Ασθένειες Καναρίνι έχει ρόγχο στην αναπνοή του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pupette
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
ενημερωση για τον Pupette

αγαπητοι φιλοι καλημερα! Η θεραπεια με το vetermec εγινε! το πουλακι ζει, βεβαια ειναι ακομα σαφως καταπονημενο ( καρινιασμα) και εξακολουθει να μην εχει μαλλια γυρω απο τα ματια! Εχει δυστυχως ακομα συριγμο οχι ομως συνεχεια, τρωει και εγω του εβαλα παλι αντιβιωση για τυχον επιπλοκες! Μετα την αντιβιωση εχετε να μου πειτε καποια πολυ καλη βιταμινη; Ευχαριστω!
 
Μετά την αντιβίωση, πρέπει να δώσεις προβιωτικά για μια εβδομάδα,
Liviferm
αλλά και δεξτρόζη για ενέργεια και ταχύτερη ανάκτηση δυνάμεων.
Μην περιμένεις άμεσα αποτελέσματα(αυτόματη θεραπεία). Θέλει υπομονή και επιμονή στην σωστή θεραπεία.

Υ. Γ Μή ξεχάσεις την επανάληψη του vetermec σε 9 ημέρες
 
αυτο το liviferm πως το χορηγουμε; εχει οδηγιες μεσα για καναρινια; οταν λες δεξτροζη εννοεις την ετοιμη 5% που πουλανε στα φαρμακεια; τον ορο δηλαδη η να του δωσω νερο με ζαχαρη;
 
liviferm για πουλια επιδειξεων 1\2φακελακι σε 1 λιτρο νερο για 3 εως 6 ημερες
 
... Οταν λες δεξτροζη εννοεις την ετοιμη 5% που πουλανε στα φαρμακεια; τον ορο δηλαδη η να του δωσω νερο με ζαχαρη;

ΟΧΙ . Εννοώ τα σκευάσματα που πουλούν τα πετ-σοπ.
Νομίζω εκτός απο την BEAPHAR-BOGENA, υπάρχει και απο την CEDE
αλλά και απο άλλες καλές φίρμες, που έχουν στην αγορά φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής. Πρόσφατα είδα και της Ελληνικής εταιρείας
με την επωνυμία ΛΥΔΙΑ.
 
αυτο το liviferm πως το χορηγουμε;
Θα ανοίξεις ένα φακελάκι, θα πάρεις το 1/5 της σκόνης που περιέχει και θα το βάλεις στα 400 ml νερό. Φρόντισε ώστε το νερό να μην περιέχει χλώριο. Βάλε το νερό από το βράδυ σε ένα ανοιχτό σκεύος και άφησε το όλη τη νύχτα εκεί ή χρησιμοποίησε εμφιαλωμένο.

Από το διάλυμα που θα φτιάξεις, γέμισε την ποτίστρα και άφησε την για 24 ώρες στο κλουβί. Το υπόλοιπο του διαλύματος το πετάς ή το δίνεις στα άλλα πουλιά σου, αν έχεις. Την επόμενη μέρα θα κάνεις ακριβώς την ίδια διαδικασία. Θα πρέπει κάθε φορά να χρησιμοποιείς καθαρή ποτίστρα και όχι απλώς να αδειάζεις το περιεχόμενο και να συμπληρώνεις καινούργιο.

Χρησιμοποιώντας το 1/5 του προβιοτικού κάθε μέρα σε 400 ml νερό, χορηγείς στην ουσία ένα φακελάκι σε πέντε μέρες το οποίο θα έχει διαλυθεί σε 2 λίτρα νερό, όπως ακριβώς περιγράφεται στη δοσολογία του σκευάσματος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
οποτε συνοψιζοντας, αυριο στοπ την αντιβιωση (εκλεισε 6 ημερες ) του δινω δυο μερες προβιωτικα, την Τεταρτη του δινω παλι το vetermec, μετα συνεχιζω τα προβιωτικα και εξακολουθω τελος με το dextrose ! συμφωνειτε;
 
Εμένα εντάξει μου ακούγεται :)

Υ. Γ. Την Τετάρτη μόνο vetermec
 
Νομίζω το Vetermec την 9η ημέρα μετά το 1ο 36ωρο (Δηλ Πέμπτη).
Ενδιάμεσα δώσε προβιωτικό, αν και άποψή μου θα ήταν όχι υδατοδιαλυτό αλλά στη τροφή Probi-zyme (Orlux) , ώστε στο νερό να δώσεις πολυβιταμίνες ή δεξτρόζη. Η δεξτρόζη για 2-3 ημέρες το πολύ ανάλογα με το πόσο αδύνατο είναι το πτηνό (καρίνιασμα).
Δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις μαζί στην ποτήστρα υδατοδιαλυτό προβοιωτικό και πολυβιταμίνες.
 
Δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις μαζί στην ποτήστρα υδατοδιαλυτό προβοιωτικό και πολυβιταμίνες.
Ούτε και εγώ γνωρίζω κάτι σχετικό από έγκυρη πηγή. Προσωπικά δε θα το έκανα πάντως από φόβο μήπως αλλοιωθεί το προβιοτικό λόγο της αλλαγής στη σύσταση (οξύτητα) του νερού από την προσθήκη της πολυβιταμίνης.
 
Σίγουρα το καναρίνι σου έχει ακάρεα της τραχείας και των αεροφόρων σάκων η ένδειξη είναι εκτός από τον βρόγχο, το γύμνωνα της κεφαλής του από το ξύσιμο στην προσπάθεια του να απαλλαγεί από τα ενοχλητικά ακάρεα. Τα ακάρεα έχουν διάρκεια ζωής 14 έως 21 ημέρες στην συνέχεια γενούν αυγά τα οποία εκκολάπτονται στους ίδιους χώρους και η διαδικασία επαναλαμβάνεται έως ότου το πουλί πνίγεται από τον υπερπληθυσμό και εξασθενεί από το βύζαγμα του αίματος. Η θεραπεία όντως είναι η ιβερμεκτίνη η οποία πρέπει να ξέρεις πως να την χορηγήσεις γιατί η υπερβολική δόση είναι θανατηφόρα. Το καλύτερο και ασφαλέστερο φάρμακο είναι το ANTI-WINDPIPEMITE της εταιρείας Bogena το οποίο όντως υπάρχει στο φαρμακείο Γερολυμάτος στην Ομόνοια, η χορήγηση γίνεται με μια σταγόνα φαρμάκου στην τραχεία πάνω στην φλέβα του αίματος ο σκοπός της θεραπείας είναι να εισχωρήσει η ιβερμεκτίνη στο αίμα όπου το δηλητηριάζει και σκοτώνει τα ακάρεα, αυτό το καταλαβαίνεις από την αντίδραση του πουλιού που αρχίζει και τινάζεται γιατί μέσα του ξαφνικά γίνεται ένας πανικός απο τα ακάρεα που προσπαθούν να αποφύγουν το θανατηφόρο φάρμακο. Εφόσον ξέρεις την διάρκεια ζωής των ακάρεων που επαναλαμβάνω είναι 14 -21 ημέρες, επαναλαμβάνεις την διαδικασία γιατί υπάρχουν ακόμη αυγά που θα εκολαυθούν στην πορεία, άρα θέλει πολλές επαναλήψεις για να καθαρίσει τελείως. Πολλές φορές τα αυγά παραμένουν ανενεργά γι αυτό κάνουμε προληπτική θεραπεία 1-2 φορές τον χρόνο Σημείωση τα ανενεργά αυγά εκκολάπτονται στις απότομες και ξαφνικές αλλαγές του καιρού, στο πολύ κρύο ή αντιθέτως στην πολύ ζέστη. Οι κτηνίατροι συνήθως δεν είναι γνώστες στις αρρώστιες των πουλιών πρέπει να βρίσκεται κάποιον που να είναι πτηνολόγος για να βοηθήσει αποτελεσματικά. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.
 
Το άκαρι πολλαπαλασιάζεται κάθε 8-9 ημέρες, με αποτέλεσμα εάν η ποσβολή δεν εντοπισθεί έγκαιρα να έχουμε πολλούς και διαφορετικούς κύκλους ζωής του ακάρεως. Γιαυτό απαιτείται 2η και μερικές φορές και 3 εφαρμογή. Επειδή το vertemec έχει δοκιμασθεί από αρκετούς στην παρούσα φάση είναι ότι καλύτερο. Της Bogena σε συζητήσεις έχει κατηγορηθεί ως ανεπαρκές ή με λάθος οδηγίες.
Ούτε και εγώ γνωρίζω κάτι σχετικό από έγκυρη πηγή. Προσωπικά δε θα το έκανα πάντως από φόβο μήπως αλλοιωθεί το προβιοτικό λόγο της αλλαγής στη σύσταση (οξύτητα) του νερού από την προσθήκη της πολυβιταμίνης.
.
Συμφωνώ γιαυτό είμαι επιφυλακτικός.
Πάντως σίγουρα μετά το πέρας της θεραπίας και χορήγηση προβιωτικών θα πρέπει να στηρίξεις την υγεία του πτηνού με πολυβιταμίνες με βάση τις οδηγίες του σκευάσματος (χορήγηση-διακοπή-επαναχορήγηση) λόγω των πολλών φαρμάκων και της διάρκειας της θεραπείας.
 
Ούτε και εγώ γνωρίζω κάτι σχετικό από έγκυρη πηγή. Προσωπικά δε θα το έκανα πάντως από φόβο μήπως αλλοιωθεί το προβιοτικό λόγο της αλλαγής στη σύσταση (οξύτητα) του νερού από την προσθήκη της πολυβιταμίνης.

Η λύση σ' αυτές τις περιπτώσεις(ταυτόχρονη παροχή), είναι
η προσθήκη πολυβιταμινών, σε κάποια μαλακιά τροφή, αυγοτροφή.
Ferti-vit (Orlux)
 
οποτε ferti-vit στην αυγοτροφη και δεξτροζη στο νερο! Μηπως μπορειτε να μου πειτε που τη βρισκω αυτη τη βιταμινη καθως και το liviferm διοτι ο γερολυματος δεν το ειχε! Ευχαριστω!
 
εξελιξη του pupette

νομιζω οτι παει καπως καλυτερα :D!
καναμε και τον δευτερο κυκλο με το vetermec! Πηρε και την αντιβιωσουλα του και το προβιοτικο του και τωρα του δινω τη δεξτροζη την οποια δεν ξερω ομως πως να την αριαωσω. Για τα πουλια λεει 5 κουτ. του γλυκο δεν λεει ομως σε ποσο νερο! Μπορει κανεις να βοηθησει; Τωρα περιμενω και το βιταμινουχο... Αντε να το δω να παχαινει και αλλο τιποτα...
ευχαριστω σε ολους και ιδιως στον Μακη για τις πολυτιμες συμβουλες του! Γεια σας φιλοι μου
 
... Τωρα του δινω τη δεξτροζη την οποια δεν ξερω ομως πως να την αριαωσω...
-Μισό κουταλάκι του γλυκού στην μικρή ποτήστρα (70 γρ)
 
Μόλις διάβασα αυτό το θέμα, ψάχνοντας για το vetermec κι ελπίζω το πουλάκι να πηγαίνει πολύ πολύ καλύτερα!
 
σημερα ο Pupette μετα απο ατελειωτους μηνες απολυτης σιωπης μου μιλησε!:cool14:
δεν με νοιαζει καθολου που δεν κελαειδαει αρκει να ζησει!
θα μου συνιστουσατε και τριτο κυκλο vetermec η οτι πηρε ειναι αρκετο;
 
Back
Top