Φροντίδα Κινδυνεύουν τα καναρίνια στα μπαλκόνια από τα αρπακτικά πουλιά;

Εγγραφή
27 Μαϊ 2014
Μηνύματα
72
Πόλη
Αθήνα
Πως μπορουν να αρπαξουν τα αγριοπουλα τα καναρινια οταν ειναι μέσα σε κλουβι;

και πως μπορουμε να τα προστατευσουμε;
 
Οι γάτες (η τα αρπακτικά- γεράκια, κουκουβάγιες, καρακάξες) γαντζώνονται στο κλουβί, βάζουν το πόδι μέσα (τα αρπακτικά, χτυπώντας ταυτόχρονα τα φτερά τους ώστε να τρομάξουν περισσότερο τα πουλιά), και τραβώντας ότι μπορούν από το δύστυχο πουλί προς τα έξω. Γι αυτό βρίσκουμε πολλές φορές διαμελισμένα πουλάκια, η πουλάκια χωρίς κεφάλι η πόδια η ράμφος.
Προστασία η με σίτα, η με δεύτερο μεγαλύτερο ''κλουβί'' που να περικλείει/καλύπτει το δικό μας η τελάρο η διπλό πλέγμα (αν πρόκειται για κλούβα).
 
Φυσικά και κινδυνεύουν όλα τα πουλιά που βρίσκονται σε κλουβιά απροστάτευτα στα μπαλκόνια.
Έχουν γραφεί χιλιάδες περιστατικά που μπορείς εύκολα να βρεις με μια αναζήτηση.
Το κλουβάκι που έχουμε τα πουλιά μας δεν είναι από μόνο του προστατευτικό της ζωής του σε περίπτωση μιας τέτοιας επίθεσης.
Το ράμφος και τα νύχια των αρπακτικών μπορούν άνετα να τραυματίσουν και να θανατώσουν το πουλάκι μας. Δεν θέλω να αναφέρω μακάβρια ανατριχιαστικά περιστατικά.
Φροντίζουμε κατ' αρχήν να μην είναι εμφανές το κλουβί, με τέντες, φυτά κτλ και δημιουργούμε πλέγμα μεταλλικό απόστασης ώστε να μην είναι εφικτή η προσέγγιση του κλουβιού.
 
Πως μπορουν να αρπαξουν τα αγριοπουλα τα καναρινια οταν ειναι μέσα σε κλουβι;
Πιστεύω ότι δεν θα ήθελες να ξέρεις. Αφού ρωτάς όμως, φτερουγίζουν έξω από το κλουβί με τρόπο που φέρνει το καναρινι κοντά στην πρόσοψη και αφού φτάσει σε απόσταση βολής, βάζουν το πόδι μέσα και το τραβούν βγάζοντας το από τα κάγκελα.

Τρόποι προστασίας είναι η δημιουργία κάποιας κατασκευής γι' αυτό το σκοπό. Ιδέες μπορείς να πάρεις από εδώ Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων
 
Kαι οι τρεις ήμασταν ιδιαίτερα ''περιγραφικοί'' .. Νομίζω ότι η Τίνα τρόμαξε δεόντως ώστε να πάρει μέτρα προστασίας...
 
Είναι αμαρτία και συνάμα ανευθυνότητα από μέρους μας να αφήνουμε απροστάτευτους τους μικρούς μας φίλους!

ρίξε μια ματιά και εδώ.

20002.webp
 
Επίσης τι βάρος του αρπακτικού μπορεί άνετα να ρίξει κάτω το κλουβάκι η να του δώσει μεγάλη κλήση και να αδειάσει το νερό ή την απώλεια μιας ταΐστρας.

Τα αρπαχτικά έχουν ψηλό δείκτη νοημοσύνης δεν πρέπει να τα υποτιμάμε. Πολλά έχουν εξασκηθεί στα κλουβιά και ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν.

Επίσης η θέα ενός αρπακτικού με ανοιγμένα τα φτερά μπορεί να είναι θανατηφόρα για ένα μικροπούλι λόγω καρδιάς ή χτυπήματος πάνω στο κλουβί από τίναγμα.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ σαν την καλύτερη προστασία προστατευτικό πλαίσιο γύρω από το κλουβί σε κάποια απόσταση από αυτό και με καλή στήριξη.

Ακόμα εδω είσαι; :)
 
Πηχάκια για πλαίσιο και πλέγμα πλαστικό ή συρμάτινο ή σήτα, να πλαισιώνει με απόσταση το κλουβί και καλό στερέωμα με ούπα στον τοίχο
 
Γιαννη εχω 1 θηλυκια, τα 3 παιδακια της και 2 αρσενικα...


ωραια λυση αυτη και η πιο φθηνη φανταζομαι. ευχαριστώ...
 
Γιαννη εχω 1 θηλυκια, τα 3 παιδακια της και 2 αρσενικα...


ωραια λυση αυτη και η πιο φθηνη φανταζομαι. ευχαριστώ...



Εγώ θα έβαζα κοτετσόσυρμα (με την μικρη διάμετρο) αφου κρατάει μακριά και τα ποντίκια!
 
Εγω στα χειροποιητα κλουβια μου εβαλα κουνελοσυρμα, μετα βιδωνα ξυλο και μετα παλι κουνελοσυρμα.. Διπλο συρμα. Το πρωτο απαιχει απο το δευτερο λιγα εκατοστα. Αν καταφερει να περασει απο το πρωτο δεν θα φτασει το δευτερο.. Αρα ουτε στα πουλακια :)
 
Είναι αμαρτία και συνάμα ανευθυνότητα από μέρους μας να αφήνουμε απροστάτευτους τους μικρούς μας φίλους!

ρίξε μια ματιά και εδώ -> Εκτροφή Καρδερίνας: Φτερά & Πούπουλα από τρεις αδύναμες ψυχούλες! (12/10/2013)

946040_571264539561780_458391971_n.jpg

πω πω θα τρελένεται εκεί πάνω!
 
Δεν κάνει το κοτετσόσυρμα.. Έχει ''ελαστικότητα'' ... Πλέγμα με μικρό ''μάτι'' είναι πολύ καλύτερο(αυτό που φαίνεται στη φωτό του Άλεξ).
 
Σιγά τα ωά...Αν χαθούν πουλιά, έχει αξία η διαφορά του ενός η δύο ευρώ ανά μέτρο;
 
όχι κοτετσόσυρμα κοπέλια! Ναι μεν είναι οικονομικό εν αντιθέση με το κουνελόσυρμα που τσούζει λίγο, αλλά να είστε σίγουρη ότι σε 1 χρόνο το πολύ θα το πετάξετε από σκουριά ! άσε που κόβεται-αχρηστεύεται πολύ εύκολα!

κουνελόσυρμα λοιπόν με μικρό διάκενο!
 
Η κατασκευή της Τίνας θα είναι μικρή οπότε το ακριβό από το φθηνό θα της κάνει μικρή διαφορά
 
Back
Top