Φροντίδα Ringneck σε κακή κατάσταση παρατημένο σε petshop

Δυο απογευματινές φωτογραφίες του ''κυρίου'' (εφόσον η μικρή Στέλλα δεν έχει καταλήξει σ΄όνομα) 😊
1).jpg

Μέσα στο κλουβί μεταφοράς, πριν την επίσκεψη στη γιατρό (η οποία τον βρήκε υγιέστατο).

2).jpg

Πρόκειται για ένα καλό πλάσμα, παρά την άσχημη ζωή που έχει περάσει, η συμπεριφορά του (κατά τη γνώμη μου) είναι άριστη...
Σε μικρό χρονικό διάστημα και με τον κατάλληλο τρόπο, θα γίνει ένας ήμερος (είναι ήρεμος) και κοινωνικός παπαγάλος!
Καλή συμβίωση να έχετε Χριστίνα!

Χίλια Μπράβο Χριστίνα! Να τον χαίρεσαι τον πολεμιστή σου! Βγήκε νικητής χάρη σε εσένα φυσικά! Κέρδισε την μάχη ο.."Μάχος" ( Αυτό είναι πρόταση για ονομα😃)

Σίσσυ..respect!

Σε ευχαριστώ πολύ Σίσσυ μου.. Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι ότι αγαπάς..🙂. Είσαι καταπληκτικός άνθρωπος...
Αλλά και όσοι ακόμα από εσάς παιδιά με τόση προθυμία βοηθήσατε την όλη στενάχωρη κατάσταση..
Σήμερα το απόγευμα λοιπόν ήρθε η @Sissy να μας δει από κοντά.. Αλλά και να μας πάει στο γιατρό.. Τον οποίο θα πω εδώ.. Προσφέρθηκε και πλήρωσε κιόλας.. Τον είδε (η γιατρός) όντως καλά στην υγεία του..χωρίς παράσιτα.. Μύκητες και ότι άλλο τέλος πάντων... Κοίταξε τις κουτσουλιές στο μικροσκόπιο. Έκρινε και από τη γενική εικόνα του πουλιού πως δεν υπάρχει λόγος για περισσότερες εξετάσεις.. Το βρήκε απλά αδύνατο και όντως ταλαιπωρημένο.. Το πτέρωμα του κυρίως.. Μας σύστησε σωστή διατροφή και ηρεμία..συζητήσαμε αρκετά.. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο τώρα όμως..ρώτησα επίσης αν μπορεί να λήξει η καραντίνα ώστε να μπορώ να έχω τα κλουβιά και στον ίδιο χώρο σιγά σιγά..

Εντομεταξη χτες πήγα και του πήρα και καινούργιο κλουβακι.. (γι'αυτό και δεν είχα φράγκο μετα για το γιατρό.. 😁)
@IasonasΚ χίλια ευχαριστώ και πάλι για το κλουβακι που μας δανεισες στο εντομεταξη, σήμερα μετά τον γιατρό τον έβαλα στο καινούργιο.. Οπότε αύριο θα πλύνω το δικό σου και θα στο έχω έτοιμο.. Θα σου στείλω και πμ να μιλήσουμε..σε ευχαριστώ και παλι..🙂
Επίσης @vagelis76 ..σε ευχαριστώ πολύ για τις ξύλινες πατηθρες.. Μας βολεψαν πολύ.. 😊
Γενικά σας ευχαριστώ και πάλι όλους. Για όλα.. Αλλά για την θετική σας ενέργεια και τη συμπαράσταση περισσότερο..

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Σίγουρα το πουλάκι μόλις αισθανθεί ασφάλεια και ότι βρίσκεται σε καλά χέρια θα ξεδιπλώσει τον χαρακτήρα του. Τα ρουθούνια του τα εξέτασαν; Ρωτάω διότι βλέπω μια γραμμή στην δεξιά πλευρά του ράμφους του κι αναρωτιέμαι αν το αντίστοιχο ρουθούνι είναι ανοιχτό. Επίσης μήπως διαβάσατε τα στοιχεία του δαχτυλιδιού του αφού το πιάσατε;

Μακάρι να ηρεμήσει και να αισθανθεί όμορφα επιτέλους το πουλάκι Ανέστη. Γιατί τόσες μέρες που το έχω το κακόμοιρο έχει αλλάξει τρία τουλάχιστον κλουβιά.. Βάλε και το στρες του γιατρού. Αστα να πάνε.. Το πουλάκι Ανέστη δεν το έπιασε η γιατρός για να το εξετάσει στα χέρια της.. Δεν ήθελε να το στρεσσαρει παραπάνω απ' ότι μας είπε κιόλας.. Το παρατήρησε όμως με φακό..στόμα.. Και ρουθούνια φαντάζομαι.. Μας είπε για το ράμφος του όντως πως είναι αρκετά ξηρό στη περιοχή που είναι τα ρουθούνια..όχι όμως κάτι να μας ανυσηχη.. Ούτε το βραχιολακι του είδαμε.. Αλλά γράφει επάνω που το κοιτούσα με τη μικρή μου προχτές..2016 και κάτι άλλο που δεν το βγάζαμε.. Μας είπε πάντως πως φαίνεται να είναι σχετικά νεαρό πουλί..

Δωστου τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α όπως καρότο ωμό αλλά και βρασμένο (απο το βρασμένο αφομοιώνεται μεγαλύτερο ποσοστό της προβιταμίνης Α), μπρόκολο (ωμό ή απλώς ζεματισμένο), σπανάκι, κόκκινη πιπεριά, γλυκοπατάτα. Η χρόνια έλλειψη βιτ. Α προκαλεί αλλοιώσεις στο ράμφος και πολλές φορές βουλώνει τα ρουθούνια.

Αχ Χριστίνα μπράβο! Από τα αλώνια στα σαλόνια το πουλάκι! Να είστε πάντα καλά!
Όσο για την @Sissy τι να πω... Πάλι καλά που υπάρχει και το φόρουμ και γνωρίζουμε και εμείς αφθεντικούς ανθρώπους.

Ορίστε επιτέλους και στο καινούργιο μας κλουβακι μετά το γιατρό.. Πριν πάμε για ύπνο.. Τα παιχνίδια είναι δωράκι της Σίσσυ..όπως και η διαρρύθμιση "του σπιτιού.."
rsz_img_20190814_195730.webprsz_img_20190814_195834.webp

Είναι ακριβώς ίδιο με το σκουριασμενο κλουβί που το είχα πάρει.. Αλλά καινούργιο.. Το βρήκα στο bird market και το πήρα..
@takis1964 .. Βρήκα εκεί και πήρα επίσης και τη τροφή που μου είχες πει.. Αυτή δεν είναι;
rsz_img_20190814_152820.webp
Αλλά η γιατρός μας είπε τώρα να του την "αραίωσω" με παπαγαλινη και μικρότερους σπόρους.. Επίσης φρούτα μας είπε να δίνουμε περισσότεροι..
Σχετικά με κάποιες βιταμίνες που λες..ήθελα να τη ρωτήσω και το ξέχασα.. Μήπως να του έδινα κάποια πολυβιταμινη στο νεράκι του..η κάποιο συμπλήρωμα.. Μήπως και το βοηθήσει τώρα στην αρχή να πάρει λίγο τα πάνω του; Μέχρι να αρχίσει να τρώει και τα φρέσκα λέω..

Σε ευχαριστώ πολύ Σίσσυ μου.. Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι ότι αγαπάς..🙂. Είσαι καταπληκτικός άνθρωπος...
Χάρηκα πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να σε γνωρίσω (και από κοντά) Χριστίνα.
Είναι σημαντικό για μένα να γνωρίζω τρυφερούς κι ευαίσθητους ανθρώπους, που νοιάζονται, μοιράζονται και έχουν αξίες ζωής! Πραγματικά χάρηκα!
Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και τα πουλάκια σου, να είστε όλοι καλά και να περνάτε όμορφα!

Αχ Χριστίνα μπράβο! Από τα αλώνια στα σαλόνια το πουλάκι! Να είστε πάντα καλά!
Όσο για την @Sissy τι να πω... Πάλι καλά που υπάρχει και το φόρουμ και γνωρίζουμε και εμείς αφθεντικούς ανθρώπους.
Αφθεντικους ανθρώπους Γιάννη που αγαπάνε και νοιάζονται για τα ζωάκια γενικά..ότι και οποία να ναι αυτά.. Και όχι απλά "φιλοζωους" που φροντίζουν τα δικά τους..

takis1964 .. Βρήκα εκεί και πήρα επίσης και τη τροφή που μου είχες πει.. Αυτή δεν είναι;
Αυτη του δινω πλεον ναι, εχει μπολικα σποράκια μικρα, δεν νομιζω νσ θελει αραιωση!
Οσον αφορα τις βιταμινες εγω μονο
ασβεστιο εχω δωσει εως τωρα στην άσπορη γεννα της κ δεν εχω άποψη, θα σου πουν τα παιδια!

Λοιπόν.. Κι άλλα νέα από το πουλάκι μας..σήμερα έλειπε η μικρή μου από το πρωί.. Οπότε έχει στο σπίτι ησυχία.. σκέφτομαι πως το πουλάκι το πιθανότερο είναι να μην έχει βγει ποτέ από το κλουβί του.. Οπότε ανυπομονούσα να του ανοίξω τη πόρτα.. Απλά φοβόμουν και λίγο μήπως είναι ακόμα πολύ νωρίς.. Το επιχείρησα όμως.. Και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη..χτες η γιατρός του άνοιξε για λίγο.. Ξέροντας πως δεν θα τολμήσει να βγει έξω τελικά.. Και δεν βγήκε..σήμερα το πρωί λοιπόν.. Ενώ έπινα το καφέ μου στο σαλόνι.. Του άνοιξα την οροφή αλλά και τη πόρτα του κλουβιου.. Καθόμουν δίπλα του στο καναπέ και συνέχισα το καφέ μου.. Δεν του πήρε πάνω από πέντε λεπτά να βγει έξω παιδιά. Έφυγε από τη πόρτα του κλουβιου και προσγειώθηκε στη πολυθρόνα απέναντι..

rsz_img_20190815_115323.jpg

Μετά έφυγε και πήγε στην άλλη πολυθρόνα.. Περπάτησε λίγο στο πάτωμα.. Και μετά ανέβηκε στο τραπεζάκι του σαλονιού που είναι το κλουβί του.. Προσπάθησε στην αρχή να σκαρφαλώσει πάνω. Έκανε μικρά πετάγματα στο πάτωμα. Για μια στιγμή φοβήθηκα μήπως είχε κάποιο πρόβλημα με τα φτερά του.. Ακόμα και όταν το πλησίασα κάπως.. Δεν πέταξε ψηλότερα από το ύψος της πολυθρόνας.. Μετά σκέφτηκα πως δεν έχει απλά ξαναπεταξει το πουλάκι στη ζωή του και ξανα εκατσα στο καναπέ.. Πιάστηκε από το ριχτάρια που έχω στο τραπεζάκι και σκαρφάλωσε στην οροφή του κλουβιου..
Κάθησε και με κοιτούσε που του μιλούσα.. Τσίμπησε λίγο κεχρακι..

rsz_1img_20190815_123618.jpg

Ισιωσε λίγο την ουρά και τα φτεράκια...

rsz_1img_20190815_123333.jpgrsz_img_20190815_123350.jpg
Καθάρισε λίγο τα νυχακια..
Και μετά από κάνα δεκάλεπτο μπήκε μόνος του σαν κύριος να φάει και σπορακια..rsz_1img_20190815_124138.jpg

Ήπιε νεράκι.. Ξαναβγήκε και κάθησε για λίγο στην οροφή.. Μετά από λίγο ξαναμπήκε στο κλουβακι και του έκλεισα.. Να ανοίξω να μπει και λίγο αέρας γιατί είχα σκάσει.. 😁
Έχω συγκινηθεί πολύ.. Πόσο δίκιο έχεις Σίσσυ μου.. Πόσο καλό και ήσυχο πουλάκι είναι τελικά..🙂
[automerge]1565867444[/automerge]
Επίσης παιδιά έχω την εντύπωση αν και δεν είμαι και σιγουρη.. Πως δειλά δειλά.. Ετριξε για λίγο το ραμφακι του την ώρα που ήταν έξω και του μιλούσα.. Δεν ξέρω αν ακούγεται στο βίντεο..σορυ όμως που ακουγεται η φωνή μου.. Αλλά όταν σταματούσα να του μιλάω..σταματούσε να το κάνει.. 😁
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
...
😍

Συνημμένα

• rsz_img_20190815_123350.webp
    rsz_img_20190815_123350.webp
    170,1 KB · Προβολές: 22
Και το ραμφακι θα τρίξει και φιλάκια θα σου δώσει και μια ζωή θα σου ανταποδίδει το καλο που του έκανες.
Δεν θα έχει συνειδητοποιήσει ακόμη το καημένο ποσο πολύ άλλαξε η ζωή του από τη μια μέρα στην άλλη. Μακάρι όλα τα πουλάκια των πετ σοπ να είχαν την ίδια τύχη. Εύχομαι από καρδιας η ζωή να σας το ανταποδώσει, και σε εσένα Χριστίνα και στην οικογένειά σου αλλά και σε όλους όσους σε βοήθησαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν υπάρχουν λόγια γι'αυτό που κάνατε παιδιά 👏

@Kristy74, πραγματικά πολύ ανθρώπινη κι εντυπωσιακή η λειτουργία σου όσον αφορά τη διάσωση και τη βελτίωση της ζωής του ρινγκνεκ. Σου εύχομαι καλή πορεία και κυρίως δημιουργική συντροφικότητα με τον νέο σου φίλο, και πάντα να δίνεις τον ρυθμό ώστε να εκφράζεται η δοτικότητα και από άλλους, όπως πολύ χαρακτηριστικά φάνηκε σε κάθε πτυχή του θέματός σου.
Ήθελα να ρωτήσω.. Αν ο γιατρός αναφέρθηκε στα αίτια ή/και στην αντιμετώπιση της αραίωσης του πτερώματος, αν πήρε δείγμα δέρματος που μάλλον δεν, αφού δεν το έπιασε το πουλί, αν είδε κάτι με τον φακό κλπ.

Back