Κατάρριψη drone από γεράκι στην Ελλάδα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Foivos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Βικτώρια
Όνομα
Φοίβος
To πόσο με εντυπωσιάζουν τα αρπακτικά πουλιά δεν περιγράφεται

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Στο 0.47 το γεράκι όμως φαίνεται σαν να έχει λίγο κρέας; αίμα δεν νομίζω, στο ράμφος του...χτύπησε; ή απλώς ταίστηκε ή μήπως το drone είχε πάνω του κρέας;

Noμίζω πως ο εκπαιδευτής του το τάισε αμέσως μόλις πήγε κοντά του ως ανταμοιβή Γιάννη αλλά δεν έδειξε το στιγμιότυπο.

φαίνεται το λευκό ποντίκι,
Δλδ ο αστυνομικός βρήκε στην καλύτερη περίπτωση ένα πτώμα ενός λευκού ποντικού ή δημιούργησε το πτώμα, για να ρίξει το γεράκι ένα drone.
Δεν ξέρω πια τι να πω... Το λευκό ποντίκι... Θανατώθηκε ίσως (ελπίζω πως όχι) για να προβληθεί ο αστυνομικός στην τηλεόραση κι εμείς να απολαμβάνουμε το καταπληκτικό θέαμα... Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε / δούμε. Κρίμα

Δεν ξέρω πια τι να πω... Το λευκό ποντίκι... Θανατώθηκε ίσως (ελπίζω πως όχι) για να προβληθεί ο αστυνομικός στην τηλεόραση κι εμείς να απολαμβάνουμε το καταπληκτικό θέαμα... Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε / δούμε. Κρίμα
Γιάννη και παιδιά μπορείτε να δείτε τα original σχόλια του video στο youtube. Για πρώτη φορά ίσως στα χρονικά είναι σοβαρά και έχουν ένα link για την Ολλανδική αστυνομία.
Αφού το κάνετε αυτό, δείτε μετά και το show more στην περιγραφή του προϊόντος που βλέπουμε.
Εγώ τα βλέπω ήδη στον προϋπολογισμό μαζί με τα F35 και τις γαλλικές φρεγάτες που τόσο μας λείπουν!

Τα drones θεωρούνται και είναι ο τρόπος κατασκοπίας του μέλλοντος.
Τα drones θεωρούνται και είναι ο τρόπος τροφοδοσίας των έγκλειστων (φυλακισμένων) με κάθε τι παράνομο και επικίνδυνο.
Κυρίως όμως. τα drones θεωρούνται και εν δυνάμει είναι o τρόπος τρομοκρατικής προσβολής του πληθυσμού στις μεγάλες συγκεντρώσεις των πόλεων.
Τα drone γενικά και για να μη μακρηγορήσω είναι ένα όπλο πολύ επικίνδυνο σε λάθος χέρια.

Τα drones αντιμετωπίζονται πλέον ως εχθρικό όπλο και ασφαλώς κάθε σοβαρό κράτος οφείλει να πάρει αντίμετρα...
Μέσα στα αντίμετρα και για μένα προς το παρόν το πιο αξιόπιστο είναι και αυτό που στο αρχικό βίντεο βλέπουμε.
Και ευτυχώς παιδιά το βλέπουμε.
ianos sίγουρα η "θυσία" κάποιων "ζωντανών" είναι αναπόφευκτη..
Aλλά θεωρώ πως για το πιθανό "ανθρώπινο κόστος"... η θυσία τους ίσως να μην αποδειχτεί μάταιη.

Τελευταία επεξεργασία:
Υπηρετώ σε ένστολο σώμα στη Μυτιλήνη. Το 15-16 κυρίως, με την έξαρση του μεταναστευτικού, είχαμε εκτός των άλλων να αντιμετωπίσουμε και φαινόμενα παρακολούθησης με drone σε διάφορες δραστηριότητες και εκφάνσεις του προβλήματος, κάτι το οποίο ήταν πολύ πρωτόγνωρο για εμάς. Με θυμάμαι να κατεβαίνω και να "παρακαλάω" χειριστές drone να τα κατεβάσουν γιατί στον ευρύτερο χώρο υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Και ακόμα στην Ελλαδάρα αμφιβάλλω αν έχει καθοριστεί νομοθετικό πλαίσιο και φυσικά αν υπάρχει κατά πόσο τηρείται. Τέλος πάντων, πέραν όλων αυτών, το βίντεο είναι άκρως εντυπωσιακό. Φοβερά πλάσματα τα αρπακτικά...

το λευκό ποντίκι... Θανατώθηκε
τα ποντίκια και άλλα μικρά ζωάκια, ανήκουν στην διατροφή των σαρκοφάγων.
στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα μεγέθη λευκών ποντικιών (κυρίως κατεψυγμένα)τα οποία εκτρέφονται για την διατροφή των οικόσιτων φιδιών και άλλων σαρκοφάγων. Αν θυμάμαι καλά (από τότε που ήμουν μέλος σε φόρουμ ερπετών)τα άσπρα ποντικάκια έχουν περισσότερες βιταμίνες και μεταφέρουν λιγότερες ασθένειες.

αν έχει καθοριστεί νομοθετικό πλαίσιο

κάποιοι κανόνες έχουν ορισθεί, αλλά όπως λες και εσύ, δεν νομίζω ότι οι Ελληνάρες τους ακολουθούν 😀
http://www.cnn.gr/tech/story/49529/kanones-gia-ta-drones-kai-stin-ellada

τα αρπαχτικά πτηνά γενικώς είναι υπέροχα πλάσματα!

Εγώ πάλι και ας χαρακτηριστώ αιρετικός διαφωνώ με την σκοπιμότητα της χρήσης του πουλιού έτσι.
Πέραν του γεγονότος ότι είναι πραγματικότητα πως μπορεί να τραυματιστεί το πουλί υπάρχουν και άλλα, περισσότερο "κακά".

Το γεράκι στην πραγματικότητα είναι ένα ελεύθερο περήφανο πουλί που κυνηγάει για την επιβίωσή του. Αυτό του βίντεο είναι ένα φυλακισμένο τσακισμένο πνεύμα,ένα "εκπαιδευμένο ρομπότ" που κυνηγάει επειδή του το λέει ο αφέντης του. Έστω και με "ανταμοιβή" το κλασικό "τυράκι".
Με λίγα λόγια χρησιμοποιούμε πάλι τη φύση για να καταφέρουμε να "καταστρέψουμε" μία πιθανή πηγή "βλαβών" για μας την οποία βέβαια εμείς πάλι δημιουργήσαμε. Να βρούμε τρόπο να αμυνθούμε χωρίς να χρησιμοποιούμε τα πλάσματα της φύσης.

Συγνώμη αν φαίνεται σκληρό αυτό που λέω, αλλά αυτό βλέπω κοιτάζοντας το βίντεο.

Στο 0.39 του βίντεο, φαίνεται το λευκό ποντίκι, είναι δεμένο διπλα στη κάμερα. (φαίνονται τα πόδια του και η ουρά του)
Διακρίνει κάποιος άλλος αυτό που παρατήρησε ο Φώτης;

Διακρίνει κάποιος άλλος αυτό που παρατήρησε ο Φώτης;

Έχει δίκιο, είναι πάνω στο drone. Το ότι χρησιμοποιούν δόλωμα φαίνεται πιο καθαρά σε αυτό το βίντεο:

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Νομίζω πως το πουλί είναι γερακίνα. Να ρωτήσω, κατά την πτώση δεν υπάρχει περίπτωση να τραυματιστεί το πουλί; Σίγουρα τα drones είναι πολύ βαρύτερα από τα άλλα ιπτάμενα θηράματα του και λογικό είναι να το τραβάνε με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τα κάτω.

Να ρωτήσω, κατά την πτώση δεν υπάρχει περίπτωση να τραυματιστεί το πουλί
Αυτό δεν μου φαίνεται και πολύ πιθανό.

Παρόλα αυτά, το άρθρο https://www.change.org/p/metropolitan-police-prevent-the-training-of-eagles-to-catch-drones αναφέρει κάποιους κινδύνους όπως, το σημείο προσγείωσης να είναι κάποιος αυτοκινητόδρομος και να γίνουν χαλκομανία γεράκι και drone στην άσφαλτο, να περάσουν οι χειριστές των drones στην αντεπίθεση και να προσαρμόζουν λεπίδες στα drones τους για να τραυματίζουν τους "θηρευτές" τους και άλλα.

Back