Γενικά Καναρίνι λευκό, χιονούλης η χιονούλα τελικά;

nicoleasm

PB New Member
Εγγραφή
21 Σεπ 2023
Μηνύματα
26
Έχε γεια στην όμορφη παρέα!! 🤗
Θέλω τα φώτα σας λίγο! Έχω αποκτήσει ένα καναρίνι λευκό 5 μηνών πιθανολογώ τώρα καθώς μου είχε πει ο άνθρωπος απ' όπου το πήρα ότι γεννήθηκε τον Απρίλιο οπότε ούτε ο ίδιος ήξερε με ακρίβεια να μου πει αν είναι αρσενικό η όχι!
Είναι δραστήριο κ νευρικό θα έλεγα, κάνει τρρ και τσίου μόνο.. όταν του έβαζα φωνουλες προσπαθούσε να μιμιθει, έκανε σπασμούς το λαιμουδακι του αλλά τώρα έχει σταματήσει να το κάνει παρόλο που το βάζω.. πτερορροια δεν μπορώ να πω ότι έχει περάσει δεν ξέρω κιόλας αφού ελάχιστα φτερά βλέπω κ όχι καθημερινά.. γνωρίζετε να μου πείτε;;
 
@nicoleasm Να γνωρίζουμε να σου πούμε τι; αν έχει πτερόρροια ή αν είναι αρσενικό ή θηλυκό (ή άλλο φύλο μην παρεξηγηθώ χαχαχαχα); πάντως για το δεύτερο μόνο αν ήμουν η Πυθία θα μπορούσα να σου πω κάτι αλλά αυτή έδινε πάντα χρησμούς που τους ερμήνευες όπως ήθελες. Καλή αρχή φίλε. Κάνε καμιά παρουσίαση να τον καμαρώσουμε. Να δούμε και τι ράτσα είναι βέβαια.
 
  • Ha ha
Αντιδράσεις: MARY58
@Kostas Pyl
Αν αυτή η συμπεριφορά του που είναι έτσι δραστήριο και προσπαθούσε να μιμιθει τις φωνουλες μήπως είναι αρσενικό τελικά; γενικά πότε ξεκινούν να κελαηδούν μετά από ποιον μήνα όταν είναι μικρά;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@nicoleasm Νικολέττα διάβασε αυτό. Πάντως αν θες, βρεξε τα πούπουλα της κοιλιάς, παραμέρισε τα κ ανέβασε μια φωτογραφία του, να το δουν τα μέλη στο φόρουμ.

[automerge]1695391403[/automerge]
Κ αυτό.
 
@nicoleasm θεωρώ, επαναλαμβάνω θεωρώ, γιατί σίγουρα δεν γνωρίζω ότι λαρυγγισμούς όταν είναι μικρά 4-6 μηνών θα κάνουν μόνο τα αρσενικά. Το ίδιο κάνει ένα μικρό τιμπράντο δώρο από φίλο του pb και είναι και υπερκινητικό. Είναι όμως η ράτσα τέτοια. Τώρα έχω και ένα θηλυκό που είναι 2 ετών και μας έχει πεθάνει στο κελαιδισμα. Μη φανταστείς κάτι τρομερό ένα δύο γυρίσματα επαναλαμβανόμενα. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι αρσενικό. Αλλά όπως είπε η @MARY58 αν δεν ανεβάσεις φωτογραφίες καθαρές και στην αμαρα αλλά και σε όλο το σώμα δεν θα πούμε σίγουρα. Αν είναι διμορφικο όπως αχάτης κοκκινο μωσαϊκό τα ξεχωρίσεις από την μάσκα και δεν χρειάζεται να ψάξεις αμαρα.
 
@nicoleasm Σωστά είχες γράψει αρχικά ότι ήταν λευκό (κυρίαρχο αν βλέπω καλά γιατί έχει λίγο κίτρινο στα φτερά του). Άρα πάει έξω το διμορφικό. Μοιάζει για αρσενικό αλλά πρέπει να κοιτάξεις αμαρα. Διαβάσε το άρθρο που σου έστειλε η @MARY58
 
@nicoleasm τι γλυκούλι που είναι! Να το χαίρεσαι! 😍 Αν θες βοήθεια για όνομα, μην διστάσεις να το πεις. 😉
Υγ. Όταν βάζεις μπανιέρα, να αφαιρείς τους σπόρους, γιατί με τα τινάγματα μπορεί να υγρανθούν. Κ η καλύτερη ώρα για μπανιέρα είναι οι πρωινές ώρες. Για να ρυθμίζει την θερμοκρασία κ ναχει χρόνο να στεγνώσει.
 
@MARY58 το ξέρω αλλά εδώ έχει τόση ζέστη, μέρα μεσημέρι οπότε φαντάστηκα ότι είναι ιδανική η ώρα.. 🤗
Αυτό με την αμαρα το έχω διαβάσει αλλά φοβάμαι να το κάνω να το πιάσω να σου πω την αλήθεια..😔
 
Κ μην ξεχάσω. Βάλε την πατηθρα σε ένα σημείο πιο μακριά, ώστε να μην βρίσκει η ουρά του από τα πλαϊνά κάγκελα. Αν θες, βγάλε φωτογραφία με όλο το κλουβί να δούμε αν χρειάζεται αλλαγή στην διαρρύθμιση.
[automerge]1695393446[/automerge]
το ξέρω αλλά εδώ έχει τόση ζέστη, μέρα μεσημέρι οπότε φαντάστηκα ότι είναι ιδανική η ώρα.. 🤗
Ώρα για μπανιέρα δεν είναι όταν κάνει πολύ ζέστη. Τις πρωινές ώρες με την μπανιέρα μπορούν να ρυθμίζουν την θερμοκρασία τους κ να αντέξουν την ζέστη που θα ακολουθήσει μέσα στην ημέρα.
Αυτό με την αμαρα το έχω διαβάσει αλλά φοβάμαι να το κάνω να το πιάσω να σου πω την αλήθεια..
Σε καταλαβαίνω. Τότε αν είναι αρσενικό θα ακούσεις το τραγούδι του.
 
πολλες φορες καθεται και στον πατο του κλουβιου για λιγο βεβαια ..δεν ξερω γιατι.. το κοκκαλο το ειχα στο πανω κλαδακι αλλα δεν πηγαινε καθολου και το εβαλα κατω και τωρα ασχολειται!!
 

Συνημμένα

  • IMG_20230922_173433 (1) (1).webp
    IMG_20230922_173433 (1) (1).webp
    108,6 KB · Προβολές: 17
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Νικολέτα, να το χαίρεσαι, είναι πολύ πολύ όμορφο το πουλάκι. Σύμφωνα με αυτά που μας λες, και εφόσον έχεις περάσει στο σπίτι ένα πρωινό - μεσημέρι κι απόγευμα με το πουλάκι, και αυτό δεν έχει προσπαθήσει να κάνει κάτι πιο παρατεταμένο σαν ήχο, οι πιθανότητες να είναι αρσενικό 5 μηνών, μειώνονται. Λογικά αν γεννήθηκε τον Απρίλιο, έχει κάνει την πρώτη του μικρή πτερόρροια περίπου στο 3μηνο από τη γέννησή του και πιθανά εφέτος να μην έχει άλλη πτερόρροια.
Επίσης, κανονικά στους 6-7 μήνες ζωής τα αρσενικά κελαηδούν αρκετά και όταν έρθει η άνοιξη ακόμα πιο έντονα.
Πόσο καιρό το έχεις το πουλάκι; Διότι αν το έχεις λίγες μέρες μπορεί ακόμα να εγκλιματίζεται στο νέο του περιβάλλον και αυτό να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο κελάηδημά του.
Τέλος, αν πράγματι το καναρινάκι σου είναι λευκό κυρίαρχο, στην περίπτωση που θελήσεις να αναπαραχθεί, ας συζητήσουμε πριν του πάρεις σύντροφο.
(Το κόκκαλο σουπιάς είναι λευκό χωρίς στίγματα ή είναι κίτρινο; αν το δεύτερο, πέταξέ το και πάρε ένα άλλο κατάλευκο)
 
@nicoleasm αν έχεις τον χώρο, είναι καλύτερα να πάρεις του κουκλιού σου μια 60 εκ. Ζευγαρώστρα. Στην αγορά υπάρχει μια στα 19 ευρώ κ μια άλλη με 22 ευρώ. Με αποσπώμενη σχάρα κ συρτάρι. Να πετάει το μικρό σου!
Κ παρόλο που είναι εκτός θέματος, διάβασε αυτό που είναι ο πλήρης οδηγός. Πολύ κατατοπιστικό άρθρο κ με πολύ χρήσιμες παραπομπές.
 
@ianos από τον Ιούλιο το έχω το καναρίνι γεννημένο Απρίλιο! Το κόκκαλο ασπρο εντελώς δεν το λες προς το μπεζ είναι αλλά χωρίς κηλίδες.. αλλά τι ρόλο παίζει αυτό που ανέφερες να πάρω ολόλευκο;
 
Γενικά το κόκκαλο σουπιάς θα πρέπει να είναι κατάλευκο. Δυσχρωμίες, κιτρινίλες κλπ υποδηλώνουν πιθανή βρωμιά ή χειρότερα ότι είναι αλλοιωμένο από βιολογικό παράγοντα. Συγκεκριμένα το κόκκαλο σουπιάς έχει υψηλό πορώδες και προσροφά εύκολα κάποιους βλαπτικούς παράγοντες. Το ολόλευκο χρώμα είναι ένδειξη (όχι απόδειξη) ότι δεν φέρει βιολογικούς επιβλαβείς παράγοντες.
Με άλλα λόγια στη θέση σου θα το άλλαζα.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top