Ασθένειες Καρδερινα με ακρωτηριασμένο το ένα της πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gkavala
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κατάσταση
Κλειστό.
οκ να το βαλω σε ενα μικρο κλουβακι και οσο την παλεψει. Παιδια εδω στην καβαλα δεν εχω ακουσει κατι για κτηνιατρο που να εξεταζει και τετοια πουλακια αν ξερει καποιος καποιον ας μου πει. καποιο φαρμακο υπαρχει να του δοσω;
Αν σταματήσει με κάποιο τρόπο και δε συνεχίζεται λόγω πιθανής παθολογίας ο ακρωτηριασμός του πτηνού, τότε μόνο του σε ένα κλουβάκι θα μπορέσει να ζήσει για πολλά χρόνια, τουλάχιστο όσα του έχει γράψει ο Θεός.
Το πόδι χαμένο πόδι σίγουρα θα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα κάποιων δραστηριοτήτων αλλά όπως κι εσύ ελπίζω σύντομα θα διαπιστώσεις δεν αναστέλλει τη διάθεσή του για ζωή, φαγητό και τραγούδι.
Απλά χρειάζεται άμεσες κινήσεις ώστε να σταματήσει η αιτία του ακρωτηριασμού του.
 
Μόνη σε κλουβί, αντισηπτικό (βάμμα ιωδίου, ποβιδόνη) στο πόδι, κάποιο αντιβιοτικό ευρέος φάσματος, και το 1/12 ασπιρίνης σε 30 ml νερού
Μόνη σε κλουβί, πλύσιμο με αντισηπτικό (Betadine surgical scrub) και μετά pulvo 47, κάποιο αντιβιοτικό ευρέως φάσματος (π.χ. fucidin ) και για μένα δεν χρειάζεται ασπιρίνη.
 
Λειτουργεί ανασταλτικά στις φλεγμονές (ισχυρό αντιφλεγμονώδες) και λόγω του ότι ''λεπταίνει '' το αίμα, δεν δημιουργούνται θρομβώσεις.
 
Μιλάμε για πιασμένα πουλιά;

μαλλον οχι δεν ειμαι σιγουρος αλλα απο τι μου ειπε οχι.

gkavala ας μην παιζουμε με τις λεξεις σε παρακαλω. Μαλλον οχι, δεν νομιζω, δεν ειμαι σιγουρος, και λοιπες παρομοιες εκφρασεις. Αν καποιος εκανε εκτροφη καρδερινας καταρχην δεν θα τα χαριζε τυχαια σε εναν γειτονα, αλλα κι αν τα χαριζε θα του ειχε παρουσιασει ολο καμαρι την εκτροφη και το κατορθωμα του οποτε θα ησουν σιγουρος.

Συνεπως κι επειδη απαγορευεται απο τους κανονισμους του φορουμ η κατοχη αγριων πουλιων και η ασαφεια που αφηνεις σχετικα με την προελευση τους αυτο υποδεικνυει, η μονη βοηθεια που μπορουμε να σου προσφερουμε απο εδω και περα ειναι να σε κατευθυνουμε σε ενα απο τα δυο μεγαλα κεντρα προστασιας και περιθαλψης αγριας ζωης που ειναι το ΕΚΠΑΖ και η ΑΝΙΜΑ για να παραδωσεις εκει τα πουλια, να τα περιθαλψουν και να κανουν οτι κρινουν καλυτερο για τη διαβιωση τους.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top