Ασθένειες Καναρίνι με άσθμα δεν κοιμάται τα βράδια

Jeterion85

PB New Member
Εγγραφή
31 Δεκ 2019
Μηνύματα
8
Πόλη
Αργυρούπολη
Καλημέρα έχω ένα καναρίνακι με άσχημο άσθμα και το κάκο είναι ότι είναι τόσο άσχημο που δεν κοιμάται τα βράδια.
Πως μπορώ να τον κάνω να ανακουφηστεί ώστε να μπόρει να κοιμάτε το βράδυ;
Ευχαριστώ.
 
Καλώς ήρθες στην παρέα μας @Jeterion85
Να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις...
  1. Πώς ξέρεις ότι του πουλάκι έχει άσθμα και όχι π.χ. κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος;
  2. Γράψε μας τα συμπτώματα, ακούς κλικαρίσματα στο ράμφος; φτερνίζεται;
  3. Πού βρίσκεται το πουλί; Δλδ, περιέγραψέ μας τον χώρο διαμονής του (εσωτερικός χώρος; Εξωτερικός; Σε ποιο δωμάτιο μένει)
  4. Αν ο χώρος είναι εσωτερικός, χρησιμοποιείται απορρυπαντικά / αποσμητικά χώρου / κουζινικά τεφάλ / υπάρχει καπνός, τζάκι, air codition, ρεύματα αέρος... Ποια η θερμοκρασία του χώρου; ο αέρας είναι ξηρός /υγρός;
  5. Ακολουθεί το πουλί τη φυσική διάρκεια φωτός (να κοιμάται τη νύχτα και να ξυπνά το ξημέρωμα) - φαντάζομαι πως όχι σύμφωνα με τα γραφόμενά σου και για αυτό ξέρεις ότι δεν κοιμάται τα βράδια
  6. Κελαηδά το πουλί (έχει φωνή; ) το βλέπεις και βαριανασαίνει; Τρώει κανονικά;
  7. Από πότε διαπίστωσες ότι δεν είναι καλά;
  8. Έχετε πτηνίατρο στην Αργυρούπολη ή κάπου σχετικά προσβάσιμα στην περιοχή;
  9. Μήπως το πουλάκι κάποιες ώρες την ημέρα είναι μέσα στο σπίτι και κάποιες άλλες το βγάζετε έξω;
  10. Η τροφή του είναι χύμα ή αν όχι, γράψε μας την επωνυμία του μείγματος (εμπορική ονομασία)
 
1)Για λοίμωξη δεν ξερω πάντως δεν μπόρει να πάρει εύκολα ανάσα και συννέχεια προσπάθει να βγάλει κάτι
2)Τα συμπτώματα είναι σε ένα βιντεό που ανέβασα
3)Γενικά έξω το πρώι και μέσα το βράδυ(έχουμε γάτες) αλλά τώρα με το κρύο μέσα
4)Απορρυπαντικά για το καθάρισμα
5)Γενικά με το υπνό του έχουμε θέμα γιατί και όταν ήταν καλά είμαστε μικρό σπίτι οπότε είναι δύσκολο να λοιμηθεί
6)Προσπάθει να κελαηδήσει όταν κελαηδούν τα αλλά η όταν βάζω μουσική
7)Το πρόβλημα το έχουμε καιρό και παίζει να έχουμε πάνω από χρονο
8)Αρχικά το παρατήσησα πριν κάνα χρόνο και το άφησα θεώρωντας ότι θα ήταν κάτι παραδοδικό. Δεν πέρασε και το πήγαμε στον γιατρό μου έδωσε taberlin antiasmatico και του πέρασε όμως μετά του ξαναήρθε,του ξανάβαλα και του πέρασε. Το συνέχισα αυτό αλλά μετά από ένα σημείο και μετά δεν το έπιανε το taberlin και το πήγα σε αλλό γιατρό(Μικρών ζώων αυτός όχι πτηνολογος) κια του βάζαμε σε 2,5ml νερο του 1/8 από τα χαπία prezonol, και πάλι η ίδια ιστορια. Μετά από καιρό πήγα σε αλλό πτηνίατρο (ήταν όμως για ένα αλλό μου καναρίνι και όχι γι αυτό) και μου ειπέ να αλλάξω από χύμα τροφή σε παρασκευάσμενη. Το αστείο στην υπόθεση με την αλλαγή τροφής του πέρασε το άσμα αλλά και πάλι μετά από καιρό ξαναηρθέ. Το πήγα στον κτηνιάτρο(που μου είπε για την αλλαγή τροφής)και επειδή έκανε σπασμούς το βράδυ το ράμφος του του κάναμε θεραπεία για τα ακάρεα και έφυγε (μακάρι να έκανα πλάκα με το συγκεκριμένο θέμα αλλά δεν είναι έχω χάσει αρκετά βράδια ξάγρυπνος να το προσέχω). Μόλις ξεκίνισε η πτερόροια τους έβαλα φάρμακο για την περάσουν ποιό ήπια και του ξάναηρθε. Θυμήθηκα όμως επείδη ήταν το πρώτο καναρίνι που είχα και δεν ηξερά πολλά γι αυτά του εδίνα γενικά φάρμακα για το παραμικρό οπότε σκέφτηκα ότι ίσως το λάθος να το έκανα έγω που του έδινα φάρματα όποτε το σταμάτησα να δω τι θα γίνει, το αστείο είναι ότι το άσμα του πέρασε,έκανα 2η φόρα το πείραμα και όντως όταν του έβαλα φαρμάκο αρχίσε και μόλις το έκοψα σταμάτησε. Τώρα είμαστε στην συγκεκριμένη περίοδο όπου έχει άσμα χωρίς να του έχω δώσει τίποτα. Το κακό είναι οτί τώρα είναι χειρότερο(τι αλλές φόρες μπορούσε και κοιμόταν κανά 5ώρο αλλά από εχθές είμαστε και οι δύο χωρίς ύπνπο).

Αυτο που θέλω για τώρα να ξέρω είναι επηδεί περιμένω να τελείωσουν οι διακοπές για να τον πάω πάλι στον πτηνιάτρο υπάρχει κάποιος τρόπος να τον κάνω να κοιμηθεί το βράδυ ώστε να μην έχει τέτοια ταλεπωρία.

Βάζω και ένα βίντεο για να δείτε και έσεις και να πείτε την γνώμη σας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
 
Λοιπόν, όταν θα τον ξαναπιάσεις, θα έχεις έτοιμο έναν φακό (π.χ. κινητού) και θα του ανοίξεις το στόμα (χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα με το πλάι της ώστε να μην το πληγώσεις) και θα ρίξεις μέσα στο στόμα του τη δέσμη του φωτός και θα δεις αν έχει λευκοκίτρινες επιφάνειες στον ουρανίσκο και στον λάρυγγα. Αν ναι, τότε τα λέμε πάλι
Επίσης, θα έλεγα να επικοινωνούσες με το εργαστήριο στην Κομοτηνή τηλεφωνικά, να τους εξηγούσες όλες τις αγωγές και τα συμπτώματα, να τους έστελνες το βίντεο και να σου πουν οι ίδιοι τι δείγματα θα κρίνουν ότι πρέπει να τους στείλεις.
Κάποιες διευκρινήσεις θα ήταν ίσως ωφέλιμο να είχαμε.
Στην αγωγή για τα ακάρεα, έβαλες μια σταγόνα pulmosan; Μία φορά ή έκανες επαναλήψεις κι αν ναι, μετά από πόσο καιρό και πόσες;
Καθώς φαίνεται έδωσες κορτιζόνη (perzolon) και τα συμπτώματα υποχώρησαν, οπότε μπορεί να μειώθηκε η φλεγμονή ή να είχε πράγματι αλλεργία σε κάποιον παράγοντα και να υποχώρησαν τα συμπτώματα.
Ακόμα έδωσες αντιβίωση το οποίο πάλι είναι βρογχοδιασταλτικό.
Με άλλα λόγια η θεραπεία φαίνεται να έχει επικεντρωθεί στο άσθμα, Το ερώτημα παραμένει, αν πρόκειται για προσβολή από μύκητες ή για λοίμωξη αναπνευστικού.
Βεβαίως σε όσα σου γράφω παραπάνω, θα ήθελα να υπολογίσεις ότι δεν είμαι γιατρός, και απλά κάνω εμπειρικές - λογικές σκέψεις.
Δοκίμασε επίσης να του δώσεις λίγη ρίγανη (χλωρή αν έχεις προτιμότερα, αλλιώς ξερή)
 
@ianos, Θα το πάω στον γιατρό πάλι τον 3ο) για μιλίσουμε για το συγκεκριμένο θέμα.
Τώρα να το πίασω φοβάμαι οπότε το αφήνω στον γιατρό αυτό.
Το ευρενιτικό κεντρο όμως πόσο χρεώνει γιατί δεν είμαι και καλά στα οικονομικά.
Το θέμα είναι μέχρι να το παώ στον γιατρό πως μπορώ να τον κάνω μην μένει ξύπνιος;
Υ. Γ:Χθές το βράδυ κατάφερε και έπεσε, δεν ξέρω για πόσο αλλά από το τίποτα είναι καλύτερο(μάλλον από εξάντλιση αλλα μπόρει ίσως να βοήθησε λίγο που του έβαλα πάλι taberlin)

Ευχαριστώ!
 
Το ευρενιτικό κεντρο όμως πόσο χρεώνει γιατί δεν είμαι και καλά στα οικονομικά.
Δεν το ξέρω αυτό, αλλά αν τους τηλεφωνήσεις, μπορείς και να ρωτήσεις για το συνολικό κόστος (+ τα μεταφορικά για τα δείγματα)
Το πήγες σε γιατρό τελικά;
 
Το ευρενιτικό κεντρο όμως πόσο χρεώνει γιατί δεν είμαι και καλά στα οικονομικά.

Το διαγνωστικο χρεωνει 10 ευρω για την κλασσικη εξεταση κοπρανων συν ταχυδρομικα.
 
Καλησπέρα το πήγα στον πτηνίατρο και μου είπε να του δώσο baytril. Το θέμα είναι ότι δεν κοιμάται και κοντεύει τις 3 νύχτες ξυπνιο. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει. Ο γιατρός μου είπε για φάρμακα που είναι για την αλεργία αλλά μου είπε ότι μπόρει να το σκοτόσει.
1)Τι μπόρει να πάθει από την τόση αηπνία και πόσο καιρό εχώ να κάνω κατί πριν γίνει αυτό;
2)Να τον παώ για την θεραπεία κατα της αλέργιας;
3)Υπάρχει κανένας τρόπος να τον κάνω να κοιμήθει;
Ευχαριστώ
 
Πώς ξέρεις ότι δεν κοιμάται;
Μένεις ξύπνιος μέχρι τις 02:00 πμ και το ξέρω μέχρι εκεί γιατι τον παρακολουθώ μέτα μέχρι να με πάρει ο υπνός τον ακούω που προσπάθει να βγάλει το άσμα
 
Back
Top