Ασθένειες Καναρίνια με όγκους στα δάχτυλα

lazarou savvas

PB New Member
Εγγραφή
23 Αυγ 2011
Μηνύματα
26
Πόλη
Λάρνακα
παιδια καλησπερα σας. εχω καναρινια και τα εχω σε ενα χωρο καπου 7 ζευγαρωστρες.χωρισα τα πουλια πριν λιγες μερες. εμφανιστικε σε ενα πουλι ογκος στα δακτυλα του, το απομονοσα και μετα απο λιγες μερες σε αλλη ζευγαρωστρα εμφανισε αλλο πουλι τα ιδια συμπτωματα. Την επομενη ακομα ενα αλλα το προλαβα στην αρχη πριν μεγαλωση ο ογκος οπως τα πρωτα. τους εβαζα καθημαρινα betatine kai anticept. τα πρωτα δυο παιθαναν μετα απο 3-4 μερες,το τριτο μια χαρα μου φαινεται. Τι να κάνω; Τη αρωστια ειναι;
 
Όπως τα "ακούω" τα συμπτώματα μάλλον ευλογιά! Ξηρή ευλογιά έχει μάλλον αυτό που την έχει γλυτώσει! Βάλτο μόνο του σε ένα κλουβί μακριά από τα υπόλοιπα, καθημερινά εξονυχιστική καθαριότητα των πατηθρών και του πάτου, καλή διατροφή (αυγό ή αυγοτροφή, λαχανικά, μήλο και φυσικά τους σπόρους, βιταμίνες το νεράκι), και κάθε μέρα betadine πριν κοιμηθεί. Πριν το betadine μπορείς να βάλεις ιωδιούχο γλυκερίνη (αναλογία 1 προς 10 - να ζητήσεις να στην φτιάξουν στο φαρμακείο). Αν όντως είναι τυχερό και είναι μόνο ξηρή ευλογιά σε μια εβδομάδα θα ξεραθεί και θα πέσει το καρούμπαλο! Αλλά χωρίς φώτο μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε!

Που τα έχεις τα πουλάκια;
 
  • Like
Αντιδράσεις: adreas
Πραγματικά αυτό που περιγράφεις θυμίζει την ξηρή μορφή ευλογιάς. Μπορείς να διαβάσεις μερικά παλιά ποστ σχετικά με το θέμα αυτό και όσο διαβάζεις και βλέπεις και τις φωτογραφίες θα συγκρίνεις με το δικό σου περιστατικό. Έτσι όταν θα μας ενημερώσεις θα είναι πιο ρεαλιστικό. Προτείνω να διαβάσεις για το "Σπυρί" στο δάχτυλο καναρινιού | PetBirds και για τα Διογκομενα σε καποια σημεια δακτυλα ποδιου σε καναρινακι | PetBirds
Όταν μπορέσεις... Βάλε κάποιες φωτογραφίες με τα σημεία που πειριγράφεις μήπως μπορέσουν όσοι γνωρίζουν να σε βοηθήσουν περισσότερο... μέχρι τότε ακολούθησε τις οδηγίες της Αλίκης.
 
Ευχαριστώ πολύ Στέφανε, δεν γνώριζα ότι υπάρχουν τόσα είδη ευλογιάς!
 
Ευχαριστώ πολύ Στέφανε, δεν γνώριζα ότι υπάρχουν τόσα είδη ευλογιάς!

Να είσαι καλά Αχιλλέα. Εύχομαι ειλικρινά η γνώση να μην γίνει σε καμία περίπτωση εμπειρία για κανένα.
 
καλησπερα παιδια. Το πουλακι ζει. Να και η φωτο, να εισαι καλα μαρια. η φωτογραφιες ειναι απο αυτο που πεθανε αλλα αυτο που ζει εχει εναν ογκο στο ενα ποδι.
 

Συνημμένα

  • 2015-01-25 10.25.30.webp
    2015-01-25 10.25.30.webp
    9,5 KB · Προβολές: 309
  • 2015-01-25 10.25.42 (600x800).webp
    2015-01-25 10.25.42 (600x800).webp
    39,3 KB · Προβολές: 319
Και μετά τις φώτο επαναλαμβάνω: "Βάλτο μόνο του σε ένα κλουβί μακριά από τα υπόλοιπα, καθημερινά εξονυχιστική καθαριότητα των πατηθρών και του πάτου, καλή διατροφή (αυγό ή αυγοτροφή, λαχανικά, μήλο και φυσικά τους σπόρους, βιταμίνες το νεράκι), και κάθε μέρα betadine πριν κοιμηθεί. Πριν το betadine μπορείς να βάλεις ιωδιούχο γλυκερίνη (αναλογία 1 προς 10 - να ζητήσεις να στην φτιάξουν στο φαρμακείο). Αν όντως είναι τυχερό και είναι μόνο ξηρή ευλογιά σε μια εβδομάδα θα ξεραθεί και θα πέσει το καρούμπαλο! "

Περαστικά σας! Αν τη γλυτώσει θα μείνει για πάντα φορέας της ξηρής ευλογιάς!

Σάββα που μένεις και έχει από τώρα κουνούπια που μεταδίδουν την ευλογιά;
 
καλησπερα. ευχαριστω Αλικη. Μονο του το εχω. Κουνουπια συνηθως δεν εχουμε στην περιοχη. Εχω μια λινμουλα στην αυλη,ισως να ειναι απο εκει. Να δω τη μπορω να κανω. Παντως το πουλακι παει καλα. Ουτε αλλο συμβαν ειχα με ευλογια.Φυσικα επεσαν και η θερμοκρασιες και δεν υπαρχουν κουνουπια. Παλι σας ευχαριστω!
 
Στην Κύπρο με υψηλές θερμοκρασίες όλον τον χρόνο και με λιμνούλα, τα κλουβιά χρειάζονται οπωσδήποτε σήτες αλλιώς θα έχεις συνέχεια αρρώστιες.
 
Back
Top