Ασθένειες Καναρίνι, καραφλιάζει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Midblue
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ο μικρούλης είναι καλά και τον έχω παρέα με ένα άλλο αρσενικό στο κλουβί το οποίο είχε συμπτώματα ακάρεων τραχείας.
Έκανα και στους δύο εφαρμογή με PULMOMECTINE πριν 4 μέρες.
Ο μεν καραφλούλης ανοιγοκλείνει το στόμα σαν να θέλει να βγάλει κάτι έξω, ενώ ο μεν ακαρεοσυμπτωματικός κάνει το ίδιο αλλά βγάζει και σάλια (από πριν την εφαρμογή).
Η ερώτηση είναι, δεν θα έπρεπε να έχουν σταματήσει τα συμπτώματα;
 
Και από την πρώτη εφαρμογή του φαρμάκου, τι άλλαξε στο κάθε ένα από τα δύο και πότε....π.χ. μετά από ένα 24ωρο επιδεινώθηκαν τα συμπτώματα βήχα, σάλια, κλικάρισμα κλπ
 
Προσπαθώ εδώ και κάμποση ώρα να βρω την Περίληψη Χαρακτηριστικών του Προϊόντος στο διαδίκτυο, και δεν μπορώ με τίποτα. Για τα ανθρώπινα φάρμακα βάζεις την ονομασία του φαρμάκου και το SPC (Summary of Product Characteristics) και σου βγάζει το αρχείο, το οποίο προορίζεται για γιατρούς, δεν έχει μόνο τα στοιχεία που διαβάζει στο χαρτί μέσα στο κουτί ο ασθενής, αλλά πολλά περισσότερα, ώστε να βλέπαμε ίσως την έναρξη δράσης του φαρμάκου, τον χρόνο της μέγιστης επίδρασης αυτού, την κάθαρση του, τι να περιμένουμε από Ανεπιθύμητες Ενέργειες και πότε κλπ. Ίσως από αυτά μπορούσαμε να έχουμε ένδειξη για το αν και κατά πόσο οι αντιδράσεις είναι οι αναμενόμενες, το οποίο θα συνηγορούσε στο ότι τα πουλιά έχουν ακάρεα της τραχείας. Αλλά τίποτα δεν μπορώ να βρω....
 
H αντίδραση των ακάρεων στην Ιβερμεκτίνη είναι άμεση. Στα καναρίνια τα ακάρεα της τραχείας είναι σπάνια.Το καράφλιασμα σημαίνει στρές, διατροφικές ελλήψεις ή malassezia που μπορεί να έχει προκληθεί απο την πτώση του ανοποιητικού απο τις προηγούμενες αιτίες https://www.alterpet.gr/shop/blog/falakra-simeia-sto-kefali-apo-malassezia
 
@ianos
Το μεν καραφλό δεν είχε συμπτώματα περάν της καράφλας και 3 μέρες μετά την εφαρμογή ανοίγει το στόμα και προσπαθεί κάτι να βγάλει.
Το δε ακαρεοσυμπτωματικό έβγαζε σάλια, πολλές φορές ήταν στον πάτο της κλούβας, ανοίγε το στόμα και προσπαθούσε κάτι να βγάλει ενώ στο κεφάλι έχει την όψη ότι έχει βάλει ζελέ (δεν ξέρω αν είναι λόγω της πτερόροιας το τελευταίο αν και μόνο άλλο ένα καναρινάκι έχει το ίδιο look). Μετά την εφαρμογή δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Έχω τραβήξει ένα βιντεάκι θα το ανεβάσω κάπου.
 
@Midblue , νομίζω ότι πρέπει να τα πας άμεσα σε ειδικευμένο σε πτηνά γιατρό. Προσωπικά δεν θα τολμούσα να παρατείνω τον χρόνο επίσκεψης. Λένε ότι η κ. Δουκάκη είναι έμπειρη και καλή γνώστης της παθολογίας των πτηνών. Δοκίμασε να κλείσεις με αυτήν σύντομα ραντεβού (πες ότι είναι έκτακτο και το ένα δεν ανασαίνει καλά)
 
Το δε ακαρεοσυμπτωματικό έβγαζε σάλια,
Τα σάλια παραπέμπουν σε άλλες αρρώστιες και όχι στα ακάρεα.
Τα πουλιά κακώς είναι μαζί γιατί μάλλον πάσχουν από διαφορετικές παθήσεις.
Ο/Η Πτηνίατρος είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση.
 
Καλησπέρα @ianos

From: Peter Coutteel <[email protected]>
Date: Tue, Oct 11, 2022, 17:26
Subject: Re: Contact form Pantex Coutteel
To: <***************@gmail.com>
Cc: Pantex - Coutteel <[email protected]>

S'il vous utilisez Pulmomectine pour lutter contre les poux, ceux-ci " disparaissent " environ une semaine après l'utilisation.
En cas d'infestation grave, le traitement peut être répété après 4 semaines.

Si le produit est utilisé contre l'acarien de la trachée, nous constatons une amélioration après +- 48-72 heures après l'application.
Op 10 okt. 2022, om 12:12 heeft Pantex - Coutteel <[email protected]> het volgende geschreven:



Van: Pantex Coutteel <[email protected]>
Verzonden: maandag 10 oktober 2022 10:56
Aan: Pantex - Coutteel <[email protected]>
Onderwerp: Contact form Pantex Coutteel

Nom:nikos
Email:*************@gmail.com
Téléphone:
Message:a question about your product PULMOMECTINE
When the first results after applying should be visible to the pet owner? will i see things getting better for the canary after 24hrs ?48hrs?
is there any documentation available for the product extra from what the site has?
Thank you
Best regards
Nikos

Mεταφραση μέσω google translate

Εάν χρησιμοποιείτε Pulmomectin για τον έλεγχο των ψειρών, αυτές θα «εξαφανιστούν» περίπου μια εβδομάδα μετά τη χρήση.
Σε περίπτωση σοβαρής προσβολής, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 4 εβδομάδες.

Εάν το προϊόν χρησιμοποιηθεί κατά του ακάρεως της τραχείας, βλέπουμε βελτίωση μετά από +- 48-72 ώρες μετά την εφαρμογή.
 
@φιλομαθης , νομίζω ότι εκτός από το nickname σου, θα σου ταίριαζε επίσης κι ένας χαρακτηρισμός τύπου ρήματος ...αυτενεργώ, αναλαμβάνω, επιλύω κλπ.
Σε ευχαριστούμε λοιπόν.
Τώρα όσο για τον Dr. Coutteel τι να πω δεν ξέρω...μου φαίνεται ειλικρινά αδιανόητο να μην είναι εύκολα προσβάσιμα τα στοιχεία των φαρμάκων του (τουλάχιστον για εμένα ήταν αδύνατο να βρω κάτι). Το γεγονός και μόνο αυτό με κάνει μάλιστα ιδιαίτερα επιφυλακτικό ως προς το προϊόν.
 
@ianos επειδη και εγω μετα το post σου εψαξα αρκετη ωρα σχετικα με το spc(ορος που δεν ειχα ξανακουσει) δεν βρηκα κατι οποτε ειπα να απευθυνθω απευθειας 😀. κατι απαντησαν οπως ειδες αλλα οχι τοσο τεχνικες λεπτομερειες.ισως και λογικο.τουλαχιστον ανεφεραν ποτε εκτιμα η εταιρεια οτι θα πρεπει να εχει επιδραση το φαρμακο αν υποθετικα εφαρμοστει οπως πρεπει .
ιβερμεκτινη 0,12% εχει οπως πολλα αλλα για τα οποια επισης δεν βρηκα spc.
Αν καταλαβα καλα spc για vet medicine εχουν καποιες κατηγοριες απο αυτα.



Απο οτι καταλαβαινω το εχει ακαρεα τραχειας επαιζε και παιζει πολυ σε αυτο-διαγνωσεις αλλα και καραμελα απο καποιους "ειδικους" /s
Οπως πολλες φορες ομως εχει ειπωθει εδω αν ενα φαρμακο δεν εχει την αποδοση που περιμενουμε ή θελουμε πιθανοτατα το πτηνο δεν εχει καν την ασθενεια την οποια καταπολεμα το φαρμακο που δινουμε "εμπειρικα". μερικα σκευασματα θεωρουνται universal που δεν ισχυει. πρωτα χρειαζεται εμπεριστατωμενη διαγνωση και μετα στοχευμενη αγωγη
Για να μην κουραζω παλι .. @Midblue πως πανε οι δυο ασθενεις?
 
@φιλομαθης Στον μεν καραφλούλη έχουν σκάσει φύτρες και είναι θέμα χρόνου να ξαναγεμίσει.
Στον δε ακαρεοσυμπτωματικό όμως είναι αμετάβλητη η κατάστασή του, εξακολουθεί να προσπαθεί να βγάλει κάτι από το στόμα του και να έχει αυτό λαχάνιασμα. Προφανώς για τα συμπτώματα δεν ευθύνονται ακάρεα.
[automerge]1665514333[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Έχεις κάτι συγκεκριμένο κατά νου όσον αφορά τα σάλια και την προσπάθεια να βγάλει κάτι από το στόμα με την γλώσσα;
 
Επιστρέφω με νεότερα.
Όσονα αφορά τον καραφλούλη η εικόνα του είναι πολύ καλή, έχει αρχίσει και γεμίζει ξανά το κεφάλι του με μόνη "θεραπεία" την εφαρμογή betadine στο καραφλό σημείο.
1665826519208.webp


Όσον αφορά το άλλο πουλάκι του έδινα παιδικό depon αραιωμένο στο νερό για 3 ημέρες.
Η αναπνοή του όμως χειροτέρευε (πολύ έντονος συριγμός) οπότε πλέον ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήταν κάποιο κρύωμα αλλά είτε μικρόβιο είτε μύκητας.
Μονόδρομος πλέον ο πτηνίατρος και χτες το απόγευμα επισκεφθήκαμε την Κα Δουκάκη. Κουτσουλιές καθαρές αλλά στο σάλιο... μύκητες.
Αγωγή λοιπόν με Nystamysyn, 1ml ανά λίτρο νερού, κάθε μέρα, για 28 ημέρες, αγωγή η οποία θα χορηγηθεί σε όλη την αγέλη.
Ευτυχώς λοιπόν που το είδε ειδικός και ελπίζω να πάνε όλα καλά.
 
Όσον αφορά το άλλο πουλάκι του έδινα παιδικό depon αραιωμένο στο νερό για 3 ημέρες.
Καλημερα @Midblue
Ευχομαι να πανε ολα καλα με την θεραπεια που συνεστησε η γιατρος
Αλλα το depon εστω και αραιωμενο πως προεκυψε ? Ηταν συσταση απο την γιατρο?
1 ml εχει 24mg παρακεταμολη συν τα υπολοιπα συστατικα που ισως ηταν επικινδυνα για τον οργανισμο του.

DEPON σιρόπι 120 mg/5 ml:
σακχαρόζη, πολυαιθυλενογλυκόλη 1450, κιτρικό οξύ, βενζοϊκό νάτριο, χλωριούχο νάτριο, διϋυδρικό κιτρικό νάτριο, βελτιωτικό γεύσης αγριοκέρασο, βουτυλοϋδροξυανισόλη, κεκαθαρµένο ύδωρ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αγωγή λοιπόν με Nystamysyn, 1ml ανά λίτρο νερού, κάθε μέρα, για 28 ημέρες, αγωγή η οποία θα χορηγηθεί σε όλη την αγέλη.
Κάτι μου λέει ότι θα φτιάξει και η καραφλίτσα.

Περαστικά.
 
@φιλομαθης Καλημέρα, όχι δεν ήταν σύσταση γιατρού το παιδικό depon, αλλά φίλου.
Η γιατρός συνταγογράφησε και Metacam 0.5mg αλλά διαβάζοντας για την μελοξικάμη αποφάσισα να μην δώσω όλη την αγωγή για αυτό αλλά την μισή.
 
η μελοξικαμη αν δεν κανω λαθος ειναι παυσιπονο για χρηση σε πτηνα. το αντικατεστησες με δικο σου σχημα με φαρμακο για ανθρωπους?
 
Back
Top