Ασθένειες Καναρίνι 25 ημερών χωρίς φτερά στο στέρνο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τα αρσενικά τιμπραντο, είναι επιθετικά στην περίοδο μετά τον διαγωνισμό. Αυτό γίνεται επειδή οι ιδιοκτήτες τους, χρησιμοποιούν σκευάσματα για το κελάηδισμα που περιέχουν την ορμόνη τεστοστερόνη. Μάλιστα σε τέτοια ποσότητα, που είναι σχεδόν η 3πλασια από ότι παράγει ο οργανισμός του πουλιού φυσικά. Έτσι αυτά κελαηδούν πιο δυνατά (όχι καλύτερα). Τα σκευάσματα αυτά περιέχουν και βιταμίνες. Έτσι λοιπόν, θα πουλήσει το πετσοπ το σκεύασμα σε κάποιον ιδιοκτήτη σαν κι εμένα που δεν γνωρίζω πολλά, λέγοντας μου ότι είναι βιταμίνη για το κελάηδημα.
Όμως η δράση της ορμόνης στον οργανισμό κρατάει 72 ώρες. Όσο την παίρνει με εξωγενή τρόπο το πουλί ο οργανισμός του σταματάει να την παράγει. Όταν λήξη η περίοδος που παίρνει μέρος το πουλί στους διαγωνισμούς, οι ιδιοκτήτες τους σταματούν την χορήγηση τεστοστερόνης και αρχίζουν την θεραπεία με σελήνιο και βιταμίνη Ε για να αρχίσει ο οργανισμός να την παράγει φυσικά. Αν δεν το κάνουν, απλά θα έχουν ένα αρσενικό που δεν θα κελαηδάει για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν παθαίνει κάτι το πουλάκι. Όταν ο οργανισμός τους αρχίζει πάλι την παραγωγή αυτή εκκρίνεται σε μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Σε αυτή την χρονική περίοδο τα αρσενικά τιμπραντο είναι αρκετά επιθετικά έως πολύ επιθετικά.
Όμως πολλά ζώα αρσενικά δείχνουν επιθετικότητα σε μικρά του είδους τους. π.χ γάτες, κροκόδειλοι, γεράκια, ακόμη και ορτύκια.
Είναι όμως εξαιρετικά σπάνιο, να επιτεθούν στα μικρά που είναι παιδιά τους.
Γι αυτό είναι εύλογο το ερώτημα - είδες το αρσενικό να επιτίθεται στο παιδί του, που για 25 μέρες το τάιζε??
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα. Τέτοια εποχή φυσικά δεν χορηγώ ούτε πρέπει να χορηγούνται πρόσθετα σκευάσματα για να πυρώσουν τα καναρίνια. Αρχές Αυγούστου (όχι σε όλα τα πουλιά μπορεί κάποια να έχουν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα ή άλλα λίγο αργότερα) αρχίζει η πτερρόρια. Στα πουλιά τότε καλό είναι να χορηγούνται σκευάσματα που μπορεί να βοηθήσουν στην ομαλή αλλαγή φτερώματος, μπάνιο και μια ισορροπημένη διατροφή. Αν μπορούμε να βρούμε μπρόκολο γιατί δεν είναι εποχής είναι καλό. Φυσικά όχι σε καθημερινή βάση. Μπορούμε να βάζουμε εναλλάξ με κάποιο φρούτο. Τέτοια εποχή δεν γίνονται διαγωνισμοί ώστε να αρσενικά να προσπαθούν περισσότερο. Για την καλύτερη προετοιμασία τους συνήθως Μάρτιο με Απρίλιο χρησιμοποιούμε σκευάσματα που περιέχουν βιταμίνη Ε. Εγώ χρησιμοποιώ το Ferti- vit της Versele Laga για ένα μήνα σε μικρή ποτίστρα νερού. Την δίνω τόσο στα αρσενικά όσο και στα θηλυκά. Δεν την χορηγούμε μόνο στα αρσενικά. Είναι ένα καλά ισορροπημένο μείγμα από βιταμίνες, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία, εμπλουτισμένη με βιταμίνη Ε που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την αναπαραγωγική περίοδο, για το κελάιδισμα των καναρινιών και των σπίνων και στις περιπτώσεις της ωοτοκίας και διαταραχές της γονιμότητας ή σε περιπτώσεις θανάτου του αυγού. Η Ferti-Vit προωθεί τη σεξουαλική ορμή και τη γονιμότητα. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου ένα πτηνό χρειάζεται ένα βέλτιστο μείγμα βιταμινών, αμινοξέων και ιχνοστοιχείων. Η απαραίτητη βιταμίνη Ε, που ονομάζεται επίσης η βιταμίνη της γονιμότητας, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Οπότε τέτοια εποχή τη συμπεριφορά του αρσενικού δεν μπορώ να την εξηγήσω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν ήταν ο ιδανικός πατέρας ή να τον ενδιέφερε μόνο το ζευγάρωμα.
 
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας παιδιά, γιατί και εγώ επρόκειτο να ασχοληθώ με τιμπράντο.

Μόνο στο μπρόκολο έχω μια ένσταση, καλύτερα να δίνουμε φρούτα και λαχανικά, εποχιακά, και αυτό ισχύει και για εμάς.
 
Σχετικά με την τελευταία σου απορία είναι ότι ναι έβλεπα τον αρσενικό να το ταΐζει αλλά το τι έκανε όσο εγώ έλειπα δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά . Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω ένα νεκρό σακατεμένο καναρινάκι ,ένα δεύτερο που τα πρόλαβα στο τσακ και νεκρούς νεοσσούς. Οπότε δια τις ισατοπου επαγωγής όλα μου δείχνουν τον πατέρα. Σκέψου ότι στο ζωικό βασίλειο υπάρχουν οκ ολίγες περιπτώσεις αρσενικών να σκοτώνουν μικρά για να έρθει σε οίστρο τα θηλυκά. Συνήθως σκοτώνουν τα μικρά άλλων για να αφήσουν δικούς του απογόνους αλλά δεν αποκλείεται να γίνετε και από τον ίδιο τον πατέρα. Δεν είναι όλα τα ίδια (καλοί γονείς).
[automerge]1661242225[/automerge]
Ηλία (αν το λέω καλά) συγνώμη για τον ενικό. Τέτοια εποχή το μπρόκολο είναι πολύ σπάνιο γιατί φυσικά δεν είναι η εποχή του. Συνήθως είναι κατάψυξης ή από κατάψυξη. Είναι το turbo των λαχανικών. Εγώ το βάζω 1 ώρα το λιγότερο σε νερό με μηλόξιδο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπάρχει σχετικό ντοκιμαντέρ στο NG. Όχι τα δικά τους μικρά. Σκοπός τους είναι να σκοτώσουν των άλλων αρσενικών. Το να σκοτώνουν των άλλων αρσενικών είναι φυσιολογική συμπεριφορά των ζώων. Τέλος πάντων όπως και να έχει τώρα το κακό έγινε. Λυπάμαι για το μικρό. Για καλό και για κακό καλύτερα να τον απομακρύνεις όπως σου είπαν..
 
@crisam Μόλις τώρα πρόσεξα καλύτερα αυτό που έγραψες εδώ.
Αν μπορούμε να βρούμε μπρόκολο γιατί δεν είναι εποχής είναι καλό.
Οπότε ναι συμφωνούμε, τέτοια εποχή δεν βρίσω τον λόγο να χορηγουμε μπρόκολο που θα είναι είτε κατεψυγμένο, είτε γεμάτο φυτοφάρμακα. Καλύτερα εποχιακά (καρότο, αγγούρι, πιπεριά, βλίτα, κολοκύθι κ.α.)
 
Καλό είναι φυσικά ναι φρούτα εποχής. Τώρα στο τα κατεψυγμένα εκεί να πω την αλήθεια η άποψη μου μερικές φορές διίστανται. Αν έχουμε στην κατάψυξη λαχανικά τα οποία μπορούμε τα συντηρούμε σε όσο το δυνατόν καλύτερα συνθήκες τότε δεν βρίσκω τον λόγο να μην μπορούμε. Στην εποχή μας οι ποιο πολλοί καταψύκτες τα διατηρούν σε πολύ καλή κατάσταση και διατηρούν ως επί το πλείστον τα θρεπτικά συστατικά τους. Φυσικά με τα φρέσκα φρούτα/ λαχανικά τις κάθε εποχής έχουν διαφορά.
 
Αυτό γίνεται επειδή οι ιδιοκτήτες τους, χρησιμοποιούν σκευάσματα για το κελάηδισμα που περιέχουν την ορμόνη τεστοστερόνη. Μάλιστα σε τέτοια ποσότητα, που είναι σχεδόν η 3πλασια από ότι παράγει ο οργανισμός του πουλιού φυσικά. Έτσι αυτά κελαηδούν πιο δυνατά (όχι καλύτερα). Τα σκευάσματα αυτά περιέχουν και βιταμίνες. Έτσι λοιπόν, θα πουλήσει το πετσοπ το σκεύασμα σε κάποιον ιδιοκτήτη σαν κι εμένα που δεν γνωρίζω πολλά, λέγοντας μου ότι είναι βιταμίνη για το κελάηδημα.
Ποια είναι αυτά τα σκευάσματα που έχουν τεστοστερόνη; Ποια η εμπορική τους ονομασία; Και επίσης, αν έχεις υπόψη σου, τι αναγράφεται στη σύνθεσή τους σχετικά με την τεστοστερόνη;
 
Back
Top