Ασθένειες Καρίνα σε καναρίνι. Να ανησυχήσω;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Liakos18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τι κάνω, λοιπόν; Να τον αφήσω μέσα;
Εγώ θα έλεγα να το πας σε ένα κτηνίατρο αφού δεν έχετε κοντά πτηνιατρο, να πει ο άνθρωπος αν έχει κάτι το πουλί. Και μετά προβαίνεις σε ενέργειες. Όλοι λέμε την άποψη μας ανάλογα με την εμπειρία που έχουμε αλλά άλλοι έχουν τα πτυχία.

Έχουμε δύο. Ο πρώτος που ρώτησα, πριν τελειώσω την ερώτηση μου το απέρριψε...
Στηρίζω τις ελπίδες μου στον δεύτερο...
Ας μην βγάζω όμως 《απελπιστικο》 ύφος...
Μπορεί το καναρινακι να μην έχει τίποτα, και απλά να είναι αδύνατο...
Όπως και να'χει, έμαθα από το λάθος μου...
Για εσάς που διαβάζετε το συγκεκριμένο θέμα, σας συμβουλεύω, όπως και όλα τα εμποιρα μέλη κατά καιρούς σε άρθρα, να προσέχετε πάρα πολύ όταν αγοράζετε πτηνό από petshop...
Εγώ την πάτησα... Στην αρχή ο petshopas μου έπιασα ενα καναρινακι, και είχε λίγο λίπος. Μου λέει, δεν κάνει για ζευγάρωμα που το θες, και μετά μ έπιασε αυτό... Το οποίο 《τηρούσε》 τις προδιαγραφές και ήταν σχετικά υγιές... Τώρα που το ξανασκέφτομαι θα προτιμούσα αυτό με το λίπος... 😉
Τι να πω... Από τα λάθη μας μαθαίνουμε!

Έχουμε δύο. Ο πρώτος που ρώτησα, πριν τελειώσω την ερώτηση μου το απέρριψε...
Στηρίζω τις ελπίδες μου στον δεύτερο...
Ας μην βγάζω όμως 《απελπιστικο》 ύφος...
Μπορεί το καναρινακι να μην έχει τίποτα, και απλά να είναι αδύνατο...
Όπως και να'χει, έμαθα από το λάθος μου...
Για εσάς που διαβάζετε το συγκεκριμένο θέμα, σας συμβουλεύω, όπως και όλα τα εμποιρα μέλη κατά καιρούς σε άρθρα, να προσέχετε πάρα πολύ όταν αγοράζετε πτηνό από petshop...
Εγώ την πάτησα... Στην αρχή ο petshopas μου έπιασα ενα καναρινακι, και είχε λίγο λίπος. Μου λέει, δεν κάνει για ζευγάρωμα που το θες, και μετά μ έπιασε αυτό... Το οποίο 《τηρούσε》 τις προδιαγραφές και ήταν σχετικά υγιές... Τώρα που το ξανασκέφτομαι θα προτιμούσα αυτό με το λίπος... 😉
Τι να πω... Από τα λάθη μας μαθαίνουμε!
Νομίζω ότι χειρότερους από αυτούς που έχουν pet shop δεν υπάρχουν, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον. (μην γίνομαι απόλυτος) Τα ζωάκια που έχουν Όχι μόνο τα πτηνά, ζουν σε άθλιες συνθήκες και κοιτούν να σου πουλήσουν αυτά που έχουν προβλήματα. Για αυτό σταμάτησα να αγοράζω από μαγαζιά αλλά αγοράζω από φίλους που ξέρω ότι θα φροντίζουν όπως εγώ.

Εγώ θα έλεγα να το πας σε ένα κτηνίατρο αφού δεν έχετε κοντά πτηνιατρο, να πει ο άνθρωπος αν έχει κάτι το πουλί. Και μετά προβαίνεις σε ενέργειες. Όλοι λέμε την άποψη μας ανάλογα με την εμπειρία που έχουμε αλλά άλλοι έχουν τα πτυχία.

Καλά... Πτυχίο χωρίς εξειδίκευση και εμπειρία... Πουκάμισο αδειανό. Και στο λέω ως γιατρός.
Δυστυχώς, ένας έμπειρος χομπίστας με στοιχειώδεις γνώσεις περί βιοπαθολογίας είναι σίγουρα πιο χρήσιμος.

Το 90% των κτηνιάτρων θα δώσει aviomysin και πολυβιταμίνες. Και υπάρχει και η ''σχολή'' δώσε baytril και ό,τι γίνει. χαχα.

Και υπάρχει και η ''σχολή'' δώσε baytril και ό,τι γίνει. χαχα.
😂
[automerge]1582288227[/automerge]
Νομίζω ότι χειρότερους από αυτούς που έχουν pet shop δεν υπάρχουν, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον. (μην γίνομαι απόλυτος) Τα ζωάκια που έχουν Όχι μόνο τα πτηνά, ζουν σε άθλιες συνθήκες και κοιτούν να σου πουλήσουν αυτά που έχουν προβλήματα. Για αυτό σταμάτησα να αγοράζω από μαγαζιά αλλά αγοράζω από φίλους που ξέρω ότι θα φροντίζουν όπως εγώ.
Ναι... Όσο για αυτό, είμαι σίγουρος πως ο petshopas, δεν είχε κακκες προθέσεις...
Τον ξέρω πολλά χρόνια, και δεν είναι τέτοιος. Απλά μερικές φορές, λόγο ελληψεις γνώσεων, δίνουν λάθος συμβουλές... Η ευθύνη δεν είναι μόνο του petshopa, που ο άνθρωπος κάνει μια δουλειά για να ζήσει, αλλά και δικιά μας, που δεν επιλέγουμε τα κατάλληλα άτομα και ειδικευόμενους (όπως εγώ).
Αυτή, είναι η γνώμη μου βέβαια. Όσο για την αγορά πουλιών, ούτε κι εγώ αγοράζω άλλα αναγκάστηκα για να βάλω νέο αίμα στην εκτροφή... ( Είχα το ζευγάρι και τα παιδιά τους μονο)
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Τελευταία επεξεργασία:
Από εκεί και πέρα όλα κυλλανε καλά εκτός από την καρινα...

Το προβλημα στο συγκεκριμενο πουλακι δεν ειναι η καρινα, αυτο ειναι το συμπτωμα του προβληματος και προφανως ειναι αμεσα συνδεδεμένο με την εικονα της κοιλιας.

Εγω στην θεση σου θα απεσυρα το πουλακι απο το ζευγαρι του και θα εστελνα κουτσουλιες για εξεταση.

Η θυληκια χθες γέννησε το τελευταίο αυγό (τέσσερα στο σύνολο), έβγαλα τα πλαστικά, και έβαλα τα κανονικά, τα οποία τα κλωσσα τώρα με μεγάλη υπευθυνότητα.
Αν είναι να αφαιρέσεις τον αρσενικό τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.
Μπορείς να στείλεις τις κουτσουλιές του για εξέταση. Όλο και κάτι θα βρει και στην θέση σου θα έκανα την αγωγή και στην κανάρα τώρα πριν βγουν τα μικρά.Αν όλα πάνε καλά και δεν έχει τίποτα ή έχει κάτι ελαφρύ, φτιάχνεις μια καφεδιά,τον ξαναρίχνεις μέσα και κάθεσαι να κόψεις κίνηση.
Στο μεταξύ κόβεις μπρόκολα και μήλα και παίρνεις σουσάμι, περίλλα, κανναβούρι και καμελίνα. Μικρές ποσότητες.Αυγό και το κέρασμα το δίνεις καθημερινά μέχρι να βγουν οι εξετάσεις.

Εμένα παρότι ανέφερες το λαχάνιασμα, μου άφησες την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα καλό και σε καλή φόρμα αρσενικό.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
ΥΓ:Σουσάμι πχ παίρνεις και σήμερα απο κάποιον φούρνο.

στην θέση σου θα έκανα την αγωγή και στην κανάρα τώρα πριν βγουν τα μικρά.
Η Αγωγή αυτή που μου προτείνετε, θα είναι αυτή που θα μου πει ο κτηνίατρος, (αν τον βρώ), ετσι; Και μετα την ίδια αγωγή και στην καναρα, αν κατάλαβα καλά...
Στο μεταξύ κόβεις μπρόκολα και μήλα και παίρνεις σουσάμι, περίλλα, κανναβούρι και καμελίνα. Μικρές ποσότητες.Αυγό και το κέρασμα το δίνεις καθημερινά μέχρι να βγουν οι εξετάσεις.
Όλα αυτά, είναι σπόρια, έτσι; δηλαδή βρίσκω αυτά τα σπόρια, τα αναμιγνυω και φτιάχνω έτσι την τροφή του, η τα δίνω παράλληλα με την τροφή του, σε αυγοθηκη;

Και τελευταία ερώτηση.
Που θα βάλω το πουλάκι, για ποιό γρήγορη ανάρρωση;
Μέσα σε ένα κλουβακι μόνο του σε εσωτερικό χώρο ή έξω;

Το σχημα της αγωγης και το αν χρειαστει να παρει η καναρα ή και οι νεοσσοι ειναι κατι που δεν μπορει να στο πει κανεις μη γιατρός.

Κανε τα βηματα με την λογικη σειρα, δηλαδη βρες εναν γιατρο στην περιοχη σου που να εχει γνωσεις απο πτηνα και τον απαραιτητο εξοπλισμο για να εξετάσει τις κουτσουλιες ή διαφορετικά απευθύνεσαι σε καποιο διαγνωστικο οπως αυτο στην Κομοτηνη.

Οταν εχεις τα αποτελεσματα ο πτηνιατρος ή ο πτηνιατρος του διαγνωστικου θα σου πουν τι πρέπει να κάνεις αφου θα τους εχεις δωσει το ιστορικο με λεπτομέρεια.

Οι εξτρα σποροι που σου προταθηκαν δεν αφορουν τη γιατρειά απο τυχον ασθενεια, αλλα την συντηρηση του πτηνου σε οσο το δυνατον καλυτερη κατασταση μεχρι να εχεις τα αποτελεσματα.

Σε εσωτερικο χωρο,ζεστο περιβαλλον.

Η Αγωγή αυτή που μου προτείνετε, θα είναι αυτή που θα μου πει ο κτηνίατρος, (αν τον βρώ), ετσι; Και μετα την ίδια αγωγή και στην καναρα, αν κατάλαβα καλά...
Κουτσουλιές θα στείλεις στο λινκ απο επάνω, δεν θα πας σε γιατρό.
Είναι και πιο οικονομικό και πιο πρακτικό αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία με το συγκεκριμένο. Πάρε τους τηλέφωνο για πληροφορίες.
Όλα αυτά, είναι σπόρια, έτσι; δηλαδή βρίσκω αυτά τα σπόρια, τα αναμιγνυω και φτιάχνω έτσι την τροφή του, η τα δίνω παράλληλα με την τροφή του, σε αυγοθηκη;
Είναι σπόρια που τα δίνεις ξεχωριστά και ειδικά στην αναπαραγωγή και στο μεγάλωμα καθημερινά.
Να καρδαμώσει λίγο το πουλάκι.
Που θα βάλω το πουλάκι, για ποιό γρήγορη ανάρρωση;
Μέσα σε ένα κλουβακι μόνο του σε εσωτερικό χώρο ή έξω;
Έξω βρε, μην καρφώνεσαι, δεν έχει τίποτα το πουλάκι!
.. Και μπορεί να άσπρισα αλλά προτιμώ τον ενικό.

Είναι σπόρια που τα δίνεις ξεχωριστά και ειδικά στην αναπαραγωγή και στο μεγάλωμα καθημερινά.
Να καρδαμώσει λίγο το πουλάκι.
Αν και είσαι πολύ κατατοπιστικός, πάλι δεν κατάλαβα... Το πουλάκι θα έχει στην ταϊστρα του, το μίγμα του κανονικά, και σε μια άλλη ταϊστρα ή αυγοθηκη τους έξτρα που μου γράψατε; Δηλαδή ας πούμε για το Καναβούρι, το βάζω μέσα στην κανονική του τροφή ή σε άλλο σκεύος μόνο του;
και μπορεί να άσπρισα αλλά προτιμώ τον ενικό.
😂 Είμαι λίγο μικρός, και δεν μου βγαίνει εύκολα ο ενικός.
[automerge]1582300287[/automerge]
Εμένα παρότι ανέφερες το λαχάνιασμα, μου άφησες την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα καλό και σε καλή φόρμα αρσενικό.
Όσο για αυτό παρατήρησα κάτι... Αυτό το 《λαχάνιασμα》 το κάνει όταν πάω κοντά, μάλλον από στρες. Επειδή λοιπόν παρατήρησα ότι όταν απομακρινομουν ησυχαζε, τράβηξα ένα βίντεο για να τον παρατηρήσω, και το επιβεβαίωσα.
Όταν ερχόμουν κοντά, από στρες, ενώ καθοταν ήσυχο, έκανε αυτό το 《λαχάνιασμα》.

Τελευταία επεξεργασία:
Το κέρασμα θα το δίνεις ξεχωριστά σε αυγοθήκη.
Κέρασμα λεμε διάφορους λιπαρούς σπόρους που παίρνουμε μεμονωμένα. Κάποιοι απο αυτούς είναι μέσα στο βασικό μας μείγμα αλλά εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε την παροχή τους για x-y λόγους.
Τέτοιοι σπόροι είναι:κανναβούρι, νίζερ, σουσάμι, περίλλα (καφε+λευκή), ηλιόσπορος, λιναρόσπορος, μαυροσούσαμο και καμια 100στη ακόμα.
Σπόροι όπως η chia, καμελίνα, παπαρουνόσπορος, σπόροι βασιλικού κ. Α... είναι επίσης κέρασμα αλλά επειδή είναι πολύ μικροί σε μέγεθος τους βάζουμε μαζί, γιατί με τα παραπάνω χάνονται στον πάτο.

Τους σπόρους του κεράσματος τους ανακατεύουμε όλους μαζί και τους δίνουμε.

Καλησπέρα @Deukalion. Ζει ακόμα το πουλάκι. Το ζευγάρι έκανε τρία μικρά, που τώρα είναι 30 ημερών. Σήμερα η κανάρα έ-
κανε το πρώτο αυγό, το οποίο το βρήκα κάτω από τα νήματα. Της έφτιαξα λίγο την φωλιά, πήρα το αυγό, έβαλα πλαστικό και την άφησα να συνεχίσει την ωοτοκια της, μέχρι να γεννήσει όλα τα αυγά, να τα επωασει για 5 μέρες και μετά να τα βγάλω, τελειώνοντας την αναπαραγωγή για αυτο το ζευγάρι. Χώρισα λοιπόν το ζευγάρι, αφήνοντας το θηλυκό μόνο του στην ζευγαρωστρα, όπως είπα ποιό πριν και το αρσενικό, το μετέφερα μαζί με τα μικρά σε μία κλούβα (μόνα τους, χωρίς άλλα πουλιά μέσα) για 4 μέρες περίπου μέχρι να σιγουρευτώ ότι τρέφονται μόνα τους. Δυστυχώς όμως η κατάσταση του αρσενικού παραμένει η ίδια. Του έβαλα τα πάντα. Έξτρα καναβουρι, αυγοτροφη (σπιτική), σουσάμι, λαχανικά κ. Α, αλλά φαίνετε πως το πουλάκι ήταν είδη αρκετά άρρωστο. Τώρα που εχω και περισσότερο χρόνο θα τον παρατηρώ. Ελπίζω να γίνει καλά.

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από σχεδόν 5 μήνες, η κατάσταση του καναρινιού μου παραμένει η ίδια. Είναι ζωηρός, κελαηδα αλλά το στέρνο του φαίνεται αρκετά (καρινα).

20200618_195633__1592520399_81361.jpg
Προσπάθησα να τον παχύνω προσθέτοντας κάθε φορά στο μίγμα σπόρων του, λίγο καναβουρι. Του χορηγούσα επίσης σουσάμι, μεγάλη ποικιλία βοτάνων, χορταρικών, λαχανικών και φρούτων αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σήμερα προμηθεύτηκα το καριναstop και του έβαλα σύμφωνα με τις οδηγίες 5 ml σε 100 ml πόσιμου νερού. Γνωρίζει κανείς αν το συγκεκριμένο προϊόν είναι αποτελεσματικό; Επίσης αντιμετωπίζει μόνο το σύμπτωμα της καρινας ή και την αρρώστια που την προκαλεί; Υπάρχει περίπτωση απλά να είναι αδύνατος και να μην έχει κάποια αρρώστια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Γνωρίζει κανείς αν το συγκεκριμένο προϊόν είναι αποτελεσματικό; Επίσης αντιμετωπίζει μόνο το σύμπτωμα της καρινας ή και την αρρώστια που την προκαλεί;
Καρίνα προκαλούν ΟΛΕΣ οι ασθένειες που διαρκούν τόσο, όσο χρειάζεται για να χαθεί ένα μεγάλο ποσοστό του βάρους του το πουλιού, είτε επειδή δεν τρώει όσο χρειάζεται λόγω της αδιαθεσίας του, είτε επειδή δεν αφομοιώνει τις τροφές που τρώει διότι η ασθένεια έπληξε το γαστρεντερικό του. Η καρίνα ή το άλλο το πιο αστείο, η "καρινίαση" δεν είναι ασθένεια αλλά μια κατάσταση στην οποία φαίνεται το κόκαλο του στέρνου (καρίνα) λόγω αδυναμίας - έλλειψης σωματικού βάρους.

Επομένως, όχι δεν θεραπεύει τίποτα. Φαντάζομαι ότι σκοπεύει στο να παρατείνει τη ζωή του πουλιού λίγο ακόμη ενισχύοντας το διατροφικά, ώστε να προλάβει να δράσει η θεραπεία που του δίνεται παράλληλα.

Υπάρχει περίπτωση απλά να είναι αδύνατος και να μην έχει κάποια αρρώστια;
Κρίνοντας από τους ανθρώπους, φαντάζομαι πως θα μπορούσε. Υπάρχουν όμως και ασθένειες που δεν σκοτώνουν άμεσα όπως είναι οι μεταβολικές ή τα προβλήματα στη λειτουργία του θυρεοειδούς, χωρίς να γνωρίζω όμως αν το δικό σου πουλάκι πάσχει από κάτι τέτοιο.

Σταύρο ευχαριστώ για την απάντηση.
όχι δεν θεραπεύει τίποτα. Φαντάζομαι ότι σκοπεύει στο να παρατείνει τη ζωή του πουλιού λίγο ακόμη ενισχύοντας το διατροφικά, ώστε να προλάβει να δράσει η θεραπεία που του δίνεται παράλληλα.
Δηλαδή, αν δεν βρω την ασθένεια που προκαλεί την καρινα, το μόνο που έχω να κάνω είναι να περιμένω να πεθάνει, ε;🙁 Μακάρι να είναι απλά αδύνατος.
Και πάλι ευχαριστώ.

Δηλαδή, αν δεν βρω την ασθένεια που προκαλεί την καρινα, το μόνο που έχω να κάνω είναι να περιμένω να πεθάνει, ε;
Δεν είπα αυτό. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει ασθένεια. Απλά εξέφρασα κάποιες σκέψεις μου για την ανάγκη που δημιουργεί η συγκεκριμένη κατάσταση, αυτή δηλαδή της χορήγησης προϊόντων τύπου καρίνα στοπ.

Back