Ασθένειες Καναρίνι που έχω 5 χρόνια σταμάτησε να κελαηδά τα τελευταία 3

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Arsipar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Arsipar

PB New Member
Εγγραφή
6 Σεπ 2018
Μηνύματα
7
Πόλη
Βόλος
Χαιρετώ την ομάδα και ευχαριστώ για την αποδοχή.
το καναρινι μου ενω κελαηδουσε πολυ καλα και δυνατά, το εχω 5 χρονια, σταματησε εδω και 3 χρονια να κεληδαει και δεν εκανε ουτε τσικ,
(το ειχα δώσει στους γονείς μου και μου το γυρισαν πισω οταν σταματησε να κελαηδαει) , οπότε δεν μπορώ να κτλβω αν κρυωσε κάποια στιγμή.
Απο κτηνιατρο πηρε αντιβιωση 2 φορες τους δύο χειμώνες που περασαν, σιγουρα υπηρξε βελτιωση στην αναπνοη του, εκανε σαν ασθμα να ειχε, ανοιγοκλεινε το στομα του, φετος καναμε και θεραπεια για ακαρεα για 2 βδομαδες γιατι ακουγα κατι σαν τσακ τσακ το βραδυ, ειναι ζωηροτατο, κελαηδαει συνεχεια ολη την ημερα αλλα δεν ακουγεται τπτ. Το λυπάμαι να το βλέπω να κελαηδαει συνεχώς και να μην ακουγεται.. Τι μπορώ να κάνω αλλο; δεν θελω να τα παρατήσω, ηδη βελτιωθηκε η κατασταση του, απλα ειναι αφωνο.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για την μακρηγορια..
 
Τι μπορώ να κάνω αλλο;
Επικοινώνησε με το παρακάτω διαγνωστικό:
για να στείλεις κουτσουλιές και επίχρισμα από το εσωτερικό του ράμφους για εξετάσεις.
Ενημερώσου για την διαδικασία συλλογής, το τρόπο αποστολής και φυσικά το κόστος των εξετάσεων.
 
@Vada το διαβασα αυτο νωριτερα το απόγευμα, δεν ειναι η περιπτωση μου αυτη, δςν ειναι θηλυκο το δικό μου, κελαηδουσε παρα πολυ δυνατα. Αλλα στο βιντεο που έχει μοιάζει ιδια περιπτωση, οπως κανει κ ο δικος μου, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
[automerge]1616359066[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ οι κουτσουλιες εχουν σχεση με την αφωνια; δεν θα τα συνεδεα ποτέ νομίζω, εμεις ειμαστε Θεσσαλονίκη ομως.
 
εμεις ειμαστε Θεσσαλονίκη ομως
Εμείς είμαστε Αθήνα 😄και στέλνουμε ταχυδρομικώς όταν χρειάζεται.
οι κουτσουλιες εχουν σχεση με την αφωνια;
Με την εξέταση τους διαπιστώνονται αρκετές παθήσεις, οι αρρώστιες επηρεάζουν διάφορα σημεία του οργανισμού του πουλιού.
 
οι κουτσουλιες εχουν σχεση με την αφωνια;
Αν επικοινωνήσεις μαζί τους, να τους πεις τα συμπτώματα για να σου πουν τι πρέπει να κάνεις. Μπορεί να χρειαστεί να πάρεις επίχρισμα μέσα από το στόμα για να στείλεις μαζί με τις κουτσουλιές.
 
Σημερα πηγα το δικο μου για δεύτερη φορα σε γιατρο και μου ειπε οτι απο το τρίχωμα του φαινεται να ειναι ακαρεα αλλα και στο λαιμό εσωτερικά. Μετα του ειπα οτι ανοιγοκλείνει το στόμα του χωρις φωνή καποια βραχνάδα κάποιες φορες και μου ειπε αυτο ειναι ενα σύμπτωμα των ακάρεων τραχειας. Μου εδωσε σπρέι, σταγόνες για να τις βαζω στο εξωτερικό του σβερκου και βιταμίνες. Πιστευω και το δικο σας δεν εκανε μαλλον σωστή θεραπεια, ισως δεν πήρε τα σωστα φαρμακα για ακαρεα? Του δώσατε και για την τραχεία? Και αυτος που το πηγα σημερα δεν ηταν πτηνιατρος γιατι ο πτηνιατρος που ηταν εκει και ειναι στην λίστα εχει πεθάνει.
Μου εκανε καλή εντυπωση παντως αυτος σημερα απο τον αλλον τον συνεργό της περίφημης Γκεης στην Μεσογειων οποιος διέγνωσε μύκητες που ειδε στις κουτσουλιές. Αυτος σημερα μου ειπε οι μύκητες δεν φαινονται στο μικροσκόπιο. Αντε βγάλε ακρη με τους γιατρους. Να το πατε σε αλλον γιατρο το καναρίνι σας.
 
@vannatoo έκανε θεραπεία ναι για ακαρεα τραχειας 2 βδομ από 2 φορες, acarycin και του δινω και βιταμινες, αυτό που με στενοχωρεί πολύ είναι που είναι ζωηροτατος και κελαηδαει το ψυχακι μου ολη την ωρα χωρις να ακουγεται τπτ, μόνο σε απόλυτη ησυχία ακουω την φωνη του, ίσα που ακουγεται.. Το λυπάμαι.. Πηγε 2 φορες σε γιατρό.. Πήρε και αντιβ 2 φορες.. Ειναι σιγουρα καλύτερα αλλα.. αφωνο !
 
@Stavros @Stavros ο Καλογεροπουλος στην Καισαριανη.
[automerge]1616486468[/automerge]
@Arsipar που το πήγατε? Ο γιατρος που το πηγα εχθες μου ειπε οτι μονο η κ. Γκρέις ειναι εξειδικευμένη στα πουλιά που ειναι στην Μεσογειων εκει κοντα στον δαναο. Εκει το πηγα κι εγω την πρωτη φορα αλλα το ειδε ενας συνεργάτης της. Πρεπει να την ζητήσεις για να το δει αυτη.
Πολυ κρίμα αυτο που συμβαίνει, δεν σου είπαν τι ειναι και αν φτιάχνει?
 
ο Καλογεροπουλος στην Καισαριανη.
Ναι, το είδα σε άλλο μήνυμά σου αργότερα:
Το πηγα στον Καλογερόπουλο στην Καισαριανη ο οποιος εχει πεθάνει και ειναι αλλος γιατρος αυτος που ειναι εκει

Ο ζωντανός γιατρός ποιος είναι;
 
@vannatoo εμείς μένουμε Θεσσαλονίκη, το ειδε εδω γιατρος. Είχε βελτίωση σίγουρα, δεν κελαηδουσε καθόλου, ανοιγοκλεινε το στομα κλπ, αλλα η αφωνια παραμενει.
 
και την αφωνία δεν μπορει κανεις να την θεραπεύσει?
Δεν υπάρχει ασθένεια αφωνία. Η αφωνία είναι μια κατάσταση που αποτελεί σύμπτωμα κάποιας ασθένειας του αναπνευστικού ή συνδυασμού ασθενειών. Όταν εντοπιστεί και θεραπευθεί ΣΩΣΤΑ η ασθένεια, η φωνή επανέρχεται.
 
Το πουλί το ψέκασα για ακαρεα και εκτος που τρώει μετα καθεται και κοιμαται φουσκωμένο, ή καθεται στην ακρη του κλουβιού. Μετα που το ψέκασα ξυνοταν και γλείφοντας συνεχεια, δεν του κανει κακό που τρώει το φαρμακο? Το ψέκασα δυο φορες πανω, οχι στο ιδιο σημείο, δηλ μια στο σώμα προς την ουρά και μια πιο πανω στο σβέρκο, το ιδιο και στην κοιλιά. Ηταν πολυ λέτε?
[automerge]1616508683[/automerge]
Την σταγόνα στο σβέρκο μου είπαν να την βαλω 2 μερες μετα τον ψεκασμό. Τι λέτε?
 
..την αφωνία δεν μπορει κανεις να την θεραπεύσει?
Συνήθως, είναι πλέον αργά .
Ο αέρας πριν οδηγηθεί στους αερόσσακους και τους πνεύμονες περνάει απο την τραχεία. Στην βάση της τραχείας υπάρχει ο Σύρινξ . Ειναι το όργανο που παράγει την φωνή. Αν τα ακάρεα παραμείνουν για μεγάλο διάστημα χωρίς αντιμετώπιση στην τραχεία ,ο πληθυσμός τους αυξάνεται και μεταναστεύουν γρήγορα στο πιο κοντινό όργανο που είναι ο Συριγξ. Τότε το πράγμα δυσκολεύει πολύ και δύσκολα αντιμετωπίζεται πλέον. Προκαλούνται ερεθισμοί, φλεγμονές,μολύνσεις και μόνιμες βλάβες σε διάφορα μέρη του οργάνου και η φωνή δεν επανέρχεται ποτέ.
 
@mgerom αυτό παθαμε εμεις μάλλον, τι κριμα δεν το προλαβα. Απο την μερα που το πηρα πισω, προσπαθώ, αλλα μαλλον ειναι αργα. Απ οτι λετε δλδ.
 
Back
Top