Ασθένειες Καναρίνι 8 μηνών με διάρροια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nerron
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μια προχειρη μεταφραση απο το λινκ του Μακη
με τα δικα μου ερωτηματικα.

Γεωργία και Επεξεργασία Τροφίμων - Βασικά Προϊόντα: Ειδικές Καλλιέργειες
Κανάριοι σπόροι
Σχετικά με τη βιομηχανία Επεξεργασία | Εμπόριο | Έρευνα | Επαφές
Κανάριοι σπόροι - close-up Το πλεονέκτημα της Manitoba
Το μοναδικό κλίμα της Μανιτόμπα το καθιστά ένα από τα πιο παραγωγικά μέρη στον κόσμο για την καλλιέργεια σπόρων καναρίνι.
Οι καρναρινοί σπόροι, που είναι μια δροσερή εποχή καλλιέργειας, είναι καλά προσαρμοσμένες στις μακριές ζεστές μέρες και τις δροσερές νύχτες που χαρακτηρίζουν την εποχή της καλλιέργειας στις καναδικές λιβάδια.
Εφόσον ο σπόρος προς σπορά μπορεί να αναπτυχθεί επιτυχώς όπου το σιτάρι μεγαλώνει καλά και η Μανιτόμπα είναι μία από τις τρεις κυριότερες επαρχίες που καλλιεργούν σιτάρι του Καναδά, η Manitoba είναι κατάλληλη για την παραγωγή κηπευτικών.
Σχετικά με τη βιομηχανία
Παρόλο που η ετήσια παραγωγή σπόρων προς σπορά της Μανιτόμπα κυμαίνεται απότομα με τις παγκόσμιες τιμές, κάθε χρόνο η Μανιτόμπα είναι γενικά ο δεύτερος μεγαλύτερος συντελεστής στην παγκόσμια παραγωγή καναρίνιων σπόρων του Καναδά.
Η παραγωγή σπόρων καναρινιών καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Μανιτόμπα το 1963, όταν συλλέχθηκαν 1.500 στρέμματα. Η περιοχή που σπάρθηκε σε καναρίνιους σπόρους αυξήθηκε σταθερά μέχρι το 1986, όταν συλλέχθηκαν 57.000 στρέμματα.
Από τότε, η περιοχή που έχει σπαρθεί σε σπέρματα καναρίνι έχει ποικίλει σημαντικά με την αστάθεια της τιμής, φθάνοντας σε επίπεδα μεγαλύτερα από 60.000 στρέμματα, αλλά επίσης μειώνεται σε επίπεδα τόσο χαμηλά όσο 15.000 στρέμματα.
Η μέση απόδοση 10 ετών είναι 965 λίβρες ανά στρέμμα, με τη μεγαλύτερη απόδοση που σημειώθηκε το 1990, όταν συλλέχθηκαν πάνω από 1.330 λίβρες ανά στρέμμα.Σε τι οφειλετε αυτη η αυξηση ;δεν μας λεει
Επιστροφή στην κορυφή
Επεξεργασία
Μόλις συλλεχθούν οι σπόροι του καναρίνιου, παραδίδονται στις εγκαταστάσεις καθαρισμού όπου το ξένο υλικό αφαιρείται και ο σπόρος καθαρίζεται σε 98% καθαρότητα (5% αποφλοιωμένο).
Επί του παρόντος, οι καναρικοί σπόροι δεν ταξινομούνται στις εγκαταστάσεις καθαρισμού, διότι δεν αποτελούν καλλιέργεια που ρυθμίζεται από τον καναδικό νόμο για τα σιτηρά και ως εκ τούτου δεν εμπίπτει σε πρότυπο ποιότητας. Εννοει για χρηση απο ανθρωπους,υγειονομικου ενδιαφεροντος
Τοπικά, ο σπόρος καθαρίζεται και συσκευάζεται σε σάκκους ή καθαρίζεται και αναμιγνύεται με άλλους σπόρους και συσκευάζεται για πώληση ως σπορόφυτο. Περίπου το ήμισυ της παραγωγής καναρίνιων σπόρων της Manitoba μεταφέρεται σε μεγάλη μονάδα καθαρισμού εκτός της επαρχίας, (οχι υγειονομικου ενδιαφεροντος) όπου καθαρίζεται και φορτώνεται σε πλοία για εξαγωγή.
Εμπορικές συναλλαγές
Μερικοί από τους σπόρους του καναρπού που καθαρίζονται στις εγκαταστάσεις της Manitoba προορίζονται για πώληση στην τοπική αγορά. Ωστόσο, κάποιο μέρος του τοπικά καθαρισμένου σπόρου αποστέλλεται απευθείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Μεξικό και στις χώρες της Νότιας Αμερικής της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας.(σε χωρους υγειονομικου ενδιαφεροντος οι εγκαταστασεις αυτες, γιατι το προιον θα πρεπει να ειναι σε ακολουθια με την αυστηρη αμερικανικη νομοθεσια)
Ο καναρικός σπόρος που αποστέλλεται έξω από την επαρχία για καθαρισμό συνήθως καταλήγει σε πλοία που προορίζονται για τη Δυτική Ευρώπη, κυρίως στο Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο. (εξω απο τις εγκαταστασεις υγειονομικου ενδιαφεροντος και για χωρες χωρις αυστηρους νομους) Μια μικρή ποσότητα από τους σπόρους που καθαρίζονται εκτός επαρχίας είναι επίσης σακχαρώδης και πωλείται στην εγχώρια αγορά πουλιών σε ολόκληρο τον Καναδά.
Επιστροφή στην κορυφή
Ερευνα
Οι σπόροι των καναρινιών έχουν επί του παρόντος μία κύρια αγορά - αποτελούν μείζονα συνιστώσα των μιγμάτων ζωοτροφών για κλουβιά και άγρια πτηνά.
Ωστόσο, οι καναδοί ερευνητές διερευνούν επίσης τις αγορές βιομηχανικής χρήσης και ανθρώπινης κατανάλωσης.
Η τρέχουσα έρευνα στοχεύει στην εξάλειψη των τριχών της γάστρας, οι οποίες συνδέονται με τον καρκίνο του οισοφάγου και άλλα προβλήματα υγείας του αναπνευστικού συστήματος στον άνθρωπο.
Πρόσφατη επιτυχία στην έρευνα έδειξε την εισαγωγή μιας γευστικής (άτριχης) ποικιλίας που ονομάζεται CDC Maria.
Η ανάπτυξη αυτού του κερατοειδούς σπόρου χωρίς άχυρο θα ενισχύσει την ανταγωνιστική θέση του Καναδά στην αγορά των καναρινών σπόρων αυξάνοντας τον όγκο των σπόρων ανά εμπορευματοκιβώτιο.
Άλλες έρευνες διεξάγονται για την πιθανή χρήση φλοιού σπόρων από καναρίνι μέσω της εκχύλισης οργανικού διοξειδίου του πυριτίου - ενός σημαντικού προϊόντος στην αγορά της υγείας - και, με την έγκριση του Health Canada, τη δυνατότητα επέκτασης της χρήσης των σπόρων του καναρίνιου για σκοπούς ανθρώπινης κατανάλωσης.
Είναι αυτή η συνεχιζόμενη έρευνα και οι βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας που βοηθούν τους καναδούς παραγωγούς να είναι παγκόσμιοι ηγέτες στην παραγωγή κηπευτικών σπόρων.
 
Βρήκα που και από ποιον γράφτηκε το παραπάνω που σου λέω:
Ακολούθησε τις οδηγίες...
Δεν είναι ότι δεν τρώει καθόλου το κεχρί, απλά τελειώνουν πρώτα οι πιο λιπαροί κόκκοι και τελευταίο το κεχρί.
Όπως και νά'χει πριν την αγορά της επόμενης συσκευασίας θα σας ρωτήσω να μου προτείνετε κάποια καλή τροφή αν δεν βγάλω άκρη διαβάζοντας στα ανάλογα θέματα.

Αυτό πως μπορούμε εμείς οι απλοί καταναλωτές να το γνωρίζουμε;
Απ'ότι έχω δει και κατ'επέκτασιν διαπιστώσει (σε άλλου είδους τρόφιμα) στα μη μεταλλαγμένα αναγράφεται το "OGM FREE" ή "NO OGM", τουτέστιν Organisms Genetically Modified, τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά προϊόντα.
 
Back
Top