Ασθένειες Καναρίνι ανοίγει το στόμα και ανασαίνει από εκεί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Την έκανα τη γκάφα μου σήμερα. Καθάρισα το κλουβί και πριν φύγω είδα στην μια φτερούγα ένα κόκκινο σημάδι. Νόμισα μήπως είναι χτύπημα και αποφάσισα να το πιάσω να το δω να δω λίγο την κοιλιά και να έβαζα και λίγο epithol.
Το πιάνω όχι όμως καλά... Προσπαθώ να δω κοιλιά φυσώντας τα πούπουλα χωρίς να το βρέξω που να δω; Δεν κατάφερα να δω τίποτα ☹
Ας βάλω λέω λίγο epithol, στο βάλε και μη κρατόντας το καλά το λέρωσα το πουλάκι στα πούπουλα αρκετά ίσως ☹
Μόνος μου δεν έχω δυστηχώς την εμπειρία να τα κάνω αυτά. Γιαυτό πιστεύω αν το αφήσω στην ησυχία του είναι το καλύτερο. Στεναχωρήθηκα που το ταλαιπώρησα και δουλειά δεν έκανα.
Το κόκκινο τελικά μάλλον ήταν από απογυμνομένο δέρμσ λόγω πτερόρροιας ☹
 
Μπορείς να καλέσεις κάποιον φίλο σου και να σε βοηθήσει και να βγάλει τις φωτογραφίες. Μην το αμελείς διότι αν υπάρχει πρόβλημα καλό είναι να το βρίσκουμε στην αρχή. Προσπάθησε να κάνεις τις επεμβάσεις σου στο πουλάκι σε ένα δωμάτιο για σιγουριά.

Το κόκκινο τελικά μάλλον ήταν από απογυμνομένο δέρμσ λόγω πτερόρροιας

Αυτό είναι σίγουρο νομίζω. Μην φοβάσαι.
 
Με την epithol στα φτερά τί γίνεται;Έχει πρόβλημα;
Δεν υπάρχει κίνδυνος να πεθάνει από αυτό και μόνο, εάν αυτός είναι λόγος που ανησυχείς. Η Epithol στα φτερά ενός υγιούς πουλιού, προκαλεί απλά μια δυσάρεστη κατάσταση ενώ από την άλλη προσθέτει ένα ακόμη πρόβλημα σε ένα πουλί που έχει περισσότερα. Ποια επίδραση θα έχει ακριβώς, κανείς δεν ξέρει.

Δεν γνωρίζω σε ποια κατάσταση βρίσκεται το πουλί, εάν όμως είναι αρκετά δραστήριο, μπορείς να βάλεις την μπανιέρα στις ~10 το πρωί, ελπίζοντας ότι θα καθαριστεί μόνο του κάποια στιγμή μέχρι το μεσημέρι που θα την αποσύρεις.
 
Σήμερα είχε κάνει μπάνιο το πρωί. Τώρα του ξανα έβαλα μήπως και ξεπλυθεί λίγο αλλά τώρα δεν μπήκε.Άσε τα έκανα σκατά σήμερα ☹
Λυπάμαι για το πτηνό πραγματικά του γίνανε τα φτερά χάλια.
 
Άσε τα έκανα σκατά σήμερα
Ψυχραιμία. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Έχοντας τόσο λιπαρά φτερά θα ήταν χειρότερα αν έμπαινε αυτή την ώρα. Βγάλε την μπανιέρα και τοποθέτησε την πάλι αύριο το πρωί.
 
Έγινε Σταύρο.Αν καταφέρω να βρω κάποιον φίλο πως να βρέξω τα φτερά για να βγάλω την φωτογραφία;
 
Αν επιμένει και δεν αυτοκαθασιτεί μη διστάσεις να ζητήσεις (αν δεν ξέρεις) να σου δώσουμε οδηγίες για μπάνιο (για την ακρίβεια πλύσιμο από μας) με το αντίστοιχο καθάρισμα και στέγνωμα των φτερών.
 
Σήμερα μπήκε το πρωί και κάθε μέρα κάνει μπάνιο.Απλά τώρα του έβαλα και απόγευμα αλλά μάλλον καλύτερα που δεν μπήκε γιατί θα γινότανε χειρότερα.Απλά με φοβίζει μήπως από τον αυτοκαθαρισμό φάει και κρέμα από τα πούπουλα ☹
 
Αν κάνει μπάνιο όλα καλά..
Δε νομίζω όμως πως θα φάει την κρέμα... και ποτέ δεν είχα "κακές" επιπτώσεις από τη χρήση στα πόδια τους. Σχεδόν πάντα τα τσιμπάνε... εκεί που έχω βάλει την κρέμα...
 
Δεν ξέρω σε τι έκταση είναι λερωμένο, το λάδι, λίπος στα φτερά επηρεάζει την θερμοκρασία του σώματος. Κάνω μια σκέψη, μπορεί στα πόδια αυτό που βλέπεις να είναι ουρική αρθρίτιδα που έχει προκληθεί από ασθένεια των νεφρών.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Το ξέρω Μιχάλη αυτό είχα γράψει παραπάνω. Τί να κάνω λες;
 
Back
Top