Ασθένειες Καναρίνι σε μαύρο χάλι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sylvia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Θα σου απαντήσω σε όσα μπορώ (και αν κατάλαβα καλά). Λοιπόν, ξεκινάμε!
Είναι γεμάτος απο ακάρεα; Τί είδους; Των πτερών και του σώματος;
είπε ότι είναι γεμάτος ακάρεα σε φτερά, τραχεία (γι' αυτό κάνει και το θόρυβο με το ράμφος), πόδια και μάλιστα τα φτερά του είναι σε άσχημη κατάσταση (από τη μέσα μεριά τελείως μαδημένα, όπως και ο σβέρκος του. (δε μου είπε τίποτα για ακάρεα ράμφους).
Αν υπάρχουν τέτοια ακάρεα ποια αγωγή έδωσε;
Η αγωγή που έδωσε είναι αυτή που περιγράφω πιο πάνω. Του έβαλε φάρμακο στο σβέρκο και είπε να ξαναπάω σε ένα μήνα να κάνει το ίδιο. Τον ρώτησα αν θα πρέπει να του βάλω Pulmosan ή κάτι άλλο και είπε όχι γιατί είναι κυρίως για πρόληψη!
Το κλουβάκι μπορεί να αποτελέσει και μέρος μιας 6άδας μεταφοράς. Πολύ χρήσιμο.
Τι ωραία η 6άδα μεταφοράς! Δεν ήξερα ότι μπορεί να αποτελέσει και μέρος «πολυσυσκευασίας» 😛 Όντως πολύ χρήσιμο!

Αχ, σ' ευχαριστώ πολύ Αλίκη για τα καλά σου λόγια! Να' σαι καλά! Η αλήθεια είναι ότι και εν μέσω κρίσης, λίγοι θα πλήρωναν επίσκεψη σε γιατρό, όχι γιατί δε θα ήθελαν, αλλά γιατί ίσως δε θα μπορούσαν, και μάλιστα αν η επίσκεψη κοστίζει παραπάνω από το να αγοράσουν άλλο καναρίνι... Απλά εγώ σκέφτομαι την ψυχούλα που υποφέρει. Ακόμα και να επιβίωνε έτσι, δε θα ήταν κρίμα να ζούσε μία ζωή μέσα στη φαγούρα; (Ο κόσμος στο ιατρείο με κοίταζε καλά- καλά που "έτρεχα για ένα καναρίνι", αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν μπορείς να το αφήσεις και στη μοίρα του αν μπορείς να κάνεις κάτι...)
 
5 ml αντιβίωσης στην ποτίστρα είπε (φαντάζομαι ποτίστρα των 100). Έχω και τη συνταγή, μπορώ να την ανεβάσω να τη δείτε, απλά "5ml στην ποτίστρα" έγραψε!
Καλό θα ήταν πριν του βάλεις την αντιβίωση να πάρεις ένα τηλ να ρωτήσεις για σιγουριά γιατί υπάρχουν οι πποτίστρες των 100ml, των 250ml και πάει λέγοντας. Πάρε τηλ για επιβεβαίωση! 👍
 
Μάκη τόσο δίνουν 5 ml στα 100 νερού το έχω δώσει και εγώ έτσι και είναι ακίνδυνο η τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε. Αν διαβάσουμε ότι κάθε ml φαρμάκου περιέχει 10 mg στα 100 ml νερού έχουμε 50 mg φάρμακο οπότε στο 1 λίτρο νερού 500 mg. To θέμα είναι ότι έχω διαβάσει από ισπανό κτηνίατρο να προτείνει τη δόση του ίδιου φαρμάκου στα 250 mg ακριβώς στη μέση σαν αντιβιοτικό ευρέος φάσματος Παιάνα και Βασίλη ίσως με καταλαβαίνετε τι γράφω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
Επειδή κι εγω εχω παει πουλακι με ακάρεα στον ιδιο γιατρό, μου ειχε πει ακριβώς τα ίδια, χωρις την αντιβίωση, έκανε όντως έλεγχο στην εσωτερική πλευρά των φτερών και είδε απώλεια σε πούπουλα και στην τελική έδωσε ιβερμεκτινη της οποίας τη συγκέντρωση την έφτιαξε ο ίδιος μετα απο αραίωση, λέγοντας οτι ειναι σε υψηλότερη συγκέντρωση απο αυτή του pulmosan. Έκανε επισης επανεφαρμογη του ιδίου σκευάσματος σε 3 εβδομάδες. Καλυτέρευση είδα μετα απο 2-3 ημέρες, ο ήχος του ράμφους Ακουγόταν πολυ έντονα τις πρώτες 2 ημέρες από την εφαρμογή, αλλά τελικά απο καιρό εις καιρό, μετα το πέρας της αγωγής, τον ξανακουγα.
 
-Τα ακάρεα των πτερών και του σώματος αν υπάρχουν(και φαίνεται οτι υπάρχουν) δεν καταπολεμούνται με ΙΒΕΡΜΕΚΤΙΝΗ.
Αυτά τρέφονται με κερατίνη και ο μόνος τρόπος να απαλλαγεί το πουλί είναι να έλθουν σε επαφή με κάποια απο τις αντιπαρασιτικές σκόνες ή σπρέϋ που κυκλοφορούν. Τα ακάρεα των ποδιών δεν θα υποχωρήσουν αν δεν γίνεται για μια εβδομάδα τουλάχιστον, καθημερινά, εντριβή με ΕPITHOL ώστε να ψοφήσουν τα υπάρχονται και τα αυγά τους, και να μαλακώσουν και να "πέσουν" τα κατάλοιπα της διατροφής τους που είναι κολλημένα σαν τσαμπιά στα πέλματα του πουλιού. Αυτό το τελευταίο πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να σταθεί στα πόδια του το πουλί ευχάριστα και με ευκολία, να ξεστρεσαριστεί και να αρχίσει να τρώει καλά και να βάλει βάρος. Αυτό θα το βοηθήσει και σε όλα τα άλλα. Εχω την γνώμη οτι αυτά πρέπει να τα κάνεις πέραν απο τις όποιες συμβουλές του γιατρού.
-Σύλβια, μη διστάζεις να ρωτάς τον γιατρό. Εξ' άλλου δεν νομίζω οτι θα είχε αντίρρηση να σου πεί.
Ας πούμε..."Τι φάρμακο είναι αυτό που του βάζετε;" "Γιατί να δώσουμε μια αντιβίωση που δεν είναι για πουλιά" ; και ό,τι άλλο σου κάνει εντύπωση ή σου αφήνει ερωτηματικά... Και όλα αυτά τα συζητάμε γιατί μας έδωσες την ευκαιρία με αυτή την πολύ αναλυτική σου περιγραφή να ασχοληθούμε ευρέως με το θέμα που σε απασχολεί αλλά πιθανά και πολλούς άλλους. Θα προσθέσω κι' εγώ τις ευχαριστίες μου, με των άλλων παιδιών για τα ωραία πόστς σου.
 
Θα κάνουμε λίγες ημέρες υπομονή και θα μάθουμε τα αποτελέσματα της θεραπείας, αν φυσικά ανεβάσει φωτό και μας κρατά ενήμερους.
 
Μετά από τις παρατηρήσεις σας, αυτό σκέφτηκα να κάνω κι εγώ. Να του βάζω Epithol και αντιπαρασιτική σκόνη ή σπρέι κι ας μη μου είπε ο γιατρός. Δε νομίζω ότι έχω να χάσω κάτι. Ακόμα κι αν είναι όπως τα λέει και το φάρμακο πάει παντού στο σώμα, νομίζω πως δε θα κάνει κακό να το "βοηθήσω" λίγο με επιτόπου θεραπεία. Εννοείται ότι θα σας ενημερώνω γιατί ξέρω ότι έχετε κι εσείς την ίδια αγωνία μ' εμένα για την πορεία του!
 
Καλησπέρα παιδιά! Σας έχω καλά νέα σήμερα! Με είδε το παιδί που είχε το καναρίνι πριν και με ρώτησε πώς τα πάει. Του ανέλυσα την κατάσταση, τα όσα είπε ο γιατρός και του είπα και ένα- ένα τα έξοδα που έκανα. Για αντιπαρασιτικά, κρέμες, σπρέι, επίσκεψη στο γιατρό, φάρμακα, κλουβί μεταφοράς κλπ. Όταν άκουσε από μέσα η μάνα του ότι μου έχει κοστίσει γύρω στα 100€, έγινε μπουχός! Βγαίνει έξω και του λέει: "Ε, και τι ρωτάς; Δικό μας είναι;" Και λέει και το παιδί: "Γιατί, ποιανού είναι;" και του απαντάει η μάνα του: "Της κοπέλας!" Και γυρίζω και της λέω: "Γιατί, μου το χαρίσατε;" Και μου λέει: "Τωωωρα;!" 😀 φοβήθηκε μην της ζητήσω τα λεφτά μάλλον και λάκισε! Άντε, καλορίζικο και να το χαίρομαι! :D
 
Ευχαριστώ πολύ! Αν έχει δίκιο ο γιατρός ότι δεν είναι πάνω από 7-8 χρονών με το ζόρι, τότε δεν είναι και τόσο γεράκος τελικά, οπότε θα πιάσουν τόπο τα λεφτά μου! Θα τον έχω σίγουρα 6-7 χρόνια ακόμα.
 
😀 κλαίω με αντίδραση μάνας! Καλορίζικο και πρέπει να του γύρισε η τύχη που ήρθε στα χέρια σου οπότε και εγώ πιστεύω θα κάνετε παρέα για πολλά χρόνια ακόμα! 😉
 
Καλησπέρα παιδιά! Σας έχω καλά νέα σήμερα! Με είδε το παιδί που είχε το καναρίνι πριν και με ρώτησε πώς τα πάει. Του ανέλυσα την κατάσταση, τα όσα είπε ο γιατρός και του είπα και ένα- ένα τα έξοδα που έκανα. Για αντιπαρασιτικά, κρέμες, σπρέι, επίσκεψη στο γιατρό, φάρμακα, κλουβί μεταφοράς κλπ. Όταν άκουσε από μέσα η μάνα του ότι μου έχει κοστίσει γύρω στα 100€, έγινε μπουχός! Βγαίνει έξω και του λέει: "Ε, και τι ρωτάς; Δικό μας είναι;" Και λέει και το παιδί: "Γιατί, ποιανού είναι;" και του απαντάει η μάνα του: "Της κοπέλας!" Και γυρίζω και της λέω: "Γιατί, μου το χαρίσατε;" Και μου λέει: "Τωωωρα;!" 😀 φοβήθηκε μην της ζητήσω τα λεφτά μάλλον και λάκισε! Άντε, καλορίζικο και να το χαίρομαι! :D
Αν έλεγες 5 ευρώ κόστος ίσως να στο ζητούσαν πίσω :)
 
Χρόνια πολλά Σύλβια σ' εσένα την οικογένειά σου και τον προστατευόμενο. Δεν μπορώ να τον ακούσω τώρα γιατί είμαι στην δουλειά αλλά θα το κάνω σίγουρα το βράδυ. Αν του μείνει καμιά φαλακρίτσα δεν πειράζει, σημάδια γοητείας :)
Να είσαι πάντα ευλογημένη να βοηθάς όπου μπορείς. Μπράβο σου!
 
😀 έτσι! Μη σου πω ότι φαλακρούλη θα τον αγαπάμε πιο πολύ, θα είναι ξεχωριστός! Ευχαριστώ για όλα!
 
Μπράβο μπράβο μπράβο! Τέτοια θαύματα κάνει η αγάπη και η φροντίδα! Να στε καλά και να χαίρεστε τον εκκολαπτόμενο τενόρο σας! 😉 Χρόνια σας πολλά!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
Αν έλεγες 5 ευρώ κόστος ίσως να στο ζητούσαν πίσω :)

Όχι "ίσως" Γιάννη. Σίγουρα! Τους την έφερα και χωρίς να το επιδιώξω! 😛

Καλησπέρα και πάλι! Καλό υπόλοιπο γιορτών να έχετε και καλή πρωτοχρονιά! Είπα να σας ενημερώσω άλλη μία φορά για την πορεία μας. Λοιπόν, όταν πέρασε ένας μήνας από την πρώτη δόση φαρμάκου που του έβαλε ο γιατρός, τον ξαναπήγα (στις 3/12) και με ρώτησε πώς τα πάμε. Του είπα ότι η αλήθεια είναι πως δε βλέπω καμία σοβαρή βελτίωση, εκτός από τα ποδαράκια του που είναι ορατά καλύτερα. Μου είπε ότι με την πρώτη δόση δεν περιμένουμε συνήθως αποτελέσματα και απλά είμαστε χαρούμενοι αν μείνει το πουλάκι σταθερό. Του έβαλε τη δεύτερη δόση και μου είπε να του βάλω ξανά την ανθρώπινη αντιβίωση για μία βδομάδα και βιταμίνες στο νερό για ένα μήνα. Τον ρώτησα τι φάρμακο είναι αυτό που βάζει και αν είναι ίδιο με του Pulmosan και μου είπε πως δεν είναι το ίδιο. (Μου είπε το όνομα της ουσίας, και την ουσία του Pulmosan αλλά δυστυχώς δεν το συγκράτησα –έχει περάσει και σχεδόν ένας μήνας από τότε- αλλά μου είπε ότι είναι κάτι πολύ πιο δυνατό και επανέλαβε ότι το Pulmosan το χρησιμοποιούμε πιο πολύ για πρόληψη.) Τέλος τoν ρώτησα πότε να περιμένω βελτίωση και μου είπε σε 2 μήνες από τη δεύτερη δόση -δηλαδή γύρω στις αρχές Φλεβάρη- να τον περιμένω να κελαηδήσει. Έλα όμως που ο νιός μας είναι παλικάρι! Έχει αρχίσει και μου τραγουδάει ήδη! Σας επισυνάπτω ηχογράφηση του αγοριού μας για να μου πείτε τη γνώμη σας. Δεν είναι αυτό προσπάθεια για κελάηδισμα; Οι καλύτερές του στιγμές είναι γύρω στο 3.30, μετά το 4.00, γύρω στο 5.00 και κάπου στο 6.40. Το λέω για να μην το ακούσετε όλο (διότι είναι και 6-7 λεπτά, όση ώρα έκανα να τον καθαρίσω και να του φτιάξω το φαγητό του). Βέβαια τα καλύτερα δεν έχουν ηχογραφηθεί γιατί τα κάνει το πρωί, μέσα στον ύπνο μου 😛 . Ευχάριστο διάλειμμα, ο μπαμπάς μου μετά το 5ο λεπτό που έρχεται να μας κοροϊδέψει, και μου λέει «τι φωνάζει αυτός εκεί πέρα;» κι εγώ του απαντάω με χαζό ύφος «προσπαθεί να κελαηδήσει και όταν συνέλθει εντελώς θα χαλάει τον κόσμο!» Κάντε πως δεν το ακούσατε! (Άντε, μέχρι ρεζίλι γίναμε για χάρη σου κύριε Φρίγκο! Φρόντισε να συνέλθεις να μας αποζημιώσεις!)

Ακούστε τον εδώ: http://picosong.com/55dH/

Α, και κάτι ακόμα. Ο γιατρός είπε ότι στα σημεία που είναι μαδημένος, υπάρχει περίπτωση να μην επανέλθουν ποτέ τα φτερά του, εκτός αν υπάρχουν θύλακες κάποιων φτερών που δεν έχουν καταστραφεί εντελώς από τα ακάρεα. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο!
 
Back
Top