Ασθένειες Καναρίνι ξύνεται συνέχεια

Πρέπει να ελεγχθεί και το στόμα για σημάδια διαφορετικού χρώματος αφού δυσκολεύεται στη μάσηση σπόρων.
Δεν δυσκολευετε απλα τρωη λιγους σπορους κ συγκεκριμένα τους στρογγυλόυς που ειναι σαν μπιλιτσες κόκκινη!

Δεν δυσκολευετε απλα τρωη λιγους σπορους κ συγκεκριμένα τους στρογγυλόυς που ειναι σαν μπιλιτσες κόκκινη!
Είναι προφανές ότι υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο δεν τρώει ας πούμε τον πιο κοινό σπόρο, το ασπούρι. Και για αυτό καλύτερα το πουλάκι να επισκεφτεί γιατρό. Αλλά δεν μας είπες σε ποια περιοχή μένεις για να σου πούμε γιατρό.

Μενω περιστερι θα παρω αυριο κιολας τηλ να κλεισω ραντεβού να το παω για να μην το χασω μπηα κ ειδα κ θα το παω σε αυτον τον κυριο που ειναι στο Περιστέρι ευχαριστώ πολυ

Ποσο καιρο δεν τρωει σπορους; Κανε αυτο που σου ειπε ο Γιαννης δηλ να παρης ολα τα αλλα κ ασε μονο σπορους κ δες αντιδρασεις

Δεν κατανοώ με ποιο σκεπτικό προτείνετε να μείνει το καναρίνι μόνο με σπόρια, κρύβει κάποιου είδους "πίστη" αυτή η επιλογή;
Δεν ξέρουμε καν τι μείγμα ταΐζει. Είναι πολυκαιρισμένο;Είναι χύμα;Δεν τρώγεται σε κάθε περίπτωση;
Αλλά παρόλα αυτά "μείνε με σπόρια"!
Δεν έχει σημασία που ο ιδιοκτήτης έχει αναφέρει οτι έχει δοκιμάσει αυτόν τον τρόπο χωρίς αποτέλεσμα, επιμένουμε στο "μείνε με σπόρια".
Το γεγονός οτι μπορεί να ταΐζει μείγμα με 25% ρούπσεν και να ζει απο αυτό δεν μας προβληματίζει.
Ήθελα να ήξερα, το "μείνε με σπόρια" που αποσκοπεί;
Ένα ψόφιο πτηνό από ασιτία,έχει εμφανές ακόμα το πρησμένο απο τοξίνες συκώτι του αλλά τουλάχιστον έχει πάψει να ξύνεται!
Ή ο φίλος είναι πολύ αρχάριος ακόμα με τα καναρίνια και δεν μας μεταφέρει σωστά τις πληροφορίες ή μας τις μεταφέρει σωστά και εμείς τον συμβουλεύουμε να τινάξει και άλλο στον αέρα τον οργανισμό του πτηνού.
Όπως και να έχει, το ξύσιμο είναι απλά ένα σύμπτωμα και ακόμα και αν με μια θρησκευτική πίστη σταματήσει να κάνει ότι κάνει, δεν σημαίνει οτι ο δρόμος για τον εξειδικευμένο ιατρό έχει πάψει να είναι μονόδρομος.

Πιστεύω πως αρκετοί φίλοι θα ήθελαν να πάνε το ζωάκι τους σε γιατρό. Μήπως όμως οι δυσκολίες των καιρών μας τους αποτρέπει. Απλά το σημειώνω..συχνά θα βρισκόνται οι πιο έμπειροι στην δύσκόλή θέση να προσφέρουν ιατρικές συμβουλές. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα.

Πιστεύω πως αρκετοί φίλοι θα ήθελαν να πάνε το ζωάκι τους σε γιατρό. Μήπως όμως οι δυσκολίες των καιρών μας τους αποτρέπει. Απλά το σημειώνω..συχνά θα βρισκόνται οι πιο έμπειροι στην δύσκόλή θέση να προσφέρουν ιατρικές συμβουλές. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα.
Πολύ σωστά κάνεις και το σημειώνεις. Μόνο που και οι γιατροί, πόσο μάλλον οι πιο έμπειροι ενέχουν τον κίνδυνο να κάνουν λάθος. Σε αυτήν την συγκριτική μάλιστα, οι γιατροί βλέπουν και εξετάζουν το πουλάκι, ενώ οι έμπειροι, αν δίνουν διαδικτυακές συμβουλές, θα πρέπει να βασιστούν σε μια περιγραφή ή και στην καλύτερη περίπτωση σε κανα δυο φωτογραφίες, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για λαναθασμένη διάγνωση.
Τέλος, το να έχεις ένα ζωάκι, συνεπάγεται να μπορείς να διαθέσεις ενέργεια και χρήματα για να το πας στο γιατρό, όταν αυτό ασθενήσει, ας μην το ξεχνάμε αυτό, γιατί μιλάμε για ζώα συντροφιάς, δεν γίνεται λοιπόν, εμείς να επιλέγουμε να μας συντροφεύουν, και στα δύσκολα, όταν χρειάζονται βοήθεια, να επαφυόμαστε στην καλή θέληση ενός έμπειρου εκτροφέα για να μην στερηθούμε τα χρήματα.

Πιστεύω πως αρκετοί φίλοι θα ήθελαν να πάνε το ζωάκι τους σε γιατρό. Μήπως όμως οι δυσκολίες των καιρών μας τους αποτρέπει;απλά το σημειώνω
Πολύ γενική σημείωση Γιώργο που δεν έχει θέση στο παρόν θέμα.
Pinex+Pulmosan+Teniazine+πόσα άλλα+άγχος+χρόνος > επίσκεψη σε γιατρό
ή
Pinex+Pulmosan+Teniazine+πόσα άλλα+άγχος+χρόνος > σωστή διατροφή, προστασία του συκωτιού

θα παω το πουλι σε γιατρο
Σωστά θα κάνεις.
Γιατί προσωπικά εξακολουθώ να διαχωρίζω το ξύσιμο που μπορεί να είναι και χωρίς σοβαρή αιτία.. από τη κακή διατροφή που μπορεί να επιφέρει ζημιές στο συκώτι αν υπάρχει για παράδειγμα πολύ κατανάλωση στο αυγό (πρωτεΐνη).
Και επειδή δεν υπάρχει καναρίνι που να μην τρώει σπόρους. Θα έβαζα μια βδομάδα σπόρους... με επιτήρηση ασφαλώς.
Οι σπόροι πρέπει να είναι η βασική τροφή τους...
Κι για μένα αυτό είτε μας αρέσει είτε όχι... επιβάλλεται για την περίπτωση.
Δε θα με αιφνιδιάσει μάλιστα αν ο γιατρός το βάλει σε δίαιτα σπόρων...

Παιδια πηρα τηλ σε γιατρό κ μου ειπανε 50€ για δει το πουλι αν ειναι δινατον κ συν τα φαρμακα αν μου σωση να παρω ποσα πρεπε να δωσω δυλαδη θα αγοραζα τεσερα καναρινια. Με αυτα τα λεφτα!

Παιδια πηρα τηλ σε γιατρό κ μου ειπανε 50€ για δει το πουλι
Σε ποιον κτηνιατρο πηρες;
Εδω μπορεις να βρεις μια λιστα με πτηνιατρους. Παρε τηλ εναν προς εναν οσοι ειναι κοντα σου και ρωτα για τα χρηματα.

δυλαδη θα αγοραζα τεσερα καναρινια. Με αυτα τα λεφτα!
Αν ειναι να σκεφτεσαι ετσι χαρισε το καναρινακι σου σε καποιον που δεν το βλεπει σαν λεφτα και οτι ευκολα μπορει να το αντικαταστησει με ενα αλλο. Δεν ειπα να πας να δωσεις τα 50€ μπορεις να ψαξεις να βρει ενα γιατρο ποιο οικονομικο (εχω εγω εναν στο Ελληνικο αν ενδιαφερεσαι και μπορεις να πας) αλλα αυτο που ειπες χτυπησε πολυ ασχημα... εχεις αγορασει ή αποκτησει ενα ζωακι για το οποιο εισαι υπευθυνος για τη φροντιδα του και να ειναι υγιες. Και ναι ειναι πολυ πιθανο η θεραπεια του για να γινει εντελως καλα να στοιχησει 4 φορες οσο της αρχικης του τιμης. Και αυτο ισχυει για ολα μας τα κατοικιδια. Οποτε πριν αποκτησουμε ενα ας το σκεφτουμε και αυτο...

Οχι υπερβολές αλλά όχι και απόρριψη διότι...

Το αυγό είναι μια τροφή που προσφέρει πολλαπλά οφέλη με κυριότερα:
  • Η λεκιθίνη, η πρωτεΐνη που περιέχεται στο κρόκο του αυγού, έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στο αδυνάτισμα ως φυσικός λιποδιαλύτης (άρα δεν επιβαρύνει το συκώτι). Επίσης η λεκιθίνη αποδεδειγμένα βοηθάει στην πρόληψη από πέτρες στη χολή και στην ομαλή μεταβολική λειτουργία.
  • Ο κρόκος του αυγού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε χολίνη, που θεωρείται μέλος των βιταμινών του συμπλέγματος Β. Σε σωστές αναλογίες η χολίνη δρα σημαντικά στην υγεία και μειώνει τις λοιμώξεις.
  • Ο κρόκος του αυγού περιέχει υψηλές ποσότητες σε απορροφήσιμα καροτενοειδή, όπως λουτεϊνη και ζεαξανθίνη, ουσίες που προστατεύουν την όραση.

Σε ποιον Κώστα;
Δεν θα ήθελα να αναφερω το ονομα!

Δεν θα ήθελα να αναφερω το ονομα περιστερι είναι παντος κ δεν το πηγα κιολας δεν εδινα τοσα λεφτά για να ριξη μια ματια στο πουλακι ημαρτον. Δεν τα εδινα τοσα χρηματα με τιποτα κ να μου ελεγε στο τέλος το πουλι δεν εχει τίποτα με τοσα που του εχω κανη εγω κ αν δεν με ενδιαφέρε για το πουλι δεν θα εμπενα καν στην διαδικαδια να μπω εδω στο φορουμ να ζητησω βοηθεια αλλα οκ καλοδεχουμενα ολα τα σχολια παιδια πρωταρης ειμαι εξαλου μαθενω κατι που δεν ειχα ξανα ασχλιθη καν! Το. Πρωι θα σας ενημερώσω. Για το πουλι! Ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κώστα βρες από τη λίστα μας κάποιον άλλον γιατρό για να πας το πουλάκι
Σε ευχαριστώ πολυ Ιανός για ολα κ για την βοήθεια σου θα αναφερθω στο πουλι στο τι συνεβενε! Να σε καλα! Παντος για της πλιροφοριες σου αλλα κ απο τους υπόλοιπους ηταν ολες χρισιμες!

Λοιπόν παιδια οπος ειπα ειμαι αρχάριος κ ισως δεν ανεφερα κ καποια πραγματα παραπανω για το πουλι για παρω την βοηθεια που θα έπρεπε κ απο εσας!
Το πουλι το εχω απο μικρο μόλις αρχιζε να τρωει μονο του μου το χαρισανε ειναι ενος χρονον κ κατι! Τωρα για της κουτσουλιες που ηταν ετσι εκανα αυτο που ειπατε κ εκοψα αυγο κ μηλο κ του εβαλα σκετη τροφή! Δεν αναφερθικα στο οτι το πουλι εχει ζευγαρωση κ το εχω μεσα με την θυλικια χθες που ψαχνόμουν για να δω τι θα κανω γιατι ο δρομος ηταν μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα για να το παω σε καποιο γιατρο με το ποσο που μου ειπανε δεν εκανα τιποτα κ φυλοτιμιθηκε μια κυρια κτινιατρος να με ακουση κ να μου πει καποια πραγματα τι να κανω παιδια επαθα την πλακα μου με το πουλι κ θα χρειαστω κ ξανα την βοηθεια σας για να δω πως θα το εχω απο εδω κ περα δεν το αναφερα αυτο με το οτι τον εχω μεσα με την θυλικια γιατι νομιζα ειναι φυσιολογικο να τον εχω μεσα αλλα δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι το πουλι εχει αυτη την συμπεριφορά κ απο τι του προερχοταν ολο αυτο στο να ξινετε σε σειμιο να χαλαει τα φτερα του κ να τριβι την μουρη του στης πατηθρες με μανια γιατι το εκανε μερες αυτο πολλές σινεχομενα εμενα ολο αυτο με ανχοσε κ νομιζα οτι το πουλι κατι ειχε η κολισε κατι ενω το προσεχα κ το καθαριζα συνεχεια κ δεν εβλεπα κ ιχνος απο ψειρα. Κ οπος αναφερα του πηρα κ εβαλα σκονη pinex k poulmosan giati nomiza eixe aκαρεα τα οποία τα εβαλα στο πουλι δυο φορές μεσα σε δυο βδομάδες κ σταγονες για σκουλικη στο νεροχθες λοιπόν αφου ειπα στην κτινιατρο που τον εχω Κ οτι δεν τρωει κ οτι η κουτσουλιες ειναι νερο κ οτι ξυνετε συνεχεια κπαει για καρινιασμα μου ειπε να τον βγαλω απο μεσα απο την θυλικια κ ολα αυτα τα κανη γιατί είναι προταρης κ δεν ξέρει κ επειδή θελη να τησ ξανα κανη σεχ κ αυτη δεν θελη γιατι καθετε πανω στα αυγα αυτος τρελαθηκε. Εντομεταξη ειδα οταν πηγενα να βαλω λιγο τροφή η να καθαρισω πηγενε κ την έβγαζε απο την φωλια για να της ανεβη απο πανω κ χαλαγε την φωλια μεχρη να ξανα βαλω τροφη παιδια τον εβγαλα απο το κλουβι κ δεν κανη τιποτα στατησε να ξινετε τρωει κελαηδαει φουλ επαθα πλακα κ μου ειπε αυτη να τον αφησω εκει να ηρεμηση για λιγες μερες μονο του. Να παρη τα πανω του έτσι μου ειπε σαν τους ανθρώπους κ αυτο απο μια γυναίκα πηγε να παθη τοσα απίστευτο τρωει τωρα δεν ξινετε καθολου κ κελαιδαει κ πολυ δεν σταματαει που μεσα ηταν σαν να βασινιζοταν εντομεταξη δεν την ταιζε κ πολυ αντε μεσα στην μερα δυο φορές κ οταν πηγενα να καθαρισω κ να βαλω τροφη χαλαγε το νημα οποτε παιδια τι κανω τωρα να τον ξανα βαλω μεσα στην φωλια η οχι αυτος δεν ετρωγε για αυτον αυτη θα ταιζε! Απίστευτο παντος παιδια δεν περιμενα τετοια συμπεριφορά σαν άνθρωπος κ αυτα θα το εχανα γιατι δεν καθοτανεη θυλικα. Απο την στεναχωρια του κ αλαξε συμπεριφορά το πουλι 180 μοίρες

Τελευταία επεξεργασία:
δεν την ταιζε κ πολυ αντε μεσα στην μερα δυο φορές κ οταν πηγενα να καθαρισω κ να βαλω τροφη χαλαγε το νημα
Αν όντως είναι καλά να αφήσεις το ζευγάρι στην ησυχία του.
Όλα όσα διαβάζω πιο πάνω περισσότερο μπερδεύουν την όλη κατάσταση παρά τη διαλευκάνουν.
δεν κανη τιποτα στατησε να ξινετε τρωει κελαηδαει φουλ επαθα πλακα κ μου ειπε αυτη να τον αφησω εκει να ηρεμηση για λιγες μερες μονο του.
Θα μείνουμε μόνο στα όσα η γιατρός "διαπίστωσε" θα ελέγχεις τακτικότατα την κατάστασή του και κυρίως θα μας ενημερώνεις για βοήθεια.
κ ολα αυτα τα κανη γιατί είναι προταρης κ δεν ξέρει
Ξέρει πολύ καλύτερα από όλους μας από ένστικτο τι πρέπει να κάνει... Φρόντισε εσύ να διαβάσεις και να ενημερωθείς σχετικά και κυρίως να μη μεταφράζεις τις συμπεριφορές των πουλιών σε ανθρώπινες...
Κυριολεκτικά δεν έχουν καμία σχέση.
Απο την στεναχωρια του
Δεν υπάρχει τέτοιο συναίσθημα για τα πουλιά... όλα τα δέχονται ως φυσιολογικά

Οποτε τι λετε να το βαλω μεσα παλι με την θυλικια αφου το πουλι. Στατησε να κανει ολα αυτα που ειπα! Αυτα που ειδα λεω!

Back