Γενικά Κιτρινα καναρινια χανουν το χρωμα τους

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Εχω δυο κιτρινα καναρινακια που οταν τα αγορασα πριν λιγους μηνες(6 μηνες για την ακριβεια)
ηταν ολοκιτρινα, τωρα ομως μου εχουν εμφανισει αρκετα μαυρα φτερακια και εχασαν το αρχικο τους χρωμα.Φταιει σιγουρα και το οτι τους εδωσα αυγα εμποριου και οχι δικης μου παραγωγης, καθως διαβασα πως οι κοτες του εμποριου για να κιτρινισει ο κροκος του αυγου τους,τους δινουν κοκκινες χρωστικες που εχει σαν αποτελεσμα να αλλαζει χρωμα το καναρινι που τα τρωει.. Δυστυχως δεν το γνωριζα καθολου αυτο.Φταιει και κατι αλλο; Τι μπορω να κανω για να μου ξανακιτρινισουν;
Πιο κατω υπαρχουν φωτο τους.

20170420_113339.webp 20170420_113426.webp
 
Για την εμφάνιση μελανικών φτερών δεν φταίει η διατροφή αλλά το γενετικό υλικό των πουλιών.
Αν λοιπόν υπάρχει η "υποδομή" εμφανίζουν τα μελανικά σημεία από την αρχή. Σε κάποιες όμως περιπτώσεις μπορεί με την πάροδο του χρόνου και την πτερόρροια να εμφανιστούν ακόμη κι αυτά που μέχρι πρότινος δεν τα βλέπαμε γιατί ήταν μικρά, αχνά ή σκεπασμένα με άλλο φτέρωμα.
Αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο γιατί στο ρεαλιστικό θα πρέπει να περιμένουμε τις φωτογραφίες...
 
Καμιά σχέση δεν έχουν τα αυγά με τα Μαύρα φτερά (σωστά λέει ο Γιαννης). Πολλά μπορεί να συνέβησαν και άλλαξαν χρώμα. Απο τα πιο αθώα (αλλαγή αρχικού πτερώματος), μέχρι τα πιο "περίεργα" (να είχαν ξεβαφτεί με χημικά για να δείχνουν λιποχρωμικά). Το δεύτερο είναι το παρατραβηγμένο σενάριο :)
 
διαβασα πως οι κοτες του εμποριου για να κιτρινισει ο κροκος του αυγου τους,τους δινουν κοκκινες χρωστικες που εχει σαν αποτελεσμα να αλλαζει χρωμα το καναρινι που τα τρωει
Τα αυγά της κότες μπορεί να είναι υπεύθυνα για την διαφοροποίηση των φτερών σε κάποιες κατηγορίες καναρινιών χρώματος που θα κριθούν στις εκθέσεις και που είναι δύσκολο να εντοπιστούν από το μάτι κάποιου μη έμπειρου.
Συνεπώς δεν υπάρχει καμία συμμετοχή τους στο φαινόμενο που περιγράφεις.
 
Τουλαχιστον. Ησυχασα καπως που δεν εκανα κατι κακο εγω. Η διατροφη τους ειναι η βασικη τροφη με τα σπορακια τους, αυγοτροφη, αυγο και πριν βγουν τα μικρακια τους τους εβαζα και μπροκολο και μηλο. Τωρα ομως αυτα τα σταματησα, γιατι διαβασα πως τα μικρα εχουν πολυ ευαισθητο ανοσοποιητικο και θα τα πειραξει. Επισης τους εχω παντα σουπιοκοκκαλο και ασβεστη που τριβουν τη μυτουλα τους.
 
Να πω κατι που σκεφτομαι;Ισως να ειναι και βλακεια.
Λετε να παιζει ρολο στην αλλαγη χρωματος το οτι βρισκονται σε περιοδο αναπαραγωγης;
 
Χριστός Ανέστη, αυτό που σου είπαν τα παιδιά συνέβη, μην ψάχνεις κάτι άλλο. Εάν είναι λίγα τα μαυράκια πιθανώς να τα έβγαζαν πριν τα πουλήσουν. Καλή συνέχεια.
 
Ενταξει. Σας ευχαριστω ολους πολυ.Αρα οτι και να κανω δεν θα ξαναγινουν ολοκιτρινα;
 
Κατερίνα καλησπέρα. Όσο αφορά το χρώμα και την διατροφή ισχύουν ότι σε έγραψαν δυο από τα πιο έμπειρα μέλη
πιο πάνω αν και μου φαίνεται παράξενο να μην υπήρχαν αυτές οι "μαύρες περιοχές" στα καναρίνια πριν 6 μήνες.
Φιλικά θα σου πρότεινα όταν με το καλό τελειώσει η περίοδος της αναπαραγωγής και τα μικρά φτάσουν 30 ημερών,
καλό είναι και άμα μπορείς να αλλάξεις κλουβί και θέσεις στις πατήθρες γιατί το κλουβί το βλέπω μέσα στην σκουριά
και οι πατήθρες πρέπει να είναι κοντά στα κάγκελα.
 
διαβασα πως τα μικρα εχουν πολυ ευαισθητο ανοσοποιητικο και θα τα πειραξει. Ε
Βασικά έχουν ευαίσθητο ανοσοποιητικό, ως μικροί οργανισμοι που ειναι, αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά κυρίως θεωρείται οτι μπορεί να τα πειράξουν, λόγω πιο υδαρων κουτσουλιων που θα κάνουν, και όχι λόγω πεσμένου ανοσοποιητικού.
 
Παναγιωτης 19 σ'ευχαριστω για τις συμβουλες σου, ετσι κι αλλιως εχω προμηθευτει ολοκαινουριες ζευγαρωστρες, αυτη αν και οταν με το καλο παρουν το δρομο τους τα πουλακια, θα πεταχτει! Οσο για τις πατηθρες, στις φωτο τα πουλακια ειναι μεσα στη φωλια τους, φαινονται πατηθρες;

Αν εννοεις πως πρεπει να βαλω πατηθρα κατω απο τη φωλια, εχω βαλει.
 
Η πατήθρα μπαίνει συνήθως λίγο πιο πάνω από το χείλος της φωλιάς, και σχεδόν σε επαφή με αυτήν, ώστε αν παρασυρθεί κάποιο πουλάκι από ταχεία έξοδο της μητέρας του από τη φωλιά, να μην πέσει κάτω.
 
Ευχαριστω πολυ! Αυτο δεν το ηξερα. Παω κιολας ννα το κανω!
Τέτοια ώρα τα πουλάκια θα έπρεπε να κοιμούνται. Γενικά όλα τα πουλιά πρέπει να ξυπνούν με την Ανατολή και να κοιμούνται με τη Δύση του ηλίου (εκτός από τα νυχτόβια φυσικά). Ειδικότερα τώρα που τα έχεις σε αναπαραγωγή οπωσδήποτε χρειάζεται αυτό το ωράριο, καθώς και ελάχιστη ενόχληση. Όποτε κάνε το αύριο που θα τους βάλεις νερό ή τροφή.
 
Οκ. Ετοιμο! Να ρωτησω κατι σχετικο που το εχω απορια;
Οταν με το καλο τα μικρακια μου βγουν απο τη φωλια, πως θα καταφερουν να βγουν και να ξαναμπουν;
Εχω δει στο εμποριο που υπαρχουν κατι σκαλιτσες ξυλινες,θα βοηθουσε αυτο;

Η αληθεια ειναι πως κοιμοντουσαν..Αλλα ειμαι αρχαρια και ακομη φοβαμαι πολυ.
 
Οκ. Ετοιμο! Να ρωτησω κατι σχετικο που το εχω απορια;
Οταν με το καλο τα μικρακια μου βγουν απο τη φωλια, πως θα καταφερουν να βγουν και να ξαναμπουν;
Εχω δει στο εμποριο που υπαρχουν κατι σκαλιτσες ξυλινες,θα βοηθουσε αυτο;
Όχι, αυτές οι σκαλίτσες είναι βασικά για παπαγάλους. Τα μικρά θα βγουν από τη φωλιά και αν θελήσουν να μπουν ξανά, θα πετάξουν ή θα θα προσπαθήσουν να πετάξουν και μπορεί να τα καταφέρουν, μπορεί και όχι. Αποκλείεται πάντως να ανέβουν σκάλα.

Η αληθεια ειναι πως κοιμοντουσαν..Αλλα ειμαι αρχαρια και ακομη φοβαμαι πολυ.
Διάβασε όλα τα άρθρα για την αναπαραγωγή καναρινιών, φωλιές, διατροφική προετοιμασία και θα σου λυθούν οι απορίες, και φυσικά ο,τι θέλεις το ρωτάς και σου απαντάμε.
Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω το link. Μήπως μπορεί κάποιος άλλος να βοηθήσει σε αυτό;
 
Οποτε οταν τα πουλακια βγαινουν απο τη φωλια σημαινει πως ειναι αρκετα μεγαλωμενα και θα μπορεσουν να κοιμηθουν σε πατηθρα;
 
Back
Top