Ασθένειες Καρδερίνα με πρησμένη κοιλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Jimas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Jimas

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2020
Μηνύματα
32
Πόλη
Χαλκίδα
Καλησπέρα σας. Νεος στο φόρουμ. Παρακολουθω τα θέματα σας αρκετό καιρό αλλά δεν μπορώ να δώσω λύση σε ένα πρόβλημα που έχει η καρδερίνα μου. Εχει πρηστεί η κοιλιά της εδώ και 5 μέρες. Δεν έδωσα πολύ γρήγορα σημασία γιατί περίμενα να γεννησει και την έβλεπα λίγο νοχελικη. Αλλα δεν έκανε αυγό και έτσι αφού την έπιασα στα χέρια μου κατάλαβα ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Εχει πρηστεί η κοιλιά της και έχει κάνει καρίνα. Της δίνω από το πρωί biotryl στο νερό της αλλά δεν έχω δει καθόλου βελτίωση. Καποια συμβουλή;
 
Καλησπέρα, η αποψη μου ειναι επισκεψη σε γιατρό αμεσα μηπως είναι κατι που μπορείς να προλάβεις. Διαγνωση δεν μπορεί να κανει κάποιος μεσα απο ενα φορουμ.

Πέρσι και εμενα φουσκωσε μια θηλυκή, πηγα στο πτηνιατροκαι με συμβουλεψε αναλογα.
 
Εδώ στη Χαλκίδα που μένω δεν έχω βρει κάποιον κτηνίατρο που να αναλαμβάνει πουλιά. Τουλαχιστον τρεις που ρώτησα.συγουρα δεν θα κάνουμε διάγνωση από το φόρουμ απλά ψάχνω μήπως εχει υπάρξει κάτι παρόμοιο.
 
Αν υποθεσουμε οτι η κοιλιά ειναι πρησμενη απο αυγο που δεν βγαίνει θα πρεπει να παρει υγρο αβεστιο το πουλι, δεν θα βοηθησει καπου το baytril.
Αν υποθεσουμε οτι το πουλι ειναι αρρωστο και αν υποθεσουμε οτι κατα τυχη εχεις πεσει μεσα στη "διαγνωση" σου και η κατασταση αντιμετωπιζεται με baytril αυτο θα φανει σε 3 μερες και οχι το ιδιο απογευμα.
Αν ομως η "διαγνωση" σου ειναι λαθος θα το εχεις σκοτωσει πριν περασουν οι 3 μερες.
 
Δεν είναι αυγό συγουρα γιατί έχει πέντε μέρες από τότε που περίμενα. Αυριο θα ανεβασω μια φωτό μήπως και βοηθήσει τη κατάσταση. Ας ελπίσουμε ότι έχω πέσει μέσα γιατί ήδη είμαι σκασμενος... Ευχαριστώ πάντως για την άμεση ανταπόκριση στο πρόβλημα μου.
 
Είχε ολοκληρώσει τη φωλιά και καθόταν πολύ ώρα μέσα την τελευταία μέρα σε σχέση με τις προηγούμενες. Τουλαχιστον αυτό μου έδινε να καταλάβω. Οτι ετοιμάζεται. Δεν έχω και την τρελή εμπειρία. Με αυτά τα λίγα που ξέρω και διαβαζω
 
Τόσες μέρες δεν θα γινόταν κατι; Τι κάνω τώρα. Μπερδευτηκα. Δεν υπάρχει και κάποιος κτηνιατρος να το πάω... Ποια είναι η γνώμη σου; Χωρίς να θέλω να σε φέρω σε δυσκολη θεση
 
Εχει να κανει με τον χαρακτηρα του καθε πουλιου, αλλα δοκιμαζουν 15 μερες την φωλια άλλα 5 και άλλα θα στο κανουν στον πατο.

Κατα πασα πιθανοτητα η υπαρξη καρινας μας παραπεμπει σε ασθενεια και οχι σε αυγο αλλα δεν μπορεις να αποκλίσεις κατι.

Σε ποια περιοχη βρισκεσαι;
 
Γενικα σε ανθρώπους που δεν εχουν ευκολη προσβαση προτεινουμε να στειλουν δειγμα ταχυδρομικα και σε καποιο διαγνωστικο οπως αυτο

Βεβαια οταν μιλαμε για καρδερινες θα πρεπει αυτο να γινει άμεσα οταν εντοπίσουμε οτι κατι δεν παει καλα γιατι οι χρονοι ειναι συντομοι.
 
Καλημερα.σημερα Κυριακή και μετά από 4 μέρες αντιβίωση το πουλάκι πάει πολύ καλύτερα. Ειναι λιγότερο πρησμενη η κοιλιά και δείχνει πιο ευδιάθετο σε σχέση με την πρώτη μέρα. Το ερώτημα είναι τώρα αφού περάσει και η αυριανή που θα σταματήσω την αντιβίωση τι πρέπει να κανω. Για να πάρει τα πάνω του γιατί έχει αδυνατίσει αρκετά. Θα προσπαθήσω να τραβήξω άλλη μια φωτό όσο πιο καλά μπορώ.
[automerge]1592730700[/automerge]
IMG_20200621_120324.webp
[automerge]1592730777[/automerge]
IMG_20200621_120000.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top