Διατροφή Κεφάλαιο Αυγοτροφή. Ποιαν, πότε, γιατί

Η απάντησή μου είχε στόχο μόνον το ερώτημά σου Νικόλα και όχι την ουσία.
Κατά τα λοιπά.. Συμφωνώ σχεδόν σε ΟΛΑ . Δυστυχώς ολοι περιγράφουν τα σκευάσματά τους κατα το δυνατόν λιγότερο (όσο φυσικά τους επιτρέπει η νομοθεσία). Εδώ, ενω ονομάζονται αυγοτροφές οι περισσότερες δεν περιέχουν ίχνος φρέσκου αυγού. Οι πρωτεΐνες τους ανεβαίνουν συνήθως με "σκόνες" Αλμπουμίνης. Αλλά για μας που έχουμε ανάγκη μια αυγοτροφή εμπορίου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το συνεχές ψάξιμο, η ενημέρωση, η γενικότερη γνώση γύρο απο το θέμα διατροφή, είναι φυσικά απαραίτητες προϋποθέσεις, για να έχει κανείς άποψη. Προσωπικά αν ασχολούμαι 1-2 ώρες την ημέρα με την παρασκευή δικής μου αυγοτροφής, δεν το κάνω απο ιδιοτροπία, αλλά επειδή έχω διαπιστώσει εδώ και πολλά χρόνια, οτι είναι βασικός παράγοντας για καλοζωισμένα πουλιά.
 
Προσωπικά αν ασχολούμαι 1-2 ώρες την ημέρα με την παρασκευή δικής μου αυγοτροφής
Υποσχομαι και προσπαθω Μακη μετα απο πολλα χρονια ενασχολησης μου, οτι αυτο συντομα θα αλλαξει.
 
Η συγκεκριμένη συζήτηση έχει επαναληφθεί πολλάκις αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω πως είναι πάντα επίκαιρη.

Θα ξαναπώ λοιπόν πως αρχικά πρέπει να γίνει ένας μεγάλος διαχωρισμός ανάλογα με το μέγεθος και τους σκοπούς της κάθε εκτροφής. Μετράει σαφώς και η πείρα και κυρίως η αντίληψη του καθενός αλλά αυτά είναι πιο υποκειμενικά και δε βγαίνει άκρη.

Προσωπικά δε βρίσκω κανένα λόγο κάποιος που έχει μέχρι 4-5 ζευγάρια να κάνει κάτι κάτι διαφορετικό από το να δίνει βραστό αυγό (με την προϋπόθεση φυσικά να έχει τον χρόνο να το αποσύρει μετά από κάποιες ώρες αν έχει υψηλές θερμοκρασίες). Προσωπικά αυτό κάνω και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Όταν τυχαίνει να μην προλαβαίνω τους δίνω σκέτη ξηρή αυγοτροφή. Ευτυχώς την τρώνε. Εννοείται ότι δίνω μόνο στη διάρκεια της αναπαραγωγής. Βέβαια ομολογώ πως από φέτος τείνω να αλλάξω και άποψη ως προς την αναγκαιότητα του αυγού/αυγοτροφής κατά την προετοιμασία με πολύ μεγάλη συχνότητα.
 
Back
Top