Κατασκευή τεράστιας υπαίθριας κινητής κλούβας για παραδείσια

passenger

PB Member
Εγγραφή
21 Οκτ 2014
Μηνύματα
440
Πόλη
Ζάκυνθος
Προαναγγέλλω τη κατασκευή ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ υπαίθριας ΚΙΝΗΤΉΣ κλούβας (δυνατότητα να στεγαστεί σε κάποιο κλειστό χώρο τον χειμώνα) αποκλειστικά για παραδείσια. Με στόχο σημαντικούς ρυθμούς παραγωγής νεοσσών. Περισσότερες λεπτομέρειες για διαστάσεις κλπ από Δευτέρα παιδιά... Πολύ αναλυτικά υπόσχομαι!
 
Αν και διαφωνώ με την αναπαραγωγή πολλών πουλιών (ακόμα και του ίδιου είδους) σε μία κλούβα περιμένω με αγωνία τις φώτο!
 
Αλίκη αν ο ενδοιασμός σου είναι στη παρουσία 20 πχ πουλιών τη στιγμή που θα υπάρχουν και 5 φωλιές σου λέω ότι μετά τον απογαλακτισμό τα νέα πουλιά θα απομακρύνονται από τη κλούβα φωλιών.

Ξεκινάω αύριο! Σας ενημερώνω για το τι έχω στο μυαλό μου:

Μιλάμε για μήκος 10m, πλάτος 3m και ύψος 3m. Θα υπάρχει η δυνατότητα χωρίσματος στη μέση ώστε η κλούβα να μετατρέπεται σε 2 μικρότερες μήκους 5 μέτρων όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο (π.χ. στο ένα διαμέρισμα φωλιές, στο άλλο απογαλακτισμένα νέα πουλιά).

Υπάρχουν 2 είδη σύρματος που μπορώ να χρησιμοποιήσω: Το σύρμα τύπου σήτας (το καλύτερο κατά τη γνώμη μου, είναι βέβαια και το ακριβότερο αφού κοστίζει περίπου 5 ευρώ το μέτρο) και το κοτετσόσυρμα που λέμε στα χωριά. Το ψιλό δηλαδή σύρμα, με τη μικρή στρογγυλή τρύπα που συνήθως χρησιμοποιούμε για τα κοτέτσια. Είναι φτηνότερο από το σύρμα σήτας, αλλά λιγότερο καλαίσθητο και ίσως προβληματικό (φίδια και μικρά ποντικάκια ίσως και να μπορούν να περνούν από μέσα). Είναι επίσης πολύ πιο εύκαμπτο απ το σύρμα σήτας. Λόγο μεγέθους της κλούβας, θα χρειαστώ πολύ σύρμα. Για τον λόγο αυτό δεν έχω ακόμα αποφασίσει ποιο απ τα δύο θα πάρω αύριο..

Περιμένω συμβουλές και γνώμες
 
Σίγουρα να χρησιμοποιήσεις το χοντρό σύρμα. Μοιάζει ακριβότερο αλλά και καλύτερης ποιότητας είναι και περισσότερο θα κρατήσει και κυρίως θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια... κι αυτή δεν πληρώνεται.
 
Μιλάμε για 90 μέτρα σύρμα (10χ3χ3). χ5 ευρώ το μέτρο = 450 ευρώ. Όντως όμως το ζήτημα της ασφάλειας δεν παζαρεύεται
 
Το οικονομικότερο στην αγορά, δεν είναι απαραίτητα και το φτηνότερο. Αν για παράδειγμα λόγω της χαμηλής ποιότητάς της καταστραφεί ένα τμήμα της και χάσεις 5-6 πτηνά.. Τότε τι γίνεται;
 
θα βάλω ροδάκια. Ή θα το μετακινούν 4 άτομα. Έτσι κι αλλιώς η μετακίνηση θα γίνεται μόνο 2 φορές τον χρόνο. Τον Οκτώβρη θα μπαίνει σε προστατευμένο μέρος και τον μάη θα βγαίνει
 
Θα είναι κινητή παιδιά. Γιαυτό άλλωστε τη κατασκευάζω. Έχω ήδη άλλες δύο. Η μία αμετακίνητη. Η άλλη είναι μεν μετακινούμενη αλλά έχει κυλινδρικό σχήμα, δηλαδή σημαντικό ύψος μαι μικρό πλάτος. Οπότε δε με ικανοποιεί
 
Φίλε μου με το καλό να ολοκληρωθεί η κλούβα σου! Μήπως όμως κάνεις κάποιο λάθος στην τιμή; Μου φαίνεται λίγα τα χρήματα που αναφέρεις για 10χ3χ3 κλούβα!

Εγώ πήρα 2 κουλούρες πλέγμα των 25 μέτρων χ 1.50 ύψος η καθεμία και μου κόστισαν τα 50 μέτρα 360 ευρώ ! Εκτός αν δεν μιλάμε για το ίδιο πλέγμα σε ποιότητα!

DSC02213-001.webp DSC02552-001_edited-001.webp

Η κατασκευή είναι βήμα βήμα εδώ : Απλές κατασκευές από παλέτες / Simple Pallet Construction: Κατασκευή κλούβας 4.20 μήκος χ 1.50 πλάτος χ 2.20 ύψος για πτηνά συντροφιάς!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Ακριβώς την ίδια ποιότητα λέμε Αλέξανδρε. Η διαφορά στη τιμή πάει ανάλογα με το ΎΨΟΣ του σύρματος. Αν θυμάμαι καλά υπάρχουν 3 ύψη. Η 1,50 που πήρες εσύ είναι νομίζω η μεσαία. Υπάρχει και σε 1,75 και σε 1,00. ΑΝ δεν κάνω λάθος. Προφανώς αν πάρω την 1,50 θα μιλάμε για περίπου 650 ευρώ. Δε ξέρω 100% ποιες είναι τελικά οι 3 ποιότητες. Αύριο θα αποφασίσω τι θα πάρω

και θεωρώ ότι αν αγόρασες 7,2 ευρώ το μέτρο... Μάλλον ήταν πολύ ακριβά. Θεωρώ υπερβολική αυτή τη τιμή
 
έτσι πρέπει να είναι όπως το λες! απλά πρόσεξε λίγο την ποιότητα. υπάρχει το κινέζικο και το Ελληνικό! τ Ελληνικό ουτε καν οξειδώνεται όπως είναι σε εμένα. Πόσα χρόνια τώρα παντός καιρού και το πλέγμα παραμένει όπως την πρώτη ημέρα! το κινέζικο στον δεύτερο χρόνο έχει αρχίσει σκουριά από ότι λένε!
 
έτσι πρέπει να είναι όπως το λες! απλά πρόσεξε λίγο την ποιότητα. υπάρχει το κινέζικο και το Ελληνικό! τ Ελληνικό ουτε καν οξειδώνεται όπως είναι σε εμένα. Πόσα χρόνια τώρα παντός καιρού και το πλέγμα παραμένει όπως την πρώτη ημέρα! το κινέζικο στον δεύτερο χρόνο έχει αρχίσει σκουριά από ότι λένε!
Ακριβώς, είναι και ποιο λεπτό σε πάχος, ξεκολλάει εύκολα...
 
Φαντάζομαι πόσο θα μου πάει και εμένα όταν με το καλό φτιάξω την κλούβα των ονείρων μου στο χωριό! Ο σκελετός έχει είδη φτιαχτεί σε διαστάσεις 35 μέτρα χ 40 μέτρα! 😀 πανικός!

Προς το παρόν όμως μέσα φιλοξενείτε το φυτώριο του πατέρα μου! το καλοκαίρι του 2015 αλλάζει έδρα και θα μπορώ να συνεχίσω της εργασίες! Μέχρι τότε... υπομονή στο μεγάλο όνειρο!

3966972364927538_n-001_edited-001.webp
 
Back
Top