Φροντίδα Κατασκευή για ελεύθερα καναρίνια

Αυτό με τις γλάστρες είναι καλή ιδέα, να σπάει και λίγο τη μονοτονία τους. Θα το τσεκάρω και για τα λιπάσματα.
Για να μη τσιμπολογούν τα πουλάκια τα χώματα που δεν πρέπει, μπορείς να καλύψεις το χώμα με άσπρα βότσαλα ή στη χειρότερη με πλέγμα κήπου.
Μπορείς να διαλέξεις βοτάνια από τα ασφαλή που θα τους κάνει καλό και να τσιμπολογούν, με πρώτα στη σειρά ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο
Δες εδώ όλη τη λίστα https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=99

να μη τσιμπολογούν τα πουλάκια τα χώματα που δεν πρέπει,
Γιατι δεν πρεπει;

Δεν μπορώ να ξερω, αλλά στη συγκεκριμένη κατασκευή, ο μεσημεριανός ήλιος θα τα χτυπάει; Αυτό σε συνδιασμό με τη θερμοκρασια θα μπορουσε να ειναι ίσως άβολο, ίσως επικίνδυνο γαι τα πουλιά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γιατι δεν πρεπει;
Το χώμα δεν είναι αποστειρωμένο, δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει, τα καλά χώματα είναι από κόμποστ, μια διαδικασία σαπίσματος οργανικών υλικών. Δεν θα το ρίσκαρα να τσιμπάνε εκεί τα πουλιά και ειδικά κλουβίσια καναρίνια.
Αν υπάρχει άλλη πληροφορία, θα ήθελα κι εγώ να την μάθω.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Το καλοκαίρι τι θερμοκρασίες πιάνει το μέρος που εχεις το μεγάλο κλουβι;
32-36 °C με μέγιστο 40 °C και υγρασία στα 70-80% με μέγιστο 85-90%
Γιάννη, δεν μου είπες... ενδέχεται να είναι πολύ βαρύ το κλίμα για τα καναρίνια; Πρέπει να λάβω κάποια μέτρα;

Δεν μπορώ να ξερω, αλλά στη συγκεκριμένη κατασκευή, ο μεσημεριανός ήλιος θα τα χτυπάει; Αυτό σε συνδιασμό με τη θερμοκρασια θα μπορουσε να ειναι ίσως άβολο, ίσως επικίνδυνο γαι τα πουλιά.
Μου απάντησες, τώρα το είδα! Μπορώ να τη κετακινήσω την κλούβα να τη βλέπει λιγότερο ο ήλιος. Έχει και μαύρη επιφάνια επάνω. Βασικά αρχίζω να σκέφτομαι μήπως αυτός είναι ο λόγος που δεν παίζουν και πολλά καναρίνια στην πόλη. Μέχρι και τροφή δυσκολεύομαι να βρω. Θα πρέπει από αρχές Μαϊου να τα παρατηρώ καλύτερα. Αλλιώς θα μπουν σε κλιματιζόμενο χώρο.

Τη βλέπει, ναι. Και μπαλκόνι και ταράτσα κοιτάνε νοτιοδυτικά.

Πρόκειται για Laminate υψηλής συμπίεσης.

Θα ανεβάσω σύντομα μία περιγραφή της όλης κατασκευής.

Και μπαλκόνι και ταράτσα κοιτάνε νοτιοδυτικά.
Δλδ, τη βλέπει από το μεσημέρι κι έπειτα, τότε που κάνει και πιο πολύ ζέστη... (δεν είμαι σίγουρος για αυτό που λέω, αλλά έτσι νομίζω ότι είναι)
Τώρα για το υλικό δεν γνωρίζω αν από τη σύνθεσή του απορροφά τη θερμότητα εύκολα, το μαύρο όμως ναι, την απορροφά. Φοβάμαι ότι θα έχεις προβλήματα...

Back