπτωση να φταιει το γεγονος οτι στο διπλα κλουβι τωρα τελευταια ειναι ο προηγουμενος αρσενικος που τη ζευγαρωσα και τον βλεπει;

Παντως το αλλο μου κοριτσι ειναι στη φωλια της μια χαρα! Συγνωμη που βγηκα εκτος θεματος, αλλα ηθελα να το πω! 🙂
 
Να σε ρωτησω κατι;Υπαρχει περιπτωση να φταιει το γεγονος οτι στο διπλα κλουβι τωρα τελευταια ειναι ο προηγουμενος αρσενικος που τη ζευγαρωσα και τον βλεπει;
Ειλικρινά δεν ξέρω...η κανάρα σηκώνεται από τη στιγμή περίπου που συνειδητοποίησε ότι δίπλα της έχει τον πρώην; Όμως ό,τι και να απαντήσεις, πάλι δεν θα ξέρω αν επηρεάζει.
 
Παντως το αλλο μου κοριτσι ειναι στη φωλια της μια χαρα! Συγνωμη που βγηκα εκτος θεματος, αλλα ηθελα να το πω! 🙂
Από το να συντριβόμαστε από κάτι για το οποίο πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το διορθώσουμε, νομίζω ότι είναι χίλιες φορές καλύτερο να σκεφτόμαστε θετικά, όπως εσύ μόλις έκανες (και μας το επικοινώνησες μάλιστα, μπας και μερικοί πεσιμιστές - όπως εγώ - πάρουν κανένα μάθημα).
 
Ξαναβγαινω εκτος θεματος και θα με μαλωσουν χι χι χι αλλα να σου πω πως το σκεφτομαι; Καθε τι εχει το λογο του που γινεταικαι καθε πραγμα στον καιρο του.Αυτο που πρεπει να κοιταζουμε ειναι να ειναι τα πουλακια μας πανω απ'ολα καλα και μετα αν ερθει καποιος νεοσσος με το καλο, αν δεν ερθει ισως και να ειναι και για καλο των γονιων του! Στεναχωρηθηκα πολυ δυο μερες τωρα και για πολλους λογους, αλλα ακομη και μεσα απο αυτο παιρνω καποια μαθηματα, παιρνω παραπανω γνωσεις, αρα; Αποκομιζουμε και καποια συν! Αλλωστε γι'αυτο ειμαι στην παρεα σας, για να μαθω οσο το δυνατον πιο πολλα μπορω. Παντως εγω το παιρνω θετικα, αφου δεν μπορω να κανω κατι αλλο και ποιος ξερει;Ισως την επομενη φορα φανουμε πιο τυχεροι..🙂
 
Back
Top