Ασθένειες Καναρίνι 25 ημερών χωρίς φτερά στο στέρνο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
esam πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω γιατί έλειπα 2 εβδομάδες. Έβλεπα τον πατέρα να το ταΐζει. Οι νεοσσοί που βρικα νεκροί ήταν μιας ημέρας. Πίστευα ότι επειδή καθόταν συνέχεια η θηλυκή μπορεί να το έσκασε. Όταν εγώ έφυγα διακοπές το μικρό ήταν εκτός φωλιάς. Το φτέρωμα του ήταν φυσιολογικό για την ηλικία του. Ήταν γεμάτο και τα φτερά ουράς είχαν αρχίσει να σχηματίζονται. Τα πόδια του από όσο θυμάμαι ήταν μια χαρά. Το έβλεπα μέσα στο κλουβί και οι κινήσεις του ήταν μια χαρά. Να του επιτέθηκε άλλο πουλί είναι αδύνατο γιατί στο μπαλκόνι έχω στην πρόσοψη δίχτυ αποφυγής πτηνών. Τα κλουβιά επίσης είναι καλυμμένα με σήτες για κουνούπια. Δεν βρήκα φυσικά τίποτα κατεστραμμένο. Το πόδι είναι σίγουρα σπασμένο. Να το έπιασε μόνο του στα κάγκελα ή στα κάγκελα του πάγου του κλουβιού; Πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι και στις δύο γέννες που έκανε το ζευγάρι και στις δύο είχα ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Στην πρώτη γέννα το έδωσα στην δεύτερη έλειπα αρκετά και ο άνθρωπος που τα πρόσεχε μόνο νερό τους άλλαζε γιατί από τροφή ήταν οκ ( ταιστρες οικονομίας) και από πουλιά δεν ξέρει τίποτα. Δυστυχώς δεν έχω άλλον οπότε κάνω προετοιμασία πριν φύγω για τα βασικά χωρίς να του φορτώνω βιταμίνες , αυγοτροφή, λαχανικά ακόμα και μπάνιο γιατί δεν ξέρει τίποτα. Ακόμα και το νερό του έδειξα πως να το βάζει.
 
@esam γιατί το λες αυτό; Ο @crisam ανεβασε κ φωτό κ από τον λόγο του εγώ "διαβάζω" την αγωνία του κ τις ενοχές του. Οκ. Είναι περίεργη η συμπεριφορά του αρσενικού αλλά δεν είναι κ απίστευτη. Έχουμε ακούσει για επιθετική συμπεριφορά. Είναι περίεργο πως συνυπάρχει με το ότι το τάιζε το μικρό αλλά ξέρω εγώ .. μπορεί να ναι από τα περίεργα όπως είπα. Σ' ευχαριστώ που ήθελες να προειδοποιήσεις αλλά εγώ τον πιστεύω.
 
esam παιδί δεν είμαι.Μαλλον και από εσένα μεγαλύτερος μπορεί να είμαι. Αν αυτά που γράφω σε άλλα θέματα σου φαίνονται παιδιαριστικα και εσύ είσαι τόσο ειδικός τότε θα σε παρακαλούσα να μην μπαίνεις σε side που "άσχετοι" σαν εμένα ζητάνε βοήθεια. Δυστυχώς από παντογνωστες έχει γεμίσει η Ελλάδα. Καθώς και από εριστικους. Ξέρεις κάποτε μιλώντας με ανθρώπους του χόμπι "παιδιά" σαν εμένα 50 -60 χρονών γελούσαν με κάποιες απαντήσεις από έξυπνους ,γιατρούς και παντογνωστες και φυσικά με παρότρυναν να μην γράφω. Τέλος πάντων ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φήμες των "παιδιών" . Καλή συνέχεια.
[automerge]1661009113[/automerge]
Συγνώμη για την όλη αντίδραση. Φυσικά δεν ισχύει για το σύνολο των παιδιών που μου έχουν βοηθήσει όλον αυτόν τον καιρό. Δυστυχώς όμως δεν θέλω να γράψω ξανά. Πραγματικά όμως στο προσωπικό pm δεν έχω λόγο να μην απαντήσω σε αυτούς που μου έχουν δείξει ενδιαφέρον. Δεν θέλω και δεν μου αρέσει να δημιουργώ καμία κόντρα με κανέναν . Απλώς σε αυτή την ηλικία 48( παιδί αν ήμουν Χαιλαντερ) δεν μπορώ τους έξυπνους. Ευχαριστώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@crisam η έκκληση σου για βοήθεια, καθόλου παιδιάστικη δεν είναι κ τα λες μια χαρά. Η εικόνα του μικρού είναι τόσο θλιβερή. Μπορούμε να γυρίσουμε στο θέμα μας; Το μικρό θα το ταίζεις εσύ ή γίνεται να επιστρατεύσεις την μητέρα; Θα το πας σε πτηνιατρο;
 
Αυτή είναι η ψεύτικη φωτογραφία από έναν ψεύτη. Μπορεί κάποιος -οι να πει ότι είναι ψεύτικη. Μπορεί να προσπαθώ να την φέρω ύπουλα σε κάποιον . Μπορεί να θέλω ελεημοσύνη για να τον πάω σε γιατρό . Πολλά μπορούν. Εδώ να μου πείτε ο Χριστός ήρθε στην γη και κάποιοι τον βγάλανε ψεύτη ,μάγο ακόμα και σατανιστή εμάς τους ανθρώπους τώρα!
[automerge]1661010044[/automerge]
Αυτή είναι.
[automerge]1661010266[/automerge]
Όταν γυρίσω Δουκάκη στις 25 θα τον πάω μαζί με τον Ρόκο το μπάτζι μου που σας έχω αναφέρει. Γενικά είναι πολύ αδύνατος αλλά ανεβαίνει στις πατήθρες. Δεν τον βλέπω κάτω ούτε να έχει ένδειξη αρρώστιας.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220820_183225_800x598.webp
    IMG_20220820_183225_800x598.webp
    51,2 KB · Προβολές: 24
@crisam βουρκωνω. Το άμοιρο το μικρό. Το βλέπω το δακτυλακι που πάει λάθος. Υπάρχει σχετικό άρθρο στο φόρουμ. Αυτό το πόδι είναι το σπασμένο; Εάν τα καταφέρει μέχρι την Δουκακη, πιστεύω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Κ τον άλλον άστον μόνο του.
 
Φίλε δεν ήθελα να σε προσβάλλω. Απλά σε συνέκρινα με τον εαυτό μου. Εγώ είμαι άπειρος στο χώρο και νέος. Δυστυχώς, δεν έχω την δυνατότητα να επικοινωνήσω με την Δουκάκη, ρωτώντας την για τροφή η φάρμακο ενώ βρίσκεται σε διακοπές. Παρεμπιπτόντως δεν έχω ούτε την δυνατότητα η την τύχη να έχω τον αριθμό του κινητού, του αποκλειστικού αντιπροσώπου της εταιρείας ζωοτροφών (tafarm) Μάλιστα δεν είχα ποτέ εξαναγκαστεί να δώσω κάποιο καναρίνι μου σε άλλον, εξαιτίας μιας λάθος νότας. Αντίθετα, όσα καναρίνια χάρισα σε φίλο η συγγενή, τα προσέφερα με πολύ αγάπη. Διότι έτσι τα μεγάλωσα και τα λάτρεψα. Όλα τα τιμπραντο μου μεγάλωσαν με στοργή μέριμνα και φιλευσπλαχνία, λόγω του σεβασμού μου προς κάθε ζωντανή ζωική ύπαρξη.
 
Φίλε δεν ήθελα να σε προσβάλλω. Απλά σε συνέκρινα με τον εαυτό μου. Εγώ είμαι άπειρος στο χώρο και νέος. Δυστυχώς, δεν έχω την δυνατότητα να επικοινωνήσω με την Δουκάκη, ρωτώντας την για τροφή η φάρμακο ενώ βρίσκεται σε διακοπές. Παρεμπιπτόντως δεν έχω ούτε την δυνατότητα η την τύχη να έχω τον αριθμό του κινητού, του αποκλειστικού αντιπροσώπου της εταιρείας ζωοτροφών (tafarm) Μάλιστα δεν είχα ποτέ εξαναγκαστεί να δώσω κάποιο καναρίνι μου σε άλλον, εξαιτίας μιας λάθος νότας. Αντίθετα, όσα καναρίνια χάρισα σε φίλο η συγγενή, τα προσέφερα με πολύ αγάπη. Διότι έτσι τα μεγάλωσα και τα λάτρεψα. Όλα τα τιμπραντο μου μεγάλωσαν με στοργή μέριμνα και φιλευσπλαχνία, λόγω του σεβασμού μου προς κάθε ζωντανή ζωική ύπαρξη.
Εγώ μάλλον δεν καταλαβαίνω από τα παραπάνω....όλα αυτά τα έχει γράψει ο @crisam ;;; ή έτσι τα γράφεις;

@crisam , αν η Δουκάκη είναι εδώ και δεν είσαι εσύ, τη Δευτέρα πρωί αν θέλεις πες μου από πού να πάρω το πουλί και να της το πάω, αν κρίνεις ότι η κατάσταση είναι επείγουσα, αρκεί εσύ να κλείσεις το ραντεβού μαζί της και αυτό να είναι έως τις 11,00 το πρωί, ώστε να προλάβω να πάω και στη δουλειά μου το μεσημέρι.
Όταν γυρίσω Δουκάκη στις 25 θα τον πάω
 
Ευχαριστώ όλους σας. Συγνώμη που δεν απάντησα μέχρι τώρα αλλά ήμουν οικογενειακός εκτός σπιτιού. Έχω κλείσει ραντεβού με την Δουκάκη στις 25 το ευχαριστώ από την καρδιά μου. esam δεν κρατάω καμία κακία. Χαρά μου άμα θες να με γνωρίσεις και από κοντά και να δεις και την εκτροφή μου. Μπορεί να φάνηκα απότομος αλλά δεν έχω μάθει να κρίνω τις επιλογές άλλων και τις απόψεις τους. Κρίνω μόνο τον εαυτό μου και τα δικά μου λάθη. Ξεχνάω ότι προηγήθηκε. Εξάλλου δεν έχω κάτι να χωρίσω με κανέναν . Όλοι αγαπάμε και φροντίζουμε τα ζωάκια μας. Όλοι συνεχώς μαθαίνουμε και κάτι ανεξαρτήτως ηλικίας. ianos ευχαριστώ πάρα πολύ για την προθυμία. Και πάλι ευχαριστώ όλους σας. Καλό ξημέρωμα.
[automerge]1661033351[/automerge]
25 το απόγευμα.
 
Το ξέρω . Ακόμα και στο φαγητό που του έδινα , φυσικά δεν πολυάνοιγε το στόμα του. Η καρίνα του ήταν τελείως αδύνατη. Έβλεπες στον πρόλοβο το φαΐ αλλά ήταν τόσο αδύνατος.
 
Πραγματικά λυπηρή η κατάληξη.
@crisam Θα ήθελα να ρωτήσω αν η τροφή που δίνεις περιέχει ρούπσεν και σε τί ποσοστό ?
Μερικές φορές η διατροφή που δίνουμε στα πουλιά μπορεί να τα κάνει να συμπεριφέρονται υπερβολικά, αναφέρομαι στον κάναρο.
 
@crisam Δυστυχώς ήταν μικρές οι πιθανότητες 😭.
Λυπάμαι πάρα πολύ. Εάν θέλεις μπορείς να στείλεις μερικές από τις τελευταίες φωτογραφίες του μικρού (αν εχεις φυσικά)? Επίσης τώρα ο κάναρος είναι μόνος του ή μαζί με την κανάρα?
 
Καλησπέρα. Όχι δεν έχει ρουπσεν. Είναι της Blattner. Γνωρίζω ότι στα τιμπραντο δεν χρησιμοποιούμε ρουπσεν. Το ρουπσεν έχει κατηγορηθεί γενικά ότι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στα πουλιά χωρίς να είναι σίγουρο ακόμη.
[automerge]1661195362[/automerge]
Το αρσενικό είναι μόνος του . Τον έχω έτσι κι αλλιώς απομονώσει από την θηλυκή από της 5-6 Αυγούστου για να μην έχω τυχόν άλλη γέννα τέτοια εποχή . Τα θηλυκά είναι μόνα τους σε κλούβα πτήσεις.
 
Γιάννη μόνο αυγοτροφή και αυγό. Όσο έλειπα είχα βαλή αυγοτροφή. Φυσικά όχι τόσο για μεγάλο διάστημα για να μην αλλοιωθεί. Τώρα με την αυγοτροφή και το αυγό να πυρωνε ακόμη και να είχε αυτή την συμπεριφορά; Δεν ξέρω.
 
Back
Top