Ασθένειες Καναρινι χανει την οραση του;

Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Όνομα
Ανδρέας
Γεια σας φιλοι μου. Ενα απο τα καναρινια μου(το μεγαλυτερο σε ηλικια 7 χρονων) εδω και 2 εβδομαδες δειχνει αδυναμο και νοχελικο. Το κυριοτερο ομως που παρατηρησα ειναι οτι προσπαθει να κεντραρει την τροφη που θα φαει, το κλαδι που θα πεταξει και καποιες φορες το ειδα(το σαββατοκυριακο που ειχα χρονο)να πεφτει στον πατο της κλουβας μετα απο λαθος υπολογισμους. Στην αρχη νομιζα οτι ηταν πτεροροια αλλα τωρα αρχιζω να πιστευω οτι χανει την οραση του. Υπαρχει καποια θεραπεια; Μηπως πρεπει να του δωσω καποιο τονωτικο;

Δεν νομιζω πως ειναι χασιμο της ορασης του.. Απλα αδυναμια. Το καναρινι σου ειναι αρρωστο(αρα αδυναμο)... Δες -βρες τι εχει.

Το οτι δεν μπορει να εστιασει... Και εχει ασταθεια σημαινει μονο ενα πραγμα εξαντληση. Πηγαινε το σε ενα γιατρο, αλλα πριν.. Πιαστο στα χερια σου... Θα πρεπει να ειναι σκελετος!

Οχι δεν ειναι σκελετος ειναι μια χαρα απο βαρος. Τον εχω 3 μηνες και απο τοτε που μου τον εδωσαν(και ηταν πολυ δραστηριος και νταης τοτε τον ειχα σε κλουβα) δεν εχει διαφορα αντιθετα εχει παρει τα πανω του απο βαρος. Το πτερωμα ειναι σε καλη κατασταση, περναει την πτεροροια σε νορμαλ ρυθμους. Παντως θα τον πιασω για να κοιταξω αν καταλαβω κατι.

Νωχελικότητα αλλά & "μη έλεγχος πτήσης"
μπορεί να οφείλονται & σε υπερβολικό βάρος.
Αφενός αν στο χώρο του υπάρχουν μεγάλες θερμοκρασίες,
αφετέρου λόγω ενδεχόμενης έλλειψης κάποιων κινητηρίων φτερών.
Δεδομένου ότι το πουλί ήταν σε κλούβα-άρα έκανε περισσότερες καύσεις-
έλεγξε εάν αυτό που εσύ αναφέρεις ότι "πήρε επάνω του" σε βάρος
σημαίνει έβαλε λίπος...
Ασφαλώς -όπως σε οποιοδήποτε "άρρωστο" πουλί-
θα πρέπει να ελεγθούν & η κοιλιά & τα έντερά του (μακροσκοπικά).

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Τον εχω σε μεγαλη κλουβα μαζι με αλλα 4 μικρα καναρινακια και μονο αυτο εχει αυτα τα συμτωματα. Σημερα μολις γυρισα απο την δουλεια το βραδυ τον εβαλα μονο του.

... αρχιζω να πιστευω οτι χανει την οραση του. Υπαρχει καποια θεραπεια; Μηπως πρεπει να του δωσω καποιο τονωτικο;
Ανδρεα, η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να δει γιατρος το πουλακι, για να μαθεις σιγουρα αν εχει μειωθει η οραση του απο ποια αιτια. Αν πραγματι η οραση του εχει ελλατωθει η' δεν βλεπει πια, θα πρεπει να το βαλεις σε μικροτερο κλουβι, μονο του, με σταθερες θεσεις φαγητου και νερου, καλο θα ειναι να εχεις κοντα και στις δυο πατηθρες του, τροφη και νερο, ωστε να τα βρισκει χωρις κοπο.

Πραγματικα το πρωι πριν φυγω για δουλεια που τα εφταξα λιγο παρατηρησα οτι ειναι πιο δραστηριο σε ενα πιο μικρο κλουβι που το εχω μονο του,θα δουμε.

Afto to pouli bori na exei diafora pragmata, mipos tha xani tin orasi tou, mipos einai "yperbaros" mipos lipoune kapia ftera apo tin pteroria. Ola afto blori ne exei to poulaki me ta symptoma pou perigrafei o Ydroxos.

Genika tora, xoris na leo afto to likrina pouli exase tin orasi tou, selei para poli prosoxei. Poles fores kapia poulia xanoune tin orasi tous. Afto ginete apo ilikia, apo arostia kai poles fores apo aimomixia. Kai poles fores emeis to katalabenoume opote to pouli idi einai tiflo. Kai akribos afto pou ekane tora o ydroxos, pou sigura selei to kalo tou pouliou, einai lathos. To pouli, os akoma ide ola kala, mathene pou einai i thesi tou gia to ipno, pou einai to nero, pou einai i trofi. Me liga logia gnorisi tin klouba tou sto "Ipno" i os leme "tiflo". An perneis tora afto to pouli kai ton baleis se ali klouba, bori na min bri tis thesis tis trofis kai tou nerou. Ta apotelesmata einai poli grigora xanei tin dynami tou kai tha pethenei. Meza stin klouba pou gnorisi, bori na zisi pola xronia akoma.

:)Η 'οδηγια' να μπει το πουλακι σε μικρο κλουβι ειναι απο τον γιατρο που παρακολουθει το δικο μου τυφλο καναρινι. Εγω το ειχα σε πολυ μεγαλο κλουβι μονο του, παρατηρησα λοιπον οτι δεν ηταν ικανο να φτασει στην απεναντι πατηθρα που βρισκοταν η τροφη και το νερο του, κυριολεκτικα γκρεμιζοταν! Το πηγα στον γιατρο, η συμβουλη του ηταν να μπει σε μικροτερο κλουβι, το εβαλα σε ενα με διαστασεις Μ38 Χ Υ50 Χ Π24. Σε καθε πατηθρα υπηρχε νερο και τροφη, δεν επεφτε πλεον κατω και σε δυο τρεις μερες ηξερε ακριβως που ηταν η τροφη και το νερο του!
Οπωσδηποτε παντως, τις πρωτες μερες της αλλαγης, χρειαζεται να υπαρχει στενη παρακολουθηση.

Οπωσδηποτε παντως, τις πρωτες μερες της αλλαγης, χρειαζεται να υπαρχει στενη παρακολουθηση.

Pistebo afto einai poli basiko, na katalabenoume to pouli stin kainourgio klouba bori na bri to nero kai tin trofi i oxi.

Καλημερα παιδια.Αλεξανδρε το πουλι το ειχε για χρονια ο συναδελφος μου στην δουλεια μεσα σε κλουβα για τουλαχιστον 6 χρονια.Αυτος μαλλον μου τον εδωσε γιατι αρχισε να μην κελαηδαει. Οταν το πηρα εγω μετα απο καμια εβδομαδα αρχισε να "λεει", να ειναι δραστηριος και γενικως να συμπεριφερεται σαν ενα υγειες πουλι(αφου οταν το ειπα σε αυτον που μου το εδωσε εδειξε εκπληκτος). Τωρα οσο για την περιπτωση της αιμομιξιας θελω να πιστευω οτι δεν υπαρχει γιατι το πουλι το ειχε αγορασει απο ενα πετσοπ που ψωνιζει χρονια και το οποιο ψωνιζω και εγω τωρα και το ειχαν φερει εισαγωγη(εχει δαχτυλιδι και ειναι απο εισαγωγη FB 7102 E ΟΟ 11). Τωρα που το εχω βαλει σε ενα μικροτερο κλουβι δειχνει καλυτερα, ο καιρος θα δειξει.

Back