Γενικά Καναρίνι στο μπαλκόνι

Mitsos987

PB New Member
Εγγραφή
25 Ιουλ 2016
Μηνύματα
36
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γειά σε όλους. Είμαι καινούργιος στο φόρουμ ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για τυχόν λάθη στο πρώτο μου ποστ. Προχθές έπεσε στο μπαλκόνι μου ένα κίτρινο καναρίνι και θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε τη ράτσα είναι. Δεν ξέρω αν άκουσε το μαλινουά που έχω στο μπαλκόνι και γι αυτό ήρθε πάντως φορά δαχτυλίδι στο πόδι που γράφει 2015 αν ειδα καλά και στο ένα πόδι του του λείπει το πίσω δάχτυλο ενώ τα δύο από τα τρία μπροστά δάχτυλα φαίνεται σαν να μην μπορεί να τα κουνήσει και τα χει συνέχεια μαζεμένα. Τώρα το βάλα σε ένα πρόχειρο κλουβί προς το παρόν. Πάντως δεν κελαηδάει μόνο κάτι φωνές βγάζει. Προσπαθώ να ανεβάσω φωτογραφία από το κινητό αλλά δεν μπορώ.
 
Γειά σε όλους. Είμαι καινούργιος στο φόρουμ ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για τυχόν λάθη στο πρώτο μου ποστ. Προχθές έπεσε στο μπαλκόνι μου ένα κίτρινο καναρίνι και θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε τη ράτσα είναι. Δεν ξέρω αν άκουσε το μαλινουά που έχω στο μπαλκόνι και γι αυτό ήρθε πάντως φορά δαχτυλίδι στο πόδι που γράφει 2015 αν ειδα καλά και στο ένα πόδι του του λείπει το πίσω δάχτυλο ενώ τα δύο από τα τρία μπροστά δάχτυλα φαίνεται σαν να μην μπορεί να τα κουνήσει και τα χει συνέχεια μαζεμένα. Τώρα το βάλα σε ένα πρόχειρο κλουβί προς το παρόν.
Καλωσήρθες στην παρέα μας. Καταρχήν σου προτείνω να διαβάσεις αυτό το άρθρο
Τα πουλιά να τα έχεις σε χωριστό χώρο για 40 ημέρες.
Προσπαθώ να ανεβάσω φωτογραφία από το κινητό αλλά δεν μπορώ.
Για ρίξε μια ματιά εδώ petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-εικόνας-σε-μήνυμα.9996
Μόλις βγάλεις τη φωτογραφία ίσως κάποιο μέλος να σε βοηθήσει προς τη ράτσα του. Καλό θα ήταν να ανεβάσεις και φωτογραφία με τα πόδια του πουλιού που υπάρχει πρόβλημα.
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την άμμεση ανταπόκριση σας και τα μηνύματα σας. Αυτό είναι το καναρίνι. Απ' το λίγο που έψαξα στο ιντερνέτ εμένα μου μοιάζει για κίτρινο λιποχρωμικό αν το λέω σωστά. Θα προσπαθήσω να βγάλω και το πόδι του μια φωτογραφία και να την ανεβάσω και να διαβάσω το δαχτυλίδι αν γραφεί κάτι ακόμα.
 

Συνημμένα

  • 13840453_10210517227514997_759125088_o(1).webp
    13840453_10210517227514997_759125088_o(1).webp
    42,7 KB · Προβολές: 128
  • 13843631_10210517225714952_1884846130_o.webp
    13843631_10210517225714952_1884846130_o.webp
    27,6 KB · Προβολές: 130
  • 13835628_10210517225554948_809353345_o.webp
    13835628_10210517225554948_809353345_o.webp
    40,3 KB · Προβολές: 118
  • 13844130_10210517231755103_1778219442_o.webp
    13844130_10210517231755103_1778219442_o.webp
    18,9 KB · Προβολές: 117
Μοιάζει με κίτρινο λιποχρωμικό, κυρίαρχο και χιονέ(όχι έντονο). Μάλλον είναι του 2015(μώβ δακ.).
Αν μας πείς και τα στοιχεία του μπορούμε να βρούμε και τον εκτροφέα.
Αν γίνεται αύριο να του πάρεις καινούργια ποτίστρα και στρογγυλές πατήθρες θα συνέλθει πιο γρήγορα!
Χάνει φτερά;
 
Αν γίνεται αύριο να του πάρεις καινούργια ποτίστρα και στρογγυλές πατήθρες θα συνέλθει πιο γρήγορα!
Σήμερα! Η ποτίστρα φαίνεται πολύ βρώμικη απ τη φώτο.. Είναι κρίμα να πίνει νερό με άλγη και τόση βρώμα ένα τόσο όμορφο καναρινάκι! Να το χαίρεσαι!
 
Παιδιά εδώ που βρίσκομαι τώρα στο εξοχικό δεν έχω την δυνατότητα να του πάρω ούτε κλουβί ούτε ποτιστρα και αυτά τα βρήκα κατά τύχη από ένα γείτονα, αν και τώρα που θυμάμαι καλύτερα πρέπει να έχω μια ποτιστρα κάπου μόλις την βρω θα την αλλάξω, το καναρινακι θα το στείλω στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και θα το χαρίσω σε μια γνωστή μου που μου το ζήτησε και θα πάρει καινούργιο κλουβί ποτιστρες και τα σχετικά. Δεν ξέρω αν χάνει φτερά δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο ως τώρα. Αυτό με την καραντίνα δεν το ήξερα καθόλου οπότε τα είχα μαζί με το μαλινουά κοντά για δύο ημέρες τώρα όμως τα χωρισα. Μπορείτε να μου πείτε τι τροφή πρέπει να τρώει; Γιατί φαντάζομαι τα καναρίνια χρώματος τρώνε διαφορετική τροφή απ τα καναρίνια φωνής.
 
Μπορείτε να μου πείτε τι τροφή πρέπει να τρώει; Γιατί φαντάζομαι τα καναρίνια χρώματος τρώνε διαφορετική τροφή απ τα καναρίνια φωνής.
Αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι η αισθητική. Θα το ταίσεις ότι ταίζεις και το δικό σου, σύν τα έξτρα για να πάρει τα πάνω του.
Προέχει επίσης να δούμε και το πόδι, μπορεί ενδεχομένως να είναι κάποια ασθένεια.
Σε κάθε περίπτωση ελπίζω να παραμείνεις, εσύ ή η φίλη σου, στο site για τις όποιες πληροφορίες μπορούμε να προσφέρουμε.
Καλή τύχη!
 
Παιδιά εδώ που βρίσκομαι τώρα στο εξοχικό δεν έχω την δυνατότητα να του πάρω ούτε κλουβί ούτε ποτιστρα και αυτά τα βρήκα κατά τύχη από ένα γείτονα, αν και τώρα που θυμάμαι καλύτερα πρέπει να έχω μια ποτιστρα κάπου μόλις την βρω θα την αλλάξω, το καναρινακι θα το στείλω στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και θα το χαρίσω σε μια γνωστή μου που μου το ζήτησε και θα πάρει καινούργιο κλουβί ποτιστρες και τα σχετικά.
Μπράβο σου που το έσωσες και μπράβο σου για ό,τι κάνεις γι αυτό αλλά αν συνεχίζει να πίνει από κει νερό θα αρρωστήσει.. Αν δεν βρεις την άλλη ποτίστρα χίλιες φορές καλύτερο να του βάλεις κάτω ένα ρηχό πιατάκι με νερό και να το αλλάζεις τακτικά. 😉

Αυτό με τη καραντίνα δεν το ήξερα καθόλου οπότε τα είχα μαζί με το μαλινουά κοντά για δύο ημέρες τώρα όμως τα χωρισα.
Κανείς δεν ξέρεις στην αρχή! Αλλά μείνεις στην παρέα μας θα μάθεις πολλά! Το δικό σου το καναρινάκι το δέχτηκε στο ίδιο κλουβί μαζί; Δεν υπήρχαν τσακωμοί; Στο δικό σου καναρινάκι έχεις μόνο μια ποτίστρα;

Μπορείτε να μου πείτε τι τροφή πρέπει να τρώει; Γιατί φαντάζομαι τα καναρίνια χρώματος τρώνε διαφορετική τροφή απ τα καναρίνια φωνής.
Ποιο είναι μαλίνουα; Πως είσαι σίγουρος πως είναι καναρίνι φωνής εννοώ; Αυτό που βρήκες ή το δικό σου; Διάβασε αυτό και αυτό . Τώρα όσον αφορά την τροφή δε ξέρω να σε βοηθήσω, αλλά όντως ο κάθε σπόρος αλλοιώνει τις φωνές των καναρινιών φωνής...
 
Μέχρι να μου φέρει το κλουβί ο γείτονας το έβαλα στην μεγάλη ζευγαρωστρα που έχω το μαλινουά και τα χωρισα με χαρτόνι. Και έπινε νερό από την μπανιέρα που έχω στο μαλινουά αυτό έγινε για κάποιες ώρες μετά το έβαλα στο κλουβί που μου έδωσε ο γείτονας. Το μαλινουά είναι το δικό μου που έχω εδώ και ένα χρόνο.
 
Τώρα για λίγες μέρες, πλύνε καλά -καλά την ποτίστρα που έχεις, καθάρισε την γούβα που πίνει νερό με βουρτσάκι κάτι τέτοιο και ρίξε την για ένα-δυο λεπτά σε νερό που βράζει. Θα είναι εντάξει από μικρόβια. Στο νερό μπορείς να ρίχνεις και μια σταγόνα ξύδι ή καλύτερα μηλόξυδο.
 
Αυτό που έχει σημασία τώρα δεν είναι η αισθητική. Θα το ταίσεις ότι ταίζεις και το δικό σου, σύν τα έξτρα για να πάρει τα πάνω του.
Προέχει επίσης να δούμε και το πόδι, μπορεί ενδεχομένως να είναι κάποια ασθένεια.
Σε κάθε περίπτωση ελπίζω να παραμείνεις, εσύ ή η φίλη σου, στο site για τις όποιες πληροφορίες μπορούμε να προσφέρουμε.
Καλή τύχη!
Ναι τώρα τρώει από την υπάρχον τροφή. Ρωτάω για να πω στην γνωστή μου που θα το δώσω τι τροφή να πάρει επειδή θα πάει να ψωνισει από πετ-σοπ κλουβί πατήθρες κτλ. Λογικά θα ζητήσει τροφή για καναρίνι χρώματος αφού είναι λιποχρωμικό. Σωστά;
Όσο για το πόδι θα προσπαθήσω να βγάλω κάποια φώτο και να δείτε τι θέμα έχει.
 
Αυτό που μας νοιάζει στα χρώματος είναι να μήν βάφει κίτρινο όταν έχουμε ένα κόκκινο καναρίνι. Στην περίπτωσή σου δεν έχουμε κανένα θέμα. Προτείνω να πάρει όποιο μείγμα θέλει αρκεί να μην έχει μπισκότα μέσα, με πρόσθετα.
Περίμενε όμως και για επιβεβαίωση των όσων είπα🙄!
 
πάει να ψωνισει από πετ-σοπ κλουβί πατήθρες κτλ.
Φίλε μου Δημήτρη (ή Μήτσο; 😛 ) να πάει να πάρει οπωσδήποτε συσκευασμένη και όχι χύμα! Οι λόγοι εδώ! Και πατήθρες καλό θα ήταν αν βρει να πάρει τέτοιες [x]. Αλλιώς να είναι απλές ίσιες [x]. Αυτές [x] που είναι σαν κλαδάκια δεν κάνουν καλό στα ποδαράκια τους..
Στην περίπτωσή σου δεν έχουμε κανένα θέμα. Προτείνω να πάρει όποιο μείγμα θέλει αρκεί να μην έχει μπισκότα μέσα, με πρόσθετα.
Και όμως οι σπόροι επηρεάζουν την φωνή των καναρινιών φωνής. Αλλά ως "μπογιατζού" που είμαι δεν ξέρω.. 😛 Αλλά ξέρω πως κάποιοι σπόροι όπως νίζερ, καναβούρι επηρεάζουν το πόσο γλυκό ή τραχύ θα είναι το τραγούδι τους. Ίσως αυτοί που έχουν καναρίνια φωνής @jk21 @TheBigL και δε θυμάμαι ποιοι άλλοι είναι στην παρέα μας, μας βοηθήσουν εδώ!
Πάντως και σαν αυτή την τροφή να πάρεις:
https://www.pet4u.gr/vadigran-kanarini-4seasons.html
[x] στα 3.50 € μια χαρά θα είσαι! Οτιδήποτε σε συσκευασμένο είναι πολύ καλύτερο απ το χύμα!

Τι άλλο τους δίνεις πέρα από σπόρους;
 
Και όμως οι σπόροι επηρεάζουν την φωνή των καναρινιών φωνής.
Φυσικά και το κάνουν, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το λές, ο Δημήτρης ρωτά για το λιποχρωμικό. Το ρούπσεν ας πούμε υποτιθεται κάνει πιο γλυκιά την φωνή αλλά βάφει συνάμα.Βάφει κίτρινο άρα αφου έχει κίτρινο καναρίνι δεν έχει πρόβλημα. Το ίδιο και το καναβούρι.
 
Φυσικά και το κάνουν, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το λές, ο Δημήτρης ρωτά για το λιποχρωμικό.
Αχ παιδιά συγγνώμη για κάποιο λόγο νόμιζα πως μιλάμε για το μαλίνουα τόση ώρα.. με συγχωρείτε! :D

Απλά επειδή δεν μπορεί να παίρνει μια τροφή για το μαλίνουα και μια άλλη για το λιποχρωμικό, η γνώμη μου είναι να πάρει μια συσκευασμένη για χρώματος χωρίς ρούπσεν..
 
Αχ παιδιά συγγνώμη
Αλίκη σε στρεσάρω;😎
Το λιποχρωμικό θα το δώσει σε μια φίλη του η οποία και θα έχει μόνο αυτό! Το μαλινουά θα μείνει στον Δημήτρη!
η γνώμη μου είναι να πάρει μια συσκευασμένη για χρώματος χωρίς ρούπσεν..
Δεν θα πειράξει το ρούπσεν το ΛΙποχρωμικό γιατί βάφει κίτρινο ενα ήδη κίτρινο καναρίνι!
 
Εννοείται πως θα της πω να πάρει συσκευασμένη τροφή και ξύλινες στρογγυλές πατήθρες, όπως έχω κι γω στο μαλινουά και στο καρδερινοκάναρο. Τώρα όσο για τη διατροφή του μαλινουά που με ρωτήσατε κάνω οτι ακριβώς μου είπε ο εκτροφέας που το πήρα, δηλαδή: 1) του δίνω συσκευασμένη τρόφη, εγώ προτιμώ την Versele-Laga Prestige Premium 2) αυγοτροφή πατέ 3) μήλο σπάνια και πρασινάδες ακόμα πιο σπάνια. Απ' όσο ξέρω το ρούπσεν ενδείκνυται για καναρίνια φωνής για πιο λόγο όμως δε γνωρίζω. Τα ίδια περίπου δίνω και στο καρδερινοκάναρο συν πολύ λίγο κόκκινη χρωστική ή βιταμίνη όπως μου είπαν για να πάρει κόκκινο χρώμα η μάσκα του.
 
Back
Top