Φροντίδα Καναρινια σε μεγαλο κλουβι μετα την αναπαραγωγή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Με αυτό που είπες μου θύμισες πως αν τελικά βάλεις τα πουλιά σε μεγάλη κλούβα τότε βάλε βοηθητικά κλαδιά για να μπορούν να κινούνται μέχρι να ανοίξουν τα φτερά τους και να κάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις γιατί αυτά έχουν συνιθίσει τις μικρές αποστάσεις. 😉
 
Θα βαλω.. Νομιζω οτι θα ειναι ευτυχισμενα ετσι... Απλα σκεφτομαι με τα αρσενικα τι θα κανω.. Να τα βαλω και ο Θεος βοηθος;
 
To video το έβαλα για να δείξω πόσα πουλιά μπορούν να μπουν σε μία κλούβα αυτού του μεγέθους. Το ότι κάποια φωνάζουν δεν είναι ένδειξη τσακωμού. Όταν μιλάμε για τσακωμό αρσενικών μιλαμε για καταστάσεις που το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ άσχημο για κάποιο από τα δύο. Το video δείχνει ότι σε μια κλούβα διπλάσια από αυτή που σκοπεύεις να φτιάξεις μπορούν να συμβιώσουν ομαλά περί τα 180 πουλάκια.
 
Αλλο βιντεο ειδα εγω; Το κλουβι που λεω εγω ειναι ενα μεγαλο κλουβι με ολα μαζι.. Οχι ενα μεγαλο που εχει μικρα κλουβακια.
 
Στο βιντεο αυτο ειδα... Ενα καναρινι σε καθε κλουβι.. Μονα τους να κελαηδουν. Γι αυτο σου λεω μηπως εκανες λαθος βιντεο;
 
Το βιντεο δεν το ειδα γι αυτο δεν καταλαβα καλα.. Θα μπω πιο μετα που θα εχω τον υπολογιστη να το δω και θα σου πω την γνωμη μου..

Μια απορια, σε ενα κλουβι μεγαλο τα πουλια δεν εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να αρρωστησουν; Ενα να ειναι αρρωστω δεν θα κολλησει τα υπολοιπα; Ή επειδη ειναι μεγαλο δεν θα εχουν συχνα επαφες αρα δεν θα κολλησουν; Μην μου πεθανουν ολα εννοω.
 
Για άλλες αρρώστιες δεν ξέρω πάντως η ποδάγρα είναι μεγάλος μπελάς και μου προκάλεσε πολύ πρόβλημα.
 
Πως παθαινουν τι ποδαγρα;
MALINOIS PALATOS

Δες εδώ και το video με την κλούβα.

Ειδα τωρα το τριτο βιντεο.. Ειναι πολλα τα πουλια. Δεν θα ειναι τοσα.. Θα βαλω πολλα κλαδακια και θα βαζω συνεχεια λιχουδιες για να τους απασχολω.
 
Ποδάγρα παθαίνουν από μολύνσεις. Τα δικά μου το έπαθαν από της δεκαοχτούρες και τα σπουργίτια που πατούσαν πάνω στα κλουβιά.
 
Προϋποθέσεις:

1. Τα πουλιά που μπαίνουν στην κλούβα είναι υγιή (έχουν μπει καραντίνα αν πρόκειται για νέα πουλιά που εισάγουμε στο κοπάδι μας ή είναι πουλιά δικής μας αναπαραγωγής οπότε γνωρίζουμε γενικά την κατάστασή τους).
2. Τηρούμε ευλαβικά κανόνες υγιεινής και καθαρίζουμε τακτικά την κλούβα και τα σκεύη.

Αποτέλεσμα κανένα πρόβλημα.
 
Χθες αρχισα το κλουβι και σημερα το συνεχισα.. Ομως αρχισαν οι βροχες παααλι.. Θα περασω 3 φωτο να δειτε τι εκανα. Τις εβγαλα τα πεντε λεπτα που σταματησε να βρεχει..

rsz_1rsz_ecghvvw.webp rsz_gr8vqnl.webp rsz_wxlmkrw.webp
 
πολύ ωραία κλούβα. Θα έχει συρτάρι από κάτω; Όταν βγαίνει το συρτάρι θα φαίνεται δάπεδο; ρωτάω για να καταλάβω πως θα πλένεις το πλέγμα του πάτου από τις κουτσουλιές.
Θα τοποθετηθεί σε ύψος ή θα μείνει έτσι χαμηλά; Πολλές ερωτήσεις η μάστορας :)
 
Θα μεινει τοσο χαμηλο.. Εβαλα κουνελοσυρμα και απο κατω θα βαλω συρταρακι και θα το τραβαω. Δεν ξερω αν θα βαλω συρμα ή πλαστικο συρταρακι.. Στην φωτο δεν εχει συρταρακι. Ετσι θα ειναι οταν δεν εχει. Αυτο σημαινει πως απο κατω θα εχει ξυλο (οταν αφαιρω το συρταρακι). Για να μην τα ενοχλουν οι γατες.. Ακομη ειναι στην αρχη φυσικα.. Ο Καιρος με καθιστερει. Μολις τελειωσει θα βαλω δευτερο κουνελοσυρμα με αποσταση απο το πρωτο για να μην περνανε τα νυχια της γατας.
 
ναι, οπότε θα έχεις θέμα με την καθαριότητα του σύρματος του πάτου γιατί από κάτω είναι ξύλο. Πως θα ρίχνεις νερό με λάστιχο υπό πίεση ας πούμε για να το καθαρίζεις;
Αφαιρούμενο δεν είναι. Με το χέρι ούτε λόγος να καθαριστεί. Λύσε αυτό το πρόβλημα
 
Μαρια θα βαλω συρταρακι απο κατω απο το συρμα που βλεπεις. Ενδιαμεσα του ξυλου και του συρματος.. Θα το τραβαω εξω και θα αφαιρω το χαρτι ή την εφημεριδα που θα εχω. Ή εννοεις το συρμα που θα πατανε πανω αν λερωνεται;
 
Ναι το σύρμα που πατάνε. Θα λερώνεται 100%. Αυτό πως θα το καθαρίζεις; Σε τόσο μεγάλα κλουβιά αφού δεν είναι αφαιρούμενο, το πλένουμε με μάνικα και νερό με πίεση. Αλλά εσύ πάτωμα έχεις από ξύλο που μάλιστα θα πατάει κάτω και θα σαπίσει αν ρίχνεις νερά.
 
Back
Top