Βρε παιδιά, έλεος δηλαδή, σταματήστε να κράζετε τον άνθρωπο που ειναι "παράλογο να ζει σε μη αστική περιοχη όπου υπάρχουν ιθαγενή πουλια" και δεν γνωρίζει τον νόμο περί αιχμαλωσία άγριας πανίδας....
Είσαστε, είμαστε κάποιες εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες ανθρώπων εδώ μέσα, που μάθαμε και γνωρίζουμε αυτή την νομοθεσία. Ειναι κάποιες δεκάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια, εκει εξω, που τον αγνοούν παντελώς. Και αυτο το καταλαβαίνει οποίος έχει δουλέψει σε πετ σοπ, που όταν έρχονταν κάποιοι πουλαδες, κι ρωτάνε για την major καρδερίνα που έχεις στο κλουβί προς πώληση, την τιμή της, κι όταν τους λες τριψήφιο νούμερο, σε κοιτάνε σαν εξωγήινο, και σου λένε με ύφος "οπα ρε φίλε, εγω τις αγοράζω 35€ στο τάδε παζαρι".
Επίσης, ολοι εσείς που αγαπάτε πραγματικά τα πτηνά, και που η αγάπη αυτή θα ήρθε, θεωρητικά, από την τριβή σας με αυτα τα ζωα απο την παιδική σας ηλικία, μην μου πείτε πως όταν ησασταν παιδιά δεν υπήρχε κάποιο μέλος της οικογένειας σας (παππούς, θείος, μπαμπάς) που να μην είχε ένα "καλό" γαρδελι, που του το έφερε κάποιος απ το χωριό?
Μην μου πείτε ότι κάνεις σας δεν βρήκε ένα μικρό χελωνάκι στο δρόμο, και δεν το πήρε σπίτι του (ίδιαπερίπτωση ειναι κι αυτό) για να το σωσει απο τυχόνδιερχομενααυτοκίνητα, ή ζώα, και το κράτησεμερα για χρόνια....
Το θέμα ειναι να δώσετε- ουμε στον άνθρωπο να καταλάβει, χωρίς να τον κράζετε.