Γενικά Κατάλληλο κλουβί για budgie

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Niva99
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@meniam Δυστυχώς δεν έχω Messenger
@Ledagcc Η πρώτη είναι μικρή, την δεύτερη θα την ψάξω. Δυστυχώς όμως το συγκεκριμένο pet shop δεν είναι στην περιοχή μου. Θα δω τι μπορώ να κάνω.

• Like
Αντιδράσεις: grt460
Μένω Θεσσαλονίκη... Θα είναι πανάκριβα τα μεταφορικά... Τέλος πάντων, θα κοιτάξω τι μπορώ να κάνω 🙃
Νίνα σε ποια περιοχή μένεις; Εγώ πουλάω μία σαν καινούργια είναι και άμα είναι μπορώ να σου κάνω και καλύτερη τιμή ( δεν έχει όμως συρτάρι πάτο) αλλιώς άμα θέλεις εδώ στην γειτονιά μου έχει φέρει κάποιες με συρτάρι στα 32€. Ίσως πάω σήμερα και μπορώ να τραβήξω καμία φωτογραφία

@meniam Εύοσμο
Οι διαστάσεις του κλουβιού?
Έχω ανοίξει θέμα στην πώληση μπορείς εκεί να δεις και φωτογραφίες. Τώρα για την άλλη από το πετ σοπ 60αρα είναι αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσο άμα πάω πάντως ρωτάω

@Niva99 εγώ κατέβασα από το play store το qreduce lite κ μείωσα τα mb της φωτό σε kb κ έτσι μπόρεσα να τις ανεβάσω.
Έχει δίκιο ο @HxC, που δεν θα χωράει; Σε έπιπλο; Στον τοίχο;

Δε θα ήθελα να είναι πάρα πολύ μεγάλο και επειδή θα είναι αρκετά ακριβό...
Επίσης το διαμέρισμα που μένω είναι αρκετά μικρό και ο χώρος που έχω τα πράγματά μου είναι περιορισμένος. Οπότε βάζω το κλουβί στο γραφείο του δωματίου. Ένας άλλος λόγος που δε θέλω να είναι τεράστιο το κλουβί, είναι επειδή το πλένω συχνά (και τα παιχνίδια μαζί, εννοείται) και θα είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό σε ένα τεράστιο κλουβί....

@Niva99 60ρα θα είναι μεγάλη για σένα πιστεύεις; Αλλιώς δεν μπορείς να το κρεμάσεις κάπου κοντά σου; Κ καλύτερα να είναι ψηλότερα από το κεφάλι σου γιατί νοιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά.

@MARY58 Όπως είπα και πιο πάνω έχω υπόψιν μου την ζευγαρώστρα 58×31×40 cm. Επίσης έχω διαβάσει ότι δεν πρέπει να έχουμε το κλουβί κάτω στο πάτωμα, διότι έχουν την αίσθηση του θηράματος, αλλά ούτε και πολύ ψηλά, επειδή έχουν την αίσθηση της κυριαρχίας...

• Like
Αντιδράσεις: grt460
@Niva99 Καλά έχεις διαβάσει! Το κλουβί πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών μας. Έτσι αποφεύγουμε και την αίσθηση κυριαρχίας αν είναι πιο ψηλά και την αίσθηση ότι είναι θήραμα.

, αλλά ούτε και πολύ ψηλά, επειδή έχουν την αίσθηση της κυριαρχίας...
@Niva99 , @Ledagcc έχετε δίκιο, το σωστό είναι ψηλά στο ύψος των ματιών. Ανέφερα ψηλότερα για να νοιώθουν ασφάλεια.
Πάντως αυτό με την αίσθηση της κυριαρχίας, μην το δέσετε κόμπο. Το κλουβί του Σοφοκλή μου είναι σε χαμηλότερο ύψος, στο ύψος του θώρακα μου. Μια χαρά έχει την αίσθηση της κυριαρχίας.🤭

@MARY58 Τα ίδια και ο δικός μου! Δεν είναι απαραίτητο να είναι στο ύψος των ματιών, καθώς δεν νομίζω να υπάρχει έπιπλο σε αυτό το ύψος, και εκτός αυτού είναι δύσκολο μέσα στην ημέρα να του αλλάξουμε τροφή, νερό, καθώς και να παίξουμε με το πουλάκι....

@MARY58 Όπως είπα και πιο πάνω έχω υπόψιν μου την ζευγαρώστρα 58×31×40 cm. Επίσης έχω διαβάσει ότι δεν πρέπει να έχουμε το κλουβί κάτω στο πάτωμα, διότι έχουν την αίσθηση του θηράματος, αλλά ούτε και πολύ ψηλά, επειδή έχουν την αίσθηση της κυριαρχίας...
Τώρα είτε 58 είναι είτε 60 είτε 63 η διαφορά είναι πολύ μικρή μην σκας απλά αν είναι πολύ στάνταρ ο χώρος σου( για παράδειγμα εγώ στο μπαλκόνι έχω φτιάξει ράφι και βάζω το καναρίνι οπότε και το ένα εκατοστό έχει σημασία). Να έχει υπόψιν σου ότι οι διατάσεις είναι για τα κάγκελα οπότε αν κοιτάς κάποιο κλουβί που το ταψακι έρχεται πιο έξω από τα κάγκελα θα είναι λίγο μεγαλύτερο το μήκος ( το τονίζω αυτό γιατί δεν ξέρω πόσο χώρο έχει το γραφείο). Επίσης τα κλουβιά με συρτάρι πάτο είναι πολύ βολικά αν έχει σταθερό το κλουβί κάπου και απλά τραβάς το συρτάρι, τώρα αν εσένα είναι στο γραφείο σου και θα πρέπει κάθε φορά να μετακινείς όλο το κλουβί για καθάρισμα πιθανόν να είναι πιο πρακτικό μια σταθερή βάση. Επίσης στα συρτάρια πάτο δεν έχει νόημα να βάλεις βρακάκι στο κλουβί για να κρατάει τα σπόρια

@meniam Αυτό λέω κι εγώ, είτε 58 είτε 60 είτε 63, σχεδόν ίδιο είναι. Να είστε σίγουροι ότι μέσα στον επόμενο μήνα, θέλω να ελπίζω ότι θα πάρω το κλουβί! Το σημερινό έχει αρχίσει στις άκρες λίγο να σκουριάζει και ο πλαστικός πάτος έχει σπάσει σε μερικά σημεία, οπότε ένας λόγος παραπάνω να πάρω.... αλλά εννοείται πάνω από όλα, να είναι άρχοντας ο Patrick! 😆😊

@Niva99, @MARY58
Τα πουλιά στη φύση είναι ζώα ευάλωτα. Παπαγάλοι π.χ τα budgie και τα cockatiel τρώνε συνήθως στο έδαφος. Αυτό είναι μια ριψοκίνδυνη διαδικασία καθώς είναι εξαιρετικά ευάλωτα σε αρπακτικά. Γι αυτό καταλαβαίνουμε τις ασθένειες των πτηνών μας όταν είναι σε προχωρημένο στάδιο. Γιατί στη φύση εάν φαινόταν από την αρχή ότι είναι άρρωστα τα αρπακτικά θα τα έπιαναν σε δευτερόλεπτα ενώ όταν αρρωσταινουν πολύ σε σημείο όπου δεν μπορούν να σταθούν στα κλαδια.
Εάν είναι ψηλά έχουν την αίσθηση της κυριαρχίας καθώς ο αρχηγός του σμήνους θα ήταν εκεί.

Back