Ασθένειες Καναρίνι με παθολογική πτερόρροια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης eva vrs
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σ'ευχαριστώ πολύ @panagiota Ναι θα του βάλω σιγά σιγά γιατί δεν έχει φάει ποτέ.
Κάθε μέρα θα του βάζεις και από κάτι καινούργιο. Όχι όλα μαζί. Βάλε και μπανιέρα να κάνει το μπανάκι του. Όπως έχουμε πει μακριά από τα δικά σου και σε μέρος ήσυχο, χωρίς πολλές ενοχλήσεις. Θα περιμένουμε εξελίξεις...

Ναι τα ξέρω όλα αυτά. Ευχαριστώ πολύ.
Να και εγώ τώρα προσπαθώ να στείλω τις φώτο στον Σταύρο και δυσκολεύομαι πάλι γιατί είμαι απο τηλ.
Όποτε σταλθουν και τις περάσει θα το δείτε κιόλας.

άρχισε κάθεται στον πάτο!
Αυτό μην σε πανικοβάλει! Από την στιγμή που
Το μεσημέρι είδα την κοιλιά και το στέρνο ήταν σούπερ.
μπορεί να κάθεται κάτω λόγω του στρες όπως λέει και η Παναγιώτα. :)
Δώστου λίγο χρόνο, γιατί μη ξεχνάς ότι σήμερα το πήρες και ήδη βιώνει το στρες της αλλαγής περιβάλλοντος.

Περιμένω τις φώτο για να πω κάτι παραπάνω από αυτά που είπαν τα παιδιά. Ιδανικά θα θέλαμε φώτο κοιλιάς, στέρνου (μπορεί να δούμε κάτι που δεν είδες 😉 ), πόδια και κουτσουλιές! 😉

Παιδιά μου είναι πολύ δύσκολο. Έβγαλα κάποιες φώτο και τις έστειλα στον Σταύρο, δεν μπορώ να δω καν ποιές στάλθηκαν. Θα προσπαθήσω και αργότερα αλλιώς το πρωί. 🙂

Μπράβο άντε καλό ξεκίνημα!
Μήπως κατά την μεταφορά ήταν ανοιχτό το κλουβάκι και τρόμαξε γι αυτό κάθεται κάτω; Όταν το είδες στο σπίτι που ήταν, πως ήταν η συμπεριφορά του;

Το είχα σκεπασμενο στη μεταφορά. Πριν το καθάρισα και το άφησα για ύπνο.. Παιδιά καθόταν πάλι κάτω πάω να σκάσω.

Σημασία έχει η κίνησή και η όλη καλή σου διάθεσή να το σώσεις. 🙂
Σίγουρα ένα τόσο παραμελημένο ζώο θα εμφανίσει προβλήματα...☹
Ανέφερες και ότι βρισκόταν αυτά τα δύο χρόνια σε σκοτεινό χώρο... Μπορεί και αυτό να φέρει μερίδιο ευθύνης για το ότι κάθεται κάτω...
Υπομονή...

Για το όνομα, πως σας φαίνεται το Johny ( Walker); (αφού συνεχίζει να πορεύεται στη ζωή σε νέα οικογένεια με φροντίδα και αγάπη)
Τα πρωτεία πάντα στην Αλίκη!:D

Σημασία έχει η κίνησή και η όλη καλή σου διάθεσή να το σώσεις...
Σίγουρα ένα τόσο παραμελημένο ζώο θα εμφανίσει προβλήματα...
Πολύ σωστά.
Αυτό πρέπει να είναι και το κίνητρο της προσπάθειας και μόνο αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να βοηθούμε μέσα από αυτό το θέμα...
Κι εμείς πρέπει να βοηθήσουμε σ' αυτό.
Τα υπόλοιπα μπορούν να ακολουθήσουν και μελλοντικά να γίνουν άλλο θέμα συζήτησης.

Λοιπόν παιδιά καθόταν κάτω τουλάχιστον μια ώρα... Το καθάρισα του έβαλα να φάει σπανάκι αυτό είχα και του έβαλα. Το έφαγε το καημένο με μια χαρά.. Ποσο το χάρηκα δεν φαντάζεστε.. Και πρωτου το πάρω ψιλο καθόταν κάτω.Αλλά τώρα κοιμάται φυσιολογικά. Παιδιά με νοιάζει να γίνει καλά και μετά βλέπουμε τα ονοματα τα οποία τα αφήνω σε εσάς.. Δεν έχω πρόβλημα..
Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξη! Ολους σας! 🙂

Ανέβηκαν και φωτογραφίες στο αρχικό μήνυμα της συζήτησης.
Σ'ευχαριστώ πολύ @Stavros 🙂

Ανέβηκαν και φωτογραφίες στο αρχικό μήνυμα της συζήτησης.
Τα ποδαράκια του μια χαρά δείχνουν. Το ότι στο καλάμι είναι πιο μελανά δεν σημαίνει κάτι! Απλά είναι ένα παρδαλό και πραγματικά πολύ ιδιαίτερο και όμορφο καναρινάκι!
Η στάση του σώματός του δε δείχνει να είναι άρρωστο.. Πιστεύω κάθεται στον πάτο λόγω στρες και αλλαγής περιβάλλοντος.

Αλλά τώρα κοιμάται φυσιολογικά.
Αυτό όμως είναι πολύ θετικό! Γενικά έχει ανάγκη τν σωστό ύπνο! Να κοιμάται μόλις πέσει ο ήλιος και να ξυπνάει με την ανατολή! Να το έχεις σε ένα σταθερό σημείο το κλουβάκι του! 😉

Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξη! Ολους σας! 🙂
Να σαι καλά! Το πιο δύσκολο όμως κομμάτι εσύ έχεις να το κάνεις! Και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις! Το έσωσες και σε λίγο καιρό δε θα το αναγνωρίζεις! Τα μπράβο ανήκουν σε σένα! 😉

Συμφωνώ απόλυτα με την Αλίκη. Η εικόνα του τουλάχιστον δε μου δίνει την εντύπωση άρρωστου πουλιού. Τα πόδια του και μένα μου φαίνονται μια χαρά, το μόνο που διακρίνω είναι ότι θέλουν κόψιμο τα νυχάκια του. Είναι ένα κουκλί!

Όντως είναι ένα πανέμορφο καναρινάκι, να σου ζήσει!
Εκτός από τα νυχάκια που σου είπε η Παναγιώτα, ήθελα να σε ρωτήσω, αυτό το άσπρο στην αυγοθήκη τι είναι; βλέπω ότι το έτρωγε κιόλας.
Επίσης δεν ξέρω αν φταίει το κομμάτι της φωτογραφίας αλλά μου φαίνεται πως οι κουτσουλιές έχουν μεγάλη ποσότητα λευκού;
Παρακολούθησέ το και αν ισχύει, να αποφύγεις τα χόρτα με πολλά οξαλικά όπως το σπανάκι τώρα στην αρχή.
Δώσε του σπόρους υγείας και αν βρεις γλυστρίδα στο μανάβικο.

Κάτι θυμόμουν κι εγώ αλλά έριξα μια ματιά στο άρθρο και δεν την είδα. Θα τσεκάρω τα ποσοστά της και θα επανέλθω. Ευχαριστούμε πολύ Παναγιώτα. :)

Κάτι θυμόμουν κι εγώ αλλά έριξα μια ματιά στο άρθρο και δεν την είδα. Θα τσεκάρω τα ποσοστά της και θα επανέλθω. Ευχαριστούμε πολύ Παναγιώτα. :)
Ναι γιατί στο άρθρο υπάρχει ως αντράκλα.

Όντως η γλυστρίδα έχει μεγάλα ποσοστά οξαλικών οξέων που είναι αντιθρεπτικά ας το πούμε έτσι.
Καλύτερα τώρα στην αρχή δίνε χλωρά αρωματικά βότανα, ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό, άνηθο κτλ.

Παιδιά ένα ένα γιατί ψιλο αγχωθηκα.. Δεν ξέρω τι να προαπαντήσω.😛.
Καταρχήν συγνωμη που καθηστερω να απαντήσω αλλά μπαίνω απο τηλ και δεν έχω πολύ ίντερνετ γι'αυτό.λοιπονν χάρηκα που δεν έχει κάτι στα πόδια γιατί το μαύρο με ανησύχησε πολύ. Το αυγό δεν ήταν απο μένα. Και άφηστε μην το σχολειασω το αυτό το κομμάτι δυο ημερών εκεί πέρα γιατί άντε. Τα νύχια θα τα κόψω το πρωί. 🙂
Στο νερό αύριο να βάλω τίποτα;
Πάντως με αυτήν την απαίσια διατροφή που έκανε λογικό να είναι χάλια και οι κουτσουλιες... Μα είναι δυνατόν;αυγό δυο και τέσσερις μέρες να τρώει το ίδιο;
Φφφφφφφ
😱
Παιδιά τόσο καιρό δεν κελαιδουσε καν και σήμερα το άκουσα πρώτη φορά. Απίστευτο👍
Ευχαριστώ και πάλι.

Όντως η γλυστρίδα έχει μεγάλα ποσοστά οξαλικών οξέων που είναι αντιθρεπτικά ας το πούμε έτσι.
Καλύτερα τώρα στην αρχή δίνε χλωρά αρωματικά βότανα, ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό, άνηθο κτλ.
Οκ Μαρία μου Θα δίνω βότανα τότε.
Άσχετο τώρα αλλά θα το πω. Μόλις μπορέσω θα σας παρουσιάσω και τα άλλα μου δυο καναρίνια μιας που δεν έτυχε ποτέ να το κάνω.Λίγο αργά αλλά δεν πειράζει.

Μπράβο Εύη, με το καλό για τη νέα ζωή!
Φαίνεται μεγάλο τυπάκι,θα σου πάρει το μυαλό!
Περίλλα έχεις;
Μόλις μπορέσω θα σας παρουσιάσω και τα άλλα μου δυο καναρίνια μιας που δεν έτυχε ποτέ να το κάνω.Λίγο αργά αλλά δεν πειράζει.
Εγώ για το πρωτότοκο,το νεφεληγερέτη Αίαντα, ακόμη δεν το έχω κάνει!

Back