Αναπαραγωγή Καναρα μετα απο δυστοκια

Τζουάν

PB New Member
Εγγραφή
6 Απρ 2014
Μηνύματα
395
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπερα σας! Ηρθε η ωρα να ρωτησω κι εγω τους παλιους και πιο εμπειρους! Εχω δυο ζευγαρακια που τους εκανα κανονικα την διατροφικη προετοιμασια, τα εβαλα με χωρισμα, ειδα ταισματα απο το χωρισμα, εβαλα φωλια και ανοιξα το χωρισμα. Την ιδια μερα (σαββατο 19/3) εκαναν κ οι δυο καναρες το πρωτο τους αυγο. Την κυριακη ενω η μια ειχε κανει δευτερο η αλλη καθοταν λιγο φουσκωμενη και δεν ειχε κανει τιποτα. Την επιασα και ειχε αυγο στην αμαρα. Την επιασα που την επιασα ας της βαλω λιγο λαδακι, ειχε και ηλιο μετακινησα και μια ιδεα το κλουβι της να την πιανει πιο πολυ ο ηλιος. Μετα 2ωρες την πιανω ξανα και το αυγο ηταν παλι εκει, κανω λιγο μασαζακι στην κοιλιτσα της ανεπαισθητα και πλοπ το αυγο βγηκε, ετσι απλα. Δεν ξερω αν πρεπει να θεωρησω οτι ειχε δυστοκια, σημερα παντως ενω η αλλη καναρα εκανε το τριτο της αυγο αυτη δεν εκανε. Ευδιαθετη ειναι, τιτιβιζει-τρωει-πινει. Με αγχωνει το οτι στην κοιλιτσα της αριστερα (δεξια οπως την κοιταμε εμεις) εχει ενα στρογγυλο σκουρο σημειο, πολυ οριοθετημενο και λιγο ψηλαφητο. Θα συνεχισει την ωοτοκια αυτη η καναρα;υπαρχει κατι να κανω για να την βοηθησω; Γιατι ενω ολο τον χρονο ειχαν την ιδια διατροφη αυτη εμφανισε αυτη την δυστοκια και η αλλη οχι; να σας πω οτι η καναρα αυτη ειναι 2 χρονων και η αλλη 1 (η μονη τους διαφορα δλδ). επειδη η αλλη καναρα ειναι πρωταρα, αν δω οτι κανει λιγα αυγουλακια κι οτι αυτη δε συνεχιζει την ωοτοκια ωστε να κλωσσησει, να βαλω τα αυγουλακια στην αλλη που θα καθισει να κλωσσησει;
 
Σουπιοκοκκαλο της εχεις; Βαλε τσοφλι απο σφιχτοβρασμενο συγο και ωμο σουσαμι λιγο. Θα βοηθησει για το ασβεστιο. Επισης παρε αυριο απο πετσοπ υγρο ασβεστιο και βαλε στο νερο της. Αν εχουμε εστω υποννοια δυστοκιας αυτα ειναι απαραιτητα.

Εισαι τυχερος που απλα βγηκε το αυγο. Ηταν πολυ πιθανον οπως την επιασες να εσπαγε μεσα της και να πεθαινε. Μην την ξαναπιασεις αν δεν υπαρξει απολυτη αναγκη!
 
Τρεις τέσσερις σταγόνες υγρό ασβέστιο στην ποτίστρα της για 2-3 μέρες.
Όταν υπάρχουν ενδείξεις δυστοκίας μπορούμε πάντα να το εφαρμόζουμε. Κάθε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή του πουλιού.
Προσοχή όμως.. μόνο όταν υπάρχει δυστοκία... κι αυτή δεν γίνεται κάθε βδομάδα αλλά πολύ πιο αραιά.
 
Παιδιά της έχω απ'ολα! Και σουπιοκοκκαλο (ολο το χρονο)και σουσάμι και αυγό κάθε μέρα(1-2 φορες τη βδομάδα ολο το χρόνο κ μετά την προετοιμασία κάθε μέρα)! Κι επίσης υγρό ασβέστιο στο νερό! βάζω πάντα στην προετοιμασία στις θηλυκές! Τι να πω δεν ξέρω... Αφού και σήμερα δεν έκανε αυγό θα την χωρισω λίγες μέρες και θα ξαναδοκιμασω σε 15 μέρες αν δείχνει να θέλει!
Υγ ο άντρας μου που είναι σπίτι λέει ότι όλο το πρωί είναι μια χαρά κ ότι όλο βατεματα βλέπει. Τι να κάνω; Έλεγα το μεσημέρι που θα σχολασω να την χωρισω, εσείς τι λέτε;
 
Αφού και σήμερα δεν έκανε αυγό θα την χωρισω λίγες μέρες και θα ξαναδοκιμασω σε 15 μέρες αν δείχνει να θέλει!
Υγ ο άντρας μου που είναι σπίτι λέει ότι όλο το πρωί είναι μια χαρά κ ότι όλο βατεματα βλέπει. Τι να κάνω; Έλεγα το μεσημέρι που θα σχολασω να την χωρισω, εσείς τι λέτε;
Γιατί να τα χωρίσεις; Αφού δείχνει ευδιάθετη και ζωηρή άστη και ίσως το τρίτο αυγό να το κάνει με μία μέρα καθυστέρηση. Ίσως ο οργανισμός της να είναι αδύναμος και να αργήσει μια μέρα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Δεν είναι και μηχανήματα να τα κάνουν όλα με πρόγραμμα και με κανόνες! 😉 Αφού της έχεις τα πάντα δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Στο νεράκι της να έχεις ασβέστιο, άστα μαζί (αφού ζευγαρώνουν κιόλας) γιατί και να τα χωρίσεις δε θα την αποτρέψεις απ το να ολοκληρώσει την ωοτοκία της. Από την στιγμή που την ξεκίνησε θα την ολοκληρώσει. Είτε είναι με το αρσενικό είτε χωρίς. Γι αυτό άστα μαζί και παρακολούθησε την. Αν την ξαναδείς φουσκωμένη να την πας σε πτηνίατρο και να μην κάνεις εσύ μασάζ! Ήταν όντως πολύ επικίνδυνο αυτό που έκανες!

Πέρσι σου είχε κάνει αυγά κανονικά;

Κι επίσης υγρό ασβέστιο στο νερό! βάζω πάντα στην προετοιμασία στις θηλυκές!
Υ. Γ.: κι γω έτσι έκανα και έμαθα πως είναι λάθος. Μ αυτό τον τρόπο ο οργανισμός τους αδρανοποιείται και δεν παράγει από μόνος του το ασβέστιο που χρειάζεται για την ωοτοκία. Κόκκαλο σουπιάς, τσόφλι και σουσάμι να δίνεις κατά την προετοιμασία, αλλά υδατοδιαλυτό ασβέστιο δίνουμε για 2-3 μέρες μετά το 2ο αυγό. Σε περίπτωση δυστοκίας δίνουμε στο στόμα λίγες σταγόνες νερό με ασβέστιο.
 
Το μασαζ ήταν πιο πολύ για να μπει το λαδακι εκεί που έπρεπε, για'αυτο λέω μήπως δεν ήταν δυστοκια, δεν υπήρξε απολύτως καμία δυσκολία! Πέρσι έκανε δυο γέννες από 4 αυγά, είναι η κανάρα που την τσίμπησε ο αρσενικός κ ενώ την έβλεπα στην φωλιά κ νόμιζα ότι κλωσσάει αυτή απλά καθόταν μέσα στη φωλιά και φύλαγε τα αυγά! Την αφήνω τότε Αλικη και ας κάνει ότι την προστάξει η φύση της!
 
Back
Top