Ασθένειες Καναρινι με διαρροια

Πόλη
Πέλλα
Καλησπερα στην παρεα, εδω και 2 μερες το ενα μου καναρινι ενω ηταν πολυ καλα στην υγεια του ξαφνικά "φουντωσε" το πτερωμα του και ειναι μαζεμενο.Αυτο που ηταν και ειναι παραξενο για μενα, ειναι οτι τρωει κανονικα. Σημερα εβαλα χαρτι στον πατο του κλουβιου και ειδα οτι τα περιπτωματα του ειναι πρασινα νερουλά. Του εχω χορηγησει αντιβιωση SIVOTINE της BOGENA. Ξερει κανεις τι αλλο θα μπορουσα να του κάνω;

Φιλικα Θανασης.

Αν έχει κάποια μόλυνση απο βακτήρια( Σαλμονέλλα) αυτό που δήνεις θα βοηθήσει.
Αλλά βέβαια πρέπει συμπτωματικά να έχεις πέσει "μέσα" που λέμε. Η διάροια δυστηχώς
είναι σύμπτωμα πολλών ασθενειών και αν ΔΕΝ υπάρξει μικροσκοπική εξέταση δεν μπορεί να υπάρξει και σαφής απάντηση.
Θα έλεγα να βοηθήσεις το πουλάκι δύνοντας και το Ο.R.S BOGENA( Ηλεκτρολύτες για την αφυδάτωση).
Πρέπει να κάνεις μια λεπτομερή
και γενική καθαριότητα του κλουβιού και να ελπίζεις.
Η άλλη λύση στον γιατρό και ΓΡΗΓΟΡΑ.

Το κλουβι ειναι καινουργιο και καθαρο. Τωρα σημερα ο γιατρος δεν βρισκετε στο ιατρειο του αρα πρεπει να περιμενω μεχρι αυριο το απογευμα. Καποιος μου ειπε να του χορηγησω λιγο χαμομηλι (ροφημα), πρεπει η οχι δεν ξερω τι να πω.

Καλημερα σε ολους
εδω και 3 ημερες το πουλι συνηλθε και κελεηδαει ξανα κανονικα. Το πουλι το εδωσα μετα την αντιβιωση προβιοτικο (ultra levure)για 3 ημερες και μετα ξανα αντιβιωση για αλλες 3 κκαι το πουλι "εστρωσε". Στο ενδιαμεσο δηλαδη την ημερα που ξεκινησα το προβιοτικο πηγα περοπτωματα στον κτηνιατρο για εξεταση και μου ειπε ολα ενταξει, δεν εδειχνε να εχει τιποτα. Ετσι τελος καλο ολα καλα.

φιλικα Θανασης

Αυτο που ειχε ηταν διαρροια και εντονο "φουσκωμα" ειδικα στις αρχες κοιμοταν την ημερα. Τωρα ο γιατρος για να μην βρηκε κατι πιθανος θα ειναι διοτι του πηγα περιπτωματα 2 μερες αφοτου χορηγησα την αντιβιωση και αυτο γιατι ηταν σαββατο οταν αρχισαν τα συμπτωματα.

φιλικα θανασης

Εγώ προβληματίζομαι έντονα όταν ακούσω για διάρροια πουλιού, έχω εμπειρία από τον δικό μας, είναι ανησυχητικό σύμπτωμα, σ'εμάς επέμενε, κάναμε 3 τελικά καλλιέργειες σε 3 διαφορετικούς γιατρούς [η τελευταία σε Ινστιτούτο στη Γερμανία μέσω του Advisor Alexandros, να είναι καλά, τον ευχαριστώ!]. Μέχρι test γλυκόζης σακχάρου κάναμε για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπήρχε κάτι! Θέλει παρακολούθηση, σου εύχομαι να είναι καλά!

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Mε αφορμη το ποστ αυτο ηθελα να κανω τι εξις ερωτηση. Εγω οταν παρατηρω οτι ενα πουλι εχει αδικαιολογητη διαρρια κοβω λαχανικα και αυγοτροφη και χορηγω μια αντιβιωση γενικης χρησης την avimicine της Tafarm. Σε περιπτωση εντερικου προβληματος μετα τη θεραπει με το φαρμακο δινουμε πολυβιταμινη και προβιοτικο για να επανερθει η εντερικη χλωριδα σε φυσιολογικα επιπεδα. Η ερωτηση μου ειναι η εξις: την πολυβιταμινη μπορω να τη δωσω στο νερο αφου οι περισσοτερες ειναι υδατοδιαλυτες. Το προβιοτικο; Αυτο δε διαλιεται στην αυγοτροφη; Και πως να το κανω αυτο οταν δε πρεπει να δωσουμε στο πουλι με διαρροια αυγοτροφη;

Mε αφορμη το ποστ αυτο ηθελα να κανω τι εξις ερωτηση. Εγω οταν παρατηρω οτι ενα πουλι εχει αδικαιολογητη διαρρια κοβω λαχανικα και αυγοτροφη και χορηγω μια αντιβιωση γενικης χρησης την avimicine της Tafarm. Σε περιπτωση εντερικου προβληματος μετα τη θεραπει με το φαρμακο δινουμε πολυβιταμινη και προβιοτικο για να επανερθει η εντερικη χλωριδα σε φυσιολογικα επιπεδα. Η ερωτηση μου ειναι η εξις: την πολυβιταμινη μπορω να τη δωσω στο νερο αφου οι περισσοτερες ειναι υδατοδιαλυτες. Το προβιοτικο; Αυτο δε διαλιεται στην αυγοτροφη; Και πως να το κανω αυτο οταν δε πρεπει να δωσουμε στο πουλι με διαρροια αυγοτροφη;

Nα πάρεις προβιωτικά που είναι υδατοδιαλυτά, θα σου φανούν χρήσιμα
σε πάρα πολλές περιπτώσεις
Liviferm

Μακη σε ευχαριστω και κατι ακομα. Ποια η διαφορα του biodigest της orlux με το probi-zyme της orlux; Εγω αγορασα το πρωτο. Στο προγραμμα της εταιριας αν δε κανω λαθος χρησιμοποιει και τα δυο προιοντα απο την επωαση και μετα. Επειδη εγω δε χρησιμοποιω το προγραμμα της εταιριας αλλα κανω δικο μου μπορω να χρησιμοποιησω το biodigest τωρα στην προετοιμασια; Αν ναι τι θα κερδισω; Καλυτερη υγιεινη στις φωλιες οπως λεει η orlux?

Φιλε μακη ολα καλα, γι αυτο ειμαστε εδω για να ανταλλασουμε ιδεες, αποψεις και διαφορα συμβαντα για τους φτερωτους φιλους μας.

φιλικα θανασης

Ποια η διαφορα του biodigest της orlux με το probi-zyme της orlux; Εγω αγορασα το πρωτο. Στο προγραμμα της εταιριας αν δε κανω λαθος χρησιμοποιει και τα δυο προιοντα απο την επωαση και μετα. Επειδη εγω δε χρησιμοποιω το προγραμμα της εταιριας αλλα κανω δικο μου μπορω να χρησιμοποιησω το biodigest τωρα στην προετοιμασια; Αν ναι τι θα κερδισω; Καλυτερη υγιεινη στις φωλιες οπως λεει η orlux?
Το probi-zyme περιέχει προβιοτκά βακτήρια (τα καλά βακτηρίδια της εντερικής χλωρίδας) η ύπαρξη των οποίων διατηρεί το ισοζύγιο καλών / κακών βακτηριδίων υπέρ των πρώτων, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση ασθενειών του εντέρου που προκαλούνται από τα παθογόνα μικρόβια.

Το bio-digest περιέχει φρουκτοολιγοσακχαρίτες, την τροφή δηλαδή των καλών βακτηριδίων όπως θα μπορούσαμε να πούμε απλουστευμένα. Η χορήγηση του βοήθα όπως είναι φυσικό τη διατήρηση του πληθυσμού των μη παθογόνων βακτηριδίων σε υψηλά επίπεδα.

Μπορείς να τα χορηγείς και τα δύο, όλο το χρόνο, αλλά πολύ περισσότερο την περίοδο της αναπαραγωγής διότι θα βοηθήσεις και τους γονείς αλλά και τους νεοσσούς οι οποίοι δεν έχουν αναπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα τις πρώτες μέρες της ζωής τους και χρειάζονται μια επιπλέον ενίσχυση - προστασία.

Back