Ασθένειες Καναρίνι, η κοιλιά του είναι πολύ φουσκωμένη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Louela
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κώστα, τα στιγματα που σου λεω ειναι μικρά σαν καρφίτσα, απ΄οτι εχω παρατηρήσει δεν κουνιούνται & αμα τα σπασω δεν βγάζει κοκκινο. Εχω φοβηθει μη πάθει τιποτα. Η καημένη καθεται ηρεμη και παει η αλλη και την τσιμπάει συνεχεια...
 
Θαναση σε ευχαριστώ! Θα το κάνω! Και ευχομαι ολα να ειναι καλαΕυτυχώς που έχω και εσάς και με βοηθάτε!
 
Λίτσα για να συνοψίσουμε γιατί φτάσαμε στο ποστ 22 και ακόμη δεν βγάλαμε άκρη. Είναι ένα καναρινάκι που μάλλον είναι πιο χοντρό από το άλλο (ή φουσκωμένο) (αν δεν είναι χοντρό από διατροφή πιθανο να είναι παράσιτα στο πεπτικό σύστημα που αποκλείονται λόγω κανονικών κενώσεων (οι κουστουλιές είναι φυσιολογικές) και βρήκες μαύρα στιγματάκια στα φτερά (αν δεν είναι κάτι μέσα από το σπίτι αφούν πετούν ελεύθερα). Το χτύπημα της ουράς μπορεί να σημαίνει διάφορα μέσα στα οποία είναι και η δυσκολία αναπνοής.
Αν τα είχες έξω το καλοκαίρι και τα ταϊζεις τροφή χύμα από πετ ή σουπερ μαρκετ διάβασε λίγω εδώ: Ακάρεα της Τραχείας
Αν κάτι από το παραπάνω άρθρο δεν σου θυμίζει τίποτα το πιο πιθανό να μην είναι να μην είναι κάτι σοβαρό. Καλύτερα όμως μια επίσκεψη σε ένα πτηνίατρο θα μας διώξει τις όποιες αμφιβολίες μας, γιατί κάπου στερεύουν οι γνώσεις μου και η φαντασία μου. Αν δεν έχεις πτηνίατρο στη Χαλκίδα δοκίμασε το πετ που τα αγόρασες (αν και αλμπάνηδες) αλλά θα έχεις και μια δεύτερη γνώμη και αγόρασε μόνο πολυβιταμίνες και αντιπαρασιτικό και όχι ότι θέλει να πασάρει.
Ανεξαρτήτως απόφασης πολυβιταμίνες και ψέκασμα ή σκόνη για ψείρες χρειάζονται (το πρώτο πιο αποτελεσματικό).
 
Back
Top