Γενικά Κατάσχεση γαλιάντρας Ορνιθολογική Εταιρεία

Καλησπέρα σας! Αν αγοράσω ένα τέτοιο με όλα τα χαρτιά κλπ , είμαι νόμιμος σε τυχόν έλεγχο ή πάλι είμαι παραβάτης;
Θέλει έρευνα η διαδικασία αυτή.
Από όσο γνωρίζω
Θέλει Πιστοποιητικό εκτροφής (breeder certificate) στο οποίο αναγράφονται τα πάντα και με ταύτιση πιστοποιητικού - δακτυλιδιού.

Αριθμημένο δαχτυλίδι (κλειστό ring αναγνωρισμένο από επίσημο σύλλογο).

Τιμολόγιο ή απόδειξη αγοράς

• Like
Αντιδράσεις: jk1980
Προφανώς , πλέον που εμαθα τι ισχύει , δεν υπάρχει περίπτωση να προμηθευτώ πτηνό χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά.

Θέλει έρευνα η διαδικασία αυτή.
Από όσο γνωρίζω
Θέλει Πιστοποιητικό εκτροφής (breeder certificate) στο οποίο αναγράφονται τα πάντα και με ταύτιση πιστοποιητικού - δακτυλιδιού.

Αριθμημένο δαχτυλίδι (κλειστό ring αναγνωρισμένο από επίσημο σύλλογο).

Τιμολόγιο ή απόδειξη αγοράς
Επειδή πραγματικά αγαπώ τα πτηνά , και δεν γνώριζα όλα αυτά ούτε εγκληματίας είμαι ούτε παράνομος διακινητής , θα αγοράσω σίγουρα ένα τέτοιο όπου θα έχει όλα αυτά που λέτε. Ευχαριστω για την πρόθεση να με βοηθήσετε !

Επειδή πραγματικά αγαπώ τα πτηνά , και δεν γνώριζα όλα αυτά ούτε εγκληματίας είμαι ούτε παράνομος διακινητής , θα αγοράσω σίγουρα ένα τέτοιο όπου θα έχει όλα αυτά που λέτε. Ευχαριστω για την πρόθεση να με βοηθήσετε !
Θέλει ψάξιμο η διαδικασία αυτή μπορεί να χρειάζονται και άλλα όπως δήλωση του πτηνού σε αρμόδια υπηρεσία
και αν κάνεις και αναπαραγωγή και της γέννας, πιστοποιητικό υγείας πτηνού κλπ. Αυτά που σας ανέφερα τα έγραψα ενδεικτικά δεν σημαίνει ότι αρκούν.

Εδώ θα δεις μια έγκριση και καταχώρηση εκτροφής ιθαγενών ωδικών πτηνών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας. Θα ελέγξεις αν ο εκτροφέας αυτός η οποιος άλλος έχει ακόμα άδεια σε ισχύ όπως αυτή θα σου δώσει και τα χαρτιά και το πουλί με δακτυλίδι νόμιμα, βιβλιάριο ή πιστοποιητικό υγείας και πέρνα και από την Διεύθυνση κτηνιατρικής που έχει εκδώσει την σχετική άδεια για επιβεβαίωση ότι είσαι εντάξει με ότι χαρτιά θα σου δώσει. Λέω εγώ τώρα. Είναι από το post 9.

Θα μπορούσατε απλά πριν με καταγγείλετε (πραγμα που δείχνει τον χαρακτήρα σας) να με πιάσετε , να μου πείτε ότι ξέρεις κάτι , αυτό είναι παράνομο και πρέπει να μιλήσεις με κάποιον φορέα να σε ενημερώσει και να το απομακρύνεις. Και αν δεν το έκανα , τότε ναι να με καταγγείλεις… Καλή καρδιά κυρία να στε καλα .
Μου κάνει εντύπωση πως σε μια περιοχή που υπάρχουν κ ζουν κοντά άγρια πουλιά, δεν ξέρατε ότι η κατοχή τους είναι παράνομη. Αλλά ακόμα κ έτσι, πρέπει να σκεφτείτε ότι κάποιος στη θέση σας (όχι εσείς, γιατί νοιάζεστε για τα πουλιά) μετά από προειδοποίηση για καταγγελία, ενδεχομένως κ για να μην βρει τον "μπελά" του, θα σκότωνε ή θα "απελευθέρωνε" με συνοπτικές διαδικασίες, το πουλάκι. Όσο για την καλή καρδιά, για το μέλος αυτό ειδικά, πέσατε μέσα. Υπάρχουν πολλά άγρια πουλάκια που θα μπορούσαν να το πιστοποιήσουν, γιατί θεραπεύτηκαν χάρις την φροντίδα της Ειρήνης κ ζουν ελεύθερα.

Τελευταία επεξεργασία:
Σας το εύχομαι κ μακάρι να αποκτήσετε ένα πουλάκι νόμιμα από εκτροφή. Κ θα ξαναπώ, επειδή αγαπάτε τα πτηνά, εάν πέσει στην αντίληψη σας πουλοπιάστης εσείς ο ίδιος να το καταγγείλετε.

Την εχω αγορασει απο μαγαζι (δυστυχως δεν ειχε δαχτυλιδι) , ημερων, δηλαδη μεχρι να μεγαλωσει την τάιζα εγω με συριγγα.
10 χρονια τωρα , για το συγκεκριμενο πτηνο που εχω εξω απο το μαγαζι μου , εχουν γραψει τοπικες εφημεριδες , πολιτες κλπ τα καλυτερα λογια.

Δεύτερον. 10 χρόνια έχω γενικά γαλιάντρα , όχι την συγκεκριμένη. Με μπερδεψατε θα ομολογησω :-)
Θελετε να μου πειτε το pet shop που προμηθευεστε τακτικα αγρια να δουμε ποσο νομιμος ειναι?

Το πτηνό υπήρχε στον εξωτερικό χώρο(μέχρι το κλείσιμο , μετά έμπαινε μέσα) σε ειδικό ξύλινο κλουβί ΜΟΝΟ του

Ο φίλος Νίκος φαίνεται να είχε όλη την καλή διάθεση να μάθει για το πουλί ως προς το τι ισχύει και τι όχι.

Ζηταω την αποψη σας , αν μπορω να κανω κατι να παρω πισω το πτηνο μου , ή αν εχετε διαπιστωσει καποια παρατυπια σε ολα τα παραπανω.

Αυτα ακριβως ρωτηθηκαν αυτα απαντηθηκαν.
Νομικα ειναι ξεκαθαρο το θεμα. Αν δεν σας αρεσουν οι απαντησεις επι των συγκεκριμενων ερωτησεων, προσωπικα λυπαμαια αλλα αυτες ειναι.
Καλημερα σας .

και επειδη ειστε φιλομαθης και εσεις @nickquick7

Για τους παραβάτες των διατάξεων της υπουργικής απόφασης προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους, χρηματική ποινή καθώς και πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν και τα 1.000 ευρώ. Τα πρόστιμα και οι χρηματικές ποινές μπορεί να διπλασιαστούν όταν πρόκειται για συγκεκριμένα είδη όπως ο αγριόκυκνος, ο μπούφος, η γαλιάντρα, η αλκυόνη και πολλά ακόμα είδη που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ι της υπουργικής απόφασης. Σε περίπτωση δε που από τη μη λήψη των μέτρων που προβλέπονται στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης επέλθει οικολογική διατάραξη ή υποβάθμιση, το ύψος του προστίμου μπορεί να ανέλθει μέχρι και 500.000 ευρώ.
Αγοραπωλησίες άγριων πουλιών

Απαγορεύεται για όλα τα άγρια πτηνά η εμπορική εκμετάλλευσή τους, η αγοραπωλησία, εισαγωγή, εξαγωγή, επανεξαγωγή, η εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας μεταφορά προς πώληση και η κατοχή προς πώληση ζώντων ή νεκρών αγρίων πτηνών καθώς και οιουδήποτε μέρους ή προϊόντος που προέρχεται από άγριο πτηνό και που αναγνωρίζεται εύκολα.

Βρε παιδιά, έλεος δηλαδή, σταματήστε να κράζετε τον άνθρωπο που ειναι "παράλογο να ζει σε μη αστική περιοχη όπου υπάρχουν ιθαγενή πουλια" και δεν γνωρίζει τον νόμο περί αιχμαλωσία άγριας πανίδας....
Είσαστε, είμαστε κάποιες εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες ανθρώπων εδώ μέσα, που μάθαμε και γνωρίζουμε αυτή την νομοθεσία. Ειναι κάποιες δεκάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια, εκει εξω, που τον αγνοούν παντελώς. Και αυτο το καταλαβαίνει οποίος έχει δουλέψει σε πετ σοπ, που όταν έρχονταν κάποιοι πουλαδες, κι ρωτάνε για την major καρδερίνα που έχεις στο κλουβί προς πώληση, την τιμή της, κι όταν τους λες τριψήφιο νούμερο, σε κοιτάνε σαν εξωγήινο, και σου λένε με ύφος "οπα ρε φίλε, εγω τις αγοράζω 35€ στο τάδε παζαρι".
Επίσης, ολοι εσείς που αγαπάτε πραγματικά τα πτηνά, και που η αγάπη αυτή θα ήρθε, θεωρητικά, από την τριβή σας με αυτα τα ζωα απο την παιδική σας ηλικία, μην μου πείτε πως όταν ησασταν παιδιά δεν υπήρχε κάποιο μέλος της οικογένειας σας (παππούς, θείος, μπαμπάς) που να μην είχε ένα "καλό" γαρδελι, που του το έφερε κάποιος απ το χωριό?
Μην μου πείτε ότι κάνεις σας δεν βρήκε ένα μικρό χελωνάκι στο δρόμο, και δεν το πήρε σπίτι του (ίδιαπερίπτωση ειναι κι αυτό) για να το σωσει απο τυχόνδιερχομενααυτοκίνητα, ή ζώα, και το κράτησεμερα για χρόνια....
Το θέμα ειναι να δώσετε- ουμε στον άνθρωπο να καταλάβει, χωρίς να τον κράζετε.

@MrZoo1984 Υπάρχει άνθρωπος που ασχολείται 10 χρόνια με ένα συγκεκριμένο είδος και δεν γνωρίζει την νομοθεσία; Κάποια πράγματα δεν είναι τόσο εύκολο να τα πιστέψει κάποιος. Όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί. Αλίμονο, στην ζωή ξέρουμε ότι όλα γίνονται, αλλά λες τόσο χρόνια κάτι δεν πήρε το αυτί του ανθρώπου; Έχει και μαγαζί τόσος κόσμος πάει και έρχεται. Το χελωνάκι αν το δείς να διασχίσει δρόμο σταματάς το πιάνεις και το περνάς απέναντι δεν το παίρνεις σπίτι σου. Γιατί να το πας σπίτι σου μη το πιάσει και αυτό το γεράκι; Κάποια πράγματα που έχουν αναφερθεί δεν πολύ κολλάνε. Η αναφορά έλεγε για το συγκεκριμένο πτηνό το είχα δει και εγώ αλλά δεν έδωσα συνέχεια. Αφού όπως λέει δεν είναι το ίδιο δεν είναι το ίδιο ας πούμε ότι είναι έτους. Αν είναι έτους υπάρχει σίγουρα ακόμα ο πωλητής. Δεν θα γίνει έρευνα; Δεν έχει ποινικό μέρος η υπόθεση; Για αυτό έγραψα ότι θα τα πει εκεί που πρέπει τα σχετικά με την κατοχή - προέλευση του πτηνού και όχι εδώ. Όταν κάνουμε ερωτήσεις και οι απαντήσεις που λαμβάνουμε δεν μας αρέσουν πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί δεν μας αρέσουν; Γιατί δεν είναι αυτές που θέλουμε να ακούσουμε ή γιατί είναι λάθος; Γιατί αν είναι σωστές θα πρέπει να τις αποδεχτούμε όσο και να μας πικραίνουν. Καλή μέρα σε όλους.

@Kostas Pyl Δεν θα σταθώ στο κομμάτι του τι θα κάνει ο άνθρωπος από εδώ και πέρα, στέκομαι στο κομμάτι των απαντήσεων των μελών της κοινότητας, που λιγο ή πολύ, οι περισσότεροι του έγραψαν με τρόπο "καλά να πάθεις, κι εγω το ίδιο θα σου έκανα."
Επίσης, πίστεψε με, 20 σχεδόν χρόνια μέσα στα μαγαζιά, ειχα γνωρίσει ανθρώπους πολύ μεγαλύτερους μου, που αγνοούσαν την ύπαρξη της εν λόγω νομοθεσίας εχωντας στην κατοχή τους αγριοπουλια, οχι για 10 χρόνια, αλλα για 40+ χρόνια, και συνεχίζουν ακόμα να την αγνοούν.
Επίσης, είπες μια κουβέντα, που κρύβει μια μεγάλη αλήθεια για το θέμα, που δεν θα μπω σε περαιτέρω ανάλυση..

Όταν κάνουμε ερωτήσεις και οι απαντήσεις που λαμβάνουμε δεν μας αρέσουν πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί δεν μας αρέσουν; Γιατί δεν είναι αυτές που θέλουμε να ακούσουμε ή γιατί είναι λάθος; Γιατί αν είναι σωστές θα πρέπει να τις αποδεχτούμε όσο και να μας πικραίνουν.
Με την ίδια λογική Κώστα να απαντώνται και μόνο οι ερωτήσεις που γίνονται και να μην ξεφεύγει το θέμα 🙂
Ο Νίκος μπήκε να ρωτήσει κάποια πράγματα γιατί δεν γνώριζε. Όπως και συ μπορείς να μην γνωρίζεις πολλά ή εγώ ή ο καθένας. Καλό θα είναι να δίνονται οδηγίες και λύσεις σε ένα θέμα όταν ανοίγει για να κατευθύνουμε σωστά ένα μέλος από δω και έπειτα. Για αυτό υπάρχει το φόρουμ για να εξηγούνται πράγματα και όχι να το παίζουμε δικαστές. Δεν νομίζω να έχει κανένας την όρεξη να γραφτεί εδώ μέσα για να του γίνεται κήρυγμα. Όλοι μπήκαμε για να μάθουμε κάτι δεν υπήρχε κανένας φωστήρας. Τέτοιες ουτοπίες δεν υπάρχουν. Εγώ διέκρινα όλη την καλή θέληση για ενημέρωση στο θέμα από τον Νίκο. Όλες οι άλλες απαντήσεις ήταν απλά άστοχες και υπερβολικές.

Εγώ διέκρινα όλη την καλή θέληση για ενημέρωση στο θέμα από τον Νίκο.
παραθετω το αρχικο ερωτημα του θεματοθετη ξανα
Ζηταω την αποψη σας , αν μπορω να κανω κατι να παρω πισω το πτηνο μου , ή αν εχετε διαπιστωσει καποια παρατυπια σε ολα τα παραπανω.

απαντηση στο πρωτο δικο μου Post
Οσον αφορα την καταγγελια , μαλλον ειστε και εσεις λιγος στην ψυχη , οπως το ατομο που προεβην σε αυτη , για να λετε οτι καλα εκαναν και το κατηγγειλαν

Απαντηση στο πρωτο Post Του @Kostas Pyl
Επίσης , δεν έχω να πω τίποτα και πουθενά , παρακαλω να προσέχετε τα υπονοούμενα σας

Απαντηση στο πρωτο Post της @Irene chatzimichail
Θα μπορούσατε απλά πριν με καταγγείλετε (πραγμα που δείχνει τον χαρακτήρα σας)

Εμεις ειμαστε οι "επιθετικοι" ?

Δεν κανει κανεις κυρηγμα.Δεν ξερει καποιος την νομοθεσια ωστε να καταλαβει αν εγινε παρατυπια τον κατευθυναμε με links να την δει και να κατανοησει οτι δεν προκειται να παρει πισω μια απο τις γαλιαντρες που ειχε αυτα τα χρονια στην κατοχη του στο μαγαζι

και παραθετω εκ νεου οτι στα post #1 και #5 αφεθηκε να εννοηθεί οτι μιλαμε για ενα πολυλι που ειχε στην κατοχη του 10 χρονια
αλλα στο #13 καταλαβαινουμε κατι διαφορετικο.

Δεύτερον. 10 χρόνια έχω γενικά γαλιάντρα , όχι την συγκεκριμένη.

@filomathis Δυστυχώς το να παραπέμπεις πηγές από μόνο του δεν είναι αρκετό. Ρόλο παίζει επίσης ο τρόπος και το ύφος που δίνεται μία απάντηση. Η ειρωνεία και η επίθεση δεν βοήθησαν ποτέ. Δεν θα αφιερώσω χρόνο στο να δείξω σε ποια σημεία υπάρχει, όποιος διαβάζει την συζήτηση καταλαβαίνει από μόνος του.
Και ξανά να αναφέρω για πολλοστή φορά πως πρέπει να δίνονται απαντήσεις που να κατευθύνουν το μέλος να πράξει σωστά και να αποκτήσει κατανόηση. Εκφράσεις του τύπου "καλά σου έκαναν" μόνο όμορφες και βοηθητικές δεν είναι. Τέλος πάντων ο καθένας έχει τις αρχές του και τις εκφράζει όπως μπορεί.
Για να κλείσει αυτό το θέμα επειδή καταντάει ανούσιο από ένα σημείο και έπειτα παραπέμπω αυτό:
Προφανώς , πλέον που εμαθα τι ισχύει , δεν υπάρχει περίπτωση να προμηθευτώ πτηνό χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά.
Νομίζω ότι άλλο απαντηθεί από δω και έπειτα είναι αχρείαστο, αυτη έπρεπε να είναι η κατάληξη της συζήτησης. Ας κρατήσουμε αυτή την απάντηση. Δεν νομίζω ο Νίκος να ξανά μπει σε τέτοια διαδικασία γιατί όποιος του το έκανε θα το ξανά κάνει είναι το μόνο σίγουρο. Οπότε από δω και πέρα όλα σωστά για όλους 🙂

Όπως και συ μπορείς να μην γνωρίζεις πολλά ή εγώ ή ο καθένας
Εγώ @Giannis17 είναι τόσα αυτά που δεν γνωρίζω που αν τα έκανα βιβλία θα έφτιαχνα καμιά εκατοστή βιβλιοθήκες του Κογκρέσου. Δεν θα σου πω όμως ότι έκοψα καμιά δεκαριά πεύκα σε δάσος να ζεσταθώ τον χειμώνα γιατί δεν γνώριζα ότι χρειάζεται άδεια από το Δασαρχείο. Άλλο να λες ότι δεν γνώριζα ότι στην Ελλάδα ζεί ο Καρμποδάκος (πρόσφατα το έμαθα από μια αγαπητή συνάδελφο) και άλλο ότι μετά από δέκα χρόνια κατοχής ιθαγενούς ότι δεν γνωρίζεις αν επιτρέπεται η κατοχή τους χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά. Όμως και αυτό το δεχόμαστε αφού το γράφει ο ίδιος.

Δυστυχώς το να παραπέμπεις πηγές από μόνο του δεν είναι αρκετό
Και όμως είναι υπεραρκετό και πολλές φορές προτιμότερο. Και είναι απλό όταν παραθέτεις πηγές σωστές όπως χρόνια κάνει ο @filomathis μπαίνεις μέσα και διαβάζεις απευθείας από την ίδια την πηγή δεν ακούς δέκα απόψεις από δέκα διαφορετικά πρόσωπα συχνά εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους που θα σε μπερδέψουν! Ούτε θα μάθεις την περίληψη προς αποφυγήν κόπωσης με το σκεπτικό ας τα διαβάσει ο άλλος μωρέ να μας τα πει ένα συντομία και αφού χάσεις αλλά σημαντικά άρθρα του νόμου.

Η ειρωνεία και η επίθεση δεν βοήθησαν ποτέ.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και όπως είδες οι περισσότεροι δώσαμε βοήθεια στον @nickquick7 παραθέσαμε νόμους, αποφάσεις Διεύθυνσης Κτηνιατρικής κλπ κλπ. Αν κάποιοι είναι επιθετικοί η ειρωνικοί, που δεν πρέπει να είμαστε, συμβαίνει κατά την άποψή μου λόγω υπερβολικής ευαισθησίας στο θέμα με αυτά που βλέπουμε γύρω μας.
Επίσης στις παρακάτω δύο παραθέσεις
παρακαλω να προσέχετε τα υπονοούμενα σας και να είστε σε αλλα θέματα τόσο ευαίσθητοι και να τηρείται τον νόμο κατά γράμμα , και όχι στο συγκεκριμένο. Αλλά τι λέω…είστε οι ίδιοι που αν η ωρα είναι 14:31 και ακουστεί δυνατά μουσική παιρνετε το 100 άμεσα….

μαλλον ειστε και εσεις λιγος στην ψυχη , οπως το ατομο που προεβην σε αυτή
δεν υπάρχει επιθετικότητα και υπάρχει εδώ...
Πολύ καλά σας έκαναν,το ίδιο θα έκανα κι εγώ
που δεν νομίζω να γράφτηκε κάτι διαφορετικό από αυτό που όλοι μας σκεφτήκαμε με ή χωρίς το "σας" μετά το "καλά".
Ας μην αναφερθούμε άλλο στο θέμα λογικά έχει πάρει τον δρόμο του και δεν είναι υπονοούμενο και αυτό.
Καλό απόγευμα σε όλους.

Δεν νομίζω ο Νίκος να ξανά μπει σε τέτοια διαδικασία γιατί όποιος του το έκανε θα το ξανά κάνει είναι το μόνο σίγουρο.
Συμφωνώ Γιάννη ότι τώρα πια το μέλος Νίκος γνωρίζει ότι είναι κ παράνομο κ μπορεί να βρει με ψάξιμο, ένα πουλάκι νόμιμα από εκτροφή. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κανείς δεν του έκανε τίποτα γιατί είχε κάτι μαζί του. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό που η "κακόβουλη καταγγέλλουσα" τον περιμένει στην γωνία. Μην ξεχνάμε ότι το θύμα στην υπόθεση είναι η γαλιάντρα ή γαλιαντρες κ όχι ο Νίκος. Κ αν βρεθούμε μάρτυρες μπροστά σε αιχμάλωτα άγρια πουλιά, μακάρι να βρεθεί το ίδιο ή όποιο άλλο πρόσωπο ή ο ίδιος ο Νίκος, που θα νοιαστεί για το πουλάκι κ θα το καταγγείλει. Κατά τα λοιπά, συμφωνώ με όλους ότι το θέμα έχει λήξει.

Να κάνω και και εγώ μια ερώτηση ;
Εμένα μου έδωσε ένας φίλος μου μια μεταλλαγμένη καρδερίνα οι οποία δεν έχει δαχτυλίδι αν με κάνουνε καταγγελία έχω πρόβλημα;

Back