Ασθένειες Καναρίνι σε κακή κατάσταση με πρόβλημα στα πόδια

kostasbaf

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαϊ 2013
Μηνύματα
88
Πόλη
Θεσσαλονίκη
πηγα σημερα σε ενα θειο μου μεγαλης ηλικιας κ τρομαξα. αφηστε οτι το καναρινακι το ειχε σε μικρο κλουβι κ μεστη βρωμα , τα ποδια του με τρομαξανε! τι μπορουμε να κανουμε? ευτυχως ηταν καλοκεφο.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220628_204710.webp
    IMG_20220628_204710.webp
    100,1 KB · Προβολές: 94
Καλησπέρα.
τι μπορουμε να κανουμε?
Εξήγησε του ότι χρειάζεται θεραπεία.
Στην θέση σου θα το έπαιρνα σπίτι για θεραπεία με epithol.

Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί παραπάνω από μία θεραπεία 5-6 ημερών.
Μετά από την 1η θεραπεία άφησε ένα καινό 5-6 ημερών και προχώρα σε 2η θεραπεία.
Ανέβασε φωτογραφίες για να βλέπουμε την εξέλιξη.

Θα ήταν καλή ιδέα να του αλλάξεις και το κλουβί και να του πεις κάποια πράγματα για την καθαριότητα.
 
@kostasbaf Καλησπέρα Κώστα. Σώσε το πουλάκι από το θείο σου. Προφανώς ο άνθρωπος δεν μπορεί να το φροντίζει. Πείσε τον να το πάρεις γιατι χρειάζεται γιατρό, πες του, μην κολλήσει τίποτα πες του, ότι θες πες του. Πάρτο το άμοιρο να το γλιτώσεις κ θα έχεις την ικανοποίηση ότι έσωσες μια ψυχούλα. Δεν νομίζω ο θείος σου να του έδινε λαχανικά ή αυγό για αυτό ρώτα τους εμπειρότερους μήπως χρειάζεται κάποια βιταμίνη.
 
@kostasbaf
Τόσα πολλά ακάρεα ειλικρινά είχα πολύ καιρό να δω!
Μιλάμε για αποικία ετών.
Νομίζω ότι θα πρέπει να συζητήσεις με το θείο σου ορισμένα πράγματα για την φροντίδα του.
Θα συμφωνήσω κι εγώ άν μπορείς φυσικά ότι θα είναι καλύτερα για το πουλάκι να το πάρεις εσύ για ένα διάστημα.
Παράλληλα με την θεραπεία μπορείς να του κόψεις και τα νύχια.
Να του κάνεις και κανένα μπάνιο.
Να φάει και καμιά τροφή της προκοπής😊
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ οκ ,οποτε προχωρω σε θεραπεια epithol. καθε μερα απογευμα ειναι καλα? προφανως αλοιφω με μπατονετα ολο το ποδι?
εννοειται οτι παμε σε καινουριο κλουβακι με ξυλινες πατηθρες, συσκευσμενη τροφη, φρεσκο νερακι κ μπανιερο
 
προφανως αλοιφω με μπατονετα ολο το ποδι?
Όχι μπατονέτα, θα βάζεις στο δάκτυλό σου μια μικρή ποσότητα και θα την απλώνεις κάνοντας ελαφρύ μασάζ στα δάκτυλά.
Κατά την διάρκεια του μασάζ θα αρχίσουν να φεύγουν κομμάτια από τα ακάρεα, θα σκουπίζεις τα δάκτυλα σου και θα συνεχίζεις, κάνε την διαδικασία για 1-2 λεπτά για κάθε πόδι.
Πρόσεξε όσο μπορείς να μην λερώσεις το φτέρωμα του (δευτερεύων σε αυτή την φάση).
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ thanks.
τωρα την ψαχνω κ βλεπω ειναι σε ψιλοελλειψη, αλλα θα την βρουμε πιστευω
[automerge]1656444420[/automerge]
την βρηκα!

να ρητησω
1ειναι κολητικο προς ταλλα πουλια? μη κολησει τα δικα μου(θα ειναι στο ιδιο μπαλκονι)
2να το βαλω απο τωρα σε καινουριο κλουβι η οταν θεραπευτει?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είναι κολλητικα τα ακάρεα. Θα πρέπει να το κρατήσεις καραντίνα 40 ημερών από τα άλλα έτσι κι αλλιώς ειδικά σε αυτό το πουλάκι που είναι πιθανόν άρρωστο. Βάλτο σε καινούργιο καθαρό κλουβί με τις σωστές πατήθρες, ποιοτική τροφή και καθαρό νερό. (Κάνε τον και μπάνιο!)
 
1ειναι κολητικο προς ταλλα πουλια? μη κολησει τα δικα μου(θα ειναι στο ιδιο μπαλκονι)
Αφού δεν θα βρίσκονται στο ίδιο κλουβί δεν θα υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να το έχεις στην μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τα δικά σου, φρόντισε για την προστασία του από αρπακτικά.
Η καθαριότητα στις πατήθρες πρέπει να είναι καθημερινή.
 
Κατά την διάρκεια του μασάζ θα αρχίσουν να φεύγουν κομμάτια από τα ακάρεα, θα σκουπίζεις τα δάκτυλα σου και θα συνεχίζεις, κάνε την διαδικασία για 1-2 λεπτά για κάθε πόδι.
Συμπληρωματικά σε αυτά που σωστά σου είπε ο Γιάννης, θα σου πω να μην προσπαθείς να αφαιρέσεις κομμάτια με το ζόρι γιατί αν υπάρξει τραυματισμός είναι πιθανό να ακολουθήσει και μόλυνση. Μετά τη δεύτερη τρίτη φορά θα φεύγουν εύκολα και με πολύ απαλές κινήσεις.
 
Aυτό που βλέπουμε στην φωτό δεν είναι ακάρεα. Είναι τα κερατινογενή περιτώματα απο τα ακάρεα. Καμία σχέση δεν έχουν με κάποια διατροφική έλλειψη. Δεν χρειάζεται γιατρό. Εκείνο που χρειάζεται είναι αυτό που ήδη συστήθηκε. Μια καθημερινή φροντίδα με ΕΠΙΘΟΛ, κάθε βράδυ. Με 2-3 εφαρμογές η εικόνα θα αλλάξει πλήρως. Μετά το τέλος της θεραπείας, τα κεράτινα μέρη που θα αποκαλυφθούν, θα είναι ιδιαίτερα μαλακά και ευαίσθητα για μερικές μέρες. Χρειάζεται απόλυτη καθαριότητα και συχνά μπανάκια. Κατά την διάρκεια της περιποίησής του, καλόν είναι να "περαστούν", έστω εφ' άπαξ με Επιθόλ, και όλα τα άλλα πουλιά που υπάρχουν στον χώρο. Αφου καθαρίσει εντελώς (4-5 εφαρμογές το πολύ) θα πρέπει να μπεί σε ένα πρόγραμμα περιποίησης, με την ίδια κρέμα, κάθε 3-4 μήνες.
 
Καμία σχέση δεν έχουν με κάποια διατροφική έλλειψη.
Καλημέρα κ. Μάκη. Ανεξάρτητα από τα ακάρεα επειδή ο θείος δεν το πρόσεχε το πουλάκι, θεωρώ απίθανο να είχε μια σωστή κ ολοκληρωμένη διατροφή. Μήπως θα χρειάζεται λίγη βοήθεια έως ότου αρχίζει να τρέφεται με λαχανικά;
 
Καλημέρα κ. Μάκη. Ανεξάρτητα από τα ακάρεα επειδή ο θείος δεν το πρόσεχε το πουλάκι, θεωρώ απίθανο να είχε μια σωστή κ ολοκληρωμένη διατροφή. Μήπως θα χρειάζεται λίγη βοήθεια έως ότου αρχίζει να τρέφεται με λαχανικά;
Καλημέρα σας. Δεν έχουμε πιθανόν όλοι (όπως ο θείος) την ίδια άποψη για το τί είναι ολοκληρωμένη διατροφή, αλλά επαναλαμβάνω οτι η εικόνα του πουλιού δείχνει οτι δεν υπάρχουν διατροφικές ελλείψεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@kostasbaf κ παρόλαυτά την πασαλείβει;
Μήπως καλύτερα, να παίρνεις μικρή ποσότητα, κ με ελαφριά εντριβή να την αφήνεις να απορροφηθεί. Έχω δει κ βιντεάκι επί του θέματος αλλά δεν το βρίσκω τώρα.
 
ξεκινησε η θεραπεια...
Όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ORO BATH στο μπάνιο του, θα το βοηθήσει να καθαρίσουν τα φτερά του.
 
Back
Top