Ασθένειες Καναρίνι με πρόβλημα στα πόδια

Έχει λίπος στη κοιλιά από ότι μου είπαν στο pet shop. Του δίνω όμως μόνο κεχρί περιλα, φρούτα κ λαχανικά κ σπάνια ασπράδι αυγού.. αλλά πάντα μου λέει ο κύριος στο pet shop ότι έχει λίπος. Γι αυτό κ τον είχα βάλει πρρισυ σε μεγαλύτερο κλουβί ώστε να γυμνάζεται περισσότερο..
θα προσπαθήσω να βάλω φωτογραφίες..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ωραία. Άλλαξε πατηθρες κάνε ο,τι πρέπει, βάλε τον και σε μεγαλύτερο κλουβί με τις πατηθρες στις άκρες ώστε να πετά και κάνε του διαιτα
 
BDEBBFDE-4E40-48A1-B6E5-4009D52D217F.webp
Καλησπέρα κ πάλι.. έβγαλα μια φωτο με την κοιλιά του οσο μπορούσα...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα θα ξεκινήσω τις πλύσεις με τα άλατα Epsom . Ξερετε σε τι αναλογία νερό - άλατα θα πρέπει να είναι το διάλυμα;
Πειράζει αν βραχεί το σώμα του καναρινιου;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα..
σχετικά με το πρόβλημα του καναρινιου με τα πόδια.. έκανα τη θεραπεία με τα άλατα, μετά bedadine 1%, πλύσιμο μ ορο κ αντιμικροβιακή κρέμα. Καθαρισμό κάθε μέρα όλο το κλουβί κ πατηθρες με χλωρίνη...
την Παρασκευή φάνηκε να βελτιώνεται η κατάσταση του, νομίζω μειώθηκε η ερυθρότητα των ποδιών, έφαγε κανονικά, στεκοταν κ Στα δυο πόδια..
Το Σάββατο κ μέχρι σήμερα όμως κάθεται πάλι στην κοιλιά μαζεύει τα πόδια τα οποία είναι κατακόκκινα πάλι. Το πρήξιμο παραμένει όπως ήταν από την αρχή.. Δεν είναι κινητικό, δεν τρώει ιδιαίτερα... Τι άλλο μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
  1. Συγγνώμη, πατήθρες έχεις αλλάξει; Έχεις με άλλα λόγια τις κατάλληλες πατήθρες;
  2. Το βάρος του πουλιού (εννοώ το λίπος βασικά) έχει ελεχθεί ώστε να είναι ας πούμε στο ιδανικό και να μην υφίσταται μεγαλύτερη καταπόνηση;
  3. Οι κλειδώσεις των δακτύλων και της άρθρωσης πάνω από τα δάκτυλα είναι επίσης ερεθισμένες, πρησμένες ή έρυθρές;
  4. Η πρόσληψη πρωτεϊνών από τη διατροφή έχει μειωθεί; (Το αυγό ή η αυγοτροφή δλδ κάθε πότε δίδεται; )
  5. Επιθόλ έβαζες στα ποδαράκια του; Αν ναι, έως πότε; Αν ναι, επίσης, πες μας του έκανες έντονο μασαζ;
  6. Εμφανίζει αλλοιώσεις και στο πέλμα, δλδ στην πατούσα εκεί που ενώνονται τα δάχτυλα;

Ρωτώ συνολικά ό,τι νομίζω ότι σχετίζεται ώστε να ξαναδούμε το ζήτημα από την αρχή.
 
Ρωτώ συνολικά ό,τι νομίζω ότι σχετίζεται ώστε να ξαναδούμε το ζήτημα από την αρχή.
1. Δεν εβαλα ξύλινες πατηθρες γιατί διάβασα σε αρκετά άρθρα ότι κρατάνε μικρόβια κ δεν είναι καλές. Έχω τις κυλινδρικές πλαστικές.
2. Το πουλί έχει αδυνατίσει ούτως η άλλως, τρώει λίγο σε σχέση με το παρελθόν. Έχει αδυνατίσει πολύ. Το δεύτερο καναρινι που έχω φαίνεται διπλάσιο μπροστά στο άρρωστο.
3. Ναι, είναι πρησμενες κ αρθρώσεις κ κόκκινες. Έχω ανεβάσει μια φωτο από την προηγούμενη φορά. Είναι η ίδια κατάσταση που φαίνεται στη φωτο..
4. Του έδωσα την προηγούμενη βδομάδα αυγό, πριν 10 -15 μέρες περίπου. Του βάζω ωστόσο στο νερό βιταμίνες που περιέχουν αμινοξέα κ βιταμίνη Α. Του δίνω κυρίως μπρόκολο κ καρότο. Μια φορά σε αυτές τις δυο βδομάδας του έδωσα κ ραδίκι.
5. Έποικοι δεν έβαζα. Από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα του έβαζα celestoderm κ muirocin (bactroban). Εναλλάξ με διάρκεια χρησησ μια βδομάδα την κάθε αλοιφή. Αυτή την βδομάδα ξεκίνησα την mupirocin. Έως την Κυριακή κ για όλη τη βδομάδα έβαζα celestoderm.. Την βάζω με μπατονέτα γιατί όσες φορές του έβαζα με το χέρι κ έκανα μασάζ την επόμενη μέρα φαινόταν να χειροτερεύει. Δε ξέρω μήπως το πονούσα πολύ.
6. Στις πατούσες έχει αλλοιώσεις. Αν δεις την φωτο φαίνεται κ το πρήξιμο. Δεν μπορώ να πω όμως ότι έχει πληγή, τύπου ξεραμένο αίμα. Η τουλάχιστον δεν το βλέπω .. μπορώ να βγάλω εκ νέου μια φωτο το βράδυ..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Άκουσέ με, δεν είμαι γιατρός, αλλά πιστεύω ότι έτσι δεν πρόκειται να γίνει δουλειά, με αλοιφές δλδ, όχι ότι θα τις σταματούσα βέβαια, αλλά πιστεύω ότι δεν επαρκούν.
Στη θέση σου θα το πήγαινα σε πτηνίατρο. Αν δεν μπορούσα για όποιον λόγο, κατά σειρά θα προχωρούσα ως ακολούθως:
  1. θα έπαιρνα κάποιον από τη λίστα στο τηλέφωνο ή με skype,
  2. θα επικοινωνούσα αν είναι δυνατό διά ζώσης με κάποια οργάνωση τύπου ΆΝΙΜΑ της περιοχής μου, ώστε να πάω να πάρω μία συμβουλή από τον γιατρό τους ή έστω να με παραπέμψουν σε κάποιον ειδικό
  3. θα πήγαινα σε καλό κτηνίατρο, αξιόπιστο δηλαδή και θα του έλεγα για δερματική μόλυνση η οποία ενδεχομένως να έχει επεκταθεί και στο υπόλοιπο σώμα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος
  4. Θα αγόραζα αντιβίωση από του στόματος χορήγηση σε ει δυνατό υγρή μορφή, που να πιάνει επιδερμικούς μικροοργανισμούς όπως ο σταφυλόκοκκος, αν έβρισκα για πουλιά ακόμα καλύτερα και θα έκανα την αναλογία βάσει σωματικού βάρους και θα τη χορηγούσα άμεσα.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να κινηθείς άμεσα γιατί το πράγμα δεν πάει καθόλου καλά.
Πες μας με bullets τι ακριβώς θα ήθελες από εμάς για βοήθεια... Κι εμείς, αν μπορούμε / γνωρίζουμε θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε
 
Θα το πήγαινα να πολύ καλή διάθεση σε κτηνίατρο αλλά ζω στην Πάτρα κ στο παρελθόν που χρειάστηκα κτηνίατρο για αλλο καναρινι τότε, δεν το βοήθησε. Σε τρεισ Είχα πάει. Ισα ίσα που το κάνανε πειραματόζωο. Οποτε δε ξέρω κανέναν στην περιοχή μου. Αν ξέρει κάποιος από εσάς κτηνίατρο- πτηνιατρο στην Πάτρα, σας παρακαλώ πείτε μου ποιος είναι. Έχω ρωτήσει δυο εκτροφείς αλλά κ οι δυο είπαν ότι λόγω ηλικίας δεν πρόκειται να γίνει καλα. Δε θέλω να το αφήσω στην μοίρα του. Κ δεν πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό να Πάει από ασθένεια ποδιών. Είναι δυνατό πουλί, ποτέ δεν μου είχε αρρωστήσει.

Είχα βρει στο ιντερνετ σε αντίστοιχη ασθενείς ότι είχαν χορηγήσει αντιβιωση, την οποία έψαξα χθες σε τρία κτηνιατρικά φαρμακεία κ δεν την είχαν. Ο τελευταίος μου είπε ότι έχει καταργηθεί. Εγώ θεωρώ Οτι πλέον πρέπει να του δώσω αντιβιωση αλλά δε ξέρω ποια κ ποιον να ρωτήσω να μου πει.

Επίσης να συμπληρώσω ότι το πίσω δάχτυλο δεν το κλείνει ώστε να αγκαλιάσει την πατηθρα με αποτέλεσμα να μην έχει ισορροπία όταν πατάει κ στα δυο πόδια. Επιπλέον σήμερα που κάθεται κάτω στον πάτο, στην κοιλιά του, βλέπω ότι κουνάει πάνω κάτω την ουρίτσα του..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε ευχαριστω παρά πολύ! Αύριο πρωί θα πάω κ ελπίζω να βοηθήσουν το καναρινακι μου..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα.. ζει ακόμα το καναρινι αλλά τα πόδια του πλέον έχουν παραμορφωθεί εντελώς. Πήγα σε κτηνίατρο εδώ στην Πάτρα κ μου είπε να συνεχίσω ότι έκανα, κ ότι έκανε κακό η celestoderm που χρησιμοποίησα. Σκέφτομαι να βρω έναν καλό πτηνιατρο στην Αθήνα κ να μιλήσω μαζί του να στείλω κ φωτο κ να τον πληρώσω ηλεκτρονικά... μου προτείνεται κάποιον εσείς;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Σ ευχαριστω πολύ.. Θα ανεβάσω κ μια νέα φωτο..

Από αυτά που διάβασα, θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με τον ποτζακη Δημήτρη που είναι κ κτηνίατρος στο Αττικό πάρκο.. Θέλω να πιστεύω θα έχει άποψη για καναρίνια. Θα δοκιμάσω Κ στην κλινική Θεσσαλονίκης.. κ θα σας πω .. ευχαριστω όλους σας..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πέρα από μια ίσως κακή (στραβή) θέση του επίμαχου δαχτύλου δε βλέπω κάτι ανησυχητικό
αλλά τα πόδια του πλέον έχουν παραμορφωθεί εντελώς.
Αυτό που περιγράφεις πιο πάνω.. από τις εικόνες που ανέβασες εγώ δεν το εισπράττω.
Προσωπικά αυτό το καναρίνι με αυτό το τραύμα θα το άφηνα ήσυχο γιατί υποψιάζομαι πως το "σπασμένο" δάχτυλο κόλλησε κάπως "στραβά" αλλά πέρα από την αισθητική αλλαγή θα είναι σύντομα πολύ λειτουργικό.
δεν το κλείνει ώστε να αγκαλιάσει την πατηθρα με αποτέλεσμα να μην έχει ισορροπία όταν πατάει κ στα δυο πόδια.
Είναι κάτι που σ εμένα μοιάζει φυσιολογικό.
Ένα τραυματισμένο δάχτυλο δεν μπορεί να είναι όσο λειτουργικό ήταν πριν τον τραυματισμό.
Σταδιακά εικάζω πως θα επανέλθουν πολλές από τις λειτουργίες του αλλά δεν είναι δα και τόσο τραγικό που να σηκώνει αντιβιώσεις και περαιτέρω ταλαιπωρία.
Καλή διατροφή.. και σύντομα όλα τα κακά θα είναι παρελθόν.
 
Back
Top