Ασθένειες Καναρίνι ανοίγει το στόμα και ανασαίνει από εκεί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Παρατήρησα τις 6 τελευταίες μέρες το μεσημέρι με τη ζέστη ανοίγει το στόμα και φαίνεται να ανασαίνει από εκεί.Λέτε να είναι λόγω ζέστης ή κάτι άλλο; Ακόμα πτερόρροια δεν του έχει έρθει. Κελαηδάει και τρέφεται κανονικά.Αν μπορείτε να δείτε κάτι από το video πείτε μου τη γνώμη σας.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Από την περιγραφή σου, ναι από την ζέστη είναι
 
και εμένα το καρδερινάκι μου έτσι κάνει το μεσημέρι μάλλον είναι από την ζέστη
 
Τα πουλιά δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες.
Όταν ζεσταίνονται, η εξάτμιση του νερού και η μόνη διέξοδος δροσιάς- ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας του σώματος είναι μέσω του στόματος.
Μη σε ανησυχεί, είναι σύνηθες και φυσιολογικό.
 
Απλά παρατήρησα πως πρώτη φορά το έκανε πριν περίπου μια βδομάδα όταν το έπιασα να του βάλω λίγο epithol. Μόλις το άφησα έμεινε λίγο με το στόμα ανοιχτό και φοβήθηκα μήπως στρεσαρίστηκε πολύ.
Τελικά πρέπει να έχει αρχίσει και πτερόρροια γιατί είδα 2 πούπουλα σήμερα :)
 
Αυτό με το στόμα το σταμάτησε για κανα 2 μέρες και διαπίστωσα χθες και σήμερα πως το έκανε κατά τον καθαρισμό του κλουβιού.Λέτε μόλις στρεσάρεται να το κάνει;Εν τω μεταξύ όταν το κάνει ένα κλικ κλικ ακούγεται πολύ αχνό.
Επίσης το πουλί έχει αρχίσει πτερόρροια και την Παρασκευή του είχα φτιάξει σπιτική αυγοτροφή και πρόσθεσα το amino fort του dr.coutteel. Τις επόμενες μέρες οι κουτσουλιές ήταν σαν διάρροια με πράσινο χρώμα και μύριζαν έντονα.Χθες του ξανα έβαλα αυγό και γενικώς δεν τις βλέπω να είναι σωστές οι κουτσουλιές.Αρκετά υγρά. Οι φώτο είναι σημερινές αλλά το χαρτί είχε τοποθετηθεί χθες αφού έφαγε αυγό.Βλέπετε κάτι κακό; Παίζει πολύ υγρό και αρκετό άσπρο.
 

Συνημμένα

  • rsz_20150812_180722-1-1.webp
    rsz_20150812_180722-1-1.webp
    28,4 KB · Προβολές: 55
Εγω εχω βάλει μια μπανιέρα και πηγαίνουν συνεχεια εκει και δροσίζονται! Ρίχνουν ετσι την θερμοκρασία του σώματος τους. Απλα να θυμηθείς να βγάζεις την μπανιέρα μετα απο λιγο γιατι μπορει να κουτσουλησουν μεσα και να πιουν βρώμικο νερό απο εκει. Τωρα για το άγχος και για τα υπόλοιπα σίγουρα καποιος πιο έμπειρος εδω θα σου απαντήσει!
 
Λέτε μόλις στρεσάρεται να το κάνει;Εν τω μεταξύ όταν το κάνει ένα κλικ κλικ ακούγεται πολύ αχνό
Είναι πιθανό να το κάνει επειδή όντως έχει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα που προκαλείται από ασθένεια, το οποίο δεν του επιτρέπει να εισπνέει όσο αέρα πρέπει, τις στιγμές που χρειάζεται αρκετό. Αυτές οι στιγμές θα μπορούσαν να είναι η ζέστη, επειδή την αποβάλει από το σώμα του μέσω της γρήγορης αναπνοής και φυσικά όταν καταβάλει προσπάθεια για να κάνει ενέργειες όπως η πτήση.

Εάν είναι ασθένεια, τότε φοβάμαι ότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε το λόγο στον οποίο οφείλεται και να κάνουμε από εδώ κάτι περισσότερο από υποθέσεις.
Τις επόμενες μέρες οι κουτσουλιές ήταν σαν διάρροια με πράσινο χρώμα και μύριζαν έντονα
Σε αυτές τις φωτογραφίες δεν διακρίνω κάτι ύποπτο. Το ότι μυρίζουν τα περιττώματα είναι μια ένδειξη προβλήματος αλλά για να είσαι σίγουρος, τις επόμενες δύο τρεις μέρες δώσε του μόνο σπόρους και καθαρό νερό και στο τέλος φωτογράφισε πάλι τις κουτσουλιές του σε καθαρό χαρτί.
 
Αν δε κάνω λάθος στο βίντεο έχει και κάπως ανοιχτές τις φτερούγες του. Αυτό σε συνδυασμό με το ανοιχτό στόμα είναι από ζέστα, και μένα όλα έτσι είναι τώρα με τους καύσωνες.
 
Απλά την πρώτη φορά που το έκανε ήτανε όταν το έπιασα τελευταία φορά για να του βάλω epithol. Και αυτό φοβάμαι μήπως του άφησε κανένα κουσούρι. Η υγρασία είναι γύρω στους 42 βαθμούς και δεν ξέρω αν παίζει και αυτό ρόλο. Οι κουτσουλιές σήμερα ήτανε λίγο πιο νορμάλ. Σήμερα του έβαλα μόνο σπόρους και λίγο millet.Αύριο θα βγάλω νέες φωτογραφίες να δούμε.
 
Απλά την πρώτη φορά που το έκανε ήτανε όταν το έπιασα τελευταία φορά για να του βάλω epithol. Και αυτό φοβάμαι μήπως του άφησε κανένα κουσούρι.
Δυστυχώς τα αναγκαστικά για τις περιπτώσεις "πιασίματα" των πουλιών έχουν πολύ συχνά... κακές επιπτώσεις στην συμπεριφορά των πουλιών μας...
Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε διαφορετικά...
 
Και δυστηχώς την θεραπεία για τα πόδια δεν την έκανα τόσο σωστά γιατί δεν θέλησα να το ξαναπιάσω. Θα συνεχίσω την παρακολούθηση.Απλά τις τελευταίες μέρες οι κουτσουλιές του με ανησύχησαν. Πάντως το πουλί τρώει αρκετά και όσο μπορεί κινήτε.Αν και τώρα στην πτερόρροια τις περισσότερες φορές κάθεται στο κλαρί ακίνητο σαν να έχει κατάθλιψη. Μάλλον όμως θα είναι λόγω πτερόρροιας.
Χθες επίσης είχε κολλήσει στο σουπιοκόκκαλο και έτριβε το ράμφος του για πάνω από μισάωρο. Είναι ανησυχητικό?
 
Καινούργιες φωτογραφίες
 

Συνημμένα

  • rsz_20150814_105805-1.webp
    rsz_20150814_105805-1.webp
    40,1 KB · Προβολές: 48
  • rsz_20150814_1058130.webp
    rsz_20150814_1058130.webp
    29,9 KB · Προβολές: 48
  • rsz_20150814_105805.webp
    rsz_20150814_105805.webp
    40,1 KB · Προβολές: 52
Λάμπρο, κάνε ένα κόπο σε παρακαλώ και ανέβασε αύριο μερικές καθαρές φωτογραφίες της κοιλιάς του με παραμερισμένα πούπουλα για να φαίνεται καθαρά το δέρμα.
 
Φίλε Σταύρο δυστηχώς δεν θέλω να το πιάσω τώρα. Είναι στρεσαρισμένο αυτές τις μέρες. Τις βλέπεις πολύ πράσινες σωστά;
Προτιμώ να στείλω τις κουτσουλιές για εξέταση αν βρω πτηνίατρο 15 αυγουστιάτικα.
 
Όπως νομίζεις. Η εντύπωση που έχω, είναι ότι αυτό που φαίνεται στην εικόνα δεν είναι εντελώς φυσιολογικό.
 
Πρόβλημα στο συκώτι ή κάποια μόλυνση; Το πρόβλημα είναι ότι είμαι μόνος αυτές τις μέρες και δεν μπορώ και να το κρατήσω και να το βγάλω φώτο.Ή θα το αφήσω στην ησυχία του ή αν βρω γιατρό θα πάω τις κουτσουλιές για εξέταση. Πάντως δεν μυρίζουν τώρα.
Αυγό να του δίνω ή να το σταματήσω για λίγο;
 
Οκ ευχαριστώ φίλε. Να σου πω κάτι μέσα μου έλεγε ότι η πτερόρροια δεν θα μου πάει καλά.. Τί να πω; Πάντως το βλέπω κινητικό όσο είναι εφικτό και τρώει αρκετά. Το millet και αυτό κόψιμο;
 
Back
Top