Ασθένειες Καναρίνι έχει ρόγχο στην αναπνοή του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pupette
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Προσωπική άποψη από τη μικρή εμπειρία μου θα προτεινα τη συνέχιση τουλάχιστο ακόμη 1 φορά, γιατί μετά από 2 μήνες αρρώστειας (60/8 =7,5) δηλ 8 κύκλους γέννας ακάρεων νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να τα καταπολεμήσεις.
Σε κάθε περίπτωση χορήγηση πολυβιταμίνης σύμφωνα με τις οδηγίες του σκευάσματος (διακοπή χορήγησης κτλ) και δεξτρόζη αν απαιτείται.
 
Καλη σας μερα! Ηθελα να ρωτησω μεχρι ποσες φορες μπορω να δωσω το vetermec στο καναρινι μου; Εχει κανει απο τον νοεμβριο μεχρι τωρα 4 θεραπειες ανα δυο με διαφορα 9 ημερων. Σε γενικες γραμμες παμε καλα! Εχει παχυνει, τελος το καρινιασμα, προσπαθει να κελαηδησει ο φουκαρας αλλα ειναι πολυ βραχνος, αλλα δεν εχει ακομα τη δυναμη να σταθει σε κλαρικαι ενω ειναι ζωηρος και τρωει παρα πολυ δεν πεταει καθεται ολο στον πατο του κλουβιου! Κανα δυο μερες τη νυχτα το ακουω παλι και σφυριζει... Τι θα με συμβουλευατε να του ξανακανω αλλους δυο κυκλους με φαρμακο; Επισης τον ειχα ολο αυτον τον καιρο σε μικρο κλουβι για να μην κουραζεται... Μηπως τωρα ειναι καιρος να του παρω ενα μεγαλυτερο; Σας ευχαριστω;
 
Κανονικά έπρεπε να είχε καθαρίσει, σε φυσιολογικές συνθήκες μια φορά το χρόνο είναι αρκετό για πρόληψι, εάν κάνεις θεραπεία 2-3 ανά 10 μέρες και πάλι το παρακολουθείς, το ότι κάθετε κάτω και δεν πετά μήπως είναι πολύ παχύς και δεν μπορεί να κουνηθεί. Πι άστον και φύσηξε το στήθος του να δεις αν έχει λίπος (θα είναι κίτρινο) εάν όντως είναι πολύ παχύς χρειαζεται δίαιτα. Πάντα το μεγαλύτερο κλουβί είναι καλύτερο απ όλες τις απόψεις, το βασικότερο στο πουλί είναι πετάει την περισσότερη ώρα (δηλ να έχει ενέργεια) και άν είναι δυνατόν να κάνει μπάνιο κάθε μέρα, εάν το καταφέρεις αυτό δεν θα έχεις αρρώστειες και τα πουλιά σου θα είναι όλο υγεία και χαρούμενα.
 
το πουλακι δεν μπορει να σταθει σε κλαρι απο τοτε που αρρωστησε απο τα ακαρεα! Μακαρι να ηταν θεμα παχους! Εδω τρομαξα να του φυγει το καρινιασμα!
 
Ενδιάμεσα έδωσες αντιβοίωση; Έχει ακόμη συμπτώματα ακάρεων. Αν όχι τότε γιατί να δώσεις πάλι ιβερμεκτίνη; Το πιο πιθανό είναι να δημιουργήθηκε χρόνιο άσθμα το οποίο δυστυχώς, από ότι ξέρω, δεν αντιμετωπίζεται.
 
το πουλακι δεν μπορει να σταθει σε κλαρι απο τοτε που αρρωστησε απο τα ακαρεα! Μακαρι να ηταν θεμα παχους! Εδω τρομαξα να του φυγει το καρινιασμα!

Θα ήθελα, αν μπορείς, να βάλεις μια καλή φωτογραφία των ποδιών του.
 
αυτος ειναι λοιπον ο κυριος Pupette που παλευει εδω και μηνες για τη ζωη του και τα εχει καταφερει ως εδω χαρη σε σας φιλοι μου (εικ. 1)

και αυτα τα χαλια εχουν τα ποδαρακια του παρα την epithol που εχω βαλει για πολυ καιρο (εικ. 3, 4, 5)
 

Συνημμένα

  • puppet01.webp
    puppet01.webp
    18,2 KB · Προβολές: 92
  • puppet02.webp
    puppet02.webp
    16,4 KB · Προβολές: 103
  • puppet03.webp
    puppet03.webp
    14,2 KB · Προβολές: 93
  • puppet04.webp
    puppet04.webp
    31,9 KB · Προβολές: 103
Κόψε τα νύχια του και γρήγορα. Οταν περνάς -επιθόλ- να κάνεις κινήσεις
απο τα δάκτυλα πρός την κνήμη ώστε να περνά μέσα στα κενά που
δημιουργούν οι πλάκες κερατίνης. Ετσι μόνον θα ψοφήσουν τα παράσιτα.
Απο ασφυξία.Βάζε καθημερινά το μπάνιο του για 20 λεπτά αν είναι δυνατόν με BIO-BAD

Y. Γ Bio-bad (Orlux)
 
Καλησπέρα, και εμένα είχε στα δακτυλάκια του αυτά τα εξογκοματάκια. Τουχα βάλει podagrin και κρέμες αλλά τπτ(αφού είχε αναρώσει τελείως απο άλλη ασθένεια). Παρολαυτά κοίταξα προσεκτικά συζητήσεις που είχαν γίνει σε άλλα topics και συγκεκριμένα εδώ.

Είδα οτι οι κουτσουλιές δεν "κολυμπούσαν" σε άχρωμο υγρό αλλά σε κίτρινο(όχι έντονο). Παρατέθηκα στο https://community.petbirds.gr/threa...ν-για-τη-διάγνωση-ασθενειών-των-πτηνών.17694/ για εξακρίβωση. Αυτά είδα οτι χαρακτηρίζονται ως κρυσταλλοι ουρικού οξέως και είδα οτι το καναρινάκι μου έβγαζε κίτρινο(όχι έντονο) χρώμα μαζι με τις κουτσουλιές. Του έκοψα την αυγοτροφή και τώρα έχουν φύγει απο τα δακτυλάκια του αυτά τα εξογκόματακια και το ουρικό οξύ έχει γίνει διαφανες. Οπότε πιστεύω πως αν καταφέρεις το καναρινάκι να γίνει καλά και να ξαναπατήσει στις πατήθρες αργότερα μπορείς να το καταπολεμήσεις το πρόβλημα που έχει στα πόδια. Για την ώρα θα πρέπει να αναρρώσει το καναρινάκι και να γίνει καλά. Το οτι είναι στο πάτο προσωπική μου άποψη δεν προέρχεται απο τα πόδια του(δεν είμαι έμπειρος).
 
ευχαριστω πολυ! αν δεν μπαινει μεσα στη μπανιερα να τον ψεκαζω εγω με το φαρμακο;
για το γεγονος οτι καπου καπου σφυριζει ακομα τι γνωμη εχετε; κυριως το βραδυ σποραδικα και τωρα που φοβηθηκε που του εκοψα τα νυχια!
 
Μπορείς, έτσι εγώ του κάνω μπάνιο γιατι δεν βάζει τα πόδια του μέσα και αναγκαστικά του τα ψεκάζω απο μακρυά με ρύθμιση της μύτης του ψεκαστικού σε σταγόνες.
 
επισης παιδια ο πτηνιατρος μου ειχε πει μια φορα την εβδομαδα αλοιφη! Μηπως ειναι πολυ λιγο και θελει πιο συχνα;
 
Το οτι είναι στο πάτο προσωπική μου άποψη δεν προέρχεται απο τα πόδια του(δεν είμαι έμπειρος).

Δεν είναι ανάγκη να είσαι έμπειρος για να έχεις άποψη. 😉
Δεν είναι καθόλου απίθανο να έχεις δίκιο.Αλλά πρέπει να υπάρξει μια βελτίωση στην κατάσταση των ποδιών. Ενα πουλάκι που υποφέρει απο κάτι, αν έχει και πόδια σ' αυτήν την κατάσταση δύσκολα θα τα καταφέρει.
 
Συμφωνώ μαζί σας κύριε Μάκη. Σίγουρα το καναρινάκι που είναι σε αυτή την κατάσταση χρειάζεται ειδική περιποίηση και φροντίδα.
 
απο οσο μπορω να διακρινω το φτερωμα του πτηνου εχει αποροφηση ποσοτητα απο την αλοιφη με αποτελεσμα να παρουσιαζει αυτη την εικονα βαζεις μικρη ποσοτητα στα ποδια του συμφωνα με της οδηγιες του μακη στη κατασταση που βρισκετε το πτερωμα του χανει την θερμομονωτικη ικανοτητα του με αποτελεσμα το πτηνο να καταναλωνη περισοτερη ενεργεια για καλυψη την απωλεια αυτη
 
τις τελευταιες μερες φαινεται πιο καταβεβλημενος ο φουκαρας! το φτερωμα του δεν βελτιωνεται με τιποτα κια μου φαινεται οτι αδυνατησε παλι! βεβαια δεν σφυριζει πια! του χω παραγγειλει και τα αλατα για το μπανιο και τα περιμενω! Μου φαινεται απιστευτο οτι ειμαστε στο 2009 και δεν μπορω να κανω καλα ενα καναρινακι απο αυτα τα ατιμα τα παρασιτα!
 
Back
Top