Ασθένειες Καναρίνι σε μαύρο χάλι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sylvia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγώ απο θεραπείες δεν έχω ιδέα.. Θέλω να σου πω Μπράβο σου!
 
Εγώ όσες φορές πήγα καναρινι σε πτηνίατρο, δεν έπαθε τίποτα. ΟΚ, ειναι ταλαιπωρία, αλλά. Για, το, καλό του, και εφόσον δε γίνεται θεραπεια και ενίοτε σωστή διάγνωση έξ´ αποστάσεως, κανεις την προσευχή σου και το πας
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
Καλά λες, δε γίνεται αλλιώς. Αυτό που με "κρατάει" κάπως και το σκέφτομαι είναι ότι τη δεύτερη φορά που το έπιασα να του βάλω Pinex, τρόμαξε τόσο που για δύο μέρες καθότανε στον πάτο του κλουβιού ή σε μία ταΐστρα και δεν κουνιότανε καθόλου. Φουσκωμένο φουλ καθότανε και κοίταζε τους σπόρους... Δεν ανέβαινε καν για ύπνο στην αγαπημένη του θέση. Μήπως τον είχε πειράξει το φάρμακο όμως και δεν έφταιγε το stress; Δεν ξέρω... Πώς προτείνεις να το μεταφέρω; Σε κλουβάκι ή σε ένα κουτάκι με αρκετές τρύπες για να παίρνει αέρα, αλλά να μη βλέπει κιόλας έξω; Θα πρέπει ο καημένος να μπει και στο μετρό...
 
Το pinex, στο λέω με επιφύλαξη, γιατί δεν ειμαι σίγουρος 100% ειναι για ψέκασμα του κλουβιού και όχι του πουλιού. Η αλήθεια ειναι οτι σχεδόν όλοι που το χρησιμοποιούν, στην πράξη ψεκάζουν τα πουλια τους με αυτό, αλλά από απόσταση και προσπαθώντας να προστατέψουν το κεφάλι από το spray, ώστε το πουλακι να μην το αναπνεύσει. Οπότε, ίσως για αυτό να καθόταν ήσυχο. Βεβαίως μπορεί να ειναι και το stress
 
Δεν ήταν σε σπρέι! Τη σκόνη του έβαλα και στη συσκευασία λέει "σκονίζουμε με το προϊόν τη βάση της ουράς, κάτω από τα φτερά και μέσα στο κλουβί." Παρόλα αυτά σκέφτομαι μήπως, όπως έτριβε το ράμφος του στις πατήθρες, έφαγε λίγο από το προϊόν και τον πείραξε. Θα μας διαφωτίσει ο γιατρός φαντάζομαι.
 
Παρόλα αυτά σκέφτομαι μήπως, όπως έτριβε το ράμφος του στις πατήθρες, έφαγε λίγο από το προϊόν και τον πείραξε
Όχι. Στη σωστή δοσολογία, τα αντιπαρασιτικά που προορίζονται για χρήση στο σώμα του πουλιού, δεν βλάπτουν το ίδιο ούτε έμμεσα.
Θα μας διαφωτίσει ο γιατρός φαντάζομαι.
Να μας ενημερώσεις για όλα.
 
Πρώτον, πρέπει να έχουν περάσει 48 ώρες από την μέρα που πήρε αντιβίωση για να πας τις κουτσουλιές για ανάλυση. Κουτσουλιές ενόσω έχει πάρει αντιβίωση δε θα βγουν σωστά τα αποτελέσματα.

Δεύτερον, άλλη δουλειά κάνει το Epithol, άλλη το betadine. Το Epithol είναι για ποδάγρα, λέπια και ακάρεα των ποδιών, ενώ το betadine είναι για την ευλογιά και για την αποφυγή μολύνσεων. Τα ποδαράκια του τι έχουν ακριβώς; Ανέβασε φώτο!

Και τέλος για τον θόρυβο που κάνει μόνο ένας εξειδικευμένος πτηνίατρος θα σου πει με σιγουριά αν είναι πνευμονία ή ακάρεα της τραχείας. Εγώ προτείνω να κόψεις αντιβίωση και Pulmosan και να το πας σε έναν πτηνίατρο να σου πει μια σωστή και μεθοδική θεραπεία. Οι πτηνίατροι της λίστας είναι "δοκιμασμένοι" και θέλω να πιστέυω πως έχουν όντως εμπειρία πάνω στα πτηνά. Για τη μεταφορά να τον έχεις στο κλουβάκι του, στο πάτωμα των πίσω καθισμάτων. Πόση ώρα είναι ο γιατρός με το αμάξι από το σπίτι;
 
Θα το πάει με το μετρό Αλίκη. Πρέπει να το πάει με το κλουβί που θα το έχει κάνει "δέμα" παντού εκτός ενός μικρού ανοίγματος μπροστά.
 
Θα το πάει με το μετρό Αλίκη. Πρέπει να το πάει με το κλουβί που θα το έχει κάνει "δέμα" παντού εκτός ενός μικρού ανοίγματος μπροστά.
Ααα νόμιζα με αμάξι... Ναι έτσι πρέπει!
 
Καλημέρα! Για να σας ξεμπερδέψω λίγο, να κάνω μία ανακεφαλαίωση. Το πουλάκι το ανέλαβα 14/10. Tου έδωσα κατευθείαν «Aviomycine» και το σκόνισα με «pinexpowder» μέχρι να βρω γιατρό. Έβγαλα κατευθείαν φωτο τις πρώτες του κουτσουλιές και τις ανέβασα όταν ξεκίνησα τη συζήτηση. Δες τις κι εσύ, Αλίκη, και πες μου τη γνώμη σου. :) Σταμάτησα να του βάζω αντιβίωση την Τετάρτη 22/10 και έπρεπε να περιμένω 48 ώρες για να πάρω δείγμα κουτσουλιάς, όπως λες κι εσύ! Το πουλάκι δηλαδή έπρεπε να μείνει χωρίς αντιβίωση μέχρι την Παρασκευή. Μετά ήρθε Σαββατοκύριακο και δεν μπορούσα να το πάω στο γιατρό και έτσι περίμενα μέχρι χθες, Δευτέρα, οπότε και ήρθα να σας ενημερώσω για την πορεία του.
Πρώτον, πρέπει να έχουν περάσει 48 ώρες από την μέρα που πήρε αντιβίωση για να πας τις κουτσουλιές για ανάλυση. Κουτσουλιές ενόσω έχει πάρει αντιβίωση δε θα βγουν σωστά τα αποτελέσματα.
Χθες πήρα δείγμα κουτσουλιάς (πλέον το πουλάκι ήταν 6 μέρες με σκέτο νερό και σπόρους, οπότε είμαστε ΟΚ) και πήρα τηλ στο ιατρείο που μου σύστησε πιο πάνω η Αλίκη. Δεν το σήκωσαν όμως (ίσως λόγω εθνικής γιορτής) και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη για να περάσει η 28η/10. Τότε θα ξαναπάρω και αν όλα πάνε καλά, θα πάω εκεί.
Τα ποδαράκια του τι έχουν ακριβώς; Ανέβασε φώτο!
Τα ποδαράκια του τα έχω φωτογραφίσει, Αλίκη, και μπορείς να τα δεις στην αρχή της συζήτησης μαζί με τις κουτσουλιές! Ο Μάκης τότε μου είχε πει ότι είναι προσβεβλημένα από ακάρεα. Τότε άρχισα να ψάχνω το "Epithol", το οποίο και δε βρίσκω πουθενά και γι' αυτό του έβαλα προσωρινά βαζελίνη.
Επιθόλ θα βρείς στο 2109591670
(θα τηλεφωνήσω εκεί που μου προτείνεις Βάιε, ευχαριστώ). Τελικά, αφού κοίταξα σε 4 petshop της περιοχής χωρίς αποτέλεσμα, στο τελευταίο που πήγα μου έδωσαν το “Tabernil- POMADA” που μου είπαν ότι κάνει την ίδια δουλειά με το Epithol. Το έχετε δοκιμάσει; Πείτε μου τη γνώμη σας. Είναι σε σωληνάριο και έχει οδηγίες στα ισπανικά (άντε να βγάλω άκρη 😛 ). Η πλάκα είναι ότι ο πωλητής μου είπε «χρησιμοποίησέ το όπως λέει στις οδηγίες 😛 »
Εγώ προτείνω να κόψεις αντιβίωση και Pulmosan και να το πας σε έναν πτηνίατρο να σου πει μια σωστή και μεθοδική θεραπεία.
Αλίκη, μη φοβάσαι, δεν του έχω δώσει «Pulmosan» και ούτε θα έδινα χωρίς να ρωτήσω κάποιο ειδικό, γιατί απ’ ό,τι διάβασα, μου φαίνεται βαρύ φάρμακο! Γενικά δεν του έχω βάλει τίποτα άλλο ακόμα εκτός από αντιβίωση, σκόνη για εκτοπαράσιτα και βαζελίνη στα ποδαράκια. Θα πρέπει λοιπόν τώρα να περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη και θα σας ενημερώσω για το τι είπε ο γιατρός! Δυστυχώς δεν έχω αυτοκίνητο και θα πρέπει να το μεταφέρω με το μετρό.
Πρέπει να το πάει με το κλουβί που θα το έχει κάνει "δέμα" παντού εκτός ενός μικρού ανοίγματος μπροστά.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές μεταφοράς. Καλά που είστε κι εσείς γιατί σκεφτόμουνα να το μεταφέρω σε κουτάκι με τρυπούλες!
 
H Tabernil είναι καλή εταιρία αλλά το epithol είναι κορυφή για εμένα και το χρησιμοποιό χρόνια. Τώρα για τον πωλητή τι να σου πω. Κακό του κεφαλιού του
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
Η μεταφορά όλων των πτηνών, αλλά και των ζώων πρέπει να γίνεται σε ειδικά σκοτεινά κουτιά για να αποφεύγουν το στρες. Οι φιλοζωικές ομάδες προτείνουν να γίνεται αυτό όχι μόνο στα άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα αλλά και στα ζώα με καλή υγεία
 
Καλησπέρα στην παρέα! Μόλις γυρίσαμε από το γιατρό και μπήκα να σας πω τα νέα! Λοιπόν, αρχικά μου είπε ότι είναι γεμάτος ακάρεα και ότι έχει και ακάρεα τραχείας όπως υποπτευόμουνα... Είπε ότι είναι σε άσχημη κατάσταση, θα τον συνεφέρουμε κάπως, αλλά μπορεί να του μείνει και κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα. Μπορεί να μη συνέλθει ποτέ τελείως και γι' αυτό δε θα πρέπει ποτέ να το βάλω με τα άλλα μου πουλάκια γιατί μπορεί να παραμείνει φορέας και απλά να μην έχει ενοχλήσεις. Του έβαλε με μία σύριγγα φάρμακο στο σβέρκο και μου είπε να τον ξαναπάω να του κάνει τη δεύτερη δόση σε ένα μήνα. Είπε ότι έκανα πολύ καλά που του έβαλα αντιβίωση αλλά του έπεσε λίγη και θα πρέπει να του βάζω ανθρώπινη αντιβίωση (Vibramycin σιρόπι) για μία βδομάδα (5 ml στην ποτίστρα) και μετά να του βάλω Multi-vitamin. Σε ένα μήνα θα επαναληφθεί το ίδιο και αν είμαστε τυχεροί, μετά από 2 μήνες θα σταματήσει το τσακ- τσακ που κάνει με το ράμφος του! Όσο για τη μετακίνηση, αγόρασα ένα πολύ ωραίο πλαστικό κλουβάκι μεταφοράς, κλειστό γύρω- γύρω με θαμπό πλαστικό και με καγκελάκια μόνο στο πορτάκι και στην πίσω πλευρά και δύο ποτιστρούλες (άρεσε και στο γιατρό μας, αμέ!). Αν θέλετε μπορώ να σας πω από που το πήρα και να σας δείξω φωτο. Κατά τα άλλα δε χρειάζεται να βάλουμε Epithol, ούτε Pulmosan γιατί αυτά, λέει, είναι κυρίως για προληπτική αγωγή και όχι για θεραπεία. Τις κουτσουλιές δεν τις πήρε γιατί είπε ότι επειδή είναι γεμάτος ακάρεα, το ανοσοποιητικό του θα είναι πολύ πεσμένο και οι εξετάσεις του θα βγουν χάλια. Αν χρειαστεί θα του κάνουμε μετά τη θεραπεία. Κατά τα άλλα, κανονική διατροφή και αυγουλάκι σφιχτό 2 φορές τη βδομάδα. Αυτά!
 
Ευχαριστούμε για τα περαστικά! Ορίστε το κλουβάκι.

DSC01143 copy.jpg DSC01144 copy.jpg DSC01145 copy.jpg DSC01146 copy.jpg

Δεν ξέρω αν μπορείτε να το διακρίνετε, έχει και κλαδάκι παρακαλώ! Εκεί καθότανε και έφτασε άρχοντας! Σας έβγαλα και μία φωτο με έναν αναπτήρα δίπλα, για να καταλάβετε περίπου το μέγεθος. 9,60 ευρώ η τιμή του. Α, και μας συγχωρείτε για τις κουτσουλιές, δεν το καθάρισα ακόμα 😛 Να και το site του μαγαζιού:


Α, ξέχασα να σας πω! Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι το πουλάκι δεν είναι τόσο ηλικιωμένο όσο μου είπαν! Αν η πρώτη ιδιοκτήτρια το είχε 10 χρόνια και το άλλο παιδί άλλον ένα χρόνο, έπρεπε να είναι 11, δηλαδή γέρικο. Αλλά αποκλείεται, γιατί του φαίνεται νεαρό. Είναι, λέει, σίγουρα κάτω από 7- 8 χρ. Γιατί δε φαίνεται να έχει ξεκινήσει να κάνει καταρράχτη στα ματάκια του. Μακάρι να είναι μικρούλης και να γίνει καλά, για να τον κρατήσω πολλά χρόνια!
 
Σε μένα μόνο ερωτηματικά γεννούν οι διηγήσεις της Σύλβιας.
Είναι γεμάτος απο ακάρεα; Τί είδους; Των πτερών και του σώματος;
Αν υπάρχουν τέτοια ακάρεα ποια αγωγή έδωσε;
Εχει και ακάρεα της τραχείας, του έβαλε φάρμακο στο σβέρκο, αλλά η ΙΒΕΡΜΕΚΤΙΝΗ (το Πουλμοσάν) δεν κάνει;
Τότε τι φάρμακο είναι αυτό που του έβαλε στο σβέρκο και θα το ξαναβάλει σ' ένα μήνα;
Θα γίνει καλύτερα αλλά θα μείνει φορέας; Ποιανού πράγματος; Των ακάρεων; ή έχει κάτι άλλο;
Να πάρει αντιβίωση ανθρώπινη γιατί οι "πουλίσιες" είναι ελαφριές; 5 ml σε πόση ποσότητα νερού ; και ήξερε πόση κατανάλωση νερού κάνει το πουλάκι ημερησίως; Είδε τουλάχιστον στις κουτσουλιές τι ούρα υπήρχαν; ( πολλά ή λίγα)
Μετά την αντιβίωση καθόλου προβιωτικό;
Το EPITHOL και το PULMOSAN είναι για πρόληψη ;

-Ας ελπίσουμε οτι το πουλάκι θα πάει προς το καλύτερο για το δικό του καλό αλλά και για να ανταμειφθεί το ενδιαφέρον της φίλης μας
και ας μείνω εγώ με τις απορίες μου.:)

Υ. Γ Το κλουβάκι μπορεί να αποτελέσει και μέρος μιας 6άδας μεταφοράς. Πολύ χρήσιμο.
3227746.webp
 
Εγώ θα πω θερμά συγχαρητήρια στη Σύλβια για τη φροντίδα, την αγάπη και το τρέξιμο που ρίχνει για το καναρινάκι της! Και πιστεύω ότι με την τόση αγάπη που δέχεται ο μικρός (ακόμα και αν ο γιατρός κάνει λάθος) θα γίνει καλά γιατί πιστεύω πως η αγάπη κάνει θαύματα! Χίλια μπράβο σου! Ελάχιστοι θα έκαναν κάτι τέτοιο για ένα καναρινάκι! :D
 
Back
Top