Κατασκευή κλούβας ζευγαρώστρας αλουμινίου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jk21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jk21

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2007
Μηνύματα
1.756
Πόλη
Περιστέρι
βλεποντας μετα το τελος της αναπαραγωγικης περιοδου οτι η ξυλινη κατασκευη που ειχα με τον καιρο και τα πλυσιματα ειχε υποστει φθορα, αποφασισα να φτιαξω κατι νεο αλλα καλο.
αποφασισα την χρηση αλουμινιου για αντοχη στο χρονο, ελαφρια κατασκευη και... φινετσα.

παρακατω εχω φωτο με και χωρις τα πουλακια μου(πανω τα αρσενικα και κατω τα θηλυκα)

σε αυτο το σημειο θα ηθελα να ευχαριστησω τους

BOOT https://community.petbirds.gr/threads/Ζευγαρώστρες-με-dexion.2142/

sennacosta https://community.petbirds.gr/threads/Κατασκευη-κλουβας-ζευγαρωστρας.1248/

για τις ιδεες που μου δωσανε με τις δικες τους κατασκευες.

η ιδεα μου εγινε πολυ πιο ευκολη οταν ειδα αυτη την ιστοσελιδα

volieres.nl/pages-eng/index2.php?url=prod_3

οι συνδεσμοι αυτοι κανουν την κατασκευη πιο γρηγορη, ανετη και σταθερη. κουραστηκα για να τους βρω αλλα τελικα
εδω Doukas
μπορειται αν βρειται με πλευρα 2 ποντων για 2μισαρι δοκο-καρρε αλουμινιου. Εγω αγορασα 2ποντο δοκο https://www.kiziridis.gr/ (3 πενταμετροι με λευκη ηλεκτροστατικη βαφη μονο 29 ευρω)
και μου βγηκε η ψυχη να βρω μετα μικροτερους συνδεσμους καπου στο βοτανικο σε ενα δρομο καθετο στην ορφεως (επιφυλασσομαι να δωσω την διευθηνση, δεν την βρισκω τωρα) αλλα και αυτοι θελανε να τους παρω καπως στον τροχο.

στις φωτο προσεξτε στο βαθος το κοψιμο στο κεντρο πισω για να εχω ενιαιο ταψι αλλα να υπαρχει και οδηγος χωρισματος για ζευγαρωμα. Αναμεσα στα πατωματα επισης υπαρχει σιτα που βγαινει ωστε να γινετε κλουβα πτησης αν θελω αν και το φαρδος 90 ποντων σχεδον και βαθος 50 καθε οροφου ειναι καλα πιστευω.

στα λαθη μου οτι ξεχασα να παρω συνδεσμους με προεκταση για τα ποδια στηριξης (δεν ξαναπηγαινα βοτανικο, δεν μπορω την κινηση😱)και τα ενωσα με γωνιες.

απο πανω εχω πλεξιγκλας (εχα ευκαιρα κατι κομματια) αλλα μπαινει και αλουμινιο. Εχω αφησει σε ολο το μηκος πισω μια χαραμαδα μισο δακτυλο απο πανω για να ριχνω νερο και να πλενω την πλατη χωρις να βρεχω τα πουλια.

στις πορτες εβαλα σιτα για να μην το σκανε τα πουλια οταν βγαζω τα ταψια για καθαρισμα(σιτα-ταψια ιδεες απο αλλες κατακευες στο φορουμ)

στην μεση εχω κλεισει, οσο δεν την χρησιμοποιω σαν ζευγαρωστρα, την εισοδο για το χωρισμα και στους οδηγους (απο καναλι καλωδιου) εχω κρεμασει τις ταιστρες για να μην ειναι κοντα στα καγκελα και εχω σκουπιδια απεξω αρκετα(ελπιζω)

τα πλαινα τα εχω με σιτα αλλα το χειμωνα θα κλεισουν με ναυλον κολλημενο με θερμη σιλικονη σε καδρο που θα εφαρμοζει σε καθε πλευρα (στην εσωτερικη περιμετρο)φτιαγμενο με καναλι καλωδιου

ελπιζω τα πουλακια μου να την χαρουνε και να εδωσα και σε σας καποια ιδεα:)
 

Συνημμένα

  • kluva-aluminiu1.webp
    kluva-aluminiu1.webp
    21 KB · Προβολές: 1.633
  • kluva-aluminiu2.webp
    kluva-aluminiu2.webp
    57,4 KB · Προβολές: 2.394
  • kluva-aluminiu3.webp
    kluva-aluminiu3.webp
    29,4 KB · Προβολές: 1.428
  • kluva-aluminiu4.webp
    kluva-aluminiu4.webp
    24,5 KB · Προβολές: 1.234
  • kluva-aluminiu5.webp
    kluva-aluminiu5.webp
    9,3 KB · Προβολές: 1.067
  • kluva-aluminiu6.webp
    kluva-aluminiu6.webp
    22,8 KB · Προβολές: 1.237
τα πλαινα τα εχω με σιτα αλλα το χειμωνα θα κλεισουν με ναυλον κολλημενο με θερμη σιλικονη σε καδρο που θα εφαρμοζει σε καθε πλευρα (στην εσωτερικη περιμετρο)φτιαγμενο με καναλι καλωδιου

Δημήτρη πολύ καλή δουλειά, σίγουρα θα το χαρούν τα πουλάκια :), πως θα εφαρμόσεις το κάδρο (στην εσωτερική περίμετρο) με ποιο τρόπο;
 
σκεψου σταματη το πλαινο της ζευγαρωστρας σαν το πισω μερος κορνιζας φωτογραφιας. Δεν εχει κατι πιαστρακια που χαλαρωνεις τις βιδουλες και βγαινει το πισω καλλυμα; καπως ετσι θα βγαινει και θα μπαινει η κορνιζα. Θα την συγκρατουν λαμακια
 

Συνημμένα

  • kluvajk21.webp
    kluvajk21.webp
    59,6 KB · Προβολές: 524
Δημήτρη δεν περίμενα τόσο ωραία κατασκευή.
Πολύ ωραία δουλειά και τέλειο το επεξηγητικό κείμενο σου.
Ευχαριστώ πολύ.
 
Δημήτρη συγχαρητήρια! Πρόκειται για μερακλίδικη κατασκευή!

Σου εύχομαι να την γεμίσεις με πολλά υγιή και χαρούμενα πουλάκια!
 
αν δεν την εβρισκα θα εσκαγα...
λοιπον η πηγη των συνδεσμων για τα καρρε αλουμινιου που απλοποιησανε την δημιουργια του σκελετου ειναι Welcome to Preston

βεβαια και αυτοι θελανε λιγο περασμα απο τον τροχο για να χωρεσουνε αλλιως θελουνε χτυπημα με "ματσολα"(πλαστικο σφυρι) για να χωρεσουν.η λυση ειναι να παρετε 25 ή30 χιλιοστων καρρε. Απλα αυξανει λιγο το κοστος (το αλουμινιο παει με το κιλο)

στην ιδια εταιρια μπορειται να αγορασετε ετοιμες ντουλαπες -ραφια απο μελαμινη (ποιοτικες)χωρις πορτα καταλληλες για ζευγαρωστρες του τυπου που ο γιωργος ειχε παρουσιασει https://community.petbirds.gr/threads/Κατασκεύη-Συστοιχίας-κλουβιών.118/ . Δεν θυμαμαι τιμη παιδια νομιζω 150 ευρω για 1.80 υψος Χ 0.90 πλατος(συζητησιμη απο κοντα) σε λευκη μελαμινη αλλα και σε αλλα χρωματα λιγο παραπανω. (μεταξυ μας και παραπανω λιγο να μου ειπανε λετε τοσο και το παζαρευετε.σας το λεει ο μετρ του ειδους😱. Τους ειπα καντε καλες τιμες να μαζευτους ολοι οι εκτροφεις εδω!
 
... Ευτυχως που το πηρα χαμπαρι! Την επομενη που εγκαινιασα την κλουβα ερχομενος απο τη δουλια βρηκα το μικροτερο απο τα φετινα(το δευερο απο τα αριστερα πανω) να περιφερετε γυρωαπο την κλουβα. Για να μην μακρυγωρω την κοπανησε, αντι να το πιασω το τρομαξα. Θεωρησα οτι εφυγε απο τα πλαινα αναμεσα στις προσοψεις και την δοκο αν και δεν ηταν πολυ φαρδυ. Το διορθωσα και εμεινα ησυχος.σημερα εντελως τυχαια ανακαλυψα οτι εμενε κενος χωρος δυο δακτυλα κατω απο το μπανακι οταν το κρεμαγα. Παλι καλα που δεν τα βρηκα ολα να κανουν "βολτα". Το λαθος ειναι οτι το κατω μερος των προσοψεων πρεπει να βιθωθει πιο χαμηλα στην οριζοντια δοκο. Τωρα εγω αυτο δεν μπορω να το κανω .ή θα ανοιξω πορτες πλαγια στο πλεγμα ή κατω απο το μπανακι, σε πλατος οσο η πορτα και υψος δυο δακτυλα, θα προσαρμοσω με καποια συγκολλητικη ουσια, καποιο εμποδιο πλαστικο (μαλλον καπακι απο καναλι καλωδιου
 

Συνημμένα

  • Εικόνα 2 023.webp
    Εικόνα 2 023.webp
    55,1 KB · Προβολές: 585
-Πρίν κάνεις οτιδήποτε δοκίμασε να κρεμάσεις το μπανάκι στην θέση για την φωλιά.Αν δεν σε παίρνει αφαίρεσε την ταίστρα που βρίσκεται απο κάτω. Εξ άλλου το μπανάκι είναι για να βρίσκεται εκεί για λίγα λεπτά. Μισή ώρα το πολύ. Επίσης η κεντρική μεγάλη πατήθρα έτσι όπως είναι τοποθετημένη, αφαιρεί την δυνατότητα στα πουλιά να εκμεταλεύονται όλο το μήκος για να πετάνε.
 

Συνημμένα

  • PICT0761.webp
    PICT0761.webp
    38,2 KB · Προβολές: 419
  • PICT0764.webp
    PICT0764.webp
    28,1 KB · Προβολές: 344
Μακη στην θεση της φωλιας το μπανακι ειναι μια χαρα. Οσο δεν τα εχω ζευγαρια εκει θα το βαζω . Οταν θα βαλω χωρισμα βεβαια 2 προσοψεις ειναι χωρις θεση φωλιας. Βαζω εσωτερικη. Τοτε βεβαια το διαστημα που η θηλυκια κλωσσαει δεν κανει αποτι εχω διαβασει να κανει μπανιο και να πηγαινει μουσκεμα στα αυγα.

για την μεγαλη πατηθρα υπαρχει οφθαλμαπατη. Ειναι σε αποσταση απο την πλατη ισα ισα να μην ακουμπανε πισω οι ουρες. Το συνολικο βαθος ειναι γυρω στους 50 ποντους και εχουν σχεδον 40 ποντους βαθος ελευθερο. Απλα απο μπροστα δειχνει σαν να χωριζει το χωρο στα δυο:)
 
χμμ.. Αραγε η μεγαλη πατηθρα, μπορει να μην εμποδιζει το πεταγμα, αλλα μηπως η ανεση που προσφερει τα αοτρεπει απο το να πετανε πιο συχνα;κυριε μακη (και οποιος αλλος θελει να πει την αποψη του απο την εμπειρια του) πια θεση θα ηταν η καλυτερη;
 
Δημήτρη, η γνώμη μου είναι στην πρώτη φωτο του Νο 15 πόστ:)
 
Back
Top