Αναπαραγωγή Καναρίνια τρώνε τα αυγά τους λόγω διατροφικών ελλείψεων;

Αν και λένε πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.. Που βρίσκεται η αλήθεια τώρα...
Στο ότι άλλαξε η ομάδα...
Στο ότι μπήκαν μεταλλάξεις στο κοπάδι σου.
Και η διαφορά με τα "κοινά" όπως θα δεις... είναι μεγάλη.

@alicedros, Όχι. Δυστυχώς το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Μπορεί η δική σου αυγοτροφή να είναι εκατό φορές πιο υγιεινή και πιο θρεπτική ταυτόχρονα. Αυτό που κάνει τη διαφορά όμως είναι ότι τα στοιχεία της πρώτης είναι μετρήσιμα, ενώ τα δικά σου μετριούνται με την κλίμακα της διάθεσης για προσφορά, και σε αυτό το σημείο η δική σου συνταγή είναι καταρχήν ελλιπής. Εκτός, αν μπορείς να καταθέσεις με ακρίβεια δημόσια τα θρεπτικά της συστατικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που κάποιος αμφισβητήσει επίσημα τα στοιχεία που παραθέτεις.

Με απλά λόγια, η δική σου συνταγή περιέχει πολλή αγάπη αλλά δυστυχώς η αγάπη δεν είναι μέγεθος που μπορεί να μετρηθεί και δυστυχώς ή ευτυχώς στην εκτροφή οι αριθμοί παίζουν σημαντικό ρόλο.

Για το περιστατικό σου Αλίκη (ειπώθηκε εξάλλου)φταίει η διαμονή και καθόλου η διατροφή-αυγοτροφη.Αν τώρα το θέμα είναι αν καλύπτει τις διατροφικές αναγκες τους στην αναπαραγωγη, η σπιτική αυγοτροφη που φτιαχνεις(εχει-ς αναφερθεί και αλλες φορες στη συνταγή νομιζω)δεν το ξέρω, αλλα πολύ πιθανον όχι. Οστοσο έχω την εντύπωση οτι δεν εχεις απώλειες νεοσων εξαιτίας αυτου αν συμβαίνει.Αυτό δε σημαίνει οτι δεν πρέπει να βελτιώσεις τις τυχόν ελλείψεις που μπορεί να έχει η συνταγή σου. Όχι όμως λόγω του περιστατικού που περιγραφεις γιατί δεν έχει απολύτως καμια σχέση.

Επ' ευκαιρία τι κανει η καναρα; Πως την βλέπεις;

Εκτός, αν μπορείς να καταθέσεις με ακρίβεια δημόσια τα θρεπτικά της συστατικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που κάποιος αμφισβητήσει επίσημα τα στοιχεία που παραθέτεις.
Πως μπορω να το κανω αυτο; Δλδ η διαφορά της δικης μου με της έτοιμης ειναι η δοσολογία, καλα εχω καταλαβει;

Με απλά λόγια, η δική σου συνταγή περιέχει πολλή αγάπη αλλά δυστυχώς η αγάπη δεν είναι μέγεθος που μπορεί να μετρηθεί και δυστυχώς ή ευτυχώς στην εκτροφή οι αριθμοί παίζουν σημαντικό ρόλο.
Ισως τελικα πρεπει να αλλαξω τη δοσολογια του καθετι που βαζω μεσα στην αυγοτροφη μου... Να προσθεσω κατι να αφαρσοσω κατι... αλλά επειδη και παλι ποτέποτέ δεν μπορεις να εισαι σίγουρος γιατι με την διατροφή δεν παιζουμε θα δινω την έτοιμη και μετρησιμη και σαν εξτρα και σαν βοηθημα τη δικω μου που θα αλλαξει στο μελλον!

Επ' ευκαιρία τι κανει η καναρα; Πως την βλέπεις;
Δημητρη μου ειναι πραγματικά εντυπωσιακο... Δεν το εχω ξανασυναντησει κατι τετοιο. Ειναι ή μαλλον δείχνει μια χαρα ζωητη κινητική τρώει και πινει αλλα το μονο θεμα ειναι οτι το ενα ποδι το παταει στραβα... αλλα το κουναει... Δε ξερω.. Παντως καλυτερα δεν ειναι... Το ιδιο θα ελεγα.. σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Εχω ενημερώσει και το αντίστοιχο θεμα που ανοιξα :)

Δλδ η διαφορά της δικης μου με της έτοιμης ειναι η δοσολογία, καλα εχω καταλαβει;
Είναι ότι τα θρεπτικά συστατικά της έτοιμης είναι μετρήσιμα ενώ της σπιτικής μπορείς μόνο να υποθέσεις.

Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να στραφείτε στις έτοιμες αν είναι για τον λόγο που αναφέρω πιο πάνω. Τα μετρήσιμα στοιχεία αφορούν περισσότερο σε εκτροφές που η διατροφή είναι πολύ στανταρισμένη. Όταν ο αριθμός των πουλιών είναι πολύ μεγάλος και όταν εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να δίνεις φρούτα, λαχανικά και όλα τα άλλα καλούδια που μπορεί να να δίνει κάποιος που έχει πολύ πιο λίγα πουλάκια για συντροφιά.

Επίσης, όταν μιλάμε για πουλιά που για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να αποδώσουν τα μέγιστα, είτε στον τομέα της παραγωγής είτε της βελτίωσης του προτύπου τους, τότε η ακρίβεια στα διατροφικά στοιχεία, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Εκεί πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να δίδεται σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Θα πρότεινα όσοι έχετε μερικά πουλιά για την ψυχαγωγία σας, να τους προσφέρεται μεγάλη ποικιλία στη διατροφή τους με τις πιο φυσικές τροφές που μπορείτε να βρείτε και να μην σας πιάνει υστερία με τους αριθμούς. Έχουμε φτάσει σε σημείο να ασχολούμαστε με τις υποδιαστολές ενός θρεπτικού συστατικού που περιέχει μια τροφή και κάπου εκεί χάνουμε την ουσία του χόμπι.

Λίγο ως πολύ είναι πλέον γνωστό τι χρειάζονται τα καναρίνια στη διατροφή τους. Αφήστε τις μεζούρες και ευχαριστηθείτε το απλά.

Να δω τι άλλο θα προσθέσω ή θα αφαιρέσω στη διατροφή των δικών μου!
Περιμένω πως και πως την δικη σου άποψη και να μου πεις και εσύ πως ταίζεις τα πουλιά σου εδω: https://community.petbirds.gr/threads/Καναρίνια-τρώνε-τα-αυγά-τους-λόγω-διατροφικών-ελλείψεων.26809/
και έχεις και τα λιγότερα δυνατώς προβλήματα! 😉
Γιατί νοιώθεις την ανάγκη σώνει και καλά να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάτι στη διατροφή...
Προσωπικά δίνω σταθερά ένα καλό μείγμα σπόρων, μήλο-μπρόκολο-ρίγανη-γλιστρίδα, βρασμένο αυγό και τρίμματα κοχυλιού.
Επιπλέον ασβέστιο καθώς και σουσάμι δίνω με μέτρο μόνο στην περίοδο της αναπαραγωγής.

Γιατί νοιώθεις την ανάγκη σώνει και καλά να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάτι στη διατροφή...
Την έχω αυτή την ανάγκη γιατί νιώθω πως είναι υποχρέωση μου απέναντί τους να τους προσφέρω ό,τι καλύτερο! Γιατί αυτά από μόνα τους δεν μπορούν να πετάξουν να πάνε στο δέντρο και να φάνε ό,τι έχουν ανάγκη, Έχω αναλάβει τη φροντίδα τους και ως ο μόνος πάροχος τροφής γι αυτά πρέπει να τους προσφέρω ό,τι χρειάζονται. Πρέπει να καλύπτω όλες τις διατροφικές τους ανάγκες. Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω.. Μέχρι τώρα δεν είχα προβλήματα και θέματα και γι αυτό θεωρούσα πως η διατροφή τους ήταν πλήρης. Τώρα που έχω κάποιες απώλειες πρέπει να επιβεβαιώσω πως οι απώλειες αυτές δεν οφείλονταν σε διατροφικές ελλείψεις, δηλαδή από μέρος μου. Ή αν οφείλονταν εκεί πρέπει κάτι να αλλάξω... Κάτι να προσθέσω ή κάτι να αφαιρέσω.

βρασμένο αυγό
Από πρωτεΐνη δίνεις μόνο βραστό αυγό; Δεν δίνεις καθόλου έτοιμη αυγοτροφή;

πρέπει να επιβεβαιώσω πως οι απώλειες αυτές δεν οφείλονταν σε διατροφικές ελλείψεις, δηλαδή από μέρος μου.
Από πρωτεΐνη δίνεις μόνο βραστό αυγό; Δεν δίνεις καθόλου έτοιμη αυγοτροφή;
Για το ότι δεν οφείλονταν σε διατροφικές ελλείψεις είμαι απόλυτα πεπεισμένος, για υπερδοσολογίες όμως επίτρεψε μου να έχω κάποιους ενδοιασμούς...
Δεν δίνω καθόλου έτοιμη αυγοτροφή, παρά μόνο όταν απουσιάζω για λίγες μέρες σε περίοδο αναπαραγωγής.
Επιπλέον σεβόμενος την αγάπη σου για τα πουλιά να θυμήσω απλά ότι Ούκ εν το πολλώ το εύ καθώς και το ότι κυρίως για τις γυναίκες τα καλά αρώματα είναι σε μικρά μπουκαλάκια.

Υπάρχουν και άλλες φυτικές πηγές πρωτεϊνών, όπως τα φασόλια, οι φακές η φάβα, ξηροί καρποί, όπως φιστίκια, καρύδια, κάσιους, αμύγδαλα, το σουσάμι, ηλιόσποροι, σπόροι κολοκύθας (πασατέμπο), δημητριακά ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι, φύτρα σταριού και όλα τα φύτρα από τα ανωτέρω. Όσα δεν τρώγονται άμεσα, μπορούν να βράζονται ή να κοπανιούνται ή να χτυπιούνται στο μούλτι και να προστίθενται κατά διαστήματα σε αυγοτροφή.
Όμως δεν χρειάζεται να έχεις τόσο άγχος Αλίκη μου, απλά μαθαίνουμε τι μας προσφέρει κάθε τρόφιμο και υιοθετούμε μια ποικιλία που να είναι κοντά στο φυσικό διαιτολόγιο των πουλιών μας.

Προσωπικά δίνω σταθερά ένα καλό μείγμα σπόρων, μήλο-μπρόκολο-ρίγανη-γλιστρίδα, βρασμένο αυγό και τρίμματα κοχυλιού.
Επιπλέον ασβέστιο καθώς και σουσάμι δίνω με μέτρο μόνο στην περίοδο της αναπαραγωγής.
σωστός!

• Like
Αντιδράσεις: GimDim
για υπερδοσολογίες όμως επίτρεψε μου να έχω κάποιους ενδοιασμούς...
Δεκτοί οι ενδοιασμοί σου! Σίγουρα θα σκεφτώ και τη δική σου πρακτική!

Υπάρχουν και άλλες φυτικές πηγές πρωτεϊνών, όπως τα φασόλια, οι φακές η φάβα, ξηροί καρποί, όπως φιστίκια, καρύδια, κάσιους, αμύγδαλα, το σουσάμι, ηλιόσποροι, σπόροι κολοκύθας (πασατέμπο), δημητριακά ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι, φύτρα σταριού και όλα τα φύτρα από τα ανωτέρω. Όσα δεν τρώγονται άμεσα, μπορούν να βράζονται ή να κοπανιούνται ή να χτυπιούνται στο μούλτι και να προστίθενται κατά διαστήματα σε αυγοτροφή.
Όμως δεν χρειάζεται να έχεις τόσο άγχος Αλίκη μου, απλά μαθαίνουμε τι μας προσφέρει κάθε τρόφιμο και υιοθετούμε μια ποικιλία που να είναι κοντά στο φυσικό διαιτολόγιο των πουλιών μας.
Έχεις δίκιο Μαράκι μου... Απλά θέλω το καλύτερο γι αυτά και με πιάνει άγχος με τη διατροφή τους γιατί μόνο εγώ είμαι υπεύθυνη για το τι τρώνε... Μάλλον αυτό που κάνω λάθος είναι οι δοσολογίες.. Δηλαδή μέσα στο μείγμα βάζω ότι θέλω να φάνε με ποσότητες "με το μάτι" που λέμε και έτσι το αυγό ας πούμε ενώ έχει ένα καλό ποσοστό πρωτείνης ίσως βάζω παραπάνω κουάκερ και φρυγανιά και έτσι αυτο το ποσοστό μειώνεται. Ίσως πρέπει να φτιάξω μια σωστή βάση και από κει και πέρα να βάζω όλα αυτά τα πολύτιμα που μου έγραψες ως έξτρα να τα τρώνε μόνα τους. Το θέμα εδώ είναι αν θα τα δοκιμάσουν. Γιατί μες την αυγοτροφή και πέτρες να τους βάλω θα τις φάνε που λέει ο λόγος! Τόσο πολύ την λατρεύουν! 😛

Δεκτοί οι ενδοιασμοί σου! Σίγουρα θα σκεφτώ και τη δική σου πρακτική!

Έχεις δίκιο Μαράκι μου... Απλά θέλω το καλύτερο γι αυτά και με πιάνει άγχος με τη διατροφή τους γιατί μόνο εγώ είμαι υπεύθυνη για το τι τρώνε... Μάλλον αυτό που κάνω λάθος είναι οι δοσολογίες.. Δηλαδή μέσα στο μείγμα βάζω ότι θέλω να φάνε με ποσότητες "με το μάτι" που λέμε και έτσι το αυγό ας πούμε ενώ έχει ένα καλό ποσοστό πρωτείνης ίσως βάζω παραπάνω κουάκερ και φρυγανιά και έτσι αυτο το ποσοστό μειώνεται. Ίσως πρέπει να φτιάξω μια σωστή βάση και από κει και πέρα να βάζω όλα αυτά τα πολύτιμα που μου έγραψες ως έξτρα να τα τρώνε μόνα τους. Το θέμα εδώ είναι αν θα τα δοκιμάσουν. Γιατί μες την αυγοτροφή και πέτρες να τους βάλω θα τις φάνε που λέει ο λόγος! Τόσο πολύ την λατρεύουν! 😛
τώρα μιλάς σωστά Αλίκη μου! Πολύ σωστά θα έλεγα..👍

Καλά και πριν μιλούσα σωστά αλλά μάλλον δεν γινόμουν κατανοητή! 😛
τελικά ο γραπτός λόγος σχεδόν πάντα παρεξηγείται.. ήθελα να πω πως όντως όσα πιο πολλά προσθέτουμε(άρα χαλάμε την ισορροπία) σε μία τυποποιημένη τροφή/αυγοτροφή με σκοπό να προσφέρουμε.. Μάλλον δεν ωφελεί, αλλά θα ήταν πιο συνετό να προσφέρονται σε ξεχωριστό σκεύος και ας επιλέξουν εκείνα! Θεωρητικά πάντα ελέγχονται έτσι και οι προτιμήσεις τους αλλά εντοπίζονται και οι ελλείψεις τους!

(.. Αποδεχόμενοι τα λάθη μας, μόνο καλύτεροι μπορεί να γίνουμε..)

Σχετικά θέματα

Back