Ασθένειες Καναρίνι σηκώνει το πόδι του

Σε καταλαβαίνω απόλυτα @GreekMan72 έχω και γω μια θηλυκή φιλάσθενη που κάθε λίγο τα εμφανίζει εδώ και τρία χρόνια..
Ευτυχώς κάθε φορά το αντιμετωπίζουμε με την βοήθεια του ειδικού...
 
ε καταλαβαίνω απόλυτα @GreekMan72 έχω και γω μια θηλυκή φιλάσθενη που κάθε λίγο τα εμφανίζει εδώ και τρία χρόνια..
Ευτυχώς κάθε φορά το αντιμετωπίζουμε με την βοήθεια του ειδικού...

Και ετσι πρεπει να γινεται σε καθε περιπτωση.. Θεωρω ομως σωστο να ακουσω και την αποψη ολων εσας των εμπειρων, ωστε αφενως μεν να ειμαι περισσοτερο ενημερωμενος ωστε να περιγραψω καλυτερα το προβλημα, αφετερου δε για να εχω και καποια επιπλεον φιλτρα απεναντι σε αυτα που θα μου πει ο οποιος γιατρος επιλεξω να παω. Γιατι καμια φορα μπορει να ακουσει κανεις διαφορα...
 
Τα ακάρεα υπάρχουν (φαίνεται) στα πόδια του πτηνού κι η σωστή εφαρμογή της epithol τα εξοντώνει αφού πεθαίνουν από ασφυξία μέσα στις "εγκοπές" που έχουν δημιουργήσει στο δέρμα. Γι αυτό άλλωστε στην ανάγκη μπορεί να καλυφτούμε και με φαρμακευτική βαζελίνη και όχι κάποια άλλη που θα γίνει επικίνδυνη για τα πόδια των πτηνών μας.
Τα πουλιά μπορούν άνετα να στηρίζονται στο ένα τους πόδι και να λειτουργούν κανονικότατα χωρίς να παρατηρούνται δυσλειτουργίες.
Σε αρκετές περιπτώσεις ο εσωτερικός πόνος ενός οργάνου τα οδηγεί σε ανασήκωμα του ποδιού του αλλά ειδικός για να το εξετάσει είναι μόνο ο γιατρός.
Σε μεγάλης ηλικίας καναρίνια (πάνω 5 ετών) δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και η ουρική αρθρίτιδα που στα αρχικά στάδια βγάζει τέτοιες συμπεριφορές.
Αν θα πας λοιπόν σε κάποιον ειδικό καλό είναι να σου ξεδιαλύνει κι αυτή την περίπτωση που αντιμετωπίζεται με καλή διατροφή εύκολα στα αρχικά στάδια.
 
κι η σωστή εφαρμογή της epithol

Σε ευχαριστω πολυ Γιαννη!
Η σωστη εφαρμογη της epithol.. Εχω διαβασει διαφορες εκδοχες.. Τελικα η σωστη ειναι καθε μερα;
 
Κάθε μέρα μια μικρή ποσότητα στα δάχτυλά μας... με ελαφρύ μασάζ πάνω στο πόδι του πουλιού. Για να περάσει κάτω από τις λεπιδώσεις ώστε να έχει εφαρμογή και αποτελεσματικότητα.
 
Εχω και το Scatt. Το οποιο με μια δυο φορες χρησης ειχε αποτελεσματα.. Αλλο εαν εγω το παρατησα μετα γιατι λυπομουν το πουλακι..

Στο συγκεκριμενο site -> https://ladygouldianfinch.com/features_scalyface.php αναφερει εαν καταλαβαινω καλα, μια σταγονα στο επανω μερος του μηρου και επαλειψη με μπατονετα στα ποδια του πουλιου μια φορα την εβδομαδα.

Treatment with SCATT
Apply a drop of SCATT for 30 grams of body weight to the upper part of the thigh one time and then again 3 weeks later. After applying the drop, place several drops onto a Q-tip and gently wipe it across the affected area. Take care when working on the beak not to get any liquid into the bird's eyes & nostrils. Each week thereafter apply the SCATT liquid only to the affected area using the Q-tip method.

Διαβαζοντας αυτο, το θεωρω καλυτερο σαν μεθοδο κατω απο την λογικη οτι δεν θα ταλαιπωρηθει το πουλακι με τα καθημερινα βαλε βγαλε στο κλουβι...

Αποψεις;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Διαβαζοντας αυτο, το θεωρω καλυτερο σαν μεθοδο κατω απο την λογικη οτι δεν θα ταλαιπωρηθει το πουλακι με τα καθημερινα βαλε βγαλε στο κλουβι...


Δεν εχω προσωπικη αποψη του συγκεκριμενου,την epithol την εχω χρησιμοποιησει και την ξερω οπως και οι περισσοτεροι εδω στο PB.

Παντως Δημητρη καλυτερη ειναι η μεθοδος που θα σου λυσει τελικα το προβλημα πραγματικα και οχι περιγραφικα :)
Aυτο φαινεται μονο στο χειροκροτημα!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Επαναφέρω το post επειδή, με προτροπή σας, έβγαλα φωτογραφίες την κοιλιά και τον θώρακα του φιλαράκο μας.
Καταρχάς να πω ότι τις τελευταιες δυο ήμερες η συχνότητα που σηκώνει το πόδι του έχει μειωθεί λιγάκι. Επίσης, προς μεγάλη μου χαρά, έχει αυξηθεί η συχνότητα και η ένταση στο κελάηδημα:)
Για τα ακάρεα, έγινε επάλειψη με Scatt και θα επαναληφθεί την σε 6 μέρες.

Εκεί που εντοπισα κάτι είναι στην κοιλιά, κυρίως στο κάτω μέρος και λίγο προς τα επάνω. Έχω κυκλώσει (απαράδεκτα🙄 ) τα σημεια. Είναι λίπος η κάτι άλλο;
ΚΟΙΛΙΑ
2-crop.webp
Στο θώρακα δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό. Βεβαία, εσείς ξέρετε πολύ καλύτερα.
ΘΩΡΑΚΑΣ
1.webp

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !
 
χμμμ, δεν βοηθουν στα μεγιστα οι φωτο αλλα για πρωτη προσπαθεια καλα ειναι 😛

Αυτο που παρατηρω εγω είναι, ας την ονομάσω, κακη κατανομη του λιπους.

Αν εβλεπα μονο θωρακα θα ελεγα οτι το πουλι ισως δεν τρεφεται επαρκως, αν δεν ξεγελα η φωτο μπορεις να πεις οτι παρουσιαζει μια ελαφρια καρινα.
Απο την αλλη στην κοιλιά και προς την αμαρα εχει λιπος ανορθοδοξα κατανεμημενο.

@misalouris τι λες;

*διογκωση στο συκωτι δεν βλέπω
[automerge]1544441083[/automerge]
Αυτο που ξεχασα να γραψω ειναι οτι δειχνει να εχει και λιπος στο λαιμο
 
Τελευταία επεξεργασία:
χμμμ, δεν βοηθουν στα μεγιστα οι φωτο αλλα για πρωτη προσπαθεια καλα ειναι 😛

Και φαντάσου ότι προσπάθησα αρκετά... ☹

:D


Αν εβλεπα μονο θωρακα θα ελεγα οτι το πουλι ισως δεν τρεφεται επαρκως,

Αντώνη με αυτό εννοείς σε ποσότητα ή σε ποιότητα; Γιατι και από ποσότητα θεωρώ ότι μάλλον του(ς) δίνω περισσότερη απο ότι χρειάζεται(ονται) και απο ποιοτητα κινουμαι στις καλύτερες σφραγισμένες τροφές..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μακαρι να μπορουσα να σου απαντησω ξεκαθαρα Δημητρη...
Ο θωρακας λεει "πειναω" και η κοιλια-αμαρα-λαιμος λενε "τρωω και με το παραπανω"
Μπορει απλα η εικονα αυτη να ειναι και απολυτως φυσιολογικη, να ειναι ετσι δηλαδη η ανατομια του πουλιου.
Ειναι καποια που ειναι fit στον θωρακα.
 
Μπορεί να είναι σαν τον Οβελίξ που ισχυρίζεται ότι δεν "είμαι χοντρός απλά έχω χαμηλό στήθος"
1544446819914.webp

Πέραν της πλάκας.. Ευχαριστώ πολύ Αντώνη!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το σημείο της καρίνας φαίνεται εντάξει.
Στον θώρακα όμως φαίνεται να έχει λίπος!
Ίσως είναι κάτι που θα λυθεί με την αλλαγή διάταξης των πατηθρών, μιας και θα έχει χώρο να πετάει.

Θα σου έλεγα να κοιτάξεις μείγμα που να μην έχει πολύ λιπαρούς σπόρους, αλλά επειδή είναι Χειμώνας δεν ξέρω αν θα ήταν σοφό κάτι τέτοιο για το πουλί.
 
Το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό Ηλέκτρα.. Δηλαδή, όχι από μόνος μου φυσικά.. Θυμάμαι οτι καποιος σε κάποιο άλλο post είχε παρατηρήσει ότι χρησιμοποιώ αρκετά λιπαρή τροφή.
Χρησιμοποιω την παρακάτω σε ποσότητα 10gr ημερησίως.

[page not found] Και όχι μόνο αυτό.. Κάθε εβδομάδα τους βάζω και περίπου 15-20gr από ένα μείγμα με διάφορους σπόρους όπως κανναβούρι, νίζερ, λιναρόσπορο, καρμελίνα και μια μικρή ποσότητα γκριτ.. Ολα σε ενα.. Επίσης μια φορά την εβδομάδα μπαίνει για ένα 24ωρο βραστό αυγό και υπάρχει μόνιμα και κάποιο-φρουτο ή λαχανικό. Έχω σκεφτεί ότι αυτό το μείγμα των 15-20gr μάλλον είναι υπερβολικό αλλά από την άλλη επειδή τα έχω έξω δεν θέλω να τους στερώ βασικές θερμιδικές τους ανάγκες τώρα το χειμώνα.. Τώρα βαράτε ελεύθερα😳🙄.. Θα το αντέξω😱
 
Είναι καλή η τροφή σου, αν και προσωπικά δεν θεωρώ ότι τα φρούτα που έχουν μέσα βοηθάνε σε κάτι μιας και δεν τους έχει μείνει καμία διατροφική αξία.
Την έπαιρνα κι εγώ αυτή στην αρχή για τα παπαγαλάκια, αλλά μετά την άλλαξα με την Manitoba και δηλώνω πολύ ευχαριστημένη.
Από ότι έχω δεί αυτό χρησιμοποιεί και ο Αντώνης @Tony Forpus οπότε υποθέτω είναι το ίδιο καλή και για τα καναρίνια.

Τους έξτρα σπόρους που δίνεις καλά κάνεις και τους δίνεις (προσωπική μου γνώμη), μιας και είμαι υπέρ της ποικιλίας, κλλά όχι σε καθημερινή βάση.

Θα σε "μαλώσω" για τα φρούτα και τα λαχανικά μιας και έχουμε πει μεν να υπάρχουν στην διατροφή, αλλά όχι σε καθημερινή βάση.
Τα φρούτα έχουν "ζάχαρη" οπότε 2 φορές την εβδομάδα αρκεί να δίνεις κάποιο φρούτο εποχής και λαχανικά 3 φορές θεωρώ ότι είναι καλά.

Γενικά είναι καλό να τρέφονται σωστά και σε αυτό μόνο μπράβο μπορώ να σου δώσω, όμως όταν δεν αθλούνται επαρκώς τότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την διατροφή τους γιατί μπορεί άθελα μας να κάνουμε κακό.
 
@ilie mp
Την Manitoba χρησιμοποιω γιατι δεν ταιζω τα πουλια μου ρουπσεν και η Versele Laga βαζει στο συγκεκριμενο μειγμα.


@GreekMan72
Σε καναρινια για να βαλω εξτρα λιπαρους σπορους πρεπει να υπαρχει σοβαρη αναγκη ανακτησης βαρους για να το κανω.
Στα υπολοιπα συμφωνω με το κοριτσι μας!
 
όμως όταν δεν αθλούνται επαρκώς τότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την διατροφή τους γιατί μπορεί άθελα μας να κάνουμε κακό.

Τώρα χτυπάς ευαίσθητη φλέβα Hλέκτρα.. Παρά το γεγονός των 60αρων κλουβιών που τους εξασφαλίζει πτήσεις, η κλούβα είναι πάντα μέσα στο μυαλό μου.. Και εδώ έρχεται το μπέρδεμα.. Κλούβα = πτήσεις άλλα όχι κελάηδημα.. Άρα..dead end.. 😳

Σχεδιάζω κάτι τις τελευταίες μέρες(κλούβα Υ150cm x Π50cm x M200cm ) Μόλις ολοκληρώσω τον σχεδιασμό θα αποτελέσει αντικείμενο κουβέντας σε κάποιο άλλο post (ατελείωτο, υπεραναλυτικό και εξοντωτικό..σαν αυτά που συνηθίζω 😛 )

Manitoba εννοείς αυτή;

-> https://community.petbirds.gr/threads/manitoba-canary-best-premium.43354/
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top