Προς το παρόν του βάζω Epithol μία φορά το πρωί και μία πριν κουρνιάσει. Να το συνεχίσω;
Δε πιστεύω για την παρούσα κατάσταση πως η epithol μπορεί να βοηθήσει...
Καλύτερα να μείνουμε στην betadine που προτείνει και η Μιράντα.
Στο θεμα μας, πιστευω θελει μπεταντιν κρεμα. Μοιαζει με ευλογια, αλλα οι πληγες με μπερδευουν. Φροντισε την καθαριοτητα του συγκεκριμενου ιδιαιτερως και βαζε του κρεμα καθε σουρουπο. Πιστευω θα καλυτερεψει αμεσα.
Γιατί για τα πόδια... έχω την ίδια άποψη και πρόταση.. με τη @Myra
Στο θέμα των φτερών έχω διαφορετική γνώμη...
Μου μοιάζει περισσότερο για εξάρθρωση της αριστερής φτερούγας στη δεύτερη μετά την βάση στήριξης κλείδωση των φτερών.
Είναι σχετικά εύκολο να το διαπιστώσεις όταν πετάξει το πουλί, μια και η εξαρθρωμένη φτερούγα κινείται αφύσικα χωρίς να ακολουθείται η όμορφη συμμετρία της κανονικής πτήσης. Ακόμη η απόσταση πτήσης είναι σαφώς μικρότερη, περισσότερο αδέξια όπως αδέξια είναι και η προσγείωση...
Φυσικά μπορεί άνετα να μην είναι τα πράγματα όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ...
Ο μόνος που μπορεί να το επιβεβαιώσει ή να το ανατρέψει είσαι εσύ @Sylvia και θα ήθελα με την πρώτη ευκαιρία να το κάνεις.
Η epithol ειναι μεν απολυμαντικη, αλλα πιστευω θα κανεις καλυτερη δουλεια με τη μπεταντιν. Ναι στα φαρμακεια, κρεμα, ειναι ανθρωπινη. Ειμαι της γνωμης μεχρι να κλεισουν οι πληγες να βαζεις μπεταντιν, και αν κριθει απαραιτητο μετα συνεχιζεις epithol.
Βαζε μπεταντιν να κλεισουν οι πληγες. Για το ξερο πανω θα βαλεις επιθολ μετα, αφου κλεισουν οι πληγες.
Κι εδώ συμφωνώ μαζί της...
Διαφωνώ όμως στο παρακάτω.
Οσο για τα φτερα στο σημειο που λες δεν ειναι τιποτα, το κανουν οταν τιναζονται. Ειδικα αμα περνα ακομα πτερορροια θα το κανει πιο συχνα για να αποβαλλει τα φτερα. Δε μου αρεσει που τα φτερα πτησης του ειναι κατεβασμενα. Οταν τραγουδιυν ετσι ειναι πολυ πυρωμενα, αλλα επισης δειχνει και καταπονηση ή υποβοσκουσα ασθενεια νομιζω.
Σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις που περιγράφονται... Το πουλί μπορεί να "κατεβάσει" τις φτερούγες του... αλλά συμμετρικά και τις δύο.
Θεωρώ πως η αφύσικη θέση της μιας φτερούγας οφείλεται σε κάποια "πίεση" που δέχθηκε μέρες ή και βδομάδες νωρίτερα το πουλί.. καταπονώντας αφύσικα τα φτερά του... και δημιουργώντας την κατάσταση που βλέπουμε στο video.
Δεν πιστεύω σε κάταγμα εκτός αν είναι αρκετά παλιό και με μπερδεύει...
Πιστεύω πως η εξάρθρωση είναι η κύρια πηγή της κρεμασμένης φτερούγας και ως τέτοιο περιστατικό χρειάζεται την φροντίδα γιατρού.
Δεν ειμαι γιατρος φυσικα, τη γνωμη μου λεω ετσι, μην παρεξηγηθω.
Σωστά ούτε κι εγώ και οι γνώμη μου εμπεριέχει μεγάλο βαθμό λάθους.
Το μόνο που μένει είναι να καταλάβω τι παίζει με το φτερό του.
Ναι, θα πάρω μπεταντίν από Δευτέρα (όπως είπε και η Μιράντα) και θα σάς πω τις εντυπώσεις μου. (Μέσα στις εκλογές λέτε να βρω φαρμακείο; )
Πάντα υπάρχει ανοικτό φαρμακείο... είτε είναι μέρα, είτε νύχτα, είτε αργία... Να βγεις για φαρμακείο, να βρεις κάποιο εφημερεύον και να αγοράσεις χωρίς μεγαλύτερη καθυστέρηση.
Ελπίζω να βελτιωθεί και να μη χρειαστεί να πάμε στο γιατρό.
Ίσως θα πρέπει να θεωρούμε την παραπάνω ως την πιο σωστή για τη φτερούγα λύση.