Γενικά Τι καναρινι να διαλεξω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης angel16
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
αυτο πιστευω και εγω καλλιτερα απο εμπειρο ανθρωπο και μικρα σε ηλικια υγειες πουλακια! Θα το παρουσιασω μολις παρω το πουλακι!
 
Λοιπον την αλλη εβδομαδα θα παω να το παρω διαλεξα ενα μικρουλι!
 
Πολύ ωραία! Για πες μας λεπτομέρειες. Πως και δεν το πήρες άμεσα;
 
Σημερα πηγα απλα να το δω πολυ καλα τα εχει εε οχι και τοσο πολυ μεγαλα κλουβια ουτε μικρα... Πουλακια απο 6 και 7 μηνων με δαχτυλιδια ειχε και φωνης και απλα μου ειπε να αρχισω με ενα απλο ασρενικο και μετα αν θελησω θα βγαλει και αλλες γενιες αργοτερα ειχε και ενα που εχει κερδισει βραβεια πανεμορφο σε ξεχωριστω μερος απο τα αλλα γενικα τα ειχε ξεχωριστα τα απλα απο τα φωνης φαινεται οτι τα λατρευει καθως τα εχει δωσει και ονομα! Ο δικος μου λεγεται μακης! Το αλλο σαββατο θα παω να τον παρω!
 
Με το καλό!
καλά μου ακούγονται τα στοιχεία για τον εκτροφέα. Μπράβο του.
 
Τα εκτρεφει εδω και χρονια καταλαβα οτι δεν ειναι μονο για να βγαζει λεφτα και δεν τα αναπαραγει συνεχεια μια φορα το καλοκαιρι και μια το χειμωνα επισης μου εκανε μαθημα πως να το φροντιζω και να τοβαλω σε τετραγωνο κλουβι να το εχω την ημερα εξω αλλα το βραδυ να το μαζευω μεσα και να το βαλω σε ασφαλες μερος ακομα μου ειπε σε περιπτωση που κατι δεν παει καλα να τον τηλεφωνησω!
 
Πριν απ' όλα μάθε την ακριβή ονομασία τού πουλιού που θα αγοράσεις. Καλύτερα γράψτην κάπου, γιατί αργότερα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη. Επείσης μάθε την ακριβή του ηλικία και σύγκρινε την με το χρώμα του δακτυλιδιού που φοράει. Προς ενημέρωση, ΜΠΛΕ =2011 ΓΚΡΕΝΑ=2012 ΜΑΥΡΟ=2013 . Πρόσεξε να φέρει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όλα τα δάκτυλα αλλα και τα νύχια (τεσσερα σε κάθε πόδι). Να μην έχει ελλείψεις στο πτέρωμά του και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ζωηρό με καθαρό μάτι.Αυτά δεν αφορούν μόνον το συγκεκρημένο, είναι κάποια βασικά πράγματα που μπορεί ακόμα και ο πιο νέος και άπειρος να ελέγξει.
 
με το καλο να το παρεις το πουλακι σου
αλλα το μεσα εξω βραδυ πρωι δεν κανει καλο για το πουλακι θα σου κρυωσει
αυτος που τα ειχε μασα η εξω;
 
Συμφωνώ με το Γιώργο! Επίσης γιατί τα ζευγαρώνει μία καλοκαίρι και μία χειμώνα; Τι εννοεί; Εγώ ξέρω δυο φορές το χρόνο και οι 2 την άνοιξη... Ας μας διαφωτίσουν λίγο οι εμπειρότεροι του χόμπυ! 😛
 
... Επίσης γιατί τα ζευγαρώνει μία καλοκαίρι και μία χειμώνα; Τι εννοεί; Εγώ ξέρω δυο φορές το χρόνο και οι 2 την άνοιξη... Ας μας διαφωτίσουν λίγο οι εμπειρότεροι του χόμπυ! 😛

Κάποια παρανόηση υπάρχει εδώ. Η αναπαραγωγική περίοδος είναι ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ . Το πότε ακριβώς, είναι αυτό που μπορεί να συζητήσει κανείς και έχει να κάνει με τον εκτροφέα και τις συνθήκες. Μέσα στην ΙΔΙΑ αναπαραγωγική περίοδο εντάσσονται όλες οι πιθανές γέννες, που μπορεί να κυμαίνονται απο μία μέχρι και τρείς κάποιες φορές.
 
Μάκη άσε με να έχω αμφιβολίες για το αν κάνουν έναν αναπαραγωγικό κύκλο (σε μία χρονιά)... κάποιοι εκτροφείς που πουλάνε αβέρτα πουλιά.

Και μετά γεμίζουν τα φόρουμ με άρρωστα πουλιά ψάχνοντας οι ιδιοκτήτες τους να βρουν τι συμβαίνει.

Το ξαναλέω ακόμα μία φορά... ΔΕΝ αγοράζουμε πουλιά από ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ.
 
Μάκη άσε με να έχω αμφιβολίες για το αν κάνουν έναν αναπαραγωγικό κύκλο (σε μία χρονιά)... κάποιοι εκτροφείς που πουλάνε αβέρτα πουλιά.

Και μετά γεμίζουν τα φόρουμ με άρρωστα πουλιά ψάχνοντας οι ιδιοκτήτες τους να βρουν τι συμβαίνει.

Το ξαναλέω ακόμα μία φορά... ΔΕΝ αγοράζουμε πουλιά από ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ.

Οταν μου βρείς κάποιον που θα καταφέρει μια θηλυκιά, να την βάλει να γεννήσει Φλεβάρι και Αυγουστο θα του βγάλω το καπέλλο και ας είναι ο χειρότερος έμπορος. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι που αποσκοπούν μόνο στο εμπόριο είναι να αποκτούν πουλιά απο διάφορα γεωγραφικά πλάτη με τις ανάλογες συνήθειες και έτσι αποκτούν μια ευρύτητα στην εποχή της αναπαραγωγής τους. Μ' αυτό τον τρόπο κατορθώνουν να έχουν σχεδόν όλο τον χρόνο νέα πουλιά. Μην το μπερδεύεις αυτό με τον φυσιολογικό ετήσιο κύκλο ενός θηλυκού.
 
για αυτο δεν ξερω να σας απαντησω πως τα αναπαραγει δηλαδη παντως το πουλακι ειναι υγιεστατο εχει μαυρο δαχτυλιδι καθαρο πτερωμα ολα του τα νυχια και ειναι αναμεικτο απο μανα κανονικη και πατερα timbrado ονομασια δεν ξερω, ακομα δεν το πηρα σπιτι παντος λογο δουλειας!

Τελικα βρηκα εναν ποιο καλο εκτροφεα και σε λιγο καιρο που θα μεγαλωσει το καναρινι μου ειπε ρατσα αλλα δεν θυμαμαι και τακτοποιηθουν οι παπαγαλοι θα το παρω!

Στάλθηκε από το ALCATEL ONE TOUCH 6030X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Back
Top