Όχι. Στη σωστή δοσολογία, τα αντιπαρασιτικά που προορίζονται για χρήση στο σώμα του πουλιού, δεν βλάπτουν το ίδιο ούτε έμμεσα.Παρόλα αυτά σκέφτομαι μήπως, όπως έτριβε το ράμφος του στις πατήθρες, έφαγε λίγο από το προϊόν και τον πείραξε
Να μας ενημερώσεις για όλα.Θα μας διαφωτίσει ο γιατρός φαντάζομαι.
Ααα νόμιζα με αμάξι... Ναι έτσι πρέπει!Θα το πάει με το μετρό Αλίκη. Πρέπει να το πάει με το κλουβί που θα το έχει κάνει "δέμα" παντού εκτός ενός μικρού ανοίγματος μπροστά.
Χθες πήρα δείγμα κουτσουλιάς (πλέον το πουλάκι ήταν 6 μέρες με σκέτο νερό και σπόρους, οπότε είμαστε ΟΚ) και πήρα τηλ στο ιατρείο που μου σύστησε πιο πάνω η Αλίκη. Δεν το σήκωσαν όμως (ίσως λόγω εθνικής γιορτής) και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη για να περάσει η 28η/10. Τότε θα ξαναπάρω και αν όλα πάνε καλά, θα πάω εκεί.Πρώτον, πρέπει να έχουν περάσει 48 ώρες από την μέρα που πήρε αντιβίωση για να πας τις κουτσουλιές για ανάλυση. Κουτσουλιές ενόσω έχει πάρει αντιβίωση δε θα βγουν σωστά τα αποτελέσματα.
Τα ποδαράκια του τα έχω φωτογραφίσει, Αλίκη, και μπορείς να τα δεις στην αρχή της συζήτησης μαζί με τις κουτσουλιές! Ο Μάκης τότε μου είχε πει ότι είναι προσβεβλημένα από ακάρεα. Τότε άρχισα να ψάχνω το "Epithol", το οποίο και δε βρίσκω πουθενά και γι' αυτό του έβαλα προσωρινά βαζελίνη.Τα ποδαράκια του τι έχουν ακριβώς; Ανέβασε φώτο!
(θα τηλεφωνήσω εκεί που μου προτείνεις Βάιε, ευχαριστώ). Τελικά, αφού κοίταξα σε 4 petshop της περιοχής χωρίς αποτέλεσμα, στο τελευταίο που πήγα μου έδωσαν το “Tabernil- POMADA” που μου είπαν ότι κάνει την ίδια δουλειά με το Epithol. Το έχετε δοκιμάσει; Πείτε μου τη γνώμη σας. Είναι σε σωληνάριο και έχει οδηγίες στα ισπανικά (άντε να βγάλω άκρη ). Η πλάκα είναι ότι ο πωλητής μου είπε «χρησιμοποίησέ το όπως λέει στις οδηγίες »Επιθόλ θα βρείς στο 2109591670
Αλίκη, μη φοβάσαι, δεν του έχω δώσει «Pulmosan» και ούτε θα έδινα χωρίς να ρωτήσω κάποιο ειδικό, γιατί απ’ ό,τι διάβασα, μου φαίνεται βαρύ φάρμακο! Γενικά δεν του έχω βάλει τίποτα άλλο ακόμα εκτός από αντιβίωση, σκόνη για εκτοπαράσιτα και βαζελίνη στα ποδαράκια. Θα πρέπει λοιπόν τώρα να περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη και θα σας ενημερώσω για το τι είπε ο γιατρός! Δυστυχώς δεν έχω αυτοκίνητο και θα πρέπει να το μεταφέρω με το μετρό.Εγώ προτείνω να κόψεις αντιβίωση και Pulmosan και να το πας σε έναν πτηνίατρο να σου πει μια σωστή και μεθοδική θεραπεία.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές μεταφοράς. Καλά που είστε κι εσείς γιατί σκεφτόμουνα να το μεταφέρω σε κουτάκι με τρυπούλες!Πρέπει να το πάει με το κλουβί που θα το έχει κάνει "δέμα" παντού εκτός ενός μικρού ανοίγματος μπροστά.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας