Γενικά Κατέληξα σε cockatoo

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vas

PB Member
Εγγραφή
9 Απρ 2009
Μηνύματα
489
Πόλη
Αθήνα
το ξέρω οτι σας έχω πρίξει, μια Lovebird μια κοκατιλ μια parrotlet, αλλα κάθησα και το σκέφτηκα και αφου η μεγάλη μου αγάπη ειναι στα cockatoo,όσο να 'ναι είναι όμορφα και αρχοντικά πουλιά, αποφάσισα να μην πάρω πουλάκι προς το παρόν και να μαζέψω τα χρήματα για να παρω ένα cockatoo.:)
το μόνο που θα ήθελα να μάθω απο τους ιδιοκτήτες είναι πόσα χρόνια ζουν και τις τυχον κακες συμπεριφορες που έχει η ράτσα, π.χ.στριγκλισματα
ευχαριστω:D
Ενδιαφέρομαι γι'αυτον που εχει και ο EFTHIMIS με το κιτρινο λοφίο,υπάρχει διαφορά μεγέθους με τον αλλον;
Και ειδου και τα πειστηρια οτι ειναι πανέξυπνα πουλιακαι πανέμορφα ταυτοχρονα.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Vas προσωπικα μεχρι τωρα η δικια μου ειναι παρα πολυ ησυχη, απ'οτι εχω διαβασει ζουνε γυρω στα 80-100χρονια! Εγω αν ειναι να παρεις κοκατουα και τον θελεις ησυχο θα σου προτεινα σαν το δικο μου, μετα αν σκεφτεσαι για Alba cockatoo ειναι παρα πολυ παιχνιδιαρικα αλλα φωναζουν υπερβολικα! Διαλεγεις και παιρνεις! Εγω σε 10 μερες θα εχω ακομη εναν αρσενικο!



Αυτος που εχεις στο βιντεακι ειναι Alba, ναζιαρικα και φωνακλαδες!
 
ενα απο τα πρώτα πράγματα που με γοήτευσε σε αυτο το πουλι ήταν το κίτρινο λοφίο του και το ποσο εντυπωσιακά "ανοίγει" στα τελείως άσπρα θα έλεγα οτι πιο άσχημα φαίνονται όταν ανοιγουν το λοφιο παρά όμορφα όπως εκεινα με το κίτρινο.Απ'ότι έχω διαβάσει η τιμή τους κημένεται απο 1000-1500 ευρω σωστα;
ο εκτροφέας στη Ροδο ειναι καλος; Επισης, μηπως υπάρχει κανενας στη Αθηνα; Γιατι ψηλοφοβάμαι τη μεταφορά τόσες ώρες.
εσυ απο που το πηρες και ποσο εκανε αν επιτρεπεται; Και τι ηλικια ειχε;χεχε.σε ζαλισα



Αυτος που εχεις στο βιντεακι ειναι Alba, ναζιαρικα και φωνακλαδες!
ναι το ξέρω αλλα ουσιαστικά ένα είδος ειναι:)
 
1800ευρω με κιτρινο λοφιο και οι αλλοι βγαινουν λιγο πιο φθηνοι! Μη φοβασαι τιποτα για το ταξιδι γιατι το πουλι το βαζουνε μεσα σε γραφειο!
 
εχουν καποια διαφορα μεγεθους το ενα απο το αλλο;
με κιτρινο λοφειο εχω βρει σε πετ σοπ 1000 ευρω μωρα ταισμενα στο χερι
 
Moluccan Cockatoo και αυτοι μου αρεσουν πολυ. Ξερει κανεις την τιμη τους;


ακομα δεν καταλαβα κατι.. Οι Greater Sulphur-crested Cockatoo και οι Lesser Sulphur-crested Cockatoo
τι διφορα εχουν;
 
Εχεις ενημερωθει για τις αναγκες αυτων των πουλιων; Ειδα οτι δεν γραφεις να εχεις εμπειρια με καποιο αλλο ειδος πουλιου και αυτο σιγουρα δεν ειναι ενα ειδος για καποιον "αρχαριο" με τους μεγαλους παπαγαλους. Δεν στο λεω με κακια αλλα για να εχεις στο μυαλο σου οτι μπορει τα πραγματα να μην ειναι ευκολα. Αυτα πουλια μπορουν να γινουν καταπληκτικα κατοικιδια αλλα αν οι τεραστιες αναγκες του για προσοχη και ενασχοληση δεν καλυπτονται μπορουν σε μερικα χρονια να γινουν πολυ διαφορετικα καταστρεφοντας τον εαυτο τους.

ακομα δεν καταλαβα κατι.. Οι Greater Sulphur-crested Cockatoo και οι Lesser Sulphur-crested Cockatoo
τι διφορα εχουν;
διαφορα μεγεθους βασικα και διαφορετικο τοπο διαμονης στο φυσικο τους περιβαλλον. Οι lesser εχουν "βαρυτερο", φαρδυτερο και λιγοτερο προεξεχον ραμφος, το λοφιο τους ειναι στενοτερο και το δερμα γυρω απο τα ματια τους ειναι αρκετα πιο ασπρο. :) Κατα τ'αλλα προκειται για δυο ειδη που μοιαζουν παρα πολυ και μπορει ευκολα καποιος να τα μπερδεψει.
 
αγαπητέ Ανέστη, παλιότερα(μιλαμε για αρκετα παλια ομως) είχα παραδείσια και λovebirds, απο το 1990 μεχρι και περσυ ένας φίλος μάζευε διάφορα παπαγαλάκια(ως και μακάο) και επειδη είμασταν πολυ καλοι φίλοι έως και κολλητοι και βρισκομασταν κάθε μέρα ειχα την ευκαιρια να ερχομαι σε επαφη με τα πουλια πολλες ώρες(πουλια δοφόρων ειδών απο καναρίνια ως και μακαο οπως ανέφερα παραπάνω)και ακριβώς επειδη ηταν πολλα μερικά είχα την τύχη και τα φρόντιζα εγώ, βέβαια ήμουν μικρότερη και στην αρχη δυσκολευτηκα αλλα στην πορεια το συνηθισα και καταλαβα οτι με αγαπη και υπομονη μπορεις να κουμαντάρεις τα ζωα ειτε μικρα ειναι ειτε μεγάλα. Σκεφτόμουν να παρω ενα Lovebird(και ισως στην πορεια παρω και δευτερο) μεχρι να αγορασω τον cockatoo, αυτο που με ανησυχει ομως ειναι μην τυχον οταν τον φέρω σπιτι (τον κοκατου)τους επιτεθεί και θρηνήσουμε θήματα, γιατι μετα απο τοσους μηνες θα εχω δεθει μαζι τους και δε θα μπορω να τα δωσω.
 
... Κάθε μέρα ειχα την ευκαιρια να ερχομαι σε επαφη με τα πουλια πολλες ώρες(
. Για μήνες; Έχεις δοκιμάσει να μείνεις στο ίδιο σπίτι με έναν macaw? οχι για ώρες, αλλα για μέρες; Καναρίνια και Λοβμπιρδς δεν έχουνε καμία σχέση με έναν μεγάλο παπαγάλο...
Έχεις κατάλληλο χώρο; Υποθέτω οτι μένεις Μονοκατοικία... Θα νε λίγο δύσκολο αμα μένεις σε διαμέρισμα... Εχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο; Εισαι έτυμος να περάσεις ΟΛΗ ζωή σου με έναν φτερωτό φίλο που ζει 60-90 χρόνια;

Εγω προσωπικά τρία χρόνια ετοιμάζομαι να πάρω έναν Αμαζον και ακόμα δεν νιώθω έτυμη...

Σκέψου τα... Και με το καλό...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Σκεφτόμουν να παρω ενα Lovebird(και ισως στην πορεια παρω και δευτερο) μεχρι να αγορασω τον cockatoo, αυτο που με ανησυχει ομως ειναι μην τυχον οταν τον φέρω σπιτι (τον κοκατου)τους επιτεθεί και θρηνήσουμε θήματα, γιατι μετα απο τοσους μηνες θα εχω δεθει μαζι τους και δε θα μπορω να τα δωσω.
Γιατι ο κοκατου να πειραξει τα Lovebirds?θα τα εχεις μαζι στο ιδιο κλουβι μηπως;
Ειναι πολυ μεγαλη ευθυνη ενας τετοιος παπαγαλος ειδικα για καποιον αρχαριο, εγω θα σου προτεινα να το σκεφτεις καλυτερα!
 
Moluccan Cockatoo και αυτοι μου αρεσουν πολυ. Ξερει κανεις την τιμη τους;
Η τιμή για τον μολουγκαν δεν είναι το κριτήριο για μία αγορά. Το κριτήριο για τα συγκεκριμένα πουλιά είναι οτι δεν κάνουν για κατοικίδιο. Είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν μόλουγκαν και είναι ευχαριστημένοι, όσων αφορά την συμπεριφορά τους, την διαχείρηση τους, τα προβλήματα τους. Μην δελεάζεσαι απο οποιαδήποτε τιμή, αν δεν ξέρεις την ιδιαιτερότητα της ράτσας. Στον πρώτο χρόνο ίσως όλα να είναι εντάξει, όταν όμως το πουλί ενηλικιωθεί τότε βγάζει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο που τον τελευταίο καιρό γέμισε το Αττικο με cockatoo, όταν πριν 2 χρόνια είχε ελάχιστα. Ενημερώσου σωστά και ψάξε καλά το ζήτημα ενός κοκάτου. Βέβαια η απόφαση είναι δική σου, και όλα τα παραπάνω είναι καλοπροαίρετα.
 
σε μονοκατοικία μένω,το συζήτησα με τα αδέρφια μου τα οποια μου ειπαν πως δε μπορουν να περιμένουν μεχρι να παρουμε τον κοκατου και ζητάνε κοκατίλ, δεν εχουν προτιμηση ως προς το γεννος, κατι ειναι κι αυτο(μου αφηνουν τουλαχιστον το περιθοριο να διαλεξω) τα θυληκά ή τα αρσενικά είναι πιο φωνακλάδικα;
Οχι δε σκοπεύω να τα βάλω στο ίδιο κλουβί, αλλα άμα καμια φορά τύχει να μην έχω 5ωρο για να ασχοληθω και τα βγάλω μαζί ένα δίωρο θα υπάρξει πρόβλημα;
 
Back
Top