Φροντίδα Καναρα που κανει συχνα ασπορα αυγα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eleanna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eleanna

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2016
Μηνύματα
442
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπερα σε ολους. Διαβαζοντας το μηνυμα του Νικου παρακατω για την καναρα του που εκανε αυγα, και εν συνεχεια τα δικα σας σχολια, ανησυχησα.
Ο λογος ειναι πως η Ιολη μου, κανει συχνα πυκνα ασπορα αυγα και τα κλωσσαει. Το καλοκαιρι, εκανε συνολικα 3 φορες απο 2-3, τα εβγαζα, και μετα ξανα τα ιδια. Πριν δυο μερες, εκανε ενα και εχθες αλλο ενα. Τα γενναει μεσα στις ταΐστρες. Ειναι ΠΟΛΥ ζωηρη, τιτιβιζει και ακομη και το χαρτι που εβαζα στον πατο του κλουβιου το μαδαγε και το εβαζε στην ταΐστρα.
Δεν το θεωρουσα προβλημα, μιας και στα petshop συνηθιζεται να γεννανε οι καναρες.
Απ' οτι διαβασα, πρεπει να την απομακρυνω απο τα αρσενικα. Την εχω εξω, οπως ολα, εχει και οπτικη επαφη μαζι τους. Τωρα οσον αφορα την πτεροροια, δεν μπορω να πω οτι μαδησε, εβρισκα καποια φτερα αλλα οχι πολλα. Δεν εδινα αυγοτροφη το καλοκαιρι, μονο λαχανικα.
Περιμενω τις συμβουλες σας οπως παντα👎
 
Περιμενω τις συμβουλες σας οπως παντα👎
Θεωρώ πως το πρόβλημα της κυρίας είναι ίδιο με το πρόβλημα της κυρίας του Νίκου. Θα σε συμβούλευα για αρχή να κάνεις τα ίδια, που συμβούλευσε ο Γιάννης τον Νίκο. Αν δεν δεις κάποια βελτίωση και συνεχίσει τον χαβά της ξαναμιλάμε αγαπημένη μου!
 
Αν είχε μπει σε πτερόρροια θα είχε σταματήσει κάθε γέννα αυγών.
Τα πουλιά που γεννούν αυγά εκτός εποχής είναι ασφαλώς μπερδεμένα και σίγουρα δεν έχουν αυτά το φταίξιμο αλλά εμείς.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όμως τώρα, πρώτον γιατί θα πρέπει να μπει κι αυτή σε πιο σκοτεινό, κρύο και μοναχικό χώρο αλλά κυρίως γιατί στην καλύτερη θα περάσει απότομη πτερόρροια. Δε θέλω μάλιστα να σκέφτομαι πως θα περάσει πτερόρροια μέσα στα πρώτα κρύα που έρχονται...
Μαζί με τα παραπάνω χρειάζεται και καλή διατροφή.
Να μας ενημερώνεις...
 
Back
Top