Ασθένειες Καναρινι με φλεγμονη στο ποδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης umatic
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

umatic

PB New Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2013
Μηνύματα
10
μετα απο χτυπημα στο μεσαιο δαχτυλο ματωσε και μετα μολυνθηκε.
απο τα δαχτυλα μεχρι πανω το ποδι του ειναι ποιο σκουρο απο το αλλο προσ το κοκκινο.
τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση;

IMG_0404_zpsu9pry16h.jpg
IMG_0416_zps6yvxzgwl.jpg
 
Ποιος διεγνωσε την μόλυνση;

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις τις πατηθρες με ξύλινες ή έστω πλαστικές στρογγυλες. Στην συνέχεια με λίγη epithol cream επαλειψη 2 φορές την ημέρα θα βοηθούσε. Ίσως και λίγο μπεταντιν αν και δεν μπορώ να διακρίνω κάποια ιδιαίτερη μόλυνση. Αν δεις τα πράγματα να μην βελτιωνονται πας στο γιατρό από Δευτέρα.
 
Απολύτως τίποτα, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος. Δεν υπάρχει καμιά μόλυνση. Το πουλάκι είναι παρδαλό και Τα πόδια του μπορεί κάλιστα να έχουν και σημεία με ιδιαίτερη μελανίνη.ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. Μια περιποίηση με λίγο ΕΠΙΘΌΛ για να μαλακώσουν και να φύγουν τα "λέπια" μόνον (δυο μέρες καθε βράδυ πριν τον υπνο).
 
Αμυδρα φαινεται στο δεξι οπως βλεπουμε τη φωτογραφια μια φλεγμονη. Μπορει καπου να πιαστηκε.. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σοβαρο, προτεινω να το παρακολουθεις.
 
ναι αλλα το ενα ποδι με το αλλο εχει διαφορα το δεξη ειναι ροζ και το αλλο πολυ ποιο σκουρο συν οτι το αριστερο ποδι που και που το σηκωνει.

απο τοτε που χτυπησε το δαχτυλο και ματωσε λιγακι απο τοτε αλλαξε και το χρωμα σε ολο το ποδι.
 
ναι αλλα το ενα ποδι με το αλλο εχει διαφορα το δεξη ειναι ροζ και το αλλο πολυ ποιο σκουρο συν οτι το αριστερο ποδι που και που το σηκωνει.
Τα πουλια συνηθιζουν να καθονται στο ενα ποδι..
Αν θελεις κανε επαλειψεις με επιθολ που σου συνεστησαν, παρακολουθησε το για λιγες ημερες και μας ενημερωνεις για την εξελιξη!
 
εχει στο μεσαιο δαχτυλο εκει που ξεκιναει το νυχι ενα μικρο σαν καλος αυτο ξεραθηκε επεσε και ματωσε.
απο τοτε μαλλον οπως ηταν ανοιχτο πληγη λεω μηπως πηρε κανα μικροβιο γιατι αλλαξε χρωμα το ποδι ολο.
 
Νομίζω πως αν ακολουθήσεις τις συμβουλές σου δόθηκαν όλα θα πάνε καλά με το ποδαρακι του. Μείνε σε επαφή να μας ενημερωνεις για τυχων αλλαγή.
 
στα δαχτυλα μονο η σε ολο το ποδι;
 
Στα δάχτυλα αλλά να μην βάζεις πάρα πολύ και λερωθούνε τα φτερά. Θα βάζεις λίγο στα δάχτυλά σου και μετά μασάζ στο ποδαράκι.
 
η dermine η αλοιφη που εχω κανει γιατι στις οδηγιες λει οτι ειναι για φλεγμονες το ποδιων;
 
απο τοτε μαλλον οπως ηταν ανοιχτο πληγη λεω μηπως πηρε κανα μικροβιο γιατι αλλαξε χρωμα το ποδι ολο.
Αν είχε μικρόβιο δεν θα έκλεινε η πληγή.

η dermine η αλοιφη που εχω κανει γιατι στις οδηγιες λει οτι ειναι για φλεγμονες το ποδιων;
Όχι. Η Epithol ή αν δεν έχεις και δεν μπορείς να προμηθευθείς, χρησιμοποίησε για μερικές ημέρες Bepanthol για να τα περιποιηθείς. Δεν έχουν κάτι τα πόδια για να χρειάζονται θεραπεία με φάρμακο.
 
να βαλω και μια φωτο την κοιλια.

IMG_0425_zpsdzyz8vuc.jpg
 
Δεν φαίνεται να έχει τίποτα το ανησυχητικό. Ηρέμησε!
 
Πράγματι δε φαίνεται κάτι στο πόδι του, αλλά, σπυράκι που μάτωσε, έπεσε και αν υπήρξε αλλαγή στο χρωμα του ποδιού... Μήπως μιλάμε για ευλογιά;
Βέβαια το πουλάκι φαίνεται να ειναι καλα.
Παρακολουθα το στενά θα σου έλεγα για τον επόμενο μήνα.
 
Ξέρεις ποιο εινα το πρόβλημα Σταύρο; Οτι παλιά ενα καναρινι είχε ακριβώς αυτά τα συμπτώματα, του πέρασαν επειτα, και το πόδι του σταδιακά σκουραινε στο χρωμα, μέχρι που ξεράθηκε σαν κλαράκι και το πουλι πέθανε. Είχε βλέπεις ξηρή ευλογιά εμφανώς, αλλά η ασθένεια προχώρησε στην σηπτικη της μορφή. Θεωρώ λοιπόν οτι, αν στην πορεία ο κάτοχος του πουλιου δει το πόδι να μην πατάει καλά, να μην στηρίζεται σωστά το πουλι κλπ, οτι ίσως αν δώσει κάποια αντιβίωση, να προλάβει τη σήψη, αν όντως προλαμβάνεται.
Εγώ πάντως, αν κάποιο πουλάκι μου κολλήσει ευλογιά εκ παραλλήλου με την αγωγή του, κορτιζονούχα ή μη, θα του δίνω και αντιβίωση ευρέως φάσματος, δεν έχω καταλήξει τι ακριβώς ακόμα.
 
Back
Top