Ασθένειες Καναρινι με φλεγμονη στο ποδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης umatic
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ξέρεις ποιο εινα το πρόβλημα Σταύρο; Οτι παλιά ενα καναρινι είχε ακριβώς αυτά τα συμπτώματα, του πέρασαν επειτα, και το πόδι του σταδιακά σκουραινε στο χρωμα, μέχρι που ξεράθηκε σαν κλαράκι και το πουλι πέθανε. Είχε βλέπεις ξηρή ευλογιά εμφανώς, αλλά η ασθένεια προχώρησε στην σηπτικη της μορφή. Θεωρώ λοιπόν οτι, αν στην πορεία ο κάτοχος του πουλιου δει το πόδι να μην πατάει καλά, να μην στηρίζεται σωστά το πουλι κλπ, οτι ίσως αν δώσει κάποια αντιβίωση, να προλάβει τη σήψη, αν όντως προλαμβάνεται.
Εγώ πάντως, αν κάποιο πουλάκι μου κολλήσει ευλογιά εκ παραλλήλου με την αγωγή του, κορτιζονούχα ή μη, θα του δίνω και αντιβίωση ευρέως φάσματος, δεν έχω καταλήξει τι ακριβώς ακόμα.

Μη μπερδεύετε τα ραπανάκια με τα γαρύφαλλα. Η ευλογιά στην δική σου περίπτωση έκανε τον κύκλο της. Δημιούργησε φλύκταινες. Αυτές επιμολύνθηκαν και εξελίχθηκε η όλη κατάσταση σε ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ . Τι σχέση εχει με αυτή την περίπτωση εδώ; Τα κεράτινα μέρη του ποδιού αλλάζουν απόχρωση συν το χρόνο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ όταν το πουλάκι είναι παρδαλό.Φέρει δηλαδή και μελανίνες. Υπάρχει απόλυτη ερμηνεία του φαινομένου. Αλλο πράγμα να μαυρίζει η εξωτερική στοιβάδα των κερατινών που καλύπτει τα πόδια και άλλο πράγμα το "σάπισμα" και η μη κυκλοφορία του αίματος σε κάποιο μέρος του άκρου.
 
Back
Top